HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2023 Çarşamba - 09:29

Başkan Soyer'den Buca Cezaevi yorumu: Yeşil kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mahkemenin rezerv alan ve iptal kararı ile ilgili "Buca cezaevi yıkıldı. Orada bir cezaevi vardı Buca’da. Çok şükür o kaldırıldı. Bunu için minnettarız. Bundan sonra oraya binalar, lojmanlar yapılması ile ilgili kararlar alındı. Biz itiraz ettik ve itirazlarımız kabul oldu. Orası bizim önerdiğimiz gibi tamamen bir yeşil alan olacak. Yeşil kazandı." dedi.

Başkan Soyer den Buca Cezaevi yorumu: Yeşil kazandı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’de katıldığı programda Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

SÜTÜ DEVLETİN VERDİĞİ FİYATIN ÜSTÜNDE ALIYORUZ
Bayındır’da açılan süt fabrikası ile süt fiyatlarını dengelediklerini belirten Başkan Soyer, “Biz cumhuriyetin bekçisiyiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin yerelde takipçiliğini yapmaya çalışıyoruz. Biz İzmir’de toplumsal barışı sahiplenmeye çalışıyoruz. Biz İzmir’de fabrikalar açıyoruz, su fabrikası açtık, geri dönüşüm fabrikası açtık. Bölgedeki süt fiyatlarını belirleyen bir fabrika burası… Eskiden büyük fabrikalar düşükten süt alıyordu ancak şimdi bizim fiyatın altına alamıyor. Kamunun üretimin içinde olması önemli... Biz koyun ve keçi sütünü devletin verdiği fiyatın üstünden satın alıyoruz. Küçük üreticiyi teşvik etmek istiyoruz. Çeşit çeşit peynir yapıyoruz. Bunları İzmirli markası ile Kanada’ya, ABD’ye ihraç etmeye başladık” dedi.

FABRİKANIN GELİRİ İLE 400 ÇOCUK OKUYACAK
Seferihisar’ın Bademli Mahallesi’nde “Başka Bir Tarım” adında bir tarım okulu açacaklarını söyleyen Soyer, “Şimdi 27 Ocak’ta okul açıyoruz. Köy Enstitüsü mantığı ile başka bir tarım okulu açıyoruz. Bademler köyünde yapılacak bu. Adı Başka Bir Tarım… Bugünkü tarım politikalarının sadece büyük ölçekli büyük sanayicinin yaptığı modele dönüştü. Bunu değiştirmek lazım. Küçük üreticiyi doğduğu yerde doyurmak lazım ki kent ve kır arasındaki denge bozulmasın. Doğduğu yerde doymazsa küçük üretici kente göçüyor, gecekondulaşma, ucuz işgücü benzeri şeylerle kentin de dengesi bozuluyor. Bu nedenle başka bir tarım okulunda tarım teknikerlerinin yetiştirilecek. Bu fabrikanın geliri ile okulda okuyacak 400 çocuğun eğitim masraflarını karşılayacağız. Bir yandan üreticiye sahip çıkıyoruz, bir yandan edilen karla okuldaki çocukların masrafını karşılayacağız” şeklinde konuştu.

NARLIDERE METROSU VE ÇİĞLİ TRAMVAYI, ŞUBAT’TA AÇILIYOR
Atatürk devrimlerine icraatlarla sahip çıkmak için çabaladıklarını belirten Başkan Soyer, “Biz İzmir'i demir ağlarla örüyoruz. Cumhuriyet devrimleri böyle bir vizyon koymuş önümüze. Bundan dolayı bunları yapıyoruz. Biz bu sene Şubat ayı içinde hem Çiğli Tramvayı’nı hem Narlıdere Metrosu’nu açıyoruz. Buca Metrosu'nda dev köstebeklerini indirip dev tünelleri açacağız” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK TÜRKİYE'NİN YEREL YÖNETİCİLERİNİN HAKKINI SAVUNACAĞIM
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığı'na seçilmesi ile ilgili konuşan Başkan Soyer, yeni görevin Türkiye’deki belediyelerin temsili edilmesi ve kaynak bulabilmesi açısından büyük avantajlar sağlayacağını belirtti.

Soyer açıklamasında “Bu ödül gibi görev. Avrupa konseyi 3 yapıdan oluşuyor. Bölgeler komitesi 46 ülkede 130 bin birimin temsil edildiği bir meclis. 46 ülkede parlamenterlerin yer aldığı bir meclis. Üç yapı bir arada çalışıyor ve başkanlıkları var. Ben Bölgeler Komitesi’nin meclis başkanlığı görevine getirildim.  Avrupa konseyindeki en büyük konsey bu ve ben oy birliği ile seçildim. Biz Avrupa ile iç içe yaşıyoruz. Fakat onların aldıkları kararlara müdahil olamıyoruz, sadece uygulayıcısı konumunda kalıyoruz. Biz Avrupa'dan uzak durdukça özgürlüğümüzden ve bağımsızlığımızdan uzaklaşıyoruz. Biz hayatın yerelden aktığını biliyoruz. İnsanların sorununu çözmek istiyorsanız önce yereldeki sorunları çözmeniz lazım. Tüm krizlerin çözümü yerelde… İnsanların bireysel olarak çözümlere katılmasında... Bu nedenle liderlerin aldığı kararların uygulanmasını sağlayacak olan bölgeler meclisi olacak. Bizimle ilgili alınacak kararların karar alınma sürecine müdahil olunması sürecine dahil olacağız. Bu süreçte sesimizi duyuracağız. 130 bin yerel yöneticinin temsilcisi olacağım. En çok Türkiye'nin yerel yöneticilerinin hakkını savunacağım. Avrupa'nın kaynakları var. Bizim bunlardan erken haberimiz olacak ve kaynakların hangi başlıklarla çıkacağı, hangi şehirleri kapsayacağı yönündeki alınacak kararların içinde olacağız. Biz pandemide Buca Metrosu için 490 milyon Euro kaynak bulduk. Bunu niye verdiler? İzmir 2022 yılında Avrupa ödülünü aldı. Avrupa değerlerini en iyi temsil eden şehir seçildik. Bu nedenle kaynaklar açılıyor. Kimsenin bulamayacağı düşük faiz oranları ile krediler bulabiliyoruz, hibeler bulabiliyoruz. Bunu sadece İzmir için değil şimdi tüm Türkiye için yapabileceğim” dedi.

KAVALA TEPKİSİ: AKIL ALINACAK GİBİ DEĞİL
Osman Kavala’nın tutuklanma süreci ile ilgili gelen soruya Soyer “Akıl alınacak gibi değil... Yerel mahkeme anayasa mahkemesinin kararını uygulamıyor. Osman Kavala 6 aydır hiçbir gerekçe gösterilmeden içerde tutulabiliyor. Bunlar hepimizi için çok üzücü ve utanç verici. Cumhuriyet adalettir ve elbette bu adalet tecil edilecektir” açıklamasını yaptı.

Başkan Soyer, Buca Cezaevi alanı ile ilgili de " Buca cezaevi yıkıldı. Orada bir cezaevi vardı Buca’da. Çok şükür o kaldırıldı. Bunu için minnettarız. Bundan sonra oraya binalar, lojmanlar yapılması ile ilgili kararlar alındı. Biz itiraz ettik ve itirazlarımız kabul oldu. Orası bizim önerdiğimiz gibi tamamen bir yeşil alan olacak. Yeşil kazandı. Bu nedenle çok gururlu ve mutluyuz. 14 Şubat’ta Çiğli Tramvayımızı açacağız. Aynı ayda Narlıdere Metrosu’nu açacağız. Bir yandan Buca Metrosu tıkır tıkır devam ediyor, hatta erken bitecek. Raylı sistemler çok daha temiz, ucuz, kolay... Üstelik yer altına aldığınız için yer üstünde müthiş bir rahatlık sağlıyorsunuz. Yukarıdaki trafik sıkışıklığı ortadan kalkıyor ve insanlar büyük konfora kavuşuyor. Biz çok fazla altyapı yatırımı yapıyoruz. Bunların büyük bir bölümü gözükmüyor tabii ki. Yeraltında yapıyorsunuz çünkü…" ifadelerini kullandı.

 
Araç kullanıcılarına müjde... Benzine indirim geldi!
 
Bornova’da resimlerle 100. yıl coşkusu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yesim 1 Kasım 2023 Çarşamba 17:44

Izmir ''den bi haber belediyeler ve başkanlar oy zamanı oy cepte değil sandığa gitmiyecegiz soyer narlirere metro yu 29 ekimde açacaktı şubat a kaldı acılirmi onu soyer de bilimo izmir imarsiz yolsuz altyapısı olmayan yaşanılır bi yer olmaktan çıkmış durumda kemeralti berbat yollar bitik esnaf battı belediye hiç bır şekilde çalışmıyor yerel başkanları da aynı sekilde

Yorumu oyla      4      3  
izmir 1 Kasım 2023 Çarşamba 16:21

narlıdere metrosunu 29 ekimde niye açılmadı. seçim dönemine açılışını getirip oy toplamak. yemezler. bu basit oyunlarla izmirlileri kandıramazsın

Yorumu oyla      3      6  
Ömer ozutemiz 1 Kasım 2023 Çarşamba 14:58

Alkışlıyorum yeşil alanı kazandırdığı için Tunç başkanı

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu Aydınlı Muhtarlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası'nda Aydınlı muhtarlarla bir araya geldi.
Çatı Bostanlı söyleşileri başlıyor
Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna, Karşıyaka Belediyesi Çatı Bostanlı Sergi ...
Buca Cezaevi için kritik karar!
İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi’nin Buca Cezaevi planı ile ilgili rezerv alan ...
 
Başkan Koştu, Dünya Şehirler Günü Zirvesi’ne katıldı
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İstanbul’da düzenlenen Birleşmiş ...
Buca'nın kurslarına büyük ilgi
Toplumsal fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalar yürüten Buca Belediyesi’nin ...
Başkan Batur'dan Cumhuriyet mesajı: İlelebet muhafaza edeceğiz!
Konak Belediyesi Popüler Müzik Korosu’nun Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel ...
 
Körfez'de 100'üncü yıl coşkusu!
Karşıyaka Belediyesi, “100 Yıl. Su Sporları Yarışları” ile Cumhuriyet ...
Büyükşehir, iş ve işçi arayanları buluşturdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte istihdamını artırmak için ...
Narlıdere'de 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çocuklarımızın Sesi' konseri
Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Narlıdere Kaymakamlığının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva