HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2015 Çarşamba - 13:56

Başkan Soylu’yla A’dan Z’ye ‘Gazipaşa’ krizi: Çam’a bombardıman!

Menderes Belediye Başkanı, ilçede ruhsatsız binaların bulunduğu yerlerde seçim sonrası ceza yazılmasıyla başlanan gerginlikle ilgili detaylı açıklama yaptı. Başkan Soylu uygulama için ‘cadı avı’ açıklaması yapan Musa Çam’a sorduğu 6 soruyu yinelerken ‘leş kargaları’ benzetmesi yaptığı CHP Milletvekili için çok sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Soylu’yla A’dan Z’ye ‘Gazipaşa’ krizi: Çam’a bombardıman!

EGEDESONSÖZ - Genel seçim sonrasında Menderes Belediyesi’nin ilçede başlattığı kaçak ve ruhsatsız yapılara yönelik denetimi Gazipaşa Mahallesi’nde krizi neden oldu. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı, CHP’nin sandık sonuçlarına göre yüksek oranda oy aldığı bölgedeki denetimlerin ardından “AK Partili belediye başkanı halkı cezalandırıyor” yorumları yapıldı. Belediye ile halk karşı karşıya gelirken birçok kişi belediye binasına yürüyerek duruma tepki gösterdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı olaylar AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun mahalle sakinleriyle görüşmesinin ardından son bulmuştu.
 
Durumun ardından CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptığı açıklamada olayı “cadı avı” olarak nitelendirirken Başkan Soylu’nun halkı cezalandırdığını, sandık sonuçlarına göre karar alarak zabıtaya talimat verdiğini ifade etmişti.

Eleştirilere sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yanıt veren Başkan Soylu sert mesajlar vermiş, Çam’a 6 soru sormuştu. Bu çıkışın 1 hafta sonrasında katıldığı canlı yayında ‘Gazipaşa krizi’ni değerlendiren Soylu yine önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Soylu’nun açıklamaları…



GAZİPAŞA’DA NELER OLDU?
- Aslında Gazipaşa Mahallesi’nde bir tedirginlik yok. Yoktu da zaten. Birileri tedirginlik çıkarmak istedi. O bölgenin insanında yanlış bir algı yaratmak istediler. Aslında olayın özü budur. Gazipaşa Bulgaristan’dan göç edip gelmiş bizim göçmen kardeşlerimizin yaşadığı bir bölge… Burada 1999 yılından beri yapılmış olan yapılar. İçlerinde kaçak olan yapılar da var. Bunlarla ilgili bir şikayet belediyemize geliyor. Bu şikayete istinaden belediyenin zabıta ve imar birimi bölgeye intikal ediyor. Ama şurada çok ilginç bir durum var. Şikayetin yapılış zamanı ve o gün oraya gidildiğinde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Musa Çam’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’nın sanki olaydan haberi varmış gibi hemen, anında orada bulunması manidardır. Zabıta ekiplerimiz imar birimi ile birlikte gidiyor. Bu saydığım isimler orada vatandaşı galeyana getirip ‘’evlerinizi şöyle yapacaklar, böyle yapacaklar’’ diyerek vatandaşı galeyana getirip bir tedirginlik yarattılar. Sebep; neymiş efendim biz seçimlerde az oy almışız ve oradaki vatandaşı cezalandırmak istemiş ve cadı avına çıkmışız. Sayın Musa Çam ve av arkadaşları bu şekilde ifadeler kullandılar. Gerçi ben kendilerine yazılı basın aracılığı ile ve sosyal medya aracılığı ile gerekli cevabı verdim. Altı tespit yaptım altı soru sordum…

ÇAM’A 6 SORU
- Şimdi bakın yıllar itibarı ile orada CHP iktidarı döneminde Menderes yerelindeki CHP iktidarı döneminde uygulanan cezalar var. 2001 yılında 3 buçuk milyar, 2002 yılında 1 milyon 700 lira, 2003 yılında 17 milyar 150, 2004’te 30 milyar, 2005’te 4 buçuk milyar, 2011’de 199 buçuk milyar, 2012’de 6 buçuk milyar, 2013’te 107 milyar 893 filan… Bu cezalar burada... Bu cezaları yazan Menderes yerelindeki CHP iktidarıdır. Bu cezaları yazmışlar. Benim 14 aylık belediye başkanlığım var. Bir kuruş ceza uygulamadım hiç kimseyi de gidip cezalandırmadım. Şimdi bu cezalar yazılırken Sayın Musa Çam Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekiliydi. Ben sordum kendilerine; ‘Siz bu dönemde neredeydiniz?’ diye... ‘O zaman Cumhuriyet Halk Partili’ydiniz. Sözde halkçıydınız. Halkın yanındaydınız... Peki neredeydiniz bu insanlar bu cezaları yerken? Orada evler yıkılırken…’ Bakın şurada parantez açalım; belediye o dönemde görevini yapmıştır. Öyle ya da böyle görevini yapmış. Ben de onlara soruyorum 2001’de neredeydiniz? Seçimler 2014 Mart’ta oldu. 2013’te daha seçimin hemen evvelinde 10’uncu aya kadar çatır çatır cezalar kesilmiş. 107-108 miyar lira… Siz neredeydiniz? Biz sorduğumuzda hiçbir yanıt yok. Sayın Musa Çam ve av arkadaşları bu dosyanın altında kaldılar. Verecek hiçbir cevap bulamıyorlar şu anda... Çünkü samimiyetsizlik var. Dürüst değiller. Sen milletin vekilisin, eğer o gün bana gelip de ‘Sayın Başkan ya buradan böyle bir duyum geldi’ dese, beni telefonla bile arasa kendisine izah ederiz. Ama bunların derdi durumu çözmek değil. Bunların derdi nasıl siyasi rant edecekleridir. Vatandaşın duyguları ile oynayarak siyasi prim elde etme peşindeler. Yanında getirmiş olduğu 2014 yerel seçimlerindeki aday da aynı şekilde. O da milleti gaza getiriyor. Bu dönemlerde sen neredeydin kardeşim? Hepiniz Menderes’te yaşıyordunuz. Bu cezalar yazılırken hepiniz perdelerinizi çekip kapılarınızı kapattınız. Benim söylediklerimde bir tane yalan yoktur.



O SORULAR YANIT BULDU MU?
Hiçbir şekilde yanıt veremediler. Tek söyledikleri ‘cadı avına çıktılar’ sözü... ‘Gazipaşa’daki vatandaşlarımız CHP’ye destek verdi diye Menderes Belediye Başkanı burada yaşayanları cezalandırıyor’ dediler. Bana Gazipaşa’daki vatandaşlarımız yerel seçimde ne destek verdiyse yerel seçimde de aynı desteği verdiler. 100-150 oy fark etti. Ben bu insanları cezalandıracak olsaydım yerel seçimden sonra bunu yapardım zaten. Şikayeti yapan kendileri… O gün zabıta ekipleri gittiği zaman hepsi aynı anda konuşlanıyorlar. Siz nerede pusuya yattınız bekliyordunuz? Nereden duyum aldınız? Benim bile haberim yoktu oraya gidildiğinden. Belediyenin ekipleri günde 50-60 tane kaçak yapıya gidiyor. Birimlerimizin sürekli şu veya bu mahalledeyiz diye arayıp bana bildirme gibi bir uygulaması zaten yok. Zaten öyle bir uygulama olsa o belediye kurumsallığını kaybeder. Ben hangi mahalleye gittiler diye peşinden koşturmuyorum. Belediye görevini yapıyor. Gelen şikayeti değerlendiriyor. Bunların her şeyden haberleri var. O gün hepsi orada birikiyorlar ve milleti gaza getiriyorlar. Kısacası buradan Gazipaşa’da yaşayan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu adamlar film çeviriyorlar. O gün yaşanan olaydan da o adamların film çevirdiği buz gibi apaçık ortadadır. Bunlardan siyasetçi olmaz, olsa olsa artist olur. Gitsinler Yeşilçam’da film çevirsinler. Gelip de Menderes’te yaşayan insanların hassasiyetleri ve dengeleriyle oynamasınlar. Bu insanlar zaten yıllarca sizin göz yumduğunuz, 3 maymunu oynadığınız dönemlerde asgari ücretle çalıştılar. Zaten bu vatandaşlarımızın psikolojisini bozdular. Ben seçim kampanyasında Gazipaşa Mahallesi’ne gittiğim zaman ‘Aman Bülent Bey çok samimi olmayalım. Olur da seçimi kazanamazsın bizi mahvederler’ diyorlardı. Bunu diyenler Gazipaşa Mahallesi’nde yaşıyor. Bunları ben yaşatmadım o insanlara… Onları bu duruma ben getirmedim. Sayın Musa Çam ve av arkadaşları bunu bu duruma getiren siz ve sizin partinizdir. Ben o insanların her yerde arkalarında durmuşumdur. Buradan bir kez daha söylüyorum; ben sağ olduğum sürece Gazipaşa Mahallesi’nde 1 tane evin tuğlasını yerinden oynatamazlar. Benim ölümü çiğnemeleri gerekir. Ya da ben seçim kaybedersem benden sonra gelen ne yapar bilmem. Ama ben öyle bir durumda başkan bile olmasam orada olacağım. Bu benim için kişisel bir meseledir. Ben 10 sene de olsa 20 sene de olsa başkan olmasam bile ben Gazipaşa Mahallesi’ndeki insanları savunurum. Biz ne söylüyorsak hepsini tek tek yerine getiriyoruz. Vatandaşımız buna şahittir. Verdiğimiz sözlerin hiçbir zaman üstünü çizmiyoruz. Dediysek adam gibi, elif gibi dimdik bekliyoruz. Olmasam da buradan oğluma da vasiyet ediyorum. Ben ölürsem o gidip orada dikilecek. Bu adamlığı ve onurlu duruşu onların da göstermesini umut ediyorum.


KÖYLÜYE CEZA KESİLİRKEN NEREDELER?’
- Vatandaşı nerede galeyana getirecek bir şey varsa Musa Çam ve av arkadaşları hemen oradalar... Bunlar mobilize ekipler, her tarafta böyle geziyorlar. ‘Burada olay çıkartabilir miyiz, vatandaşı nasıl gaza getirebiliriz?’ diye bakıyorlar. ‘Baraj havzasında inek otlatıyor’ diye benim Şaşal, Küner, Keler köylüme İZSU 200 lira idari para cezası gönderiyor. Musa Çam ve av arkadaşları nerede? Buradaki vatandaşlar insan değil mi? Sözde biz CHP’lilere ceza uyguluyormuşuz. Küner Köyü bana yüzde 92 oranında hem yerelde hem genelde destek vermiş bir köy... 13 tane vatandaşımızın evine idari para cezası uygulamışız. Bir tanesi de 15’nci sıra meclis üyesi adayımızdır. Altıntepe Mahallesi bana yüzde 90 oranında yerel ve genel seçimde destek vermiş. 6 tane kaçak yapıya idari para cezası uygulamışız. Biz kimseyi siyasi tercihine göre değerlendirmiyoruz. Küner Köyü’nde 13 tane eve ceza kesilirken siz neredeydiniz? Altıntepe Mahallesi’nde neredeydiniz? Yoktunuz. Neden? Çünkü onlar AK Partili... AK Partili ise insan değil mi? 1-2 ineğinin sütü ile geçinen vatandaşıma İZSU ceza veriyor. Neredesiniz siz? E biz geyik avına gitmiştik bizim haberimiz yoktu diyorlar. O yüzden diyorum ki samimi ve dürüst olacaksınız. İnsanların hassas noktalarıyla siyasi rant elde etmek adına oynamayacaksınız. Oturacaksınız belediye başkanıyla, kaymakamla bunu nasıl hep beraber çözeriz? Diye soracaksınız. Devlet adamı olmanın gereği de budur.
 
MAHALLE HALKIYLA NELER KONUŞTU?
- O gün Gazipaşa Mahallesi’nden 6-7 kişilik bir heyet benim yanıma geldi. Ben durumu izah ettim. Önümüzdeki hafta bir program ayarlıyoruz. Kardeşlerimize bu durumu belgeleriyle birlikte kendilerine izah edeceğiz. Onların bu konuda benim ile ilgili bir şüpheleri yok. ‘Evleriniz yıkılacak’ diye insanları gaza getiriyorlar. Bana biri gelip bunu dese benim de sinirim hoplar. İlk anda ‘Ne oluyor?’ dersiniz. Durum budur. Bunlar mahşerde nasıl hesap verecekler onu merak ediyorum. Orada görmedim duymadım yok. Burada herkesi kandırabilirsiniz ama orada yok. CHP’nin meclis üyesi ondan önceki dönemde burada belediye başkanlığı yaptı. O gün o da orada... Gazipaşa Mahallesi’nin içinden 60 ev filan Görece’ye bağlıydı o dönemde... Orada o bağımsız belediye başkanı 10-15 bin lira para cezası kesiyor. CHP’nin belediye başkanı 7 bin lira ceza kesiyor. O da CHP’den meclis üyesi şimdi... O da o gün oraya gitmiş. ‘Vatandaş ne yapmaya gelmiş buraya?’ diyor. Buralara cezaları kesen sizsiniz. Ne yüzle gidip orada film çeviriyorsunuz? Ayıptır ya! Ya da milleti toparla de ki ‘Arkadaşlar böyle bir şeye kalkışmayın. Ben de belediye başkanlığı yaptım. Burada belediyenin kimseye ceza kestiği yok. Burada belli cezaları biz uyguladık. Sayın milletvekili sayın av arkadaşı lütfen yapmayın. Günahtır. Bunlar bizim kardeşlerimiz…’  Bunları demeleri gerekirken demiyorlar. Hepsinin ağızlarının suyu akıyor. Neden? Seçimde 6 bine yakın fark var. ‘Milletin hassas noktalarını kaşıyalım burayı ele geçirelim’ diyorlar.
 
HALKA KENDİNİ ANLATABİLDİ Mİ?
- Şimdi biz buluşup karşı karşıya geleceğiz. İşin gerçeğini anlayacaklar. Zaten bu anlattıklarımdan anlamışlardır. 732 tane haneye ceza uygulanmış. 25 tane ev yıkılmış. Bunları ne ben yazdım ne ben yıktım. Biz vatandaşa geri götürüp hatırlattık. Daha bir çok şey yaşadılar.

 
Rusya-ABD-NATO hattında kriz: Tüm irtibat kesildi!
 
Manisa’daki kazadan bir acı haber daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Belediyesi lastik ihalesine çıkıyor
Aliağa Belediyesi İşletmeler Müdürlüğü, taşıt lastiği mal alımı ihalesine çıkacak.
O platformdan Büyükşehir'e pankart salvosu: Ödemiş'e görülen reva...
Genel seçim öncesinde hükümetin yaptığı çalışmaları anlatan pankart ve ...
Vali Toprak topa girdi: İZKA’da sürpriz aday
İzmir Kalkınma Ajansı'nın yarın yapılacak Kalkınma Kurulu Başkan ve Vekilliği ...
 
Karşıyaka'dan Afet Evleri'ne yol ve kaldırım
Kentin gelişmekte olan bölgelerindeki altyapı çalışmalarını hızlandıran ...
Bornovalıların sağlığı takipte!
Halk sağlığını korumak için pek çok projeyi sürdüren Bornova Belediyesi, ...
Ödemiş Belediyesi'nden Ramazan'a özel sokak
Ödemiş Belediyesi vatandaşların rahat ve huzurlu bir Ramazan yaşamaları ...
 
Ve Hatay pazaryerini kavuştu: Halaylı-türkülü açılış
Konak Belediyesi'nce üst örtüsü tamamlanan Hatay Pazaryeri, bölge halkının ...
Başkan İnce’den ‘Cumhuriyet Kadınları’na destek
Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından ...
Kadınlar üretecek Bornova Belediyesi destekleyecek
Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Kooperatifi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva