HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2021 Salı - 16:31

Sinema Ofisi yola çıktı... 'İzmir Türkiye'nin Hollywood'u olacak mı?' sorusuna yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Sinema Ofisi ile Turizm Bilgilendirme Ofisi'nin hizmet binasının açılışını yaptı. Sinemacılara desteklerini sürdüreceklerini söyleyen Soyer, “İzmir, Türkiye’nin Hollywood’u olma yolunda gidiyor diyebilir miyiz?” sorusuna da yanıt veren Soyer, “Bu benim iddiam değil. Bundan 2 bin 500 yıl önce Teos Antik kent dünyanın bütün sanatçılarına ev sahipliği yapmış. Tarihte ilk kez aktörler birliği bu şehirde kurulmuş. Biz iade-i itibar peşindeyiz, yeni bir iddiamız yok" dedi.

Sinema Ofisi yola çıktı...  İzmir Türkiye nin Hollywood u olacak mı?  sorusuna yanıt!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Vakfı ortaklığında kurulan İzmir Sinema Ofisi ve Turizm Bilgilendirme Ofisi törenle açıldı.

Alsancak'ta gerçekleştirilen açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, oyuncu Cezmi Baskın, bürokratlar, sanatçılar, oyuncular, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başkan Soyer açılışta yaptığı konuşmada "İlk günden bu yana İzmir’in yeni vizyonunu, bu şehrin tüm paydaşları ve İzmirliler ile birlikte hayata geçirmeyi önceliğimize koyduk. İzmir’de sürdürülebilir gelişim sağlamak adına yürüttüğümüz tüm çalışmalarda ortaklıklar kurmanın gücüne inandık. İzmir Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ortak Hizmet Projesi olarak hayata geçirdiğimiz, İzmir’deki pek çok paydaş ile yol yürüdüğümüz Sinema İzmir çalışmaları, tam da bu ortak güçten beslenen ve bugün bizleri bir araya getiren önemli bir ürüne dönüştü. Bugün, sinemacılara kapılarını açarak nice filmler üretilmesine katkı sunacak olan İzmir Sinema Ofisi binamızı hizmete alıyoruz. Filminizi İzmir’de çekmek için artık çok iyi bir sebebiniz var!” sloganıyla adım adım ilerlediğimiz bu yolda İzmir Sinema Ofisi, filmlerini İzmir’de çeken ekipler için kolaylaştırıcı bir irtibat noktası oldu" ifadelerini kullandı.

İZMİR'İN ÖNÜNÜ AÇMAYA İHTİYACI VAR
Kısa filmler konusunda İzmir’in liderliğinin olduğunun hatırlatılması üzerine de konuşan Soyer, "Bütün bunlar bu endüstrinin parçaları. Bizde her birinde rol olmaya çalışıyoruz. İzmir’in başrole taşımaya çalışacağız. İstanbul gerçekten aynı yolda yürüyor biliyoruz, ama İstanbul giderek sıkışıyor, daralıyor, zorlaşıyor. Daha pahalı, daha zor daha sıkıntılı. Bu ne endüstrinin sıkıştığını düşünüyoruz. Bu nedenle İzmir’in önünü açmaya ihtiyaç var" diye konuştu.

İADE-İ İTİBAR PEŞİNDEYİZ
“İzmir, Türkiye’nin Hollywood’u olma yolunda gidiyor diyebilir miyiz?” sorusuna da yanıt veren Soyer, “Bu benim iddiam değil. Bundan 2 bin 500 yıl önce Teos Antik kent dünyanın bütün sanatçılarına ev sahipliği yapmış. Tarihte ilk kez aktörler birliği bu şehirde kurulmuş. Biz iade-i itibar peşindeyiz, yeni bir iddiamız yok" dedi.

SEKTÖRÜN İZMİR’DEKİ İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLME YÖNÜNDE İDDİAMIZI ORTAYA KOYUYORUZ
Sözlerine sinema sektöründeki teknolojik gelişmeler ile devam eden Soyer, şu ifadeleri kullandı;

"Senaryolarına uygun mekânları keşfetmeleri için yönetmenlere rehberlik edildi ve böylece saklı kalmış güzelliklerimiz, ekranlara taşındı. Prodüksiyon sürecinde ihtiyaç duyulan konaklama, catering ve lojistik hizmetler için aranan desteklerin bulunması ve iş ortaklıklarının kurulması konusunda bağlantılar sağlandı. Ve tüm bu çalışmalar esnasında “Sinema İzmir Projesi Desteklerinizle Büyüyecek!” çağrımıza kulak verip bizleri yalnız bırakmayan Sinema İzmir Destek Ağı üyeleri ile muazzam bir işbirliği örneği sergilendi. Destek Ağı üyelerimizin her birine en içten teşekkürlerimi sunarım. Bir fikrin, bir hayalin serpilip gelişmesiyle bir hikâye şekilleniyor; hayalleri ortaklaşan insanlar birbirini buluyor ve özveriyle çalışmaya başlıyor. Hikâyenin ait olduğu bir evren kuruluyor ve seyircisiyle bir hayal paylaşabilmek için onlarca kişi binbir gayretle seferber oluyor. Teknolojinin, her geçen gün yenilenen imkânları devreye giriyor ve ortaya bir film çıkıyor. Seyircisine ulaşana kadar daha bir sürü başka macera… Biz, İzmir’de bu süreçlerin tamamında, sinemacılarla bir arada olmaya, sıkıştıkları yerlerde yardımlarına yetişmeye kararlıyız. Bu amaçla kurumsal kapasitemizi de, her geçen gün arttırma yönünde çaba sarf ediyoruz. Gururla söyleyebilirim ki, İzmir Sinema Ofisi’nde gerçekten yetkin ve fedakârca çalışan güçlü bir ekibimiz var. Sektörün İzmir’deki ihtiyaçlarına cevap verebilme yönünde iddiamızı ortaya koyuyoruz ve bu yöndeki adımları teker teker atacağız" diye konuştu.

BİZ DE PAYIMIZA DÜŞEN NEYSE ONU YAPIYORUZ
"İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Film Çekimlerini Kolaylaştırma Komisyonu’nun kurulması, Film Yapımlarına Destek Sağlanmasına İlişkin Yönetmeliğin oluşturulması için hazırlıklara başladık. İzmir Sinema Ofisimiz; bu uygulamaların gerek İzmir’deki diğer kurumlara, gerekse de ulusal çapta kültür politikalarına örnek olması amacıyla bu çalışmaları çok ilerilere taşıyacak bir kurum olarak görev yapacak. Bu bina, mekânsal olarak İzmir’e önemli bir katkı sağlayacak. Eğitimlere, söyleşilere, sektörel buluşmalara ev sahipliği yapacak. Örneğin Kırmızı Kadraj etkinliklerimiz olacak. Kadrajımıza aldığımız özel konular ve kıymetli isimlerin katılımlarıyla düzenleyeceğimiz etkinlikler ile hem sinema sektörü için hem de yaratıcı endüstrilerin şehrimizdeki gelişimi adına ufuk açıcı bir noktada yer almak istiyoruz. İzmir Sinema Ofisimiz; sektördeki gençler, öğrenciler için müfredatın ötesine geçecekleri bir uygulama alanı, laboratuvar ortamı olacak. Tüm akademisyenlerimizi de buraya, öğrencileriyle burada buluşmaya davet ediyorum. Üniversitelerde veya sektörün içindeki parlak gençlerin; yaratıcılıklarını, dinamizm ve heyecanlarını başka bir kente giderek değil, İzmir’de kalarak katkıya dönüştürmelerini arzu ediyoruz. Onların şehrimizin kültür sanat yaşamına katkı sunmalarını sağlayacak imkânlar yaratmayı, kendimize görev biliyoruz. İzmir’in geleceğinde, refahının büyümesi adına bizleri heyecanlandıran çok güçlü bir potansiyel olduğunu görüyorum. Biz de payımıza düşen neyse onu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz."

SİZLERE GÜVENİM SONSUZ
"Söz konusu sinema olunca, İzmir'i başrole taşımanın turizme sağlayacağı katkılar da bu işin cazibesinin bir diğer yanı tabii ki. Bu itibarla, önümüzdeki dönemde açmayı planladığımız Turizm Bilgilendirme Ofislerinin ilkini, İzmir Sinema Ofisi ile aynı çatı altında buluşturduk. Müthiş bir uyumla özverili biçimde gayret gösterdikleri için İzmir Sinema Ofisi ekibi ile Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanlığımız çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu projelerin en etkili şekilde devam etmesi konusunda sizlere güvenim sonsuz."

 
İzmir Barosu'nun 'erteleme' eleştirisine Adalet Bakanı Gül ne dedi?
 
Bakan Akar, ihraç edilen personel sayısını açıkladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ha ha ha ha ... 13 Temmuz 2021 Salı 18:31

olur; niye olmasın?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den üreticiye tam destek... Umut sürüsü 12 bini aştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi mahalleleri karış karış dolaştı
Aydın Büyükşehir Belediyesi "Büyükşehir Sahada" uygulaması kapsamında ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden otizme spor desteği
Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında yaptığı yatırımlara bir ...
 
Başkan Soyer tartışmalara son noktayı koydu: Bina yıkılacak!
İzmir Sinema Ofisi Hizmet Binası açılışı sonrası basın mensuplarının ...
Başkan Soyer bayram turuna başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kurban Bayramı öncesinde ...
Başkan Kılıç’tan kaçak moloz için acil çözüm çağrısı: Nefes alacak alanımız kalmayacak
Çoğunluğu kayıt dışı firmaların gece saatlerinde plakalarını kapatarak ...
 
Genco Erkal Çeşme’de Nazım’ın hayatını sahneledi
Usta oyuncu Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in yaşamını anlatan “Yaşamaya ...
Narlıdere ve Folkart’tan Atatürk  Sergisi
Narlıdere Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi içinde yapımını tamamladığı ...
Bornovalılar Srebrenica’yı unutmadı
Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 1995 yılında katledilen 8 bin 372 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva