HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2020 Pazartesi - 19:48

Büyükşehir Meclisi'nde 'uyarı maili' ve 'adres' gerilimi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Soyer’in 3 Aralık tarihinde tüm üyelere gönderdiği “uyarı maili” tartışmalara yol açtı. Mailin kendilerine gönderilmesini kabul etmeyen AK Parti Grubu, mailin bir çıktısını Soyer’e iade etti. AK Parti Meclis üyesi Hüsnü Boztepe'nin eşi ve kardeşi üzerinden getirdiği iddiaya yanıt veren Soyer, " Benim eşim veya kardeşim ile ilgili bir iddia varsa bunun gereğini yapmak şerefinizdir. Bunu her toplantıda gündeme geliyor. Böyle bir iddianız varsa bu şeref meselesidir" dedi.

Büyükşehir Meclisi nde  uyarı maili  ve  adres  gerilimi!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 1. olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Soyer, meclisin açılışında yaptığı konuşmada Menderes’te meydana gelen selde iki vatandaşın hayatını kaybetmesi sebebiyle ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

AK PARTİLİ HIZAL: 3 ARALIK TARİHLİ MAİLİ SOYER’E İADE EDİYORUZ
Meclisin başında söz alan İzmir Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, geçtiğimiz ay Başkan Tunç Soyer tarafından meclis üyelerine gönderilen “uyarı maili” hakkında konuştu. Mailde “belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” kısmının olduğunu belirten Hızal, bu maili kendilerine gönderilmesine kabullenmediklerini ve muhattabı olmadıklarını belirterek mailin bir çıktısını Soyer’e vererek iade etti.

Hızal açıklamasında “3 Aralık tarihinde maillerimize düşen uyarı yazısı oldu. Bu meclisin itibarını çok daha yukarılara taşımak adına iktidarı ve muhalefeti ile ortak akıl çerçevesinde yürütülen ciddi bir mücadele var. Bu konuda başarılı olduğumuza da inanıyorum. Ama 3 Aralık günü önümüze gelen yazı beni ve grubumdaki arkadaşlarımı rahatsız etti. Bu yazı Sayın Soyer tarafından neden bizlere gönderilme gereği duyuldu? Şehirde Menemen özelinde yaşanan bir takım hadiseler neticesinde bu yazının gönderilmiş olması sebebiyle herkesi bu mailin zan altında kalmasını kabul etmiyorum. Bu vesile ile meclis üyesi olarak bu yazıyı üstümüze almadık. Ancak bize gelmesinden rahatsız olduk ve size iade ediyoruz” dedi.

SOYER: SİZ İADE ETSENİZ DE ETMESENİZ DE…
Hızal’a yanıt veren Başkan Soyer, “Siz iade etseniz de etmeseniz de herkese gönderildi. Bu konuda müzakere açmayacağım. Maalesef Menemen’de olduğu gibi bir takım usulsüzlüklerle karşılaşabiliyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde yaşanıyor maalesef… Mümkün olan en derin hassasiyeti göstermeliyiz. Hiçbir arkadaşımız zan altında olduğu için gönderilmedi bu mail... Mail, hassasiyetten başka bir anlam taşımıyor. Bu yüzden herkese gönderdik. Hepsi bundan ibarettir” dedi.

BOZTEPE MEKTUP İÇİN ADRES VERDİ, ÖZUSLU YANIT VERDİ
AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, ise Soyer'in yaşadığı, konut olarak kullanılanVaryant'taki Şato'nun adresini vererek bu mailin oraya gönderilmesi gerektiğini belirtti. Boztepe, “Yeşiltepe Halil Rıfatpaşa Caddesi No: 37 Konak-İzmir adresine yollamanız gerekirdi. Bu mektup bana geldi. Ne ben kardeşimi İZTAV’ın genel sekreteri yaptım ne de aile bireyinden hiçbirisine belediyede mal satmıyorum” demesi tartışma yarattı.

Söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Mektup adresini bulmuştur. Herhangi bir meclis üyesi itham edilmekte midir? Herhangi bir üyeye herhangi bir suç ya da suiistimal izafe edilmekte midir? Bunların hiçbiri yokken sayın başkanın ülkede gelişen günce bazı olayları da dikkate alarak meclis üyelerinin parti farkını gözetmeksizin kanuna atıfta bulunarak nasıl bir rahatsızlık duyuyoruz? Elbette üzerinize alınmadığınız için iade edebilirsiniz” dedi.

SOYER’DEN YANIT: BİR İDDİANIZ VARSA BU ŞEREF MESELESİDİR
Boztepe'ye yanıt veren Soyer ise "Hüsnü Bey beni kırmak istedi ama ben kırılmıyorum tanıdım onu. Beni kıramaz. Benim eşim veya kardeşim ile ilgili bir iddia varsa bunun gereğini yapmak şerefinizdir. Bunu her toplantıda gündeme geliyor. Böyle bir iddianız varsa bu şeref meselesidir" dedi.

KOMİSYONLARDAN AKARYAKIT İSTASYONU İÇİN AYKIRI GÖRÜŞ
Urla’da bulunan ve marjinal tarım arazisi olarak nitelendirilen alanın akaryakıt istasyonu olarak belirlenmesinin Esnaf ve Meslek Odaları – İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunmasına karşın Çevre Komisyonu’nun reddetmesi tartışmalara yol açtı. AK Partili Meclis üyesi Hüsnü Boztepe yaptığı açıklamada usul yönünden hata yapıldığını belirtti. Boztepe, “Urla Bademler’de bulunan parsel burası daha önce bu meclis ve komisyon tarafından akaryakıt istasyonu yapıldı. Ovanın tam içinde bir yer… Çevre Komisyonu buna onay verdi. Menderes Bulgurca’da tam havzanın içinde buna Çevre Komisyonu neden hayır demedi? İmar yasasında belediye hizmet alanı yetkisi vermiş. Burası ile ilgili vatandaş bana ulaştı, size de mektup yazmış o mektubu bana da ulaştırdı. Biz bundan dolayı burası ile ilgili kavunları diktim ve olmadı diyor. Mektupları tek tek yazmış. Onun gereğini yapacaksınızdır. Bundan dolayı kurumumuz çok önemli bir öneri getirdi. Bu vatandaşı niye bu duruma sokalım?” dedi. Soyer’in “o mektup bana gelmedi” demesi üzerine Boztepe, mektubu Soyer’e iletti.

ÇEVRE KOMİSYONUNUN YAZILI OMAYAN KRİTERİ VİCDANDİR
Çevre Komisyonu üyesi CHP’li meclis üyesi Burhan Suat Çağlayan tarafından yapılan açıklamada araziyi yerinden gördüklerini iletti. Reddetmelerinin nedenlerini söyleyen Çağlayan, “İmar komisyonundan geçip kabul edilmişti. Çevre Komisyonu olarak yere baktık. Yerinde görülmesini istedik. İnternetten baktığımızda Mezarlığın yanı ve bir bahçeye benziyor. Tarım Müdürlüğü’nün raporuna göre marjinal tarım arazisi olarak görülüyor. Gidip baktık ve çok güzel yetişmeye başlayan kavunlar vardı. İyi ki reddetmişiz ve orası tarım alanıymış. Olay düpedüz bir tarım arazisi… Bu arazinin marjinal bir olabilecek durumu da yoktu. İmarın yazılı kriterleri vardır. Çevrenin ise yazılı olan ve olmayan kriterlerdir. Yazılı olmayan kriter vicdanidir” dedi.

TİRE’YE ÇÖP TESİSİ TARTIŞMASI
AK Parti Tire meclis üyesi Ali Akyıldız, Tire’nin Karatekke Mahallesi’nde yapılması planlanan ikinci sınıf katı atık depolama tesisinin yapılmasına itirazını dile getirdi. Mera arazisine vahşi depolama yapıldığını belirten Akyıldız, “Çöplerimniz gidecek diye bekliyoruz ve bu alanın mera alanı olarak kullanılması bekleniyor. Karatekke Kooperatifi burayı mera olarak kullanmak istiyor. Bu iki parselin yeniden çöp alanı olarak kullanılması doğru değil. Bu konunun tekrar düşünülmesini istiyoruz” dedi.

Akyıldız’a yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Nilay Kökkılıç, Tire’ye gönderilecek çöplerin Ödemiş’te işlemlerden geçtikten sonra Tire’de yapılması planlanan yere aktarma yapılacağını vurguladı. Kökkılıç, “bu yer Tire’de 1992’den beriden katı atık toplama alanı olarak seçilmiş. Büyükşehir kanunu çıkınca burası Büyükşehir’e verilmiş. Söz konusu yer Tarım İl Müdürlüğünün de yetki alanında… Tarım İl Müdürlüğü tesis ile ilgili beklentiyi iletmiş. Merkezi idare ile Büyükşehir’in birlikte yürüttüğü bir konu ve konu bu yönüyle ele alınmalı” dedi.

BAŞKAN ERİŞ: BİZ BİR EFELİK YAPTIK, GETİRİN ÇÖPLERİ DEDİK
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise “Ali arkadaşımız haklı. Küçük Menderes dünyanın en değerli ovalarından… Biz bir efelik yaptık, getirin çöplerini bize dedik. Burada işlenecek olan çöp vahşi olarak Tire’ye gidecek. Ödemiş tesisinde bütün işlemleri yapıyoruz ve buradan elektrik elde ediyoruz, tarımda gübre elde ediyoruz. Bizim tesisimiz sıfır atığa doğru tek tesis. Çöp anlamında Tire’ye işlenmiş anlamda sıfır atağa yönelik bir çalışma olacak. Türkiye’deki en son sistem olacak” dedi. Başkan Eriş’e yanıt veren Ali Akyıldız, “ Yüzde 30 civarında bir atıktan bahsediliyor. Madem zararı yok biz mera olarak niye kullanmıyoruz? Burada eskiden koyunlar otlardı. Çok bir tezat var burada. Atık uygun bir yere götürülebilir. Bu alan kooperatife tahsis edildi terk edileceği düşüncesi ile… Başka bir alan düşünülmeli” dedi.

SOYER: ORANIN MERA OLMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Akyıldız’a yanıt veren Soyer ise “Bazen yeni bir yer bulma meselesi yılları alabilir. Şunun sözünü veriyorum: Sizinle birlikte oranın ıslah edilerek mera haline getirilmesi için elimden ne gelirse yapacağım” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA SÜRESİ UZATILDI
Belediye meclisinde alınan karar ile 27 Ağustos’ta Bakanlar Kurulu kararıyla toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanması kararı verilen sağlık personellerinin süresini uzattı.  31 Aralık tarihine kadar ücretsiz biniş yapabilen sağlıkçılar için meclis kararı alındı. Karar ile Cumhurbaşkanı kararı ile uzatılması veya yeniden karar alınması halinde uzatılan süre kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye denetimindeki toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanmalarına olanak sağlandı.

İNTERNET DESTEĞİ
Belediye ayrıca İzmir depreminde evleri yıkılanlar için bir yıl süreyle ücretsiz barınma desteği vermişti. Mülkiyeti belediyeye ait Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi’nde bulunan Uzundere Toplu Konutlarından 224 adet bağımsız bölüm için teknoloji desteği sağlanması kararı alındı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Ağları Şube Müdürlüğü’nce geçici olarak ikametgâh eden depremzede vatandaşların internet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla internet altyapılarının oluşturularak bedelsiz internet hizmeti verilebilmesine olanak sağlanacak.

REKLAM VERGİSİNİN SÜRESİ UZATILDI
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yollardaki işletmelerin reklam tabelalarına ait ilan ve reklam vergisi beyan ve ödeme süresini uzattı. Her yıl Ocak ayı olarak uygulanmakta olan reklam vergisi beyan ve ödeme süresi 01 Ocak – 01 Mart 2021 tarihi olarak değiştirildi. 

BALIKÇILARA DESTEK
Ayrıca kent genelinde faaliyet gösteren su ürünleri kooperatiflerine kayıtlı balıkçı teknelerinin en büyük mali gider kalemi olan boya ve macunları karşılama kararı alındı. Büyükşehir’in balıkçılara tekne bakım malzeme desteği vermesi kararlaştırıldı.

 
ABD'de toplu aşılama süreci başladı
 
Selçuk'ta toplu sözleşme sevinci
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ömer 15 Aralık 2020 Salı 08:48

Yalancısnız

Yorumu oyla      2      3  
kskli 15 Aralık 2020 Salı 08:08

Adam belediye meclis uyesi seçildikten sonra sirket kurup belediye otobüslerine parca satıyor. bırakın bu tiyatroları. depremzedelere çözum bulun ınsanların sadece evleri değil hayatları yıkıldı. .

Yorumu oyla      3      3  
emrullah 14 Aralık 2020 Pazartesi 22:56

sayın başkan kabul edin başarısızsınız.

Yorumu oyla      4      4  
duyarlı 14 Aralık 2020 Pazartesi 20:17

AKP grup başkanvekili itiraqzda bulunurken evine 5 maaş girenleri neden aklına getirmemiş? Gündeme düşünce maaşından neden feragat etmiş hanfendi? Adama bir de gerine gerine hayır yaptım diyor, gel de çıldırma! benim vergilerimle haksız kazanç sağlayacak, hayır yapıyorum diye de üste çıkacak! Utanmazlar çetesi!

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan’dan 'hayvanlar açlığa mahkum edildi' iddiasına yanıt: Kaplarında yem vardı!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan hayvan barınağında bulunan ...
Başkan Tugay'dan yetki çıkışı: Bölge belediyenin yükümlülüğünde değil!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Mavişehir’de yaşanan su baskınıyla ...
Çiğli Belediyesi 2021 Avrupa Spor Kenti Ödülü'nü aldı
Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Spor Kentleri Federasyonu’nun düzenlediği ...
 
İzmir'in dört günlük raporu: 194 kilogram yağış!
İzmir’de aylardır süren kuraklığın ardından son dört günde meydana gelen ...
Sel sonrası Mavişehir için söz verdi: Bu son olacak!
İzmir’de dört gün süren yağışın ardından deniz taştı, Mavişehir sular ...
Bornova’da yuvaları ısıtan çalışma
Bornova Belediyesi ilçe genelinde yaptığı budamalardan ve ömrünü tamamlamış ...
 
Büyükşehir’den öğrencilere bot, kırtasiye ve mont desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış ayları için 25 bin ilkokul ve ortaöğretim ...
Menderes'te bayat ekmeklerden can dostlara mama yardımı
Menderes Belediyesi tarafından sokak hayvanları için hazırlanan bayat ...
Menemen’de kritik hafta: Gözler mahkemede!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yapılan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva