HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2017 Çarşamba - 09:41

Başkan’ın son durağı Kiraz: ‘En uzak mahalle’ye asfalt müjdesi

Kocaoğlu kentin merkezine en uzak mahalle olan Umurlu’da çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşların “Biz asfalt yüzü görmedik, siz şimdi gelip asfalt yapacağım diyorsunuz. Gerçekten yapacak mısınız?” sorusuna, “Turist değilim, buraya gezmeye değil iş yapmaya geldim” yanıtını verdi.

Başkan’ın son durağı Kiraz: ‘En uzak mahalle’ye asfalt müjdesi

İlçe ziyaretlerini ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu seferki durağı Kiraz oldu.

Son günlerde hem merkezin hem de yeni bağlanan ilçelerin sorunlarını yerinde dinleyip onlara çözüm getiren Başkan Kocaoğlu, kent merkezine en uzak mahalleler arasında yer alan Yağlar, Karaman, Umurcalı, Yeniköy, Haliller, Olgunlar, Karabulu ve Umurlu’yu ziyaret etti. Kent merkezine uzaklığı 195 km olan Umurlu Mahallesi’ne de giden Başkan Kocaoğlu’nun Kiraz’daki  ziyaretlerine Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk ve CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz da katıldı.

Halk toplantıları sırasında bol bol not alan Başkan Kocaoğlu, soruları yanıtladı; yatırım ve projeler hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

RAFTA KALAN KURAL
Yasa değişikliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına sonradan dahil edilen ilçelerin başta alt yapı olmak üzere biriken sorunlarının acil çözümü için yoğun mesai harcadıklarını, merkez hariç 19 ilçede oluşturdukları ‘Yerel Hizmetler Şube Müdürlükleri’ ile bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

Yasa değişikliği olmadan önce iyi-kötü köylerin bir bütçesi olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Alsancak’a veya Bornova’da yaptığın, uyguladığın kuralları Kiraz’ın Umurlu köyünde, Torbalı’nın Pamukyazı köyünde uygulayamazsın . Hiçbir kural hayatın gerçeğine uymuyorsa, o kural kitapta kalır, rafta kalır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, bir vatandaşın “Biz asfalt yüzü görmedik, siz şimdi gelip asfalt yapacağım diyorsunuz. Gerçekten yapacak mısınız?” sorusuna, “Turist değilim, buraya gezmeye değil iş yapmaya geldim. Bütün samimiyetimizle problemlerinizi halletmeye çalışacağız” yanıtını verdi.

CİVCİV VE ÇİÇEK
Olgunlar Mahallesi’nde vatandaşlar adına konuşan Ali Tay, “Böyle bir başkan bir daha yönetime gelmez. Fidanı gördük, koyun-keçiyi gördük. O bizim elimiz biraz rahatlasın, çoluğumuza çocuğumuza ekmek götürelim diye istediğimiz her türlü şeyi köyümüze getirdi. Ben bu sene ilk kez Başkanımın dağıttığı zeytinden yedim, onu sattım” şeklinde konuştu.

Aynı mahallede yaşayan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koyun-keçi desteğinden yararlanan bir aile de Başkan Kocaoğlu’nun yolunu keserek doğan kuzuları gösterdi. Civciv ve Çiçek adı verilen sevimli kuzulara evin minik oğlu İlker’in baktığı öğrenildi.

ÖNCELİK SIRASINA GÖRE
“Ova yolları projesiyle” üreticilerin tarla ve bahçelerine ulaşımını kolaylaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni sezona hızlı girdi. Kentin kuzeyinde Bergama, güneyinde ise Bayındır Şantiyesi’ni kuran İzmir’in yerel yönetimi, asfalt üretimini saatte 160 tondan 740 tona çıkardı. Böylece kırsaldaki ihtiyaçlara hızlı ve anında müdahale edebilme şansı doğdu. Kiraz’a yapılan yol yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Kocaoğlu, hizmetlerin ihtiyaç ve öncelik sırasına göre gerçekleştirileceğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz’da yapımına başladığı ilk çalışmalar ise şöyle:

- Mersindere Barajı’na kadar yolun alt yapı çalışmalarının yapılması ve bu güzergaha 14 km.’lik sıcak asfalt dökümünün gerçekleştirilmesi.

- Karaman, Yağlar, Kemer mahallerini Şemsiler mahallesine bağlayan ve Beydağ’a geçişi sağlayan köy grup yollarına yaklaşık 5 km’lik sıcak asfalt yapımı.

- Karabulu mahallesinde 5 bin metrekarelik kilit parke çalışması.

- Sarıkaya mahallesinde 2 bin metrekarelik kilit parke yapımı.

 
Manisa beşik gibi: 24 saat içinde 3 deprem!
 
İran'da 6.1 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 6 Nisan 2017 Perşembe 08:48

Tek eleştiri.Hayır çalışmasında Aziz Kocaoğlu yok.Yazık ki yazık.

Yorumu oyla      11      5  
Coşkun 5 Nisan 2017 Çarşamba 16:59

Ayrancılarda izsunun kazdığı yerleri ne zaman asfaltlatacaksınız. Diğer seçimlerde mi

Yorumu oyla      11      9  
Bornovalı 5 Nisan 2017 Çarşamba 12:11

Büyük Başkanı bırakmayız- Torun sevecekse getirirler makamına orada sever- Gelecek seçimde de Allah sağlık verirse başkan olarak görmek en büyük dileğimiz- İzmir böyle bir başkanı ne gördü ne de görebilir.

Yorumu oyla      14      6  
Tayfun 5 Nisan 2017 Çarşamba 11:19

Seferihisar 'ın Duzce koyu yakınında zentin bahçemizin yolu yoktu ne zaman gitsek toz içinde kalırdık sağ olsun Aziz başkan sekiz sene once köy yollarınının asfaltlanma işini üstlendi bizi tozdan kurtardı , Allah razı olsun.Umarim aynı şekilde diğer tüm ilçelerinde yolları asfaltlanır köylünün hayat kalitesi yükselir.

Yorumu oyla      16      6  
hakan 5 Nisan 2017 Çarşamba 10:03

Bravo Başkanım.Önemli olan kırsalı kalkındırmak Ülkemiz ürettiği ölçüde zenginleşecektir. Umarım öncelikle kendi partinizin belediye başkanları olmak üzere tüm yerel yöneticilerimiz sizi örnek alır.Allah sağlık sıhhat verirse bir daha ki dönemde sizi başkanımız olarak görmek isteriz.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den arıtma hamlesi: Hedef 2040!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’da bulunan atık su işletmesi için ...
Başkan Uğurlu'dan referandum mesaisi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, referandum çalışmaları kapsamında ...
Bornova Meclisi’ndan Aydoğan’a vefa
Bornova Stadı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun adını veren ...
 
Başkan Dalgıç Çeşmelileri sandığa çağırdı
İzmir'in Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, anayasa değişikliği için ...
Başkan Pekdaş 3 yılını anlattı, referandum için oran verdi!
Başkan Pekdaş Konak’taki 3 yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği toplantıda ...
İzmir'de bir ilk: Bebek dostu belediye
Bergama Belediyesi T.C Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘Bebek Dostu Kurum’ ...
 
Karşıyaka'da anne ve babalar bilinçleniyor
Anne ve babaları çocuk eğitiminde bilinçlendirmek için etkinlikler gerçekleştiren ...
CHP’li yeni meclis üyesine 'hoşgeldin' çiçeği
Geçtiğimiz hafta Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Cumhuriyet Halk Partisi’ne ...
Kayadibi’nde fidanlar toprakla buluştu
Bornova Belediyesi’nin, “Bornova’da yeşile hayat, doğaya değer veriyoruz” ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva