HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2021 Çarşamba - 13:11

Başkan Erdoğan’dan ‘mermer kaide’ yanıtı: Karaburunlu olmayan ilçe başkanı…

İzmir’in Karaburun ilçesinde “Mehmetçik Senin için 1936” yazılı mermer kaidenin yerinin değiştirilerek çöp konteynerinin yanına konulduğu iddiasına yanıt veren Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Meydandaki park düzenlemesi sırasında mermer kaide ilk konulduğu yere taşınmıştır. Bu kaide, bir şehitlik anıtı değildir.  Karaburunlu olmayan AKP ilçe başkanının mermer kaidenin ilk yeri ve tarihi hakkında bilgi ve fikir sahibi olmamasını anlayışla karşılıyorum” dedi.

Başkan Erdoğan’dan ‘mermer kaide’ yanıtı: Karaburunlu olmayan ilçe başkanı…

EGEDESONSÖZ- Karaburun ilçesinde önceden Atatürk büstü bulunan ve büstün kaldırılmasının ardından yıllarca atıl durumda kalan ““Mehmetçik Senin için 1936” yazılı mermer kaidenin yerinin değişmesi AK Parti’nin tepkisine neden olmuştu.

Mermer kaidenin çöp konteyneri yakınlarına konulmasını eleştiren AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, "Mehmetçik böyle can siperane görev yaparken Belediye Başkanı Erdoğan'ın bu yaptığı büyük bir ayıp. Yazıklar olsun. CHP'li başkan ne yapmak istiyor. Aklımıza ister istemez 'Acaba CHP'nin ittifak halinde olduğu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye şirin gözükmek için mi böyle bir adım attı' sorusu geliyor” dedi.

İddialara Başkan Erdoğan’ın yanıtı sert oldu. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

“YALAN HABER VE İFTİRALARA CEVABIMIZDIR!

Değerli Hemşehrilerim,

AKP Karaburun İlçe Başkanı arkadaşımız, bugün bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada ilçe merkezimizde bulunan parkın içinde yer alan ve üzerinde “Mehmetçik Senin İçin” yazılı kaideyi yerinden kaldırıp çöp konteynerinin yanına taşıttığımızı” iddia etmiş, Belediyemize, Gara’da verdiğimiz şehitlerin acısı taze iken “HDP’ye şirin gözükmek istiyorlar” şeklinde ağır ve hak etmediğimiz ithamlarda bulunmuştur.

İlçe Meclis toplantılarımıza iştirak etmesi gerektiği halde nedense hiç katılmayan ilçe başkanı arkadaşımız, pek çok konuda olduğu gibi yine kulaktan dolma bilgileri hiçbir süzgeçten geçirmeden, anlamadan, dinlemeden yine aynı yerel gazeteye fısıldamakta tereddüt göstermemiştir.

İlçemizin yerel muhabiri gibi davranan Sayın İlçe Başkanı’nı asli vazifelerini ifa etmeye davet ediyorum. Bu park ve düzenleme Aralık 2020 tarihinde yapılmıştır. Konuyu özellikle bugün gündeme getirmesi manidardır, kirli bir siyasettir. Kendilerinin teşrif etmediği 8 Ocak 2021 tarihli ayı Meclis Toplantımızda bu konu gündeme gelmiş ve detaylıca konuşulmuştur.

Belediyemizin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan bu toplantıda; ilçe meydanımızda Atatürk Anıtı olmadığı zamanlarda bu kaidenin bir anıt işlevi yüklendiği, üzerinde Atatürk büstü bulunduğu, 1950’li yıllarda bir vatandaşımız tarafından (Eski Karaburun Askerlik Şubesi önüne) tören yapılması için yaptırıldığı, Karaburun Meydanı’nda Atatürk Anıtı inşa edildikten sonra ise üzerindeki Atatürk büstünün kaldırılarak, altındaki kaidenin bırakıldığı, fakat zaman içinde bu kaidenin meydanın çeşitli yerlerine taşındığı tarafımdan açıklıkla ifade edilmiştir. Meclis toplantımızda görüşülen konuyu bir kez daha sizlerin bilgisine sunuyorum.

Meydandaki park düzenlemesi sırasında mermer kaide ilk konulduğu yere taşınmıştır. Bu kaide, bir şehitlik anıtı değildir.  Karaburunlu olmayan AKP ilçe başkanının mermer kaidenin ilk yeri ve tarihi hakkında bilgi ve fikir sahibi olmamasını anlayışla karşılıyorum.

Kıymetli Hemşehrilerim,

Benim ve çalışma arkadaşlarımın yurtseverliklerini, Atatürk aşkını, Cumhuriyet devrimine olan sarsılmaz inancımızı sorgulamak; hiç kimsenin haddi değildir! Daha düne kadar kamu binalarından T.C. tabelalarını kaldıranlardan, teröristlere “uslu çocuk” tanımlaması yapanlardan, Baş Terörist’in mektubunu meydanlarda okutup içimizi kan ağlatanlardan, Baş Terörist’in kırmızı bültenle aranan kardeşinden medet umanlardan, alınacak vatanseverlik ve milliyetçilik dersimiz yok!

Bize bu dersi vermeye yeltenenlerin, önce endam aynasındaki suretlerine bakıp nedamet getirmelerini bekliyoruz.

Nafile bir bekleyiş olduğunu bile bile…

Saygılarımla…”

 
YÖK'ten üniversitelerde 'yüz yüze eğitim' açıklaması
 
CHP İzmir'den 'Medeni Kanun' mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkın Bakkalı’ndan iki yeni şube daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ...
Uluslararası tanıtıma SKAL International katkısı
Turizm profesyonellerinin küresel çapta bir araya gelerek uluslararası ...
Bornova tarım ürünlerine sahip çıkıyor
Yaptığı çalışmalarla ilçeye özgü tarımsal değerleri yaşatıp yerel üretiye ...
 
Bergama'da dijital kültür zamanı
Bergama’nın yaklaşık iki asır öncesine ait nüfus defterlerinin incelenmesiyle ...
Fırtına İzmir'i vurdu... Büyükşehir'den hasar bilançosu!
İzmir'de dünden bu yana etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 100 kilometreyi ...
Karşıyaka’da 'yerli ve yenilenebilir enerji' dönemi
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kordelion İşletmeleri A.Ş. tarafından yerli ...
 
Türkiye'de bir ilk: İzmir için 'Yeşil Eylem Planı'
Gelecek nesillere daha temiz ve sürdürülebilir çevre sunma vizyonuyla ...
Konak’ta örnek işbirliği
Konak Belediyesi ile İzmir Ticaret Borsası, ortak projelerde birlikte ...
Buca'da 17 bin kediye kucak açıldı
Buca Belediyesi, Dünya Kediler Günü’nde rakamlarla Buca’nın kedi raporunu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva