HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2015 Çarşamba - 10:02

Kadınlar üretecek Bornova Belediyesi destekleyecek

Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Kooperatifi, Forbes Dergisi’nin girişimci kadınlar listesinde yer alan Amerikalı Susan Gregg Koger’in de katıldığı toplantıda tanıtıldı. 17 yaşında birkaç yüz dolar ile başladığı işinde milyon dolarları bulan kar oranlarına ulaşan Koger, başarısının sırrını anlattı. “Emeklemenin ve meraklı olmanın hiçbir sakıncası yok” diyen Koger, kendisini dinleyen Bornovalı kadınlardan, cesur, girişken ve araştırmacı olmalarını istedi.

Kadınlar üretecek Bornova Belediyesi destekleyecek

Kısa bir süre önce Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Kooperatifi, Bornova’nın üreten kadınları için düzenlenen toplantıda anlatıldı. Bornova’nın sembol mekanlarından biri olan Büyük Park içerisindeki Kızlar Kahvesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Moda üzerine yürüttüğü yenilikçi ve girişimci çalışmalar ile Forbes Dergisi’nde girişimci kadınlar listesinde yer alan Susan Gregg Koger, Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan kadınlara deneyimlerini aktardı. 
 


KOGER: CESUR VE GİRİŞKEN OLUN
Modcloth adlı internet ve mobil uygulama üzerinden Moda ve tekstil ürünleri satışı yapan şirketin kurucusu ve aynı zamanda tasarımcısı olan 30 yaşındaki Koger,  17 yaşında birkaç yüz dolar ile başladığı işinde milyon dolarları bulan kar oranlarına ulaştığını ifade etti. Bilmediği bir alanda iş hayatına atıldığına dikkat çeken Genç İş Kadını, “Çok gençtim. Bebek adımları atıyor ve araştırıyordum. Bu benim için avantaj oldu. Bu süreçte çok şey öğrendim. Emeklemenin, meraklı olmanın hiçbir sakıncası yok. Tam aksine faydası var” diye konuştu. Başarılı olmanın sırlarını anlatan Susan Gregg Koger, kendisini dinleyen kadınlardan, cesur, girişken ve araştırmacı olmalarını istedi.
 
USLU: BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Kooperatife üye olma koşullarını anlatan Bornova Kadın Kooperatifi Başkanı Pınar Ataş Uslu, Susan Gregg Koger’in hikayesi ve anlattıklarının kendileri için bir ışık olduğunu söyledi. Uslu, “Bu ışığı daha önceden gördü” dediği Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti. Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’na katılan kadınlardan kooperatife üye olmalarını isteyen Uslu, “Sizler bu koopretif için çok önemlisiniz. Çünkü üreten kadınlarsınız. Birlikte hareket edersek daha güçlü olur ve başarıya ulaşabiliriz. Bu kooperatife 100 TL karşılığında bir hisse alarak üye olabilirsiniz” diye konuştu.

ATİLA: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
2014-2019 yılları arasının Bornova’da kadınların ve çocukların dönemi olması hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kadınlarımızın hem sosyal, hem de işi yaşamında daha etkin olmalarını istiyoruz. Bu nedenle pek çok projemizi göreve gelirken ortaya koyduğumuz bu hedef doğrultusunda hazırladık. Sizler ev ekonominize destek olduğunuzda geleceğimiz olarak çocuklarınızın daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayacaksınız” dedi.
 
Kadınların istihdamına yönelik olarak ortaya koydukları projeleri anlatan Başkan Atila, “MTK Tekstilciler Çarşısı ve Ege Üniversitesi ile birlikte 2.5 ayda bir 40 kadına iş garantili dikimci eğitimi veriyoruz. Bu proje 4 yıl devam edecek. KOSGEB işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen kadınlarımız için hibe kredili kurslar açtık, açmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda Bornova Belediyesi olarak Kooperatifimize yani üreten kadınlarımıza da her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

 
Demirel'in unutulmaz sözleri: Binaenaleyh...
 
Türkiye-Suriye sınırında patlayıcı madde krizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşu'dan Büyükşehir'e samimi ziyaret
Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ile Bulgaristan Hak ve Özgürlükler ...
‘Zeytinin yolculuğu’nda sıra üçüncü adımda
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin, Akdeniz’in kutsal bitkisi ...
Balçova Ramazan’a hazır
Balçova Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların Ramazan Ayı’nda ibadetlerini ...
 
Zemin harekatı: 2.Kordon trafiğe kapanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bulvarı’nın Ali Çetinkaya Bulvarı ...
SKL’de dostluk günü: Gazoz-gevrek bahane…
Bornova’nın en eski okullarından biri olan Suphi Koyuncuoğlu Lisesi(SKL) ...
Satrancın ustaları Çeşme'de buluşuyor
Dünyanın dört bir yanından yüzlerce satranç oyuncusunun Çeşme'de buluşmasını ...
 
Karşıyaka’da Attila İlhan’a muhteşem anma
Karşıyaka Belediyesi, unutulmaz şair Attila İlhan’ı doğumunun 90. yılında ...
Narlıdere’de yaz spor okulları başlıyor
Narlıdereli çocukların her yıl merakla beklediği Narlıdere Belediyesi ...
Urla’da kadın üretici pazarı açıldı
Urla Belediyesi’nin üretici kadınların kalkınmasına yönelik yaptığı çalışmalar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva