HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2023 Çarşamba - 16:18

Başkan Kılıç'tan 'cezaevi' için ‘yasa’ çıkışı: CHP iktidarında bile olmaz!

Buca Cezaevi’nin planlama süreci ile ilgili konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "İktidar değişse de hukuk ve adalette değişmeyen kurallar vardır. Bunlar değişmez. 89'ncu dakikada 1-0 öndeyken ben maçı bitirdim diyemezsin. Bu nedenle iktidar değişse de CHP iktidarında bile diplomasi ve planlama yöntemleri olmadan olmaz. Bu işte planlama ya da diploması yapılması lazım" diye konuştu.

Başkan Kılıç tan  cezaevi  için ‘yasa’ çıkışı: CHP iktidarında bile olmaz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Basın mensupları ile bir araya gelen ve görev süreci ile ilgili sunum gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç,  Buca Cezaevi ile ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

AVM'Yİ BEDELSİZ TERK EDEMEZ
Yoğun bir çalışma ile Buca Cezaevini kaldırdıklarını belirten Kılıç ,"Cezaevi kaldırılma süreci gerçekten zor ve meşakkatli bir çalışmaydı. Defalarca bakanlığa gittik ve defalarca görüştük. Gerekli çalışma yaptık ve cezaevi kalktı. Bizim öncelikli amacımız yolu açmaktı. Cezaevinin de tamamı kalkmış oldu. Cezaevinin bulunduğu alan kadastral bir parsel değil. Cezaevinin bulunduğu alan  imar planlaması yapılmamıştır. Ancak her arsada olduğu gibi bir plan yapılır.  Cezaevinin de kesinleşmiş bir planı var. Bana gelip imar durumu verildiğinde hali hazırda bir imar planı var. Buranın imar planında 2003 yılının 6'nci ya da 7'nci ayında kesinleşmiş bir imar planı var. Bu planda ne var? Tam cezaevini göbeğinde 25 bin metrekarelik alanda 1,50 emsal ile taralı ticaret merkezi görülüyor. Buna AVM'de denebilir. Böyle bir kesinleşmiş planı var. Kamu yararı gözetildiği için Danıştay'ın kararı 50'li yıllardan beri hiç değişmedi. Kamu alanı ile bireysel alan arasında hiçbir ayrım yapmaz. Burada bir plan var. Şu anda kamuya artı değer çıkarılmış mı? Hukukçu olduğum için inatla söylemem lazım. Kim yapmışsa plan yapılmış. Kamu kurumlarında sürdürülebilir bir şey vardır. Kesinti olmaz o yaptı, bu yaptı diye. Burada bir artı değer ortaya çıkarılmış. Artı değerde ben burayı alacağım ve bunu şu şekilde yapacağım dersem, uzlaşı ile yapamazsam, malikten onay alamazsam... Kamu kurumlarında imar planlarına göre örneğin bir alan  yeşil alan ya da otopark olarak görünüyor” dedi.

ARTI DEĞERDEN BÜROKRATIN VAZGEÇMESİ ÇOK ZOR
Mülkiyetin bakanlıkta olduğunu ve belediyeye bedelsiz devrinin olabileceğini de kaydeden Kılıç, “Ancak burası öyle bir yer değil. Buranın imar planı rant getiren bir yer. Burayı alıp başka bir kuruma vermesi çok zor. Artı değerden bürokratın vazgeçmek çok zor. Bunun diplomasi ile çözülmesi lazım. Yeni planlardan bahsettik. Bunun planlamasını yapıyoruz. Yeni bir rezerv alan yaratıp, hali hazırda malik kimse, bu mülkiyette başka bir yerde rezerv alan oluşturup yeşil alan, kültür merkezi ya da rekreasyon alanı olarak kazandırmayı düşünüyoruz. Burada yeni bir değer ortaya çıkarmak gerekiyor. Biz buradaki alan oranını mevcut planların içinde harmanlayarak yeni bir planlama yaparak kurtarırız diye düşünüyoruz. Yoksa orası yeşil alan olarak kamulaştırma yapılması durumunda çok büyük bir maliyet çıkar. Bunu ben yeşil alan yaptım, bunu bana yeşil alan olduğu için bedelsiz ver gibi durum olmuyor. Kadastral parsel olsa olabilir tabii ki. Ancak hazırda bir plan var. Planın içinde otopark, yeşil alan, ilkokul arazisi var. Ancak AVM'yi terk edemez" ifadelerini kullandı.

TUNÇ BAŞKANLA AYNI NOKTADAYIM
CHP iktidarında bile mevcut durumlarda değişiklik olmayacağını belirten Kılıç,"İktidar değişse de hukuk ve adalette değişmeyen kurallar vardır. Bunlar değişmez. 89'ncu dakika da 1-0 öndeyken ben maçı bitirdim diyemezsin. Bu nedenle iktidar değişse de CHP iktidarın da diploması ve planlama yöntemler olmadan olmaz. Bu işte planlama ya da diploması yapılması lazım. Burası özel mülkiyet değil. Cezaevi kalkmış,  yeşil alan yapılırsa zaten on numara olur benim dönemimde olduğu için. Biz orada 18 uygulaması yapmadan yolu açıyoruz. Bundan kim faydalandı? Bucalı! Bana sahip çıktı/çıkmadı desinler. Ben bir hukukçuyum. Hukuka uygun planlamalar yapıyorum. Hukuki noktalardan gitmekle mükellefim. Biz bu konuda Tunç Başkan ile aynı noktada gidiyoruz. Buranın yeşil alan olması için Tunç Başkan aslında bir kamuoyu oluşturuyor" diye konuştu.

TARTIŞMA İLE OLUMLU SONUCA ULAŞILIR
Cezaevİ alanının Basmane Çukuru gibi bir sürece dönüşme ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Kılıç, "Basmane Çukur olmaz. Bu tür planlama süreçlerinde bu tür tartışma ortamlarının olması en iyi sonuçlara ulaştırır insanları. Çünkü bir beyin fırtınası yapılıyor şu anda. İnsanoğlu tartışa tartışa olumlu sonuca ulaşır diye düşünüyorum" dedi.

MAHKEMEDEN DÖNER
Bakanlığın planlarının iptal olacağını belirten Kılıç, "Bakanlığın yaptığı plan yüzde 99 mahkemeden dönecek. Bakanlık diyor ki benim yaptığım planda yoğunluk yüzde 65 lerde Yani sarkık bir durum yokd iyor. Hukukçu olarak düşünüyorum ve kütle olarak bakmayıp halihazırdaki plana göre bakıyorum, ve planlardaki artıştan fazla artış olduğunu düşündüğüm için planların iptal olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

BURAYI YEŞİL ALAN YAPACAĞIZ
Tunç Soyer ile aynı çizgide olduklarının altını çizen Kılıç, "Biz Tunç Başkan ile aynı noktadayız. Bende TUnç Başkan'da yeşil alan olsun istiyor. Ama'sında diyorum ki buranın mevcut planları var. Danıştay kararlarından bahsediyorum. Burada yeşil alan olsun, bu yeşil alan olurken de kurumların cebinden herhangi bir para çıkmasın ve gerekli çalışmayı yani planlama sürecini yapalım diyoruz. Bu olmaz yargı karar verir... Yani yargı bedelsiz veriyoruz derse ilk istediğimiz bu. Biz burayı bir şekilde yeşil alan çevireceğiz. Kesinlikle ve kesinlikle ben cezaevinin alanın yeşil alan olmasını istiyorum" dedi.

 
Ermenistan'da kadınlar için 'askerlik' hazırlığı
 
Yoğun sosyal medya kullanımı yalnızlığa itiyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BİLGE 11 Ocak 2023 Çarşamba 16:56

İKTİDARA HİÇ GELECEĞİNİZİ ZANNETMİYORUM! YORMAYIN KAFANIZI BOŞUNA:D

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den personel tepkisi: İŞKUR, AK Partili mi?
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeye İŞKUR personeli ...
Tematik Kadın Forumu’nda 'sanat ve kadın' tartışıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ...
Başkan Soyer Tarihi Çarşı esnafı ile buluştu: Kemeraltı İzmir'in kaldıracı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği ...
 
Zeynep Aslan'a adandı... İzmir'de ilk olacak!
Karşıyaka Belediyesi Zeynep Aslan Pump Track Pisti ilk kez düzenlenecek ...
Bayraklı'da asfalt seferberliği!
Bayraklı Belediyesi tarafından sürdürülen yol yenileme seferberliği kapsamında ...
İzmir'deki o belediye başkanından milletvekilliği açıklaması: Görevden kaçmam!
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
Çocuk tiyatroları şenliği başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ara tatilden hemen önce çocukları ücretsiz 7 farklı oyunla buluşturacak.
Büyükşehir'den yeni alım... Eko-filo büyüyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çevre dostu ulaşım ilkesi ...
Çiğli Arıtma Tesisi’nde 5’nci tur… Dev ihaleye tek talipli!
Daha önce 4 kez ihaleye çıkılan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4'üncü fazın ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva