HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2021 Cuma - 13:42

Başkan Kayalar'dan katı atık bertaraf tesisi çıkışı: Yeniden aday yapılmamda kıstas olmaz!

İlçeye yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisini kabul etmesi halinde bir daha başkan gösterilmeyeceği iddialarına yanıt veren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Hiç kimsenin, çöp tesisi istemedi diye aday yapılıp yapılmayacağı belli olmaz. Sen iyi şeyler yaparsan, genel merkez pekala seni yine aday yapar. Çöp tesisiyle ilgili kararım, tekrar aday yapılmamda kıstas teşkil etmez” dedi.

Başkan Kayalar dan katı atık bertaraf tesisi çıkışı: Yeniden aday yapılmamda kıstas olmaz!

EGEDESONSÖZ – Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’a, ilçeye yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Ben, böyle bir tesisi istemiyorum, demedim; ÇED sürecini bekliyorum” diyen Başkan Kayalar, parti çevrelerindeki “Tesisi istemeyen başkan, parti tarafından bir daha aday yapılmazdı” şeklindeki değerlendirmelere yanıt verdi. Kayalar, “Herkes gibi ben de ÇED sürecini bekliyorum” dedi.

İLÇEYE FAYDALI BİR ŞEY YAPARSAN, GENEL MERKEZ SENİ YİNE ADAY GÖSTERİR
Menderes’te bazı başkan adaylarının, çöp tesisini istemedikleri için aday gösterilmediğini, Mustafa Kayalar’ın bu tesise izin vereceği bilindiği için aday yapıldığı iddialarını değerlendiren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, şu açıklamayı yaptı:

“Kimsenin, çöp tesisi istemedi diye aday olup olmayacağı belli olmaz. Sen ilçeye faydalı bir şey yaparsan, genel merkez der ki, bu arkadaş işi düzgün yapıyor, bir daha yapsın. Ancak kötü bir iş yaparsan, yanlış işler yaparsan, seni kenara koyar. Siyaset böyle bir şey.  İlçeye düzgün bir şey yapmazsanız, rant sağlarsanız genel merkez aday göstermez. Biz doğru düzgün çalışacağız, seçim zamanı geldiğinde kararı genel merkeze bırakacağız. Bu konuda benim kararım ne olursa olsun, yeniden aday gösterilmem konusunda kıstas olmaz. Bu tesisleri en fazla yapan AK Partili belediyeler. En fazla destekleyen de onlar zaten. Herkes ÇED sürecini bekliyor. Süreç geçerse, o tesis Menderes’e yapılacak.”

BU TESİSLER YAPILACAK, BİZ BUNA KARŞI DEĞİLİZ
Söz konusu projeden birinin Ödemiş’te yapıldığını, faaliyete geçirildiğini anlatan Başkan Kayalar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bu tesisi istemiyorum demedim. ÇED sürecini bekliyorum, dedim. ÇED çıkmadı bekliyoruz. Yani proje halen ÇED sürecinde. Bu projeden 4 tane var. Ödemiş’teki bitti. Gittik açılışını yaptık. Mısır tarlalarının ortasında, Ödemiş’e 5 dakika mesafede yapıldı. Bergama'daki inşaat sürüyor. Menderes, Urla ve Harmandalı var. Bu çöp tesisleri bir yere yapılacak. Bizim en büyük sıkıntımız, Tahtalı Barajı. Bundan dolayı zaten ilçe birtakım sıkıntılar yaşadı geçmişte. Tahtalı Barajı sayesinde güzel bir imar ve planlama da oldu. Keşke Menderes’te olmasaydı bu tesis ancak sonuçta bir yere mutlaka yapılacak. Orman Bakanlığı burayı tahsis vermiş, 2018 yılında. Hazırlıklar yapılmış. Benden önce her şeyi bitmiş zaten. Büyükşehir, projesini yapmış, yer tahsisini almış, ihaleye çıkmış. Burayı çöplük olarak düşünmesin vatandaşlarımız. Burada bir fabrika oluyor. Geliyor çöp kamyonları kapalı bir alana giriyor, çöpünü boşaltıyor ve çöpler sınıflandırılıyor. Bir kısmı gübre oluyor. Burası katı atık bertaraf tesisi.  Bu tesisler yapılacak. Biz buna karşı değiliz.”

ÇÖP KAMYONLARI MENDERES’İN İÇİNDEN GEÇMEYECEK
Menderes’e tesis yapıldığında, çöp kamyonlarının kesinlikle Menderes’in içinden geçmeyeceğinin altını çizen Başkan Mustafa Kayalar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda trafikte binlerce çöp kamyonu gidiyor. Hiçbirinde pislik akıyor mu? Menderes’te yapılacak tesis için zaten ayrı bir yol yapılıyor. Güzergâh şöyle; otobandan Torbalı’dan ayrılıp taş ocaklarının arkasından tesise gidecek. Yolun ihalesine de çıktı. Yol yapımı da hemen başlayacak.  Şehir merkezinden gitmeyecek kamyonlar. Zaten ÇED sürecinde proje. Henüz net bir sonuç yok. Şu anda Orman Bakanlığı’nın bir ÇED süreci var. Geçerse yapılacak.”

Başkan Mustafa Kayalar, “Menderesli vatandaşlar, bu tesisi istiyor mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Muhtarlar imza attı, sonra çekti diye bir şey duydum ancak öyle bir bilgim yok. Daha önce AK Parti İlçe Başkanı imza topladı, istemiyoruz, diye. Sonra onların AK Parti’ye geçirildiği yönünde bir haber düştü basına. Bana bu tesis konusunu soran insan yok, son 5-6 aydır. İlçede bu konuda polemik yok. Bu tesis bir çöplük değil. Çöplük olmadığına, katı atık bertaraf tesisi olduğuna inanmışlar ki sormuyorlar. Daha önce bu konuda siyaset yapıldı, algı yaratıldı. Eski belediye başkanı çıktı, konuştu. Bergama, AK Partili değil mi? Böyle bir tesis madem kötü, AK Partili Bergama niye istiyor, niye itiraz etmiyor?”

 
Karabağlarlı çocuklar haklarını öğrendi
 
Karşıyaka'nın iki yüzü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 12 Kasım 2021 Cuma 22:45

Menderes'e tarım ve turizmin olduğu nadide ilçeye çöp tesisi yapılmayacaktır, İzmirliler istemiyor zaten.

Yorumu oyla      3      3  
Gölovalı 12 Kasım 2021 Cuma 20:22

Sayın başkan Menderes ilçesi doğa güzellikleri harika bir ilçe ayrıca kıyı şeridi uzun ve yazlık siteleri en çok olan yerleşim yeri,mutlaka bir çöp depolama alanı olacaktır,en son yer burasıdır,genel merkez yöneticileri tekrar izmir ve ilçelerine gelecek seçimlerde aynı taktik yapıldığında sandıkta herkes tepkisini verecektir artık tıpış tıpış oy vermek olmayacak kendileri gelsin oy kullansın,siz yaptıklarınız ve yapacaklarınız ile halkın güvenini kazanın,şimdiye kadar halkın ilgisi ne derece olduğunu siz karar verin,genel merkez demekki adayları belirlemiş bile, halk memnun olmamış önemli değil önemli olan genel merkez memnun olsun nasıl yeter ki bir daha seçimde başkan olsun...

Yorumu oyla      3      3  
haydar haydar 12 Kasım 2021 Cuma 17:19

bütün bu konuşmadan ne anladık şimdi?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlarlı çocuklar haklarını öğrendi
Karabağlar Belediyesi tarafından okul öncesi öğrencilerine yönelik “mahremiyet ...
Soyer 'Gediz'in pırıl pırıl akması mümkün' dedi ve şart koştu: Kirlenmeyi durdurursak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 5. Ege Ekonomik Forumu kapsamında ...
Aydın'da Ata'ya saygı konseri düzenlendi
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde, ...
 
Menemen’de tarihi çarşı küllerinden doğacak
Menemen Belediyesi, ilçemiz kentsel sit alanında Sokak Sağlıklaştırma ...
İzmir Marina, kentin denizle ilişkisini güçlendiriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileyerek kentin hizmetine sunduğu İzmir ...
Büyükşehir'den Türkiye'nin dört bir yanına kitap bağışı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin dört bir yanına kitap desteğini ...
 
Karşıyaka'da kontrolsüz üremeye karşı hamle: Bu yıl 5 bin can dost kısırlaştırıldı!
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının kontrolsüz ...
Buca'dan vatandaşlara 3 bin fidan!
Kentteki yeşil varlığını artırmak için projeler üreten Buca Belediye Başkanı ...
DİSK'ten Başkan Sandal'a 'yanındayız' mesajı
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş İzmir 6 No’lu Şube ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva