HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2021 Salı - 23:10

Başkan Soyer: Gediz'i kurtarmak için harekete geçiyoruz

İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik için kollarını sıvadıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Gediz’in kirliliğinden size ne?” diyenler olabilir. Halkımızın sağlığını ve Körfez'imizi tehdit etmesine seyirci kalmaya vicdanım razı değil. Bu sebeple Gediz Nehri boyunca incelemeler yapacak, Körfez’imizin ve nehrin temizliği için çözüm üreteceğiz. Gediz Nehri’nin Ergene, İzmir Körfezi’nin Marmara olmaması için yola çıkıyoruz" dedi.

Başkan Soyer: Gediz i kurtarmak için harekete geçiyoruz

EGEDESONSÖZ- Sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Nehri'nde yaşanan kirliliğin İzmir Körfezi'ni olumsuz etkilediğini açıkladı.

Gediz'de kirliliğin sona ermesi için kolları sıvadıklarını söyleyen Başkan Soyer, nehir boyunca incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Soyer'in açıklaması şöyle:

"İzmir'i ve Körfez'i tüm güzelliğiyle hissedebilmek artık lüks olmamalı.  Bu güzel kenti doyasıya yaşayabilmek için mesai arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz.  Geleceğe temiz bir doğa bırakmak için başladığımız bu serüvene gelin birlikte çıkalım. Yıllardır birçok sebeple kirlenen Körfez'imizin temizlenmesi için geçmiş başkan ve yöneticilerimiz samimiyetle mücadele etti.  Biz de süreci hızlandırıp yüzülebilir Körfez hedefine çok kısa sürede ulaşmak, Güzelbahçe'deki mavi bayrağı iç körfezin her noktasına taşımak istiyoruz.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve hizmet alanındaki hiçbir bölgeden Körfez’e atıksu deşarjı yapılmamaktadır.  Bu ne demek? İleri biyolojik arıtma tesisimizden çıkan suyun kalitesi o kadar iyi ki Körfez'le bağlantı noktasında flamingolar yüzüyor.  Bu konuda başarımızın göstergesi olarak ileri biyolojik yöntemle çalışan tesis sayısı ve arıtma kapasitesi açısından Türkiye’de ilk sırada olduğumuzu paylaşmak isterim.  Büyüyen kent ve artan nüfusa paralel olarak bu alandaki yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Yapımı süren ve planlanan projelerle birlikte kentteki atık su arıtma tesislerinin sayısını 2024 yılı sonuna kadar 68’den 93’e çıkaracağız.  Hedefimiz arıtmada Avrupa’da birinci olmak.

Yine Körfez’imizin kirlenme sebeplerinden biri kentsel atıkların ve kanalizasyon sisteminin aşırı yağış kaynaklı taşması ve Körfez'e karışmasıdır.  Bunu önlemek adına yağmur suyu hattı ayrıştırma çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz sel yaşanmayan güçlü bir altyapı oluşturmak. Bu kapsamda Bornova’da 30 km, Buca’da ilk etapta 15 kilometre, Gültepe’de 17 kilometre yağmur suyu hattının ihalesi yapıldı, imalatlarına başlandı.  2021 yılı sonunda toplamda 273 km yağmur suyu hattının imalatına başlamış olacağız.  Yağmur suyu hatları ile hem kanalizasyon sistemi rahatlayacak hem de kanala bağlı olan ızgaralardan gelen kokunun önüne geçilecek.  Bu bölgelerdeki inşaatlardan dolayı yaşanan trafik sıkıntısı için de anlayışınıza sığınıyoruz. Her şey sizin için. İzmir için.

Ayrıca Körfez’imizle ilgili sürekli olarak bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İZSU-TÜBİTAK işbirliğiyle oşinografik incelemeler yapıyor, su kalitesini ve mevsimsel değişimleri gözlemliyoruz. Şimdi ise sıra, Körfez’in en büyük kirlilik kaynaklarından birine geldi. Gediz Nehri. Kaynağından içme suyu olarak başlayan Gediz Nehri, Kütahya’dan İzmir’imize ulaşana kadar yerleşimler, sanayi bölgeleri, elektrik üretim santralleri, çöplükler ve yanlış tarım uygulamaları sebebiyle inanılmaz şekilde kirleniyor.  Bu durum sadece Körfez’imizi kirletmekle kalmıyor. Gediz’in taşıdığı zehirli kimyasallar, yer altı su kaynaklarına karışıyor, kirli suyla yapılan tarım faaliyetiyle de sağlığımızı tehdit ediyor. “Gediz’in kirliliğinden size ne?” diyenler olabilir. Halkımızın sağlığını ve Körfez'imizi tehdit etmesine seyirci kalmaya vicdanım razı değil. Bu sebeple Gediz Nehri boyunca incelemeler yapacak, Körfez’imizin ve nehrin temizliği için çözüm üreteceğiz.

Gediz Nehri’nin Ergene, İzmir Körfezi’nin Marmara olmaması için yola çıkıyoruz. 

Hedefimiz; temiz Gediz, temiz Körfez, temiz İzmir"

 
Karşıyaka'nın yeni teknik direktörü belli oldu
 
Bir gecede 11 kez ilişkiye girmek mümkün mü?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kastamonu belediyelerinden teşekkür ziyareti
Kastamonu'ya bağlı Cide, Araç ve Daday ilçelerinin belediye başkanları, ...
Sinema Ofisi yola çıktı... 'İzmir Türkiye'nin Hollywood'u olacak mı?' sorusuna yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Sinema Ofisi ile Turizm ...
Büyükşehir'den üreticiye tam destek... Umut sürüsü 12 bini aştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi mahalleleri karış karış dolaştı
Aydın Büyükşehir Belediyesi "Büyükşehir Sahada" uygulaması kapsamında ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden otizme spor desteği
Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında yaptığı yatırımlara bir ...
Başkan Soyer tartışmalara son noktayı koydu: Bina yıkılacak!
İzmir Sinema Ofisi Hizmet Binası açılışı sonrası basın mensuplarının ...
 
Başkan Soyer bayram turuna başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kurban Bayramı öncesinde ...
Başkan Kılıç’tan kaçak moloz için acil çözüm çağrısı: Nefes alacak alanımız kalmayacak
Çoğunluğu kayıt dışı firmaların gece saatlerinde plakalarını kapatarak ...
Genco Erkal Çeşme’de Nazım’ın hayatını sahneledi
Usta oyuncu Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in yaşamını anlatan “Yaşamaya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva