HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2020 Salı - 16:25

Başkan Soyer’den ‘demokrasi ve insan hakları’ çıkışı: Başka bir rejime evriliyoruz!

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından “Barış, demokrasi ve insan hakları buluşması” temasıyla düzenlenen toplantıya CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da yer aldı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Demokrasinin avuçlarımızdan kayıp gittiği, değerlerinin, erdemlerinin giderek yok olduğunu ve giderek başka bir rejime doğru evrildiğimizi görüyoruz. Sayın genel başkanımız bunu vurgulamak için Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırılmaktan bahsetti. Eğer insan hakları yoksa demokrasiden bahsedemezsiniz” ded

Başkan Soyer’den ‘demokrasi ve insan hakları’ çıkışı: Başka bir rejime evriliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda “Barış, demokrasi ve insan hakları buluşması” temasıyla düzenlenen toplantıya katıldı. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın da yer aldığı toplantıda, İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetimi, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasinin önemine değindi. Soyer, “Bugün içerisinde yaşadığımız koşulların, iktidarın bize dayattığı yaşam tarzının ve şikayet ettiğimiz ne varsa hepsinin temelinde demokrasinin eksikliği geliyor. Ve demokrasinin varlığının olmazsa olmazı insan hakları. Bu nedenle ana muhalefet partisi olarak bize düşen en anlamlı görev, bu memlekette rejimin değiştiğinden beridir her g&u uml;n demokrasiden uzaklaşılırken, demokrasinin erdemlerini, değerlerini tekrar gün ışığına çıkartmak ve mümkün olduğu kadar demokrasiyi insanların hayatında daha çok yer önemsemelerini sağlayacak şekilde gündeme taşımak olacak” dedi.

“İNSAN HAKLARININ DEĞERİNİ ARTTIRMALIYIZ”
Yerel yönetimler olarak kendilerine düşen temel görevlerden birinin, ürettikleri hizmetlerin adaletli olmasına özen göstermek olduğunu belirten Başkan Soyer, “Görev yaptığımız kentin sınırları içerisinde insan haklarının önemini, değerini arttırmaktan geçiyor. Biz bu nedenle Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü kurduk. Bu şubenin amacı belediyenin ürettiği hizmetin adil ve eşit olmasını takip etmek. Ve aynı zamanda bir insan hakları masası olarak vatandaşın taleplerini karşılamak. Özellikle çocuk ve kadın haklarının ihlalleri halinde nasıl bir yol izleneceğinin danışılabileceği bir masa” dedi.

“BAŞKA BİR REJİME DOĞRU EVRİLDİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ”
CHP'li belediyelerin de kendi bünyelerinde insan hakları masaları kurabileceğini söyleyen Tunç Soyer, “Vatandaşlar bu masalara yaşadıkları hak ihlallerini bildirebilecek. Yardım talebinde bulunabilecek. Her belediyemiz mutlaka insan hakları masası kurmalıdır. Bunu çeşitlendirecek çok hizmet üretebiliriz. Örneğin insan hakları aracı olabilir. Bu araç mahallelerde dolaşır, insan haklarıyla ilgili talepleri, şikayetleri, insanların uğradığı hak ihlalleri nedeniyle çözüm arayışlarına mobil olarak hizmet üretebiliriz” dedi. Soyer, insan haklarının olmadığı yerde demokrasiden bahsedilemeyeceğini de vurgulayarak şunları söyledi: “1923'ten 2023'e geçerken biz Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmaktan bahsediyoruz. Demokrasinin avuçlarımızdan kayıp gittiği, değerlerinin, erdemlerinin giderek yok olduğunu ve giderek başka bir rejime doğru evrildiğimizi görüyoruz. Sayın genel başkanımız bunu vurgulamak için Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırılmaktan bahsetti. Eğer insan hakları yoksa demokrasiden bahsedemezsiniz.”

“İZMİR'İ İNSAN HAKLARI BAŞKENTİ YAPACAĞIZ"
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da yerel yönetimlerin özellikle dezavantajlı gruplara ulaşarak onlara haklarını anlatmalarını isteyerek, şunları söyledi: “Biz öncelikle toplumda kadın, çocuk, engelli, dezavantajlı her kırılgan kesime ulaşabilmek, oraya insan hakları bağlamında, hak temelli bir yaklaşım ile onlara dokunabilmek ve onların bu demokrasi mücadelesinde ki paylarının ne kadar önemli olduğunu anlatabilmeyi hedefliyoruz. Bugün İzmir’de Türkiye Cumhuriyeti devletinde vatandaşlarımızın bir hak bilincine ulaşması, bu haklarının kamu tarafından yani merkezi hükümet ve yerel yönetimler tarafından neler yapabilirizi konuştuk. İlçe, belediye başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bunu konuştuk.  Çoban Ateşi yakan İzmir’den, egemen güçlerin işgaline son veren ve öncü rol oynayan İzmir’in insan haklarına erişim ve vatandaşlarımızın haklarının bilincine vararak talepte bulunması için İnsan Hakları Kenti Projemizi İzmir’de bir adım daha ileriye taşıdık. İzmir’den bu proje kapsamında İzmir’in İnsan Hakları Kenti yaparak tüm Türkiye ve Anadolu’ya bir yol açacağına inanıyoruz””

BUNU YAPANLAR CHP'DE BARINAMAZ
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise “CHP olarak amacımız insanı ezen değil, yücelten, hakkını yok sayan değil, vakit kaybetmeden teslim eden, ülkemizin her karışında halkımızın güven ve huzur içinde, insanca yaşam şartlarında yaşayacağı bir ortamı mümkün kılmak” diye konuştu. 

Cumartesi günü İl Gençlik Kolları Kongresi'nde basın mensuplarına yapılkan saldırı hakkında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Neden bu olay yaşandı, o ortamı hazırlayan, dahil olan kimse bunun için gerekli inceleme ve araştırmayı yapıyoruz. Hem görüntü kayıtlarını inceliyoruz hem de ifadelere başvuruda bulunuyoruz. O gün orada olan basın mensupları, il gençlik kolları üyeleri ile görüşüyoruz. Ancak şiddet nereden gelirse gelsin kime karşı olursa olsun biz şiddetin karşındayız. Görevinin başında olan basın mensubu arkadaşlara yapılanın karşındayız. Bir daha bunun yaşanmaması için gerekeni yapacağız. Bu olaya sebep olanlar CHP’de barınamaz, partide olmazlar. Bu işi 3-5 kişin sorumlu tutulması ile olayı kapatmamız söz konusu değildir. Bu olayda en çok üzülen benim gençlik kollarımız her zaman bu kongrelerini yaptı. Ama olayın bu noktalara gelmesindeki tüm sebepleri araştırıyoruz.” dedi.

 
İzmir bir ilki başardı... Metro projesi için kredi onaylandı!
 
Bergama’da tarihi mahalleler için ‘Mahalle Evi’
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 1 Eylül 2020 Salı 18:06

Ya baskan sen izmirin sorunlatıyla ilgilensen de kokudan geçinilmiyor her yer kokuyor. Geldiğinden den beri buğday şeftali mandalina başka bir şey yok . Sen tarım bakanı değılsin belediye baskanısın aldığın oyların hakını ver

Yorumu oyla      6      4  
Bülent ışık 1 Eylül 2020 Salı 18:01

Belediye başkanı demokrasiden bahsediyor adam kokudan,trafik sorunundan bahsediyor. Hiç sorgulamıyor bu ekonomik gelişmişliğe bu kadar araç lüks değilmi diye.

Yorumu oyla      3      6  
izmirli 1 Eylül 2020 Salı 17:54

sehrin sorunlarini coz birak siyaseti

Yorumu oyla      4      4  
Hasan 1 Eylül 2020 Salı 17:12

Tunç Başkan SİYASETİ bırak artık. İZMİRLİLER SENDEN HİZMET Bekliyor. Bisiklet reklamı Pr’ı ile olmuyor bu işler. İzmire ne yatırım yaptın?

Yorumu oyla      4      4  
Kamuran İnan 1 Eylül 2020 Salı 17:01

İzmir'in her yeri kokuyor. Trafik her geçen gün daha çözümsüz hale doğru gidiyor. Yerel yönetimin gündemi, vagonun yeri ve genel siyaset. Bunu genel merkezler yapsın. Sizler şehrin, ilçelerin sorunlarına odaklanın lütfen...

Yorumu oyla      7      13  
tuna 1 Eylül 2020 Salı 16:59

ya belediye baskanlıgı gorevlerini yap sonra bu konularda at tut nolursun artıkbirşeyler yap izmir için

Yorumu oyla      10      9  
SOKAK 1 Eylül 2020 Salı 16:53

Sayın Başkan, bu ülkede son dönemlerde iyiye giden bir şey var mı acaba? Bu soruya verilecek cevaplara ve bu eksende özgürce yapılacak tartışmalara ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir. Ülke ortak akılla yönetilme yeteneğini büyük oranda kaybetmiştir. Bu sağlanmadığı sürece bir çok alanda sıkıntıların yaşanacağı çok açık bir şekilde görülmektedir.NOKTA.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir bir ilki başardı... Metro projesi için kredi onaylandı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dünyada bir ilki başardı. ...
Kiraz’dan Büyükşehir’e ‘Süt Kuzusu’ sitemi!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, komşu ilçelerin “Süt Kuzusu” projesinden ...
Konak’ta güvencinler barışa uçtu
1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında konuşan ...
 
İzmir üniversitelerine rekor talep!
İzmir Vakfı’nın üyeleri ve tüm paydaşlarıyla birlikte yürüttüğü İzmir ...
Uluslararası İzmir İş Günleri 3 Eylül’de başlıyor
İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2015 yılından bu yana gerçekleşen, ...
İzmir'de yaralı halde caretta bulundu
Konak vapur iskelesi yakınlarında bulunan caretta caretta, İzmir Büyükşehir ...
 
Deniz ulaşımında bekleme devri bitti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kademeli mesaiye geçişin konuşulduğu bugünlerde ...
Başkan Koştu'dan Ankara çıkarması: İZBAN, Bergama yolcusu!
İZBAN hattının Bergama’ya kadar gelmesi için çalışmalara yeniden start ...
Harmandalı’ya imar müjdesi
Çiğli Harmandalı Bölgesinde uzun yıllardan beri çözüm bekleyen imar problemi çözüme kavuşuyor.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva