HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2022 Salı - 19:25

Başkan İduğ'dan personele 'rapor' ültimatomu!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, belediye personellerinin aldığı raporlar nedeniyle işlerde aksamalar yaşandığını söyledi. İduğ açıklamasında "İnanılmaz bir şekilde rapor alan çalışan var. Sağlık poliklinikleri  hastaneler nasıl bu raporları veriyorsa anlamıyorum. Rapor veren yerleri de buldum. Elimden geleni yapıyorum ancak bu kadar kolay rapor verilemez" dedi.

Başkan İduğ dan personele  rapor  ültimatomu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Bornova Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleştirdi.

Meclisin açılışında Bornova Belediyesi’nce 1 ay süre ile yapılanların anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. İcraatlar hakkında konuşan Başkan İduğ; “Bu çalışmalar hep birlikte yaptığımız bir çalışma... Meyvelerini ağır ağır almaya başladık. Hem Naldöken Pazaryerini tamamlanıyor olması hem Çamdibi Havuzu’nun bitmesi bizi heyecanlandırdı. Daha fazla yatırım yapılması gerektiğini gördük. Dün havuzda bine yakın insan kayıt yapmak için sıraya girmiş. Belediye başkanlığımızın ilk meclisinde havuzlar yapacağız demiştik. Bir havuz daha yapmak istiyoruz” dedi.

GURURLA TANITIMINI YAPIYORUZ ANCAK…
AK Parti sıralarından söz alan İsmail Bedir, asfaltlama konusunda ki eleştirilerini dile getirirken, “Asfalt fabrikasını gururla tanıtımımı yapıyoruz ancak Atatürk ve İnönü Mahallelerindeki vatandaşlar ile görüştüğümüzde araçlarının bozuk asfalttan sanayiden çıkmadığını ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

KAYNAK İSRAFI VAR
AK Partili Bedir’e yanıt veren Başkan Mustafa İduğ, “Bir aydır çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Hem yama hem asfalt çalışmaları yapıyoruz. Ben geçmiş dönemlerden bahsetmedim. Sadece kendi dönemimizde yapmamız gereken o kadar  yol çalışması var ki. Hep kazmışlar bırakmışlar. Bunun belediye ile alakası yok. Kurumlar yapmış bunu. Biz hepsini yama yapacağız. Ekipleri arttırarak sezon bitmeden bunları tamamlayamaya çalışıyoruz. 15 sokağın kaldırım sokağını söktük yeniliyoruz, 9 sokakta asfalt çalışması devam ediyor. Bu ekip ve planlama işi. Çok şükür bütçemiz var ve hızlıca yapmaya çalışıyoruz. Ekim sonunda çok daha iyi noktada olacağız ancak bu, bu sene bitirilecek bir iş değil. Biz yapıyoruz adamlar iki ay sonra kazıyorlar. Kaynak israfı da var. Biz kurumlarla anlaşma yaptık. İzmir Gaz’a gittik dedik ki kazdığın yeri biz kapatacağız, parasını ödeyeceksin. Aynısını GEDİZ A.Ş. ile de yaptık. Büyükşehir'in yaptığı çalışmaları takip ediyoruz. İZBETON ile ciddi bir çalışma yapıyorlar” diye konuştu.

BİZ İŞ YAPMAYA GELDİK
İş sürecinde alınan raporlar nedeniyle aksamalara da tepki gösteren İduğ, “Çalışmaları yapacağız ancak benim rahatsız olduğum bir konu var. Belki de iş dünyasından geldiğim için böyle bilmiyorum ancak ben çok rahatsızım. İnanılmaz bir şekilde rapor alan çalışan var. Sağlık poliklinikleri  hastaneler nasıl bu raporları veriyorsa anlamıyorum. Rapor veren yerleri de buldum. Elimden geleni yapıyorum ancak bu kadar kolay rapor verilemez. Biz iş yapmak için geldik. Ben ekibim ve sizlerle Bornova’ya hizmet etmek için geldik. İş yapma becerisini arttırmak için çaba gösteriyoruz, asfalt üretim yerini de kurduk ancak ben bu tip aksamaları kabul eden biri değilim. Olmayacağım da” dedi.

KOMİSYONDA ‘RET’ MECLİSTE ‘OY BİRLİĞİ’
Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Erzene Mahallesi’ndeki 127/4 sokak ile 127/2 sokak kesişiminde yer alan, 34946 ada 1 parselin bulunduğu imar adasının imar hattı ve yapı yaklaşma sınırlarının tekrar düzenlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması İmar Komisyonu’ndan AK Parti’nin ‘ret’ oyları sonrası oy çokluğu ile meclis gündemine gelmişti.

Meclis görüşülen ilgili gündem maddesinin oylatılması sırasında söz alan AK Partili meclis üyeler ‘Oyçokluğu’ kararından vazgeçtiklerini ve ilgili gündem maddesinin ‘oy birliği’ ile kabul edilmesi gerektiği yönünde öneride bulundu. Öneri sonrası oylamaya geçilen gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi

 
Marmaris açıklarında 64 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
Hemşirenin burnunu kıran şüpheli tekrar serbest kaldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEMUR 3 Ağustos 2022 Çarşamba 11:08

HELAL OLSUN BAŞKANA

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 3 Ağustos 2022 Çarşamba 08:58

Kurumlarda maalesef rapor olayı bir skandal...doktorların gerçek hastalara rapor vermesi lazım,başkan çok haklı...gereğini yapması lazım !!

Yorumu oyla      2      3  
T.C. Vatandaşı 3 Ağustos 2022 Çarşamba 08:40

İzmir'deki belediyelerde çalışanların rapor alma istek ve arzularını anlamış değilim. Bu konuda çok rahatlar. Sayın Başkan haklıdır. Bir çözüm şarttır.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Grand Plaza düğmeye bastı: Sanatoryum için ‘plan’ kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Grand Plaza tarafından geçtiğimiz ...
İsmail Sivri 15’inci yılında unutulmadı
Unutulmaz Gazeteci Yazar İsmail Sivri ölümünün 15. yılında anıtı önünde ...
Ünlü yazarlar Seferihisar’da buluştu
Seferihisar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye 2. Yüzyılına Hazır ...
 
Başkan Tekin'den yüzme kursuna ziyaret
Torbalı Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz bir şekilde verilen ...
Başkan Sandal'dan deprem sonrası eleştirilere yanıt: Devletin rakibi değil parçasıyız!
İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası Bayraklı Belediyesi’ne ...
Başkan Çerçioğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin halka kazandırdığı Aydın Tekstil Park, ...
 
Başkan Soyer'den 'sıcak' mesai... İki ilçede asfalt seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bayraklı’daki asfalt çalışmalarını ...
Bayraklı'da parklar yenileniyor!
Bayraklı Belediyesi, ilçeye; yeşili bol, modern oturma alanları, yürüyüş ...
Buca'da trafiği rahatlatacak hamle!
Türkiye'de 38 ilden daha fazla nüfusa sahip olan Buca’da trafik altyapısı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva