HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2023 Çarşamba - 20:26

Başkan Sengel, Belevi krizini anlattı: CHP'li Purçu'ya sürpriz destek!

Selçuk’ta tartışmalara neden olan ve davalık olan Belevi'deki Roman Köyü konusunda açıklamalarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, arazinin bağışçısı olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya AK Parti’nin Roman vekili olan Cemal Bekle’nin de arka planda desteklediğini söyledi. Sengel açıklamasında “Orada sürekli Özcan Bey diyoruz ancak Cemal Bey'de (AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle) orada. Cemal Bey’in de aynı şekilde orada yaşam alanı olmasını talep ediyor. AK Parti bu konuya ilişkin dilekçe verdi" dedi.

Başkan Sengel, Belevi krizini anlattı: CHP li Purçu ya sürpriz destek!

EGEDESONSÖZ - Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sengel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, kentte tartışmalara neden olan ‘villalar’ ve ‘roman yerleşkesi’ konularında da bilgiler verdi.

SADECE PURÇU VEKİL DEĞİL…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun Selçuk'un Belevi Mahallesi'nde bulunan 25 dönümlük arazisini, bölgede çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için konut yapılması amacıyla bağışlaması tartışmalara neden olmuştu.

Purçu’nun söz konusu arazilere köylülerden satın aldıktan sonra Aydın’dan getirdiği akrabalarını bu bölgedeki çadırlara yerleştirdiğinin ileri sürülmesi sonrası ‘belediye ve Purçu arasında tartışma var’ iddiaları ortaya atılmıştı. Konu ile ilgili son durumu anlatan Başkan Sengel, “Belevi’de, bilime, hukuka uygun neyse biz Selçuk Belediyesi olarak ona ilişkin işlemlerimiz yaptık. Biz mühürlememizi gerçekleştirdik. Karşı taraf davasını açtı. Daha önce de biz işlem yapmıştık. Hukuk ne derse onu yaparız. Daha önce de yapmıştık. Hak sahipleri dava açtı ve davayı kazandılar. Orada sürekli Özcan Bey diyoruz ancak Cemal Bey de (AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle) orada. Cemal Bey’in de aynı şekilde orada yaşam alanı oluşmasını talep ediyor. AK Parti bu konuya ilişkin dilekçe verdi. Bizim de takibimizde olan süreçle ilgili verdiler. İşlemler oldu  bu konuda. Hukuk ne istiyorsa o yönde ilerliyor” dedi.

BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Roman vatandaşlar ile bir dertleri olmadığını belirten Sengel, bölgenin tarım alanı olduğunun da altını çizerek “Çok merak ediyorum, marjinal tarım alanı kararı nasıl alınıyor? Valilik, Toprak Koruma Kurulu karar alındı. Google’a girip baktığımızda orası baya ekilip biçilen bir yermiş.  2019’dan önce tek tek sökülmüş oralar. Çok enteresan bir iş. Nasıl marjinal tarım alanı oldu orası diye sorarım. Dibinde tarihi eser var. Nasıl oldu, nasıl verildi diye toprak koruma kuruluna da sorarım. Görevim sormak. Vekillerimiz, Cemal Vekilimiz ve Özcan vekilimiz böyle şey istemiş olabilir ancak biz hukuka bakarız. Selçuk'ta çok kıymetli boş yerler de var. Onlar da bizim vatandaşımız. Bizim Roman ayrımımızı yok. İç içe oturuyoruz, iç içe okuyoruz. Birlikte çalışıyoruz. Hayata bakış açımız da ayrımcı değil. Hep beraber yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ISRARLA KONUT İZNİ VER DEDİ!
Selçuk Belediyesi’nin tarımsal yapı adı altında, Çamlık’ta bulunan tarla vasfındaki alana sekiz villa yapılmasına müsaade ettiği iddialarına da yanıt veren Başkan Sengel, yaşanan süreçle ilgili bilgi vererek “Tarım İl Müdürlüğü, marjinal tarım alanlarını ve aynı zamanda tarım dışı alanları belirler. Ona ilişkin olarak ısrarla konut izni var diyerek yazıldı. 'Ben konut yapmam' diye yazdım. Bu nedenle 'Tarımsal depo' olmalı yazısının geldiği bir alan. 1/25 binlik planlar doğrultusunda kapalı alanların ne kadar metrekare olacağı belli… Bizim arkadaşlarımız matematik ve bilimle, mevzuatla işi yaparlar. Tarım İl Müdürlüğü ısrarla 5 tane dilekçe ile konut izni ver, 2 yıl içinde de 1/25 binlik plan notlarını çevir ve imar plan uygulaması yap demiştir belediyeye. Arkadaşların verdiği yerde bölük bölük müdür? Evet bölük bölüktür, tarımsal depodur. Ara kontrolde ise projesinde tesisat hattı olmamasına rağmen mevcutta tesisat hattı olduğu için mühürlenmiştir. Mülk sahibi dava açtı ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Biz tesisat projesi olmadığı için bunu yaptık. Yani yapılan algılar gibi bir durum söz konusu değildir. Tarım İl Müdürlüğü’nün konut aç dediği yer burası. Yazılar var. Zamanı gelince onu da gösteririz. Yargı devam ediyor. Bizim mühürlememiz Tarım İl’in villasıdır falan demesinden değil, konut yap imara aç demesi haricinde verdiğimiz ruhsata aykırı inşaat olduğu için” ifadelerini kullandı.

BU KADAR RİSKLİ TANIMLAR OLMAMALI
Tarım İl Müdürlüğü’ne de tepki gösteren Sengel, “Bir diğeri de; Tarım il müdürlükleri nasıl marjinal tarım alanlarını belirliyorlar merak ediyorum. Gerçekten sadece       Google’a bakmak lazım. Bir önceki zamanda neydi diye bakmak gerekiyor. Bazen Tarım İl’de 1/25 binlik plana aykırı olarak ‘120 metrekare bağ evine uygundur’ yazısı gönderiyor. Ancak 1/25 binde 80 metrekare uygundur deniliyor. Bu nedenle mevzuat açık ve net olur.  Bu kadar riskli tarım alanlarını korumak için olan mevzuatlarda bu kadar riskli tanımlar olmaz. Plan notlarına aykırı bir şeyi kimse yapamaz. Bundan bakanlıktaki bürokratlarda muzdarip. Tarla vasfındaki yerler mevzuatları ile tarımsal depo alanına döndü ve imar affından faydalandığı için...” diye konuştu.

 
Eşiyle tartıştı: Evi ateşe verdi... 2 yaralı!
 
Trende bıçaklı saldırı: 2 kişi öldü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Irazca 26 Ocak 2023 Perşembe 20:48

Izmir 'de uzun süre milletvekili olarak görev yapan Izmirin her yerini bilen düğünlere cenazelerine mitinglere ve protestolara katılan ve ön seçimlerde en çok oy alan Musa ÇAM Izmır'in en ücra bölgelerini ziyâret eder o zaman bu milletvekili de Zeytinköy de bir erenler köyü kurmak isterse aynı yardımı ilgili kurum ve kuruluşlar yardımcı olur mu? Selçuk seçimden seçime vaatlerin havada uçtuğu büyük bir turizm kasabasıdır belki ileride Şirince ilçe olabilir mi?

Yorumu oyla      7      3  
selçuklu 26 Ocak 2023 Perşembe 11:06

Şehir dışında bir köy kurmak nasıl bir mantık? İnsanlar oraya neden toplanır? ne içecek ne yiyecek bu insanlar? Başkan Bu konuda çok haklı.

Yorumu oyla      2      4  
Vatandaş 25 Ocak 2023 Çarşamba 21:56

Selçuk ta bölge milletvekilleri fabrika yerine kültür köyleri kurarak hizmet verebilirler,ayrıca Selçuk ta mevcut mahalle yolları tamir yapılması gerekirken bu kültür köyü için büyük şehir belediyesi himayesinde her yönden imar edildi ve kuruldu üstelik Izmır'de oyunu kullanmayan ve bizim ödediğimiz vergilerin parası ile inşa edildi,bu verimli toprakların üstüne köy inşası kim nasıl neden kimler tarafından referans oldu ise doğaya karşı verime karşın yapılan bir sabotajdır,tarım il müdürlüğü,bölge milletvekilleri hangi partide olursa olsun mazeret değildir,ondan sonra başka tarım yok gibi ziraat söylemleri bir hayli çok ama ne ürün ne de mahsülü vardır ama kültür rezidans köyümüz ve tarla bakkal gibi sosyal medya argümanlar var yeterlidir...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den İktisat Kongresi mesajı: Alınan kararların takipçisi olacağız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ...
Başkan Selvitopu: Halk Mumcu’yu bağrına bastı
Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir Gazeteciler Cemiyeti, ADD Karabağlar ...
Protokol imzalandı... Yeni Mahalle’ye polis merkezi geliyor
Aliağa Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapılacak olan Polis Merkezi ...
 
İZSU'dan Kavacık'ta içme suyu hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar’ın Kavacık ...
Bayındır'ın çiçek festivali 2 yaşında!
Festivaller şehri Bayındır’da 5 Şubat 2023 Pazar günü Turan Mahallesi’nde ...
ASKİ'den sondaj çalışmaları için 3 milyonluk yatırım!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
 
Başkan Sengel’den ‘hastane’ çıkışı: Kalp krizi geçiren yolda ölüyor!
Selçuk’ta yapım süreci tartışmalara neden olan hastane ile ilgili konuşan ...
Başkan Selvitopu'ndan lidere rapor!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
Başkan Soyer 'çok vahim tablo' dedi: Gençlerin hayalleri yoksa gelecek de yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva