HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2022 Çarşamba - 19:47

Başkan Soyer'den muhtarlara övgü: İzmir'e ayna tutan sizsiniz!

“Fark Yaratan Muhtarlar” yarışmasının ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Erdemler, değerler, vicdan yok olurken, siz aslında o erdemleri, o vicdanı, o değerleri ayakta tutuyorsunuz. Onun için her birinizle iftihar ediyorum, iyi ki varsınız. Sizler aslında ayna tutuyorsunuz. Size bakan sizi dinleyen sizi duyan aslında İzmir’i görüyor" açıklamasını yaptı. 

Başkan Soyer den muhtarlara övgü: İzmir e ayna tutan sizsiniz!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Fark Yaratan Muhtarlar” yarışması düzenlendi. 19 Ekim Muhtarlar Günü’ne özel olarak düzenlenen yarışmanın ödül gecesi gerçekleştirildi. 

İzmirli muhtarlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yaklaşık 4 yıl önce göreve başladığımda 10 yıllık Seferihisar Belediye Başkanlığı tecrübesiyle muhtarlar hakkında bir fikrim vardı. Ve orada da muhtar arkadaşlarımla son derece uyumlu verimli bir çalışma dönemi geçirmiştik. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra ilçelere yaptığımız ziyaretlerde muhtar arkadaşlarımla bir araya gelmeye başladıkça hakikaten biraz da şaşırarak, biraz da gururla muhtarlık müessesesini yeniden tanımaya başladım. Her muhtar arkadaşım, görev yaptığı mahalleye köye son derece hâkim. Sorunlarını biliyor. Mahallesinde köyünde yaşayan tek tek herkesi tanıyor. Her birinin derdiyle dertleniyor, sevinciyle seviniyor. Muazzam bir şey. Ben gençliğimden beri hayatı değiştirmek için siyaset yapıyorum. Ama muhtar arkadaşlarım onun dik alasını yapıyorlar. Her biri kendi mahallesinde, kendi köyünde muazzam bir sanat icra ediyor. Hayatı değiştirme sanatı. Sizler her biriniz. Hayatı değiştirme sanatıyla fark yaratıyorsunuz. Erdemler, değerler, vicdan yok olurken, siz aslında o erdemleri, o vicdanı, o değerleri ayakta tutuyorsunuz. Onun için her birinizle iftihar ediyorum, iyi ki varsınız. Sizler aslında ayna tutuyorsunuz. Size bakan sizi dinleyen sizi duyan aslında İzmir’i görüyor. Topyekûn baktığınız zaman sizden fazla İzmir’i hiçbir şey temsil etmiyor. İzmir’i temsil eden, İzmir’e ayna tutan sizsiniz. O nedenle de her birinizle iftihar ediyorum, iyi ki varsınız. Demokrasi sadece 5 yılda bir sandığa gidip oy kullanmaktan ibaret bir şey değildir. Demokrasi birlikte yaşamanın hukukudur, kültürüdür. Demokrasi aslında vicdanın örgütlenmesidir. Sizler halkın vicdanını temsil ediyorsunuz. O nedenle hakkın sesisiniz. Her biriniz, halkımızın vicdanısınız. O nedenle iyi ki varsınız" dedi.

"İYİ Kİ VARSINIZ"
Muhtarların projelerinin teker teker gün ışığına çıkarılacağını belirten Başkan Soyer, "Bu akşam 'Fark Yaratan Muhtarlar Gecesi' aslında bu bir yarışma değildir. Çünkü aslında biz her birinizin kendi mahallenizde kendi köyünüzde fark yarattığınızı biliyoruz. Bu organizasyon sadece bazı örnekleri gün ışığına çıkartmak İzmirli'ye Türkiye’ye tanıtmak. Ve aslında birbirinizden birbirimizden ilham almaya çalışmak için. O nedenle devamı gelecek. Bu ilk organizasyon son organizasyonumuz değil. Her birinizin fark yaratan eserleri olduğunu, fark yaratan projeleri olduğunu biliyoruz ve bunları teker teker gün ışığına çıkartıp İzmirli'ye Türkiye’ye tanıtacağız. İzmir bu memleketin kuruluşunda da kurtuluşunda da öncü olmuştur. İzmir’in öncülüğü o kadar çok temele dayanır ki. Ama bu temellerden en kuvvetlisi muhtarlarımızın oluşturduğu ismidir. Dolayısıyla burada fark yaratan İzmirli muhtarlar vardır. Türkiye’nin ilham alması gereken örnek alması gereken muhtarlık müessesesi İzmirli muhtarlarımızın yarattığı muhtarlık müessesesidir. Biliyorum ki her biriniz yaptığınız işlerle Türkiye’ye örnek olacaksınız. Her biriniz yaptığınız işlerle Türkiye’nin dönüşümünün değişiminin önünü açacaksınız. Çünkü biliyoruz her biriniz kendi mahallenizden biliyorsunuz. Hepimiz çok daha iyisine layığız. Hepimiz çok daha fazlasına layığız. Bu bereketli topraklar üzerinde çok daha iyi. Bir hayatı hep birlikte kuracağız, emin olun. Ben ilk geldiğim günden beri. Her gün daha fazla sizlere bağlandım. Yetişemedikleri vardır. Eksik kalanlar vardır. Ama şundan yana içiniz rahat olsun. Nefes almaya devam ettikçe. Daha çok faydalı olmak için sizlere elimden ne geliyorsa yapacağım. Kutsal bir iş yapıyorsunuz. O nedenle her birinizin Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Ailelerinizle, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu, mutlu bir hayat diliyorum. Ve asla aklınızdan çıkartmayın. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sizinle dertlenen, sizinle sevinen bir ağabeyiniz, bir kardeşiniz var ve yüreği sizinle beraber atıyor, iyi ki varsınız. Sağ olun, var olun" açıklamasını yaptı. 

 

 

 
Konu: TOKİ... AK Partili Nasır ile CHP'li Bakan arasında atışma!
 
Öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu'dan SMA hastası Kaan Efe'ye destek çağrısı!
Bergama Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantının ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi için dev bütçe!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı gelir bütçesinin bir önceki ...
Sağlık için el ele verdiler... Evde bakımda yeni dönem başlıyor!
Yaşlı, hasta ve engellilere verdiği evde bakım hizmetini 30 ilçeye yaymayı ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi, fide dağıtımına başladı!
Ata Tohumlarının tarımsal üretimde artırılması ve gelecek nesillere aktarılması ...
ASKİ, yoğun yağışlara karşı önlem alıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
AASSM Müzik Kütüphanesi açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bahçesindeki ...
 
ASKİ'den Salavatlı'da alt yapı hamlesi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Pazarcı esnafı çorba ikramından memnun!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ...
Karşıyaka için fırsat maçı
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta iç sahadaki 1954 Kelkit Belediyespor mağlubiyetiyle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva