HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2023 Perşembe - 08:33

Başkan İduğ’dan hizmet raporu: Vaatlerin yüzde 80’i tamam!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ göreve geldiği gündem bu yana yapılan hizmetlerden bahsederek “Bornova Belediyesi’nin geçmiş dönemle ilgili az bir bakiye borcu vardı ve kapandı. Güncel bugünkü değerlerle ilgili 500-600 milyon TL’ye satın aldığımız ürünler var. Biz tüm bu paraları ödedik. Bornova Belediyesi olarak yaptığımız tüm yatırımların bedeli ödendi, ayrıca kasasında da parası olan bir belediyeyiz. 2023’e 200 milyona yakın para ile geçtik. Planlarımızın yüzde 80’ini tamamladık” dedi.

Başkan İduğ’dan hizmet raporu: Vaatlerin yüzde 80’i tamam!

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ Sonsöz TV’nin konuğu olduğu Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan İduğ, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

BELEDİYENİN EN AZ 30 YIL ASFALT DERDİ KALMADI
Göreve geldiği günden bugüne belediye tarafından yürütülen icraatlar hakkında konuşan İduğ, “2019-2022 yılını birlikte konuşmak lazım. Planlarımızın yüzde 80’inin tamamlandığını söyleyebilirim. Ben koltuğa oturduğumda asfalt üretim tesisi kuracağımızı söyledim ve 40 bin ton asfalt ürettik. Şu an tesis kendini amorte etti. Biz ne yapıyorsak paranın geri ödemesi ile ilgili hesap yaparak yapıyoruz. Asfalt üretim tesisi sadece Bornova’nın değil çevre ilçelerin de ihtiyacını sağlayacak bir tesis oldu. Saatte 160 ton üretebiliyoruz. Kendimiz için 40 bin ton ürettik şu ana kadar. Bizden isteyen ilçe belediyelerde vardır ancak ticaret sırdır. Çevre ilçe ve illerde kimin ihtiyacı varsa veriyoruz. Manisa- Aydın isterse neden vermeyelim? Sonuçta kapasitemiz var. Biz geleceğe dönük üretim yapıyoruz. Bornova Belediyesi’nin en az 30 yıl asfalt ve yol sorunu kalmamıştır” dedi.

ASFALTI YAPIP FATURAYI KESİYORUZ
Seçim döneminde verilen vaatleri yerine getirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren İduğ, “Son 10 yıla baktığımızda dökülen asfalt miktarının 4 katı asfalt döktük. Aday olduğum dönemde bana gelen taleplerin yüzde 52’si yol problemleriydi. Bunun ana sebeplerinin kurumlardan kaynaklandığını gördüm. Bu firmalar kazdığında hemen yapılan işin üstünü kapatmadığında vatandaşın aklına ilk gelen belediyedir. Bizde firmalar ile protokol imzaladık, onlar işini yapıyor biz gidip asfalt yapıp faturasını kesiyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçmişte ‘Büyükşehir’e de gerekirse fatura keseriz’ söylemlerinden doğan tartışmaların hatırlatılması üzerine de konuşan İduğ, “Büyükşehir ile Bornova’yı ayırmamak lazım. İnsanlar Bornova’da dolaşırken otobüsün geçtiği yerde çukur varsa bu Büyükşehir’in, bu Bornova’nın diye anlatamazsınız. Büyükşehir’de gelip belediyemizin yollarını asfaltlayabilir, biz de aynı şekilde yapabiliriz. Burada kamu zararı çıkmaz. Ben toplam faydaya bakarım. Yapılması gereken yere hızlı bir şekilde müdahil olmak lazım” diye konuştu.

YATIRIMLARA RAĞMEN İNSAN KAYNAĞI ARTIŞI YOK
Öz kaynaklar ile yapılan yatırımların önemini mevcut rakamlar üzerinden açıklayan Başkan İduğ, “İyi ki araçları almışız. 4 kat arttı. Bornova Belediyesi’nin geçmiş dönemle ilgili az bir bakiye borcu vardı ve kapandı. Güncel bugünkü değerlerle ilgili 500-600 milyon TL’ye satın aldığımız ürünler var. Biz tüm bu paraları ödedik. Bornova Belediyesi olarak yaptığımız tüm  yatırımların bedeli ödendi, ayrıca kasasında da parası olan bir belediyeyiz. 2023’e 200 milyona yakın para ile geçtik. Çok önemli TİS imzaladık, 80 milyon TL geçmiş 4 aylık maaş farkını da personellerimize yatırdık.  Bir sürü yatırım yaptık, insan kaynağında artışı yok. Neden? Emekli olanların yerine yenilerini alıyoruz. Böyle bir insan kaynağı maliyeti artmayınca mevcuda yeterli parayı ödeyebiliyorsun. Söz verdiğimiz tarihte de paraları ödeyebildik. Çalışanın hakkını vereceksin ancak çalışacak. Vatandaş bizden hizmet bekliyor, park bahçeler, fen işleri bizim vitrinimiz. Vatandaş hizmet ister. Temizlik şantiyesi inanılmaz çalışıyor. Günde 10 bin konteyner alıyor” dedi.

Bornova Belediyesi’ne yönelik özellikle Ayakkabıcılar Sitesi ile ilgili yapılan eleştirilere tepki gösteren İduğ, “Siyaset yapıyorlar.  Ayakkabıcılar Sitesi’nin olduğu yer Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir’e aittir. Her hafta 30 kamyon sanayi atığı alıyoruz. Senede bin 500 kamyon. Hepsinin mesaisini ve yakınını Bornova Belediyesi cebinden veriyor” dedi.

BORNOVA’DA CİDDİ BİR UYUŞTURUCU KULLANIMI VAR
İlçe sınırları içerisindeki uyuşturucu kullanımı yaşının düştüğüne dikkat çeken İduğ, “13 yaşa düştü uyuşturucu. Bornova’da ciddi bir uyuşturucu kullanımı var. Biz nasıl emniyete destek olabiliriz diye bakıyoruz. Bizim en büyük destek olabileceğimiz konu spor tesisleri. Yüzme havuzu açtık, futbol sahalarını yeniledik. Serintepe pazaryeri ile  ilgili sayın valimize çok teşekkür ederiz, Milli Emlak'a ait olan alan ile ilgili sıkıntı yaşıyorduk ve sayın valimiz geçen hafta bize yardımcı oldu. Şimdi oraya pazaryeri ve nikah dairesi yapıyoruz” diye konuştu.

İZMİR’E BÜYÜK KATKISI VAR
İş dünyasından gelen biri olarak İzmir’deki mevcut odaların arasındaki uyuma dikkat çeken İduğ, “Ben onların içinde çıkan biriyim. İZTO içinden çıkan biriyim. Işınsu sınıf arkadaşım. Biz onlarla kurumlar arası ilişkiyi geliştiren insanlarız. Onların aynı kurumlarda devam etmesi önemli. Ben oradaki birleşme sonrası çok güzel bir sinerji oluşturulduğunu düşünüyorum. İzmir ile ilgili her türlü konu için çalışma yürütülmesi ve lobi yürütülmesi önemli. Ender Yorgancılar çok önemli bir sanayici. Onun tecrübesinin İzmir’e çok büyük katkısı var” dedi. 

İLK 6 AY İKİNCİ 6 AY DİYE İKİYE AYIRMAK LAZIM
2023 yılındaki yatırımların ve çalışmaların sorulması üzerine 2 farklı bölüm olarak cevap veren İduğ, “2023’ü ikiye ayırmak lazım. İlk 6 ay; seçim dönemi, asgari ücretin yükselmesi ile satın alma gücünün yükselmesi, EYT… İlk 6 ay içinde seçimle ilgili bu makyajlar olacak. Biz 2023 yılında ilk 6 ayda bu refahı yaşadıktan sonra 2’nci 6 ay da nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacağız? Enflasyon hızı 2022 gibi mi olacak yoksa yükselişe mi geçecek?  Bugün size 100 dolar ihracattan gelen paranın yüzde 40’ını bozmak zorundasınız, kasanızda tutamıyorsun. Sanayici özgür hareket edemiyor. Bu ekonomideki gelişmeler bana göre Türkiye'nin ihracatında küçülme yaratacak. Üretim taleple doğru orantılıdır. Talep daralması 2’nci 6’ncı ayda gözüküyor. Bu kim gelirse gelsin aynı olacak” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EKONOMİK KONDİSYONU 20 YIL
Türkiye ekonomisini bölümler halinde özetleyen ve ülkenin 5 yılı ihtiyacı olduğunu belirten İduğ, “1940-1960 yıl arası Türkiye'nin ekonomi kondisyonu 20 yıldır. 1960'da darbe oldu. Bir 20 yıl daha koyun, Türkiye bir kez daha dip yaptı. Adnan Menderes asıldı. Bir 20 yıl daha koyun. 1980… Bir 20 daha koyun 2000… Şimdi beraber 20 de koyun Türkiye yüz de 100 enflasyon ile 2022’yi yaşadı. Türkiye'nin ekonomik kondisyonu 20 yıl. Türkiye 2002-2007 yılında yükselişteydi. Türkiye'nin dip yaptıktan sonra 5 yıla ihtiyacı var. Bu iş kaynak yönetimi ile alakalı olan bir konu. Siz güveni oluşturur ve hukukun üstünlüğünü getirirseniz süre kısalır ve 2 yıla düşer. Bu Mustafa İduğ görüşüdür, parti ile alakalı değildir. Proje varsa her yerden kaynak bulursunuz” dedi.

1,5 MİLYON DOLARLIK YATIRIMI HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Vaatlerinin yüzde 80’ini hayata geçirdiğini vurgulayan İduğ, “Ben yüzde 80 karar verdiğim tüm yatırımların meyvesini toplamaya başladım. Vaat ettiklerimizin yüzde 80’ini yaptık. Bornova’ya güneş enerjisi sitemi yapıyorum 2 megavat. 1,5 milyon dolarlık bir yatırım bu. Bornova Belediyesi önümüzdeki 3 yılda kendini amorti edeceğini düşünüyorum. 60 milyon TL elektrik faturasını ödemeyip onu Bornova’ya yatırım yapacağız.  Biz aklımızdaki tüm projeleri 2023’ün ilk 6 ayında önemli bir kısmını yapacağız.  Kongre merkezinin projesi bitti. Bugünkü maliyetler ile 150-200 milyonluk maliyet çıkıyor. Maliyeler bu denli artmasından kaynaklı öncelikli hizmetleri yapmak için bunu erteleyebiliriz” diye konuştu.

 
Mezar anıtına komşu taş ocağı!
 
İnciraltı Başkanı Karabulut odalara ‘dur’ dedi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çamdibili 5 Ocak 2023 Perşembe 19:41

Kentle ilgili vizyon sıfır. İş dünyasından geldim bla bla bla bla. Hani dönüşüm başlatmıştın? Yama yapmayı kendine meziyet sanan zihniyetin suçu yok! Suç halkın derdi ile ilgili derdi olmayanı o koltuğa aday yapmaları. Dört yıl bitti tek yaptığı boş konuşmak. Şimdi de birinden kondisyon duymuş onu satıyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi ...
Karşıyakalı girişime büyük yatırım!
Karşıyaka Belediyesi’nin 2021 yılında hizmete açtığı Kolektif Girişimcilik ...
Soyer ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi... Toplantıda neler konuşuldu?
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde belediye başkanları ile bir araya ...
 
Başkan Eriş'ten TOKİ iddialarına yanıt!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçede TOKİ’ye ait toplu konutlarla ...
Soyer’den beslenme çantası formülü: İzin çıkmazsa kapı kapı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ...
Aydın'da tiyatro zamanı!
Sanatı ve sanatçıyı Aydınlılarla buluşturmaya devam eden Aydın Büyükşehir ...
 
Soyer, Buca Cezaevi’ne zeytini dikti, 'sivil itaatsizlik' mesajı verdi: Sarı öküzü vermeyiz!
Buca Cezaevi için düzenlenen eylemde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Aydın'da otopark yapımı devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yağmuru devam ediyor. Birçok yatırımı ...
Başkan Engin’den ‘il başkanı’ açıklaması: Havuzda en az 10-15 isim var!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkanlığı’na geçecek ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva