HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2021 Cumartesi - 11:37

Menemen Meclisi’nde söz düellosu… 'Dağa kaldırma' ve ‘oyunu parayla satma’ tartışması!

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi İhsan Perçin'in meclis oturumunun açılışında söz alarak AK Parti tarafından kendisine yöneltilen 'oyunu bana vereceğini söyledi' ve 'dağa kaldırma' iddialarına yanıt vermesi sonrası AK Partili Hanifi Can ile CHP'li Perçin arasında gerginlik yaşandı.

Menemen Meclisi’nde söz düellosu…  Dağa kaldırma  ve ‘oyunu parayla satma’ tartışması!

EGEDESONSÖZ -Menemen Belediyesi'nin Haziran ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlık yaptı.

Meclis'in gündeminde ise Serdar Aksoy'un tutuklanmasını arından Menemen'de yaşanan başkanlık süreci yer aldı.

AK Partili Hanifi Can'ın Mart ayı oturumunda CHP'li Meclis Üyesi İhsan Perçin hakkında 'ofisime gelerek oyunu bana vereceğini söyledi' iddiaları Haziran ayı Meclis oturumuna taşındı.

İFTİRA ATMIŞTIR
Meclisin açılışında söz alan CHP'li Meclis Üyesi İhsan Perçin, kendisi hakkında söylenen 'oyunu para ile satacağını söyledi' iddialarına yanıt verdi. Perçin, "17 Mayıs'ta yaptığımı Meclis toplantısında ben gruptan ayrıldığımda Hanifi Can benim hakkımda iftira atmış ve yalan beyanda bulunmuştur. Eğer dedikleri doğru olsaydı, ben bugün encümen ya da komisyonlarda olurdum. Satan birini korumak adına beni böyle bir suçlama ile karşı karşıya bıraktı. Yine aynı gün arkamızdan Hasan Ünal konuşma yapıyor. Ancak nedense yine arkamızdan söylüyor, yüzümüze söyleyemiyor. Hasan arkadaş o günden beri AK Parti ile kol kola gayet mutlu. Tavuk yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor… Bize de ayar vermeye kalkıyor. Bir takım isimlerin bizlerin çıkarttığı konusunda ısrarcı Hasar Ünal birçok kişinin ismini bize vererek, 'bunlar çığırtkan, derhal işten çıkartın' diye ısrarda bulunmuştu. Bunu da tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.

TEHDİT EDEREK İSTİFA ETTİRTTİNİZ
Perçin'in ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can ise, iddialarını bir kez daha tekrarladı. Can, "İhsan abi burada, şu an yüzüne karşı konuşuyorum. O gün geldin, kendi ofisimde bizzat bana söyledin. O süreçte sizde adaydınız, Hasan Ünal da adaydı. Bizim partimizi karıştırmak için siz bizzat bizim ofisimize geldiniz… Yalan bizim işimiz değil. Yalanı İhsan Abi’ye bizzat iade ediyorum. İftira İLE hiçbir zaman bizim işimiz olmaz. İhsan Bey, Koray Atasoy, CHP Belediye Meclis üyesi, bu arkadaşı bağ evine kaldırarak, tehdit ederek istifa ettirdiniz. Şimdi kalkmış mecliste dürüstlükten bahsediyorsunuz. Ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama sizin kimden nasıl açıkta para aldığınızı da biliyoruz. Burada çıkmış dürüstlükten bahsediyorsunuz ancak Menemen'de yaptığınız şeyler belli" diye konuştu.

KÜLLİYEN YALANDIR
Yeniden söz CHP İhsan Perçin, "Ne alakası var konunun bu açıklamalar ile? Koray Atasoy burada yok bile. Külleyen yalan bu iddialar. Bunları ispatlamayan namerttir. Ne tehdit, ne başka bir şey… Biz buraya Meclisi üyesi olarak hizmet etmeye geldik, dedikodu yapmaya değil. Gediz nehrinde zehir akıyor yıllardır, bakanlar geldiğinde poz vermek yerine gidip oraya baksaydınız" dedi.

CHP'DEN ÜNAL'A PROTESTO
İddialar hakkında söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal ise taziye evinde AK Partili isimlerle birlikte Fatiha okumasına gelen eleştirilere yanıt verdi. Ünal, "Ben geçen meclis toplantısında yeni seçilen ilçe başkanı adına çok üzüldüm. Bütün meclis üyeleri kalktı Ömer Bey kalkıp kalmamak arasında kaldı gerçekten çok üzüldüm" dedi. Ünal'ın konuşmasının sırasında Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri masalarına vurarak Ünal'ı protesto ederken, 'AKP iş birliği ile iş yapanlar CHP hakkında konuşamaz' ifadeleri kullanıldı.

Protestonun bitmesinin ardından sözlerine devam eden Ünal, 'Listeleri kimlerin hazırladığını, sizin burada bilgileri nereye aktardığınızı Menemen'de biliyor, belediye bürokratları da biliyor.  Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Çakmak'ın amcası rahmetli oldu. Oraya her kesimden insan gelebilir ve orada birlikte Fatiha okuyabilirsiniz. Ancak toplumun değer yargılarından İhsan Bey o kadar uzak ki, sosyal medya sayfasından resim paylaşmış. Cenaze evinin siyaseti ve sağı-solu olmaz" dedi.

İYİ PARTİ'DEN 'TARTIŞMALAR SONA BIRAKILSIN' ÖNERİSİ
Söz alarak tartışmaların Meclis'in sonunda yapılması gerektiğini belirten İYİ Parti Meclis Üyesi Halil Akbulut, "Haziran ayı meclisine başladık, gündeme sadık kalırsak daha iyi olacağına inanıyoruz. Bu tip konuşmaları gündem dışı konuşmalarda yaparsak meclisimizin süreci açısından daha sağlıklı olacaktır" diye konuştu.

 
Erdoğan'dan Çevre Günü mesajı
 
Bir dönem Süper Lig'i sallamışlardı... İzmir ekibine transfer oldular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre projesine Balçovalı miniklerden destek
Dünya Çevre günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyen Balçova Belediyesi’ne ...
Başkan Pehlivan'dan LGS öncesi moral ziyareti
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, yarın gerçekleştirilecek Liselere ...
Uzundere Meydan Projesi yola çıkıyor
Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Uzundere Köyü’nün meydanıyla çevresinin ...
 
Büyükşehir ile Urla Kaymakamı arasında 'soğuk savaş'
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan ...
Urla Kaymakamı Dayanç'tan uyarı: İlçe gözden düşmeye başlar
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, ilçedeki gazetecilerle ...
DEÜ’nün 12 yerleşkesi sıfır atık belgesi aldı
Karbon ayak izini azaltarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak ...
 
Fitch’den İzmir'e yine güzel haber
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü mali yapısı, bir kez daha onaylandı. ...
Buca’nın Atık Getirme Merkezi hizmete açıldı
Buca’nın geleceği için geri dönüşümü kent geneline yayan Buca Belediyesi, ...
Menemen Meclisi'nde araç alımı tartışması!
Menemen Belediyesi Haziran ayı oturumunda, belediye hizmetlerinde kullanılmak ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva