HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2021 Cumartesi - 13:18

Başkan Tugay’dan ‘ayrımcılık’ tepkisi: Hizmet ettiklerimiz başka ülkenin halkı mı?

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, iktidarın AK Parti ve MHP’li belediyeleri ile CHP’li belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını iddia ederek İŞKUR üzerinden yapılan personel alımlarını örnek gösterdi. Tugay açıklamasında “Ekstra ve bu şekilde arkadan dolaylı yardımlarla CHP’li belediyelerle, AK Partili, MHP’li belediyeleri ayıran bir tutum var. Buradaki bakışı sorgulamak lazım. CHP'li elediyelerin hizmet ettiği halk başka bir ülkenin halkı mı? Başka bir millet mi? Böyle bir şey olabilir mi? Siyaset böyle yapılmamalı. Bunu biz görüyoruz; üzülüyoruz, kırılıyoruz ama halk da görüyor" dedi.

Başkan Tugay’dan ‘ayrımcılık’ tepkisi: Hizmet ettiklerimiz başka ülkenin halkı mı?

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, SONSÖZTV’ye konuk olarak Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, Karşıyaka’da yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Koronavirüs pandemisinde belediyede yaşanan zorluklardan bahsederek, süreçte en çok problem yaşadıkları konunun personel sayısındaki azalma olduğunu belirten Başkan Tugay, “Pandeminin başladığı günden bu güne kadar, bizim için de zorlayıcı bir süreç geçti. En çok problem yaşadığımız konu; çalışan personelimiz çok düştü… Bu bizim elimizde değildi. Her şeyden önce risk grubunda olan personel izne çıkarıldı. Bazen yüzde 40’lara varan personel evine gitti. Diğer kalanlarla ilgili de dönüşümlü çalışma uygulamaları oldu ve hepsi de belediye çalışmalarını etkiledi. Tüm belediyeler için bu şartlar vardı. Bir defasında imar müdürlüğünde aynı anda 8 çalışan kovid pozitif oldu, müdürlüğün tamamını kapattık. Pek çok personelimiz kovid geçirdi. En az 100 personel geçirmiştir ancak hiçbiri ağır geçirmedi. Biz olabildiğince hasarsız atlattık belediye olarak. Karşıyaka da nispeten diğer ilçelere göre daha iyi geçirdi” dedi.

SONBAHARDA TEKRAR BİR YÜKSELME GÖREBİLİRİZ
Normalleşme süreciyle birlikte vaka sayılarındaki düşüş hakkında “Şu gün için tablo iyiye gidiyor” yorumunda bulunan ve asıl mesleği doktorluk olan Başkan Tugay, sonbahar aylarında virüsün yeni varyantlarının çıkmasıyla tekrar bir pik yaşanma ihtimali olduğunu söyledi. Başkan Tugay, “Pandemi önümüzdeki birkaç ay içinde tamamen durmayacak sonbaharda yeniden bir artış olacak diye düşünüyorum. Yaz aylarında biraz rahatlayacağız ama sonbaharda tekrar yükselme görebiliriz. Bireysel önlemler alınması, kapalı mekanlarda azami dikkat gösterilmesi; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması en temel sorumluluk. Bu virüsle yaşayacağız. Virüs dünyadan silinmeyecek. Bu kadar büyük bir pandemi yaratması mümkün olmayacak ama hayatımızda kalacak. Aşılamanın büyük etkisi olduğu kesin ama bağışıklık süresiyle ilgili bir belirsizlik var. Grip aşılarında da mevsimsel olarak aşılama yapılır. Koronayla ilgili de böyle bir uygulamaya dönecek diye düşünüyorum. Sosyo-ekonomik boyutları çok rahatsız edici boyutlara ulaştı. Bu yükten kurtulmak için normalleşmemiz gerekiyor. Restoranların, kafelerin faal hale gelmesi gerekiyor açık alanlarda, kapalı mekanlarda bireysel önlemleri maksimum düzeyde alıp hastalığın yayılışını önlemek gerekiyor” diye konuştu.

KARŞILIKLIK TOLERANS SAĞLANMASI GEREKEN BİR DÖNEM
Başkan Tugay, pandemiyle ilgili esnaf denetimleri yapabildiklerini ancak vatandaşı denetleme konusunda emniyetin görevli olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde başta işgaliye olmak üzere karşılıklı anlayış içerisinde yürütülmesi gereken konular olduğuna da değinen Başkan Tugay,  “Biz esnafa şu saatte kapatmanız gerekir diyoruz ama vatandaşa buradan kalkın diyemiyoruz. Belediyenin uyarı yetkisi esnaf. Vatandaş bize bağlı değil. İşgaliye konusu tüm büyükşehirlerde şikayet konusu. Şehir planlanırken insanların kaldırımdan geçişleriyle ilgili hesaplamalar yeterince yapılmamış. Vatandaşın kullanması gerektiği bilincinde olarak vatandaşın yanındayız ama içinde bulunduğumuz dönemde esnafa da toleranslı olmamız gerektiğini kabul etmeliyiz. Kapalı mekanları kullanmayın diyoruz ama açık ortamlarda da işgaliyeyi karşısına çıkarıyoruz esnafın. Kaldırım genişletmesi için UKOME kararı gerekiyor, bazı alanlar bizim yetkimizde de değil. Bu nedenle çalışmalar kolay yapılamıyor ama biraz birbirimize toleranslı davranarak bu şekilde zor dönemi atlatırız ve sonrasında daha kesin çözümler üretiriz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE KAR ETMEYİ AMAÇLAMAZ
Normalleşme kararlarıyla birlikte belediyeye bağlı tesislerinde faaliyete geçtiğini ancak prensip olarak belediye tesislerine çok sıcak bakmadığına vurgu yapan Başkan Tugay, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Tesislerimizi açtık ancak belediyelerin tesis açması çok meraklı olduğumuz bir durum değil. Eskiden bu güne iletilen tesisler var, bununla ilgili özel işletmeye verelim dediğimiz zaman tartışma başlıyor. ‘Belediyenin sosyal hizmet amaçlı yaptığı bu hizmeti başka bir kuruma verdiği durumda amacından sapmış olmayacak mı?’ gibi tartışmalar çıkıyor bu sebeple çekiniyoruz. Ben belediyenin işletmesinden çok memnun değilim ama devredelim diyemiyoruz çünkü insanların hoşuna gitmiyor. Latife Hanım Köşkü’nde, Zübeyde Hanım Parkı’nda sadece hizmet amaçlı çalışma yapıyoruz. Halk istediği için yapıyoruz bu çalışmaları, uygun fiyatlı içecek satışı yapılıyor. İnsanların sosyalleşebileceği ortamlar oluşturmayı hedefliyoruz. Belediye bir şirket değil, kar etmeyi amaçlamaz. Hizmet üretmek için çalışan bir kurumdur, bu hizmette oluşan masrafı da karşılaması gerekir. Sürekli içeriden para götüren işletmeler diğer hizmetlerin aksamasına sebep oluyor.”

SERMAYESİ DÜŞÜK, ÇALIŞANI AZ, ZARARI KESİNLİKLE YOK
Belediye bünyesinde kurulan Kordelyon A.Ş hakkında konuşan Başkan Tugay, “Şu anda binicilik okulu işletmesi olarak hizmet veriyor. Biraz daha fazla hizmet üreten, belediyenin ihtiyaçlarıyla ilgili alım satımlarda ara şirket görevi üstleneceğini düşündük. Sermayesi düşük, çalışanı az, zararı kesinlikle yok. Personel AŞ’de çalışanlarımızın kıyafetlerini eskiden dışarıdan alırdık ve biraz kalitesizdi. Kordelyon’daki arkadaşlarımız bize daha kaliteli giysiyi daha ucuza temin edebildiler. Belediyenin kasasında para kaldı ve daha kaliteli giysi sahibi oldu çalışanlarımız. Biz ihale açıyoruz, kim kazanırsa… Şirket bizim şirketimiz olduğu için bize kalite konusunda sıkıntı yaşatmaz” dedi.

YAKLAŞIK 7 MİLYON DEĞERİNDE YARDIM GELDİ
Pandemi sürecinde dayanışma ruhuyla birçok ilke imza attıklarını aktaran Başkan Tugay, Kahveciler Odası’yla birlikte çalışarak kahvecilere yönelik ilk desteği 550 TL yardımda bulunarak Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığını söyledi. Başkan Tugay, “Dayanışma konusunda deprem döneminde ciddi bir destek aldık, 6-7 milyon civarında bir para geldi ve dağıtıldı yardım kampanyalarından. Nakdi yardımları deprem döneminde; kira yardımı ve taşınma yardımı adı altında 3-5 bin lira arasında değişen bir yardım şeklinde ihtiyaçlılara ulaştırdık. Sürekli olarak mağduriyet yaşayan insanlarımıza direkt kira yardımı, fatura ödemesi yardımları oldu” ifadelerini kullandı.

KASITLI YAPTILAR DEMEK İSTEMİYORUM AMA…
Başkan Tugay, borçlarının azalması dolayısıyla İller Bankası kesintilerinin diğer ilçe belediyelerine göre daha düşük olduğunu ancak İller Bankası’nın Mayıs ayında henüz ödemesi gelmemiş bir borcun kesintisini yaptığına dikkat çekti. Başkan Tugay konuyla ilgili “Emekli kesintilerini, kültür varlıkları kesintilerini zamanında ödemeye başladığımız için kesintimiz daha düşük. Ancak tahakkuk eden miktar çok düşük. Normalde 12 milyon civarında olması gerekirken payımız 4 buçuk milyona kadar düştü. Geçen ay bizi üzen bir şey yaptılar... Henüz ödeme tarihi gelmemiş borcun kesintisini yaptılar. İlk defa bunu gördüm. Böyle bir dönemde belediyelere karşı daha yardımcı olunması gerekirken bu hoş olmadı. Kesilmemesi gereken bir kesintiyi erken kesmeleri, bizi zor durumda bıraktı. Kasıtlı yaptılar demek istemiyorum ama bu konuda dikkatli olunması gereken bir dönemdeyiz” dedi.

BELEDİYE FONKSİYONLARINI DÜŞÜRÜYORLAR
Pandemi sürecinin olağanüstü bir dönem olduğunu ve bu dönem içerisinde belediyenin ellerini rahatlatacak, güçlendirecek çalışmaların bakanlıklar tarafından yapılması gerekliliğini vurgulayan Başkan Tugay, “Örneğin çöp arabası akaryakıtının fiyatı düşürülebilir. Lüks bir aracın vergisiyle bizim çöp toplarken kullandığımız yakıtın vergisi aynı. Bu tuhaf değil mi? Tekneyle yapabilseydik bu işleri daha uygun olabilirdi... Ben eğer bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı olsaydım derhal bu vergi yükünü hafifletecek bir şeyler yapardım. Vergiler için yapılandırma geldi ama belediye şirketlerini dışarıda tuttular. KENT AŞ neyse ama Personel AŞ ara bir model, taşerona alınan daha önceki personeller buraya bağlı. Kamu işçisi bu arkadaşlar. Vergi borcunu sanki herhangi bir özel şirket gibi yapılandırmak doğru mu? Bu şartlarda ödememiz zor oluyor. Yüzde 100 kamu şirketi bu şirket. Herhangi bir şirketle bir tutuluyor… Bunları görmüyor olmaları mümkün değil, gerçekten yapılması gerekeni yapmıyorlar bu sebeple belediye fonksiyonlarını düşürüyorlar. Duyarsız davrandıklarını düşünüyorum” diye konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELERLE, AK PARTİLİ, MHP’Lİ BELEDİYELERİ AYIRAN BİR TUTUM VAR
Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ve AK Partili belediyeler arasında yapılan ayrımcılıklar yapıldığını söyleyen Başkan Tugay, Menemen Belediyesi üzerinden örnek vererek şu sözleri söyledi:

“Menemen Belediyesi’nde meclisteki tartışmalı oylamadan sonra AKP’li Aydın Pehlivan göreve geldikten sonra hükümet belediyeye ayrı bir yardım yaptı ciddi bir para aktarımı oldu. Bunların görünür olanları var bir de görünmeyenleri var. Görünmeyeni ben size söyleyeyim; İŞKUR bazı belediyelere tamamen ücretini kendi ödediği işçi gönderiyor. Böylece belediye hiçbir maddi yükü olmayan işçi kaynağı sağlamış oluyor. Bizler aylardır İŞKUR’dan geçici işçi almaya çalışıyoruz, maaşını biz ödeyeceğiz ama kolaylaştırıcı davranmıyorlar. Bazı belediyeler var ki onlara 100’lerce 1000’lerce işçi veriliyor. Biz 150 tane geçici işçi istedik, park bahçe bakımı gibi durumlarda açığımızı kapatmak için... Zaten personelin sayısı düştü, risk grubundakiler pandemi nedeniyle hala çalışmıyorlar. Ben her sokağa temizlik görevlisi verelim isterim. İŞKUR’un havuzundan almak için başvurduk çünkü başka şansımız yok. Personel AŞ’ye kimseyi alamıyoruz çünkü şu an yasak. Ekstra ve bu şekilde arkadan dolaylı yardımlarla CHP’li belediyelerle, AK Partili, MHP’li belediyeleri ayıran bir tutum var. Buradaki bakışı sorgulamak lazım. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin hizmet ettiği halk başka bir ülkenin halkı mı? Başka bir millet mi? Böyle bir şey olabilir mi? Siyaset böyle yapılmamalı. Bunu biz görüyoruz; üzülüyoruz, kırılıyoruz ama halk da görüyor. Adaletsizlik toplumun vicdanın kabul edebileceği bir şey değil. Adaletsiz davranan insanların siyasi destek beklemeleri bir hayal. Bu olamayacak.”

2820 LİRA ASGARİ ÜCRET KARIN TOKLUĞU SAĞLAMAZ!
Süreç içerisinde belediyenin hedeflediği düzeyde borçlarda azalma sağlanamadığını ancak bunun sebebinin ise olağanüstü süreçlerde beklenen hizmetlerin kesintisiz bir şekilde yerine getiri getirilmesi olduğunu açıklayan Başkan Tugay, “Şu anda geçen döneme yakın bir borç düzeyindeyiz biraz aşağısında değiliz… Hedeflediğim azalmayı sağlayamadık. Totalde erimedi, böyle olması için bizim bir harcama yapmamız gerekiyordu. Kasada para kalması için harcamamalıydık ama harcamak zorundaydık. Çünkü insanlar hizmet bekliyor. Herhangi bir markete girip alışveriş yaptığınızı, ay içindeki bütün masraflarınızı hesaplayın, bunları toplayın çıkan rakama bakın belirlenen asgari ücret 2820 lira bunu karşılıyor mu? Böyle bir mantık olmaz… O rakam karın tokluğu sağlayacak bir ücret değil. Daha yüksek maaş artışları yaptık ve pişman değilim. Diğer taraftan da sahadaki işlerimizi aksatmamaya çalışıyoruz. Çalışmayan bir belediye olsun istemedim ancak mali disipline sahip olmamız gerektiğini söyledim. Tasarrufu doğru noktalarda yapmak için çok çaba gösterdik ve bu konu da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışma arkadaşlarımız da bu konuda çok yardımcı oldu” diye konuştu.

KENDİ ASFALTIMIZI ÜRETECEĞİZ
Belediye olarak ellerindeki tüm imkanları değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Tugay, yakın zamanda tekrar hizmete girecek asfalt şantiyesiyle ilgili, “Asfalt şantiyesi; Cevat Durak Başkanımız döneminde kurulmuş, Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde hiç çalışmamış. Makinelerin bakıma ihtiyacı vardı. Hizmete girmesiyle Karşıyaka’nın ihtiyacını karşılayacak bir tesis. Kendi asfaltımızı üreteceğiz, başka ilçelere de verebiliriz bu konuda ön görüşmelerimiz oldu ama henüz bir çalışma olmadı” dedi.

YAPTIKLARIMIZ KONUŞULMUYOR!
Başkan Tugay, “İnsanlar yaptıklarımızı duymuyor” diyerek Karşıyaka’da birçok ilke ve yeni projeye imza attıklarını belirtti. Başkan Tugay, belediye olarak yaptıkları projeleri anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımız neden billboardlarda yer almıyor, sosyal medyada daha fazla duyurulabilir diye eleştirebilir. Bu becerimiz eksik olabilir, doğru olabilir. Medyanın önemli bir görevi yapılan işleri de doğru anlatmak, Karşıyaka’da yaptığımız birçok iş var. Bunları konuşmuyoruz, programlarda da konuşulmuyor. Ağız diş sağlığı merkezi açtık çocuklar için konuşmuyoruz. Macera Park yaptık konuşmuyoruz. Planetaryum yapıldı bitmek üzere konuşmuyoruz.  Zühtü Işıl Meydanı’nı açtık, kent çok önemli bir meydan kazandı konuşmuyoruz. Dün çok güzel bir dış mekan etkinliği yaptık, senfoni orkestramızın ve arkasından çok güzel bir senfoni ile vatandaşımız çok memnun oldu konuşmuyoruz. Türkiye’nin atlı spor kulübü olan,  binicilik okulu olan tek belediyeyiz konuşmuyoruz. Senfoni orkestrası olan tek belediyeyiz konuşmuyoruz. Her köşeye yardım ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz ama konuşmuyoruz. En uzun bisiklet yolunu yaptık konuşmuyoruz. En fazla güneş enerjisi yatırımını biz yaptık konuşmuyoruz. Yeşil alanın, ağaçlandırmanın en fazla olduğu ilçe belediyesiyiz konuşmuyoruz. Konuşmadığımız böyle çok şey var. Parklarımız yapılıyor, yakında bir çim futbol sahası yapılacak. Bir sürü yeni tesisimiz ve alanımız var. Alzheimer Evi’nin ihalesi yapılmak üzere, yakında başlanacak. Bunları konuşmuyoruz.”

ÇALIŞMALARIMIZ BİLEREK GÜNDEME GETİRİLMİYOR
Sürekli olarak Cumhuriyet Mahallesi planlarının, Atakent’in ve stadın sorulmasından sıkıldığını söyleyen Başkan Tugay, yaptıkları çalışmalarının gündeme getirilmemesinden dolayı yapılan haksızlığa itiraz ettiğini vurguladı. Başkan Tugay, “Hep aynı şeyleri anlatıyorum, dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyorum. Artık Allah rızası için de anlaşılsın. Geleceğe gerçekten çok önemli bir vizyonla bakan çok iyi bir ekip oluşturan güzel bir kadromuz var. Yaşlı eylem planımız var, çocuklar için oyun sokakları, aktif oyun alanları yaptığımız bir çalışma var. Girişimcilik merkezleri olan tek ilçe belediyesiyiz, iki tane TEKMER kuruluşu için imza attık; bunu yapan tek ilçe belediyesiyiz Türkiye’de. Bunları niye konuşmuyoruz? Kamuoyunda bilerek bu konular gündem edilmiyor, bu haksızlığa itiraz ediyor, yavaş yavaş da isyan ediyorum. Sokaktayız her türlü talebe duyarlıyız. Çevre Mühendisleri Odası ile iklim eylem planı yapan, üniversitelerle tek kurumuz. Çarşı için öyle bir proje yapıldı ki; Türkiye’de örneği yok. Yakında belki yüzlerce mimarlık, güzel sanatlar öğrencisi çarşı içerisinde atölye çalışması yapacak. Türkiye’de böyle bir çalışma yapılmadı, olmayacak da uzun bir süre. Bunları yapan tek belediyeyiz. Birazda bunlardan konuşalım” dedi.

 
Karşıyaka'da sokak hayvanları için anlamlı iş birliği
 
Altay genel kurula gidecek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 6 Haziran 2021 Pazar 01:23

Yeşillendirme çalışmalarınızı nedense göremiyoruz. Nereleri yeşillendiriyorsunuz?

Yorumu oyla      2      3  
ST 5 Haziran 2021 Cumartesi 14:13

Ayırım yapanlardan bunun hesabı sandıkta mutlaka sorulacaktır, hiç şüpheniz olmasın.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da sokak hayvanları için anlamlı iş birliği
Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve hayvanseverler ile birlikte ...
Kemalpaşa'da belediyeden vatandaşa 50 bin fide desteği
Kemalpaşa Belediyesi ilçedeki üreticilere ve vatandaşlara 50 bin sebze ...
Hentbolde gol kraliçesi Bornova’dan çıktı
Bu sezon ilk kez mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Hentbol Ligi’nde play-off’a ...
 
Mavi gurur... İzmir, Türkiye lideri!
Bu yılın Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak ...
İzmir için çevre raporu... 5,5 milyar TL'nin üzerinde harcama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in iki yıllık görev süresi ...
Menemen Meclisi’nde söz düellosu… 'Dağa kaldırma' ve ‘oyunu parayla satma’ tartışması!
Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi İhsan Perçin'in meclis oturumunun ...
 
Çevre projesine Balçovalı miniklerden destek
Dünya Çevre günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyen Balçova Belediyesi’ne ...
Başkan Pehlivan'dan LGS öncesi moral ziyareti
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, yarın gerçekleştirilecek Liselere ...
Uzundere Meydan Projesi yola çıkıyor
Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Uzundere Köyü’nün meydanıyla çevresinin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva