HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2021 Perşembe - 19:17

Başkan Sandal’dan 'icraat' eleştirilerine yanıt: Dönemimizde şirketlere hiç para aktarılmadı!

Bayraklı Belediyesi meclisinde gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir’in, Belediye Başkanı Serdal Sandal’a yönelttiği icraat eleştirileri üzerine konuşan Sandal, “İlk geldiğimiz günleri düşünün… Hani bir şeylerin değişmediğini söylüyorsunuz ya, şirketlere aktarılan paralar vardı. Bizim dönemimizde hiç olmadı. Faiz giderlerimiz vardı. 11-12 milyonlardan 5-6 milyona düştü” dedi. Mecliste ayrıca Adalet Mahallesi planlarının ilgili komisyonlara sevki yapıldı.

Başkan Sandal’dan  icraat  eleştirilerine yanıt:  Dönemimizde şirketlere hiç para aktarılmadı!

EGEDESONSÖZ-- Bayraklı Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlığında yapıldı. Meclisin birinci birleşiminde Yüksek Şehir Plancısı Meral Celep’in Adalet Mahallesi için hazırlanan planları sunmasının ardından, ikinci birleşimde imar planlarının önergesi İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konutlar komisyonlarına sevk edildi. Önergeye ilişkin konuşan Başkan Sandal hayırlı olması temennisini iletti.

Meclise ayrıca AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir’in Başkan Sandal’a yönelttiği eleştiriler ve Sandal’ın verdiği yanıt konu oldu.

DEMİR: HİZMETTE TASARRUF ETTİĞİNİZ BİR GERÇEK
AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, gündem dışı konuşmalarda söz alarak, “Dün bir canlı yayına katıldınız... Biz de vakit buldukça kulak misafiri olduk canlı yayınınıza. Bir belediye başkanının, bir siyasinin kendini vatandaşa ifade etme noktasında en doğru ulaşım araçlarından biri canlı yayınlardır. Burada sizin algı ile ilgili ifadelerinize şahit olduk. Siz de maalesef şöyle bir durum var;  talep adı altında telkin yapıyorsunuz. Bakanlıklarımızdan ya da vekillerimizden herhangi bir talebiniz olduğunda bize ulaşıyorsunuz. Deprem konusu ile alakalı Bakanımızın, meclis üyelerimizin, parti gözetmeksizin diyorum belediye çalışanlarımızın bu konuda gayretlerini dile getirdiniz, teşekkür ediyorum ama bu telkinleri bırakıp bir şey varsa bunu bizlere iletebilirsiniz. Belediye başkanları canlı yayınlarda yaptıklarını anlatır. Bu esnada da kendisiyle çelişmez. Siz Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’sınız. Eğer Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal olsaydınız, söylediklerinizin altı dolu ve ciddi manada karşılığı olan şeyler olabilirdi ama Başkan Sandal ve neredeyse süresinin 3’te 2’sini tamamlamış Serdar Sandal hala yapacağım, olacak gibi söylemlerle tamamladı canlı yayını… Moderatör muhalefetin, yani bizim size hizmette tasarrufta bulunuldu ifadesini izah etti. Espri yaptığımızı söylediniz sizlerde. Maalesef bu acı bir gerçek. Neyde tasarruf yapıyorsunuz bilmiyoruz ama hizmette tasarruf ettiğiniz bir gerçek. Kendinizle çelişiyorsunuz. Birçok defa ben rozetini çıkarmış ve rozetsiz gezen toplumun her kesiminin belediye başkanıyım dediniz. Ama örgütünüze bir mesaj verme anlamında olabilir ya da yine kendinizle çeliştiğiniz anlamında olabilir. Canlı yayında ben rozetini çıkarmamış bir belediye başkanıyım dediniz. Bayraklı halkı artık icraat görmek istiyor” ifadelerini kullandı.

SANDAL: İLK GELDİĞİMİZ GÜNLERİ DÜŞÜNÜN
Demir’in açıklamalarının ardından konuşan Başkan Sandal, “Ben gerçekten Emre kardeşimizi çok seviyorum. Sağolsun, beni en yakından takip eden arkadaşlarımdan bir tanesi. Diğer meclis üyelerine de teessüflerimi sunuyorum. Herkes Emre kadar beni takip ederse daha sağlıklı, birbirimizi eleştirir duruma geliriz. Kendisini kutluyoruz. Tabi bir abi kardeş gibi eleştiriye bazen de cevap vermek lazım. Bunlardan bir tanesi de, canlı yayında kendimi anlatmıyorum, canlı yayında bana sorulan sorulara cevap veriyorum. Biz hiçbir şeyin arkasına saklanan bir yerel yönetim anlayışına sahip değiliz. Siz bizi pozitif anlamda eleştirdiğinizde, bu eleştirilerin tamamını eğer haklıysa bir şekilde gerekliliklerini yerine getirdik. İlk geldiğimiz günleri düşünün… Hani bir şeylerin değişmediğini söylüyorsunuz ya, şirketlere aktarılan paralar vardı. Bizim dönemimizde hiç olmadı. Faiz giderlerimiz vardı. 11-12 milyonlardan 5-6 milyona düştü. Belki de daha aşağıda. Hatta 2 milyona düşmüş. Bunları yaparken 102 milyon banka kredimiz varken bunun 85’ini ödediğimizde ve bu ekonomik krizde, pandemide, depremde ki depremde yaptıklarımız var. 2 bine yakın yurttaşımızdan almadığımız gelirlerimiz dahil. Hiçbir kuruş kredi çekmeden bu sorunların tamamını çözdük. Şirketlerimizin borcu ve sermayesini kıyasladığımızda ciddi bir sıkıntı vardı. Şu an şirketlerimiz yasal olarak aktif durumdalar” dedi.

HAVADAN GÖKTEN GELMEDİM
Demir’in rozet eleştirisine yönelikte açıklamalarda bulunan Başkan Sandal, “Biz kamu görevi yürütürken üzerimizde bir siyasal kimlik bulunuyor. Ben Serdar Sandal havadan, gökten gelmiş biri değilim. Bir siyasal partinin belediye başkan adayıyım. Üzerimde siyasal bir kimlik var ve ben CHP’liyim. Bu rozet hep benim yakamda. Bu rozeti vatandaşa çıkardım dememin altında yatan şey; yine o rozetin bir verdiği bir güç ve ahlak. Yani kimseyi ötekileştirmemek, hizmette ayrım yapmamak, kul hakkı yememek, israfla mücadele gibi görevlerimiz var. Bu ülkenin kurucusu olan o siyasi hareketin ahlaki değerinin bize verdiği sorumluluk... O rozeti çıkarmaya o boyutuyla niyetimiz yok. Ama vatandaşa hizmet noktası ayrı bir nokta” ifadelerini kullandı.

 
Facebook yetkilileri Mecliste vekilleri bilgilendirdi
 
Salgında günün bilançosu: 222 vefat, 29 bin 482 yeni vaka!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 7 Kasım 2021 Pazar 07:49

ilk geldiğiniz günleri düşünüyoruz. YORUMLAR sandıkta olacak...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da gündem 'yolsuzluk' operasyonu: CHP'den 'şov' çıkışı
Buca Belediyesi'ne geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen operasyon hakkında ...
İnşaat gereçlerini çalan hırsızlar yakalandı
İzmir'in Tire ilçesinde inşaat aletleri hırsızlığına yönelik operasyonda ...
Ödemiş’te kilit parke taş seferberliği
Ödemiş Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde kilit parke taş çalışmalarına ...
 
Başkan Çerçioğlu Germencik Pazarı'nı ziyaret etti
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik Belediye ...
Akçaköy'de Başkan Çerçioğlu'na sevgi seli
Vatandaşların hayatlarına dokunan yatırımlarını kentin dört bir tarafında ...
Çeşme'de bisiklet şöleni
21 ülkeden 1.500 amatör ve profesyonel bisikletçinin pedal çevireceği ...
 
Bergama'da çocuklar tiyatro ile buluşuyor
18’i merkezde, 119’u kırsalda olmak üzere 137 mahalleye sahip Bergama’da ...
Müjdat Gezen belgeselinin galası İzmir’de yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Müjdat Gezen belgeselinin ...
Karşıyaka'da Çiçek Festivali hazırlığı
Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle kent yaşamına renk katan Karşıyaka ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva