HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2022 Cuma - 13:41

Başkan'ın yargılandığı davada neler yaşandı?

Görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve belediye çalışanlarının yargılandığı davanın ikinci duruşması sanık ve tanıkların dinlenilmesi ile devam etti ve ardından duruşma 4 Temmuz’a ertelendi.

Başkan ın yargılandığı davada neler yaşandı?

EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis üyesi müteahhit Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Belediye çalışanları Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Ahmet Tolga Aydın hakkında görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün gerçekleşti.

İzmir Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan ve avukatları; şikayetçi AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı ve avukatı katıldı. Duruşmaya ilk celsede dinlenilmeyen sanık Burçin Çelik’in dinlenilmesi ile başladı. Sanık Çelik, davaya konu olan kilit parke düzenleme işinin iddia edildiği gibi ihalesiz gerçekleşmediğini ve piyasadan teklif topladıklarını ve başkanın onayı doğrultusunda ve Ramazan Gülgör’ün sahibi olduğu firmaya verildiğini aktardı.

İhale tarihinde belediyede muhasebe müdürü olarak çalışan tanık Gülay Güngör ise söz konusu düzenleme ile ilgili ilk olarak Sercan Sefer Çiğdemoğlu tarafından fatura kesildiğini ve başkanın talimatı doğrultusunda ödeme yaptığını kaydetti. Düzenlemenin Sercan Sefer Çiğdemoğlu’nun şirketine yaptırıldığını ifade eden Güngör ardından ihale ilgili 3 fatura geldiğini söyledi. Ardından yeni faturanın iletildiğini ve kendisinden bir daha ödeme yapılmasını istendiğini aktardı.

Girgin ve diğer sanıkların avukatları ise tanık Güngör’ün belediye başkanı ile husumeti olduğunu belirterek gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu dile getirdiler.

İhaleyi alan firmanın sahibi Ramazan Güngör de Karaburun Belediyesi’nin kendisinden teklif istediğini ve verdiği tekliften dolayı da ihaleyi aldığını söyledi. Güngör, düzenleme işi sürecinde işin başında durduğunu da kaydetti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma 4 Temmuz’a ertelendi.

İDDİANAMEDE NELER YER ALIYOR?
AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın şikayeti sonucu başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Karaburun'un Mordoğan Mahallesinin meydan  kilit parke ve oluk/bordür döşeme  işinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında doğrudan temin yöntemiyle, ihaleye çıkılmadan yüzde 50 hissedarı belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na ait olan şirkete  verildiği ve bu şirkete yapılan 36 bin liralık ödemenin kanuna aykırı bir işlem olduğu ileri sürüldü.
 

İddianamede “Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesinde bulunan meydanda yapılan kilit parke yapım  işi oluk/bordür yapım  işi motif ve muhtelif düzeltme işinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 28. maddesine aykırı bir şekilde meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na doğrudan temin yoluyla vererek haksız menfaat sağladıkları, ayrıca yapım  işinin Sebahattin Üstündağ  Petrol Ürünleri İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Sti’ne firması tarafından yapılması sonrasında Gölkent isimli firmaya ait geçmiş tarihli piyasa araştırma tutanağı,  işin eksiksiz yapıldığına ilişkin tutanak ve yapım işinin Gölkent firmasına verildiğine ilişkin sözleşme imzaladıkları, böylelikle şüphelilerin atılı suçları işledikleri anlaşıldığından” ifadeleri yeri aldı.

Savcılık sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesinde düzenlenen resmi belgede sahtecilik, 257’inci maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Ayrıca iddianamede sanıklar hakkında kamudaki görevlerinden istihdam edilme hakkından yoksun bırakılmasını da talep edildi.

 
Kemalpaşa'da 19 Mayıs heyecanı
 
Büyükşehir'in planları askıda... İzmir'in silueti değişecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da 19 Mayıs heyecanı
Kemalpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
Soyer’den komşuya Terra Madre daveti
Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Christodoulos J. Lazaris ve İzmir Başkonsolosu ...
Bir gelenek daha Torbalı'da can bulacak!
Torbalı’da son olarak 2015 yılında yapılan Rahvan At Yarışları, 7 yıl ...
 
Pamucak’ta gençler Survıvor parkuru ile eğlendi
Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Pamucak Gençlik Kampı başladı. ...
Çiğlili çocuklar uçurtma festivalinde buluşuyor
Çiğli Belediyesi, çocuklara keyifli bir hafta sonu yaşatmak amacıyla Uçurtma ...
Buca’da katma değerli kırsal kalkınma!
Kırsal kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek için katma değeri yüksek ürünleri ...
 
Çeşme’de 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. ...
Balçova’da 19 Mayıs coşkusu
Balçova Belediyesi ile EFEM Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği 19 ...
Büyükşehir'den gençlere ücretsiz 35 bin bilet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Gençlik Festivali ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva