HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2023 Perşembe - 08:36

İnciraltı Başkanı Karabulut odalara ‘dur’ dedi!

İnciraltı planlarının yakında askıya çıkacığını hatırlatan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, TMMOB’a bağlı odalara seslendi: “Planlar çıktığında ilk işiniz mahkemeye gitmek olmasın; yapıcı eleştirilerde bulunun. İtirazınız varsa, durun, hemen ‘istemezük’ demeyin; itirazınızı önce bize yapın. İnciraltı planlamasına karşı değiliz, şeklindeki sözünüzün arkasında durun!”

İnciraltı Başkanı Karabulut odalara ‘dur’ dedi!

EGEDESONSÖZ – İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, TMMOB’a bağlı odalara, yakında çıkması beklenen İnciraltı planı ile ilgili “DUR” mesajı verdi. Plan çıktığında odaların dava açma ihtimali üzerine yaptığı yazılı açıklamada odalara, “DUR, DAVA AÇILAMAZ. ÖNCE UZLAŞMAYI DENE” mesajı verdi.

İNCİRALTI’NI KORUDUK, GECEKONDULAŞTIRMADIK
İnciraltı’nın 1991 yılında Gazete'de ilan edilerek “turizm bölgesi” olduğunu, 2015 ve 2020 yıllarında EXPO'nun düzenleneceği yer olarak gösterildiğini hatırlatan Tayfun Karabulut, “Bölgedeki tarım alanlarının sulanması için kurulmuş Balçova Barajı ile bağımız, şehrin su ihtiyacı nedeniyle 35 yıl önce koparıldı. İnciraltı, Çeşme Otoyolu nedeniyle ortadan ikiye bölündü. Her taraf yüksek katlı otellerle, AVM’lerle doldurulurken, İnciraltı kaderine terk edildi” dedi. Karabulut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Beş nesildir İnciraltı mülk sahipleri, kendi topraklarına kanunsuz yapılar yapmayıp, koruyup kolladı. Aynı zamanda sermaye gruplarının baskıları ve hukukun arkasından dolaşılan davalarla yalnız başlarına mücadele etti. 20 yıldır sudaki borlanma sorunu ile karşı karşıya kalan topraklar son yıllarda Narlıdere metro inşaatı ile dağdan gelen yeraltı suyunun kesilmesi ve denizden gelen tuzlu suyun baskılaması ile tarımsal vasfını yitirerek tükenmişlik durumuna geldi. Tüm bunlar yaşanmışken, İnciraltı ve Bahçelerarası’nın imar planları nihayet önümüzdeki günlerde askıya çıkacak. Meslek odalarının bugüne kadar İnciraltı’na hiç katkısı olmadı. İnciraltı Çalışma Grubu oluşturuldu fakat hiçbir toplantıya bizi çağıran olmadı. Randevu ile TMMOB'a bağlı meslek odalarını ziyaretimizde de konuştuk, tartıştık. İzmir diyaloga açık, farklı fikirlere saygı duyan hoşgörüye sahip insanlarız. Şu unutulmasın; İnciraltı ve Bahçelerarası toprakları 100 yılı geçkin süredir bizlerin. Her kararda veya çalışmada öncelik biz İzmirli toprak sahiplerinin görüşü alınmalıdır. Anayasal hak olan tapulu arazilerimizle ilgili karar biz olmadan verilemez. Bizler hep planlama çağrısında şunu vurguladık; gökdelen imarı olmadan, İzmir'in yararına bir plan istiyoruz.”

MESLEK ODALARINA TEK TEK MESAJ VERDİ
Yıllardır mağdur edildiklerini ve İnciraltı toprak sahiplerine planlama istediler diye rantçı demeye kimsenin hakkı olmadığını belirten İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“Mimarlar Odası İzmir Şubesi; Nisan 2016 tarihindeki “İnciraltı planlamasına karşı değiliz” ortak basın açıklamanızın arkasında lütfen durun! Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi; Balçova Barajı'ndan gelen suyun yıllar önce çekilmesi ve çevrenin yapılaşma koşulları ile tarımın bittiğini açıklamaktan çekinmeyin. Gerçeğin bu olduğunu 25 Nisan 2022 tarihinde yerel gazeteye verdiğiniz röportajda belirtmiştiniz, Lütfen arakasında durun. Şehir Plancıları İzmir Şubesi; Nisan 2015 tarihinde oda yönetimi olarak kabul ettiğiniz, “Kentlinin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanması gerekmektedir. Kent içinde kalan bu geniş araziyi kendi haline terk etmek mantıklı değildir” yazan ve kabul ettiğiniz İnciraltı raporunuzun lütfen arkasında olun. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı planlama çalışması yaparken birçok kurumdan görüş aldı. Ağırlıklı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi, biz toprak sahipleri ve birçok sivil toplum örgütünden alınan görüşe göre; Yüksek kat olmadan, sağlık turizmi odaklı planlama yaparak, hatta yüzde 45 terk ile İzmir’in en büyük yeşil alanını kazandıracak. Kent Ormanı karşısında bulunan 5 milyon metrekare alanı bugün ne İzmir ne de İzmirli hemşerilerimiz kullanabiliyor. Bugünkü İnciraltı’nın arsa simsarlarından başka kime faydası var? İnciraltı’nın plansız kalmasının kazancı kime? Planlanırsa en başta İzmir ve İzmirli kazanacak. Bölgenin planlanarak değerlenmesinin sadece bizlere kazandıracağını söylemek en hafif tabirle  ayıptır, günahtır, çirkinliktir. İnciraltı doğru bir planlama ile şehrimizi her yönden ileri taşıyacaktır. Yaklaşık 2600 hak sahibi olan İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri adına; Kamu menfaati gözeten, bu amaçla faaliyet yürüten TMMOB'a açık çağrımızdır. Planlar çıktığında ilk işiniz mahkeme kapısı olmasın. Yapıcı olarak eleştirilerinizi yapın lütfen. Yapacağınız itirazlar için bizlerle de görüşün. Baştan “İSTEMEZÜK” demeyin. Biz İzmirli toprak sahipleri, her türlü sorunla mücadele ederek bugünlere geldik. Gerekirse mücadelemizi adliye koridorlarında da vermeye hazırız. İnanıyoruz ki bu sefer arkamızda İzmir var. Çünkü haklıyız ve bu planlama sonuna kadar hakkımız. TMMOB bu defa İnciraltı’nda; İzmirlinin yararını ve kamu menfaatini düşünmeli.”

 
Başkan İduğ’dan hizmet raporu: Vaatlerin yüzde 80’i tamam!
 
İzmir’in oda başkanı zamlardan dertli: Tekel bayi açmak artık zengin işi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Insallah 6 Ocak 2023 Cuma 00:14

Merhaba,eminim ki burayla ilgili bir görsel tanıtım videosu paylaşmaları, öncesi vede sonrası olucak olan planlama ile ilgili insanlar çok daha rahat anlayış gösterir.Balçova Belediyesi ekonomi unv.yanindaki alani okadar güzel halka sundu ki ,nefes almak için vazgeçilmez biryer oldu.suanda buradaki yüzde 45lik terk sonrasındaki alan ,İzmiri kucaklar okadar net....istihdam açısından deseniz insanlarımıza yeni iş kapısı olucak birçok işletme,KDV dönmesi ise ayrı bir katkı olacaktır.tabi bunlari okurkende unutmayalım ki en büyük fark burasi kamu arazisi değil!!! En azindan gökdelensiz imar istiyoruz diye söylüyorlar.bir bornova veya ksk gibi olmasını istemiyorlar ...bu hassasiyet içinde ayrıca teşekkürler. İzmire katkı koyacak herseye evet....Umarım Adaletli ve vizyonu bir proje olur!!! Saygılar...

Yorumu oyla      2      3  
Destan 5 Ocak 2023 Perşembe 20:21

Tapulu vergisini ödüyor mu sahipleri neden birsey yapamaz neden itiraz ediyor bu izmirin kanayan yarası Çeşme projesi basmane çukuru karabaglar kentsel dönüşüm balcova mağdurları bayraklı depremzede itiraz edenleri çevre bakanlığı ve yargı tarafı bunları ciddi ye almaması lazım ama yasadaki boşluk ve sahte çevreci ler milletin tapulu malı na çökmeye çalışıyor lar bunların zihniyeti bu

Yorumu oyla      3      3  
Tekin 5 Ocak 2023 Perşembe 14:02

Çok yazık cidden..! İnciraltı toprak sahipleri %45 yeşil için terk ediyor.. Bütün İzmir''in, Türkiye''nin faydalanacağı, kamuya açık bu kadar ferah bir İzmir merkezi nerede var..? Odaların, diğer bölgelerde seyirci kalıp başaramadığı görevi İnciraltı toprak sahipleri yerine getiriyor.. Şu oda yönetimlerini İnciraltı toprak sahiplerine bıraksalar, İzmir örnek bir şehir olur.. Bu yırucu ve hastalıklı çekişme çok maddi manevi çok yılları kaybetti.. Çok, çok geciktitrilmiş bu plan da bir an önce çıksın.. Sahil evlerinde uygulanan plan ile yapılmış onca villanın arasından kırkydan geçmiyorum. daracık yollar, devasa villalar, kapısında köpekler.. Burada ne kamu yararı var.. Kalın duvarlarla çevrilmiş nbahçelerindeki yeşili sahğbi dışında kim kullanabilir ki..? Odalarımız adlında zananında buna ses çıkarmaları gerekmez miydi..? Lütfen artık odalar da bu lehrin geleceğine katkı koysun.. Askıya çıkacak İnciraltı planlarına köstek değil, destek olsunlar..

Yorumu oyla      4      3  
ülker 5 Ocak 2023 Perşembe 11:10

İzmirin en büyük yeşil alanına itiraz etmek ,İzmir için ihanettir.Plan çıktığı zaman İzmir Türkiyenin en güzel kenti ılacaktır.

Yorumu oyla      4      4  
Çiğdem Nalcı 5 Ocak 2023 Perşembe 10:50

Bunca yıldır neler çekildiğini İnciraltı toprak sahipleri olarak biz biliyoruz. Herkes a ne güzel der, gelir üzerimize çöp dökerler. Arık yeter çıkacaksa çıksın bu plan benim yaşım geldi 73, hala plan çıkacak bekliyoruz

Yorumu oyla      4      4  
Servet 5 Ocak 2023 Perşembe 10:16

Plan demek rant demek değildir.inciralti planı büyük bir yeşil alanla yüzde 45 terkle İzmir halkına arsa sahipleri tarafından terk ediliyor ve halka rant kazandırıyor.inciralti pist yapılaşmanın sağlık merkezine dönüşüyor.Daha fazla halkın faydalanacak bir merkezoluyor.Karsi çıkmak için çıkmak sadece çöplük istiyoruz biz demektir.Tum İzmire hayırlı olsun.

Yorumu oyla      4      4  
İsmail 5 Ocak 2023 Perşembe 10:04

İnşallah bu kez planlama ile İzmir, bir çirkinlikden güzelliğe, haksızlıkdan hakkın gerçekleşmesine, vicdan sahibi olmayan, hak peşinde olmayan kişi ve kuruluşlardan, ülke ile İzmir sevgisi olan kişi ve gurupların katkısı ile Ülkemiz, İzmir ve mülk sahipleri hakkı olanı kazanacak ve İzmir''de bu problem son bulacaktır. İnanıyor, şimdiden katkı verenlerden Allah razı olacaktır. Haydi İzmir bir olalım.tşk.

Yorumu oyla      4      4  
Balçovalı 5 Ocak 2023 Perşembe 09:50

Yüzde 45 tapulu mülkümüzü kente hibe ediyoruz, çok düşük yoğunluklu imar alıyoruz, İzmir bu mezbelelik yerine kaliteli modern bir alana kavuşuyor hala itiraz edilir ise bu kesinlikle arkada başka bir şey var demektir. Odalar halkın değil sermayenin odaları demektir diyeceğim, çünkü plan çıkmadıkça arsa sahipleri gecinemediginden yerlerini sermaye gruplarına satmak zorunda kalıyor bu şekilde kim kazanır cevabı siz verin... Sermaye ele gecirirse yüzde 45 terk ve düşük yoğunluklu kabul ederler mi sizce...!

Yorumu oyla      5      5  
5 Ocak 2023 Perşembe 09:21

incialtıda inciraltı. Ne inciraltıymış arkadaş. Koskoca Çiğli sahilleri hiç bu kadar konuşulmadı. Çiğli sahillerini halka açınız halka. İzmirde deniz Mavişehirdemi bitiyor?

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç dereye uçtu: İrem öldü, 3 yaralı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari ...
6'lı Masa 10'uncu kez toplanıyor!
6’lı masa bugün, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev ...
'Taklacı' şoför firari!
İzmir’in Konak ilçesinde takla atan hafif ticari aracın sürücüsü olay yerinden kaçtı.
 
Kamuya bin 178 personel alınacak
Orman Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatına 1128 sözleşmeli personel alacak. ...
İzmir'de kan donduran trans cinayeti!
İzmir'in Konak ilçesinde tartışma sırasında bıçaklanan bir genç hayatını kaybetti.
Silahlı kavgada eski kayınbiraderini öldürdü
Ümraniye'de boşandığı eşinin evine gelen Ferhat Emre P., ile eski kayınbiraderi ...
 
Tıka basa ölüm yolculuğu!
İzmir'in Çeşme ve Karaburun ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca ...
Amasra'da araştırma komisyonu maden ocağına girdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, ...
Çavuşoğlu İsrailli mevkidaşıyla görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yeni İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva