HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2021 Perşembe - 10:16

Başkan Sürekli'den 'kredi' eleştirisi: Soyer algı operasyonu yapıyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, depremzedelerin sorunlarını çözmek konusunda samimi olmadığını savunarak, "Kentsel dönüşümü İzmir'de hayata geçirmekte samimi değil. 5 bin konutun sorununu çözecek krediyi gündemde tutarak bir algı operasyonu yapıyor ve diğer sorunları unutturmaya çalışıyor." dedi.

Başkan Sürekli den  kredi  eleştirisi: Soyer algı operasyonu yapıyor!

Sürekli, yaptığı açıklamada, Soyer'in 19 Ağustos'ta kendisini ziyaret ettiğini, Dünya Bankası'ndan alınması gündemde olan 340 milyon dolarlık krediyi görüştüklerini ve kamuoyuyla son durumu paylaştıklarını hatırlattı.

Bu görüşme sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde bekleyen bir kredi sözleşmesinin bulunmadığını, hem Soyer'in hem de kendisinin açıkladığını vurgulayan Sürekli, "30 Ekim depreminden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası yetkilileriyle görüştü. Birtakım görüşmeler, konuşmalar, mutabakatlar oluşmuş. Ancak bu kredilerin verilmesi için hazine onayı gerekiyor. İller Bankası, Dünya Bankası, hazine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında görüşmeler devam ediyor. Bunun altyapısı hazırlanıyor." diye konuştu.

Soyer'in, 22 Şubat'ta kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kredi konusunu anlattığını, Erdoğan'ın da "Biz vatandaşımızın yararına olacak her şeye olumlu bakarız." dediğini aktaran Sürekli, şunları kaydetti:

"Sözlü olarak konu anlatılıyor, Cumhurbaşkanımız da olumlu görüşünü söylüyor. Ondan sonra görüşmeler sürüyor. Bu görüşmeler teknik görüşmeler. Burada hazine garantisi de isteniyor. Bürokratik çerçevede değerlendirmeler yapılıyor. Bu görüşmeler sürerken Tunç Soyer, geçtiğimiz aylarda 'Kredimiz hazır ama Sayın Cumhurbaşkanımız onaylamadı' diye bir açıklama yaptı. Arkasından 25 Haziran'da Sayın Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi. 'Kredi hazır ama Cumhurbaşkanının onayında. Cumhurbaşkanı onaylamıyor. İzmir'in işini, kredisini geciktiriyor' dedi. Arkasından Tunç Soyer de aynı açıklamayı yaptı ve Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı ile konuyu görüşün diye de depremzedelere bir konuşma yaptı. Bunun arkasından Dünya Bankası bir açıklama yaptı. Böyle hazır bir kredinin, süreci tamamlanmış bir kredinin olmadığını açık, seçik ve net olarak ifade etti."

"Emsal artışlarını düşünün veya siz konut yapın"
Sürekli, Başkan Soyer'in yine bir açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız krediyi onaylamıyor" dediğini belirterek, "Sonra bizi davet etti, 'bu konuları görüşelim' dedi. Görüşmede işin aslını 'siz de biliyorsunuz' dedik. Süreç devam ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına gitmiş bir kredinin olmadığını Dünya Bankası da biz de söyledik. 'Siz de böyle biliyorsunuz' dedik. 'Evet, doğru. Süreç devam ediyor. Bunun sonrasında bunu İzmir'e alalım' dedi. 'Tabi ki' dedik." açıklamasında bulundu.

Görüşmede, alınacak olan 340 milyon dolarlık kredinin 5 bin orta hasarlı konutun sorununu çözdüğünü söylediklerini vurgulayan Sürekli, "'Diğer 70 bin az hasarlı konut ne olacak? Bunlar ne olacak Sayın Başkan? Siz de bunlar ilgili çözüm önerilerinizi geliştirin. Emsal artışlarını düşünün veya siz konut yapın. Bu konuda bir çözüm oluşturun biz de size bir destek verelim' dedik. Çünkü ilk önce 70 bin az hasarlı, 5 bin orta hasarlı var. Ağır hasarlıların sorununu zaten devletimiz çözdü. Devletimiz bunların sorunlarını çözerken diğer 70-75 bin kişi için alternatif öneriler de getirdi. Ama depremzedeler alternatif çözümler istiyorlar." ifadesini kullandı.

Kerem Ali Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tunç Soyer, depremzedelerin sorunlarını çözmede samimi değil. Kentsel dönüşümü İzmir'de hayata geçirmekte samimi değil. Buradan bunu anlıyoruz ve 5 bin konutun sorununu çözecek krediyi gündemde tutarak bir algı operasyonu yapıyor ve diğer sorunları unutturmaya çalışıyor diye düşünüyoruz. Bu alınacak 340 milyon dolar kredinin içerisinde sadece 5 bin hasarlı konutun sorunu çözülmüyor. Büyükşehir kendi binasını yapacak ve kendi birçok yatırımını realize edecek. Kamuoyu bunu bilsin. Bu kredi gündeme getiriliyor ama orta hasarlıların sorunu için değil büyükşehrin de kendi kullanacağı alanlar var. O konuda ısrar ediliyor. Ama acil olarak 70 bin az hasarlıların da talepleri var. Bunu görmezden gelemeyiz. Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşümde de kullandığı şirketleri var. Bu şirketler girdiler, daha ucuza mal edilebiliyor. Buyurun top Büyükşehirde. Bunları yapsın biz AK Parti grubu olarak Büyükşehirde de destek vereceğiz. İzmirlilerin takdirine sunuyoruz. Artık bu algı oyunlarını bıraksınlar. Gerçekten samimi olduklarına inanmıyorum. Samimi olsalar, emsal artışını konuşurlar, şirketlerini devreye sokarlar. Sadece krediye durumu bağlamazlar."

 
Seferihisar'da ilaçlama seferberliği
 
Konak’ta barış güvercinleri uçtu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“ Ulaşımda Devrim “ 2 Eylül 2021 Perşembe 12:31

İZTAŞIT uygulaması yapılabilmesi için ; İzmir eski BB Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu 2018 yılında tüm milletvekillerine mektup yazmadı mı ? TBMM Belediye yasasında değişiklik yapıp , İZTAŞIT uygulamasına izin vermedi mi ? Demek ki her şey engellenmemiş . İzmir BB nin ulaşımda devrim projesi olan İZTAŞIT 2018 yılında onaylanmış . ( Not: İZTAŞIT 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı )

Yorumu oyla      2      5  
Bülent ışık 2 Eylül 2021 Perşembe 12:27

Az hasarlıların talepleri niçin acil oluyor? İlk önce orta hasarlıların sorunu çözülsün. Az hasarlıların sorunundan önce çarşı, pazar ve marketteki fiyat artışı sorunu daha acil.

Yorumu oyla      5      3  
Cavidan Kızak 2 Eylül 2021 Perşembe 11:58

Sayın Başkan Belliki Dünya Bank kredi meselesi çok problemli alınması ve kullanım alanının getireceği sıkıntılar .vs vs .Bizim Devletimiz güçlü şu an verilen kredi 200.000 TL 10 yıl aylık ödemeler üçbin Tl cıvarı depremzedelere hiç uygun değil .Devletimiz bu miktarı yeterli miktar yükseltip 0 faiz uzun süre ödemeli olarak bize sağlarsa memnuniyetimiz mutluluğumuz sonsuz olacaktır.Bu konuda bu konuda desteğinizi ve çabanızı bekliyoruz lütfen ve inanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız depremzedelere uygun olanın bu olduğunu düşünüyordur .Kesin biliyoruz ki vatandaşını mağdur etmez hele ki afet yaşamışları malum depremi biz istemedik kendi yağımızla kavrulduğumuz bir hayatımız vardı.malesef perişan haldeyiz bizleri selamete çıkaracağınızı düşünüyor bekliyoruz .Saygılar.

Yorumu oyla      2      7  
gazo 2 Eylül 2021 Perşembe 11:06

İşiniz gücünüz yokuşa sürmek izmir e tek katkınız olmadığı gibi herşeyi engelliyorsunuz ama halk sizden hesap soracak.

Yorumu oyla      15      8  
Otogar metro ne oldu? 2 Eylül 2021 Perşembe 10:52

Pazartesi günü yapım ihalesi yapılacak Buca Metrosu'nun onay sürecide mi algı operasyonuydu da yıllar sürmüştü?

Yorumu oyla      17      5  
2 Eylül 2021 Perşembe 10:47

Ağır hasarlılarda sorunu çözmüşler. 5 katlı bina yaparak mı?

Yorumu oyla      10      3  
Çalgıcı 2 Eylül 2021 Perşembe 10:41

Algı oyununda elinize kimse su dökemez, şu beyanatınızla yaptığınız gibi

Yorumu oyla      16      6  
SOKAK 2 Eylül 2021 Perşembe 10:30

Bu kredi muhabbetinin sonunda, bir siyasi tarafın kredisi bitecek. Ama bu hangi taraf olacak, onu da zaman gösterecek.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül bankeri başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül bankeri başkan!
İzmir'de 'silahla mahalle denetimi' iddiası meclis gündeminde
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan ...
Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın baraj kararını açıkladı
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir" dedi.
 
'FETÖ'yü Balkanlardan da söküp atacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El birliği içerisinde çalışarak FETÖ ...
CHP'li komisyondan Tunceli'ye ziyaret: Bir tas su dökmeye geldik
Çevre Komisyonu ve İklim Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri İzmir ...
Menemen'de 'unvan' tartışması... 'Allah ıslah etsin'
Menemen Belediyesi'nde görevden alınan eski belediye başkanı Serdar Aksoy'un ...
 
İzmir vekillerinin Tunceli yangını polemiği... Dağlara gel dağlara
CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve İzmir Milletvekilli Mahir Polat ile ...
Çorum'daki olay hakkında ilk kez konuştu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'da bir kadının kendisine 'Dokunma ...
CHP’li Polat’tan hükümete afet eleştirisi: İktidar ağustos böceği misali!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, son dönemde Türkiye’de ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva