HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2024 Pazar - 14:10

Başkan Denizli'den 'Alaçatı Ot Festivali' eleştirisi: Ruhundan uzaklaşmış!

Çeşme Alaçatı Ot Festivali'nin tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, festivalin geçmişte ruhundan uzaklaştığını vurgularken, "Festivalin bazı unsurları, bazı uygulamaları  bizlerin alışkın olduğu, o ilk Alaçatı Ot Festivali ruhundan biraz uzaklaşmıştı. Bu nedenle biz de nasıl tekrardan hem ilk o başlangıç ruhuna vurgu yaparız, hem de  biraz o  bizlerin özlediği Ot Festivalini sağlarız derken konseptte öze dönüş yaptık. Bu senenin  otu da  Şevketi Bostan olacak" dedi.

Başkan Denizli den  Alaçatı Ot Festivali  eleştirisi: Ruhundan uzaklaşmış!

EGEDESONSÖZ - Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, bu sene 13'üncüsü düzenlenecek olan Çeşme Alaçatı Ot Festivali'nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Dün ilk olarak İstanbul'da gerçekleştirilen lansman sonrası bugün İzmir'de de tanıtım toplantısı gerçekleştiren Denizli, geçmiş dönemlerde yapılan festivalleri üstü kapalı şekilde eleştirdi.

KONSEPTTE ÖZE DÖNÜŞ YAPTIK
Festivalin ruhundan uzaklaştığını belirten Denizli, "Festivalin bazı unsurları, bazı uygulamaları  bizlerin alışkın olduğu, o ilk Alaçatı Ot Festivali ruhundan biraz uzaklaşmıştı. Bu nedenle biz de nasıl tekrardan hem ilk o başlangıç ruhuna vurgu yaparız, hem de  biraz o  bizlerin özlediği ot festivalini sağlarız derken konseptt öze dönüş yaptık. Bu senenin otu da  Şevketi Bostan olacak. Şeflerimiz, Şevketi Bostan'la farklı lezzetler hazırlayıp  gelen misafirlerimize sunacaklar. Festivaller çok önemlidir. Festivaller kentleri diri tutan, turizmi canlandıran ve insanların buraya geldiğinde onlara farklı zaman yaşatabileceği yegane  ortamlardır. Dünyada birçok kentin en büyük gelir kaynağı bu tip festivallerdir. Bu nedenle aslında festivalimizi bu sene bir miktar ama asıl önümüzdeki sene istediğimiz seviyeye getirebileceğimiz birkaç uygulamamız olacak. Bazı şeylerde aslında uzun hazırlık süreçleri gerektiren  uygulamalar. Yani aslında iyi bir festivali hayata geçirmek için  birkaç aylık ön çalışma yapmak ve tamı tamına  idealini kurduğumuz festivale ulaşmamız bir sonraki seneyi bulacak ki buna rağmen bu sene geçmişteki o ilk ruhuna ait birçok ögeyi festivalimizde göreceğiz. O nedenle bununla ilgili çok güçlü bir ekiple çalışıyoruz. Bütün ekibimiz Ot Festivali'nin  geçmişten bugüne en yakından hem emek vermişleri hem de tanıyan insanlar. Aynı şekilde  kıymetli turizmcilerimiz yani  turizmciler birliğimizde keza aynı şekilde büyük bir  emek sarf ediyorlar. Onlarda da çok güzel  görüş alışverişleri ve fikirleri  bizi gerçekten ileriye götürüyor. Bu çok önemli.  Ben gittiğim her yerde bunun vurgusunu yapıyorum. İlgili kurumlarla arada bir bağ olmazsa, ilgili kurumlarla arada fikir alışverişleri yapılmazsa  o zaman bazı şeyler eksik kalıyor. Bu nedenle STK'ların odaların önemini vurgulamam da bundan kaynaklı. Burada da turizmcilerimizin görüşlerini alıyoruz. Çünkü  hem esnaflarımız hem turizmcilerimiz bütün sene ot festivaline öncelikle bekliyorlar. Bu bizim için bir  yaz geliyor anonsu gibi de oluyor aynı zamanda. O nedenle de çok kıymetli fikirleri hayata geçireceğimiz bir ortam yaratmaya özen gösteriyoruz.  Onun haricinde de çok heyecanlıyım" dedi.

PARA KAZANACAĞI KONSEPTE DÖNÜŞMESİNİ ÖNEMSİYORUZ
Eğlence yönüne de dikkat çeken Denizli, "Tabii ki Ot Festivali sadece gastronomi değil ama aynı zamanda  bir eğlence festivali. Benim hayalim zaten Alaçatı'nın bir bütün olarak kullanıldığı yani sadece bir sokağın  canlandırıldığı ve oraya stantların kurulduğu değil ama bu sene bir miktar önümüzdeki sene özellikle bütün Alaçatı'nın  farklı farklı noktalarını canlandırdığımız ve burada sadece stantlarımızı ve otlarımızı değil ama esnafımızın da para kazanacağı bir konsepte dönüştürmeyi önemsiyoruz. Ve tabii ki gelen misafirlerin konaklaması... En büyük hedefimiz burada. Tüm festival boyunca gelen misafirlerin günübirlikten ziyade burada kalması sağlayacak  dokunuşları hayata geçirmek ki, hem turizmci yatırımcılarımız, hem işletmelerimiz, hem esnafımız, hem stant açan  değerli  emekçilerimiz  gerçek anlamda buraya gelen   buradan  bir gelir elde etsinler. Tabii ki festival sadece Alaçatı Festivali'nde eğlencesiz olmaz. Bu nedenle ilk  ayın 18'inde sevgili  Ayhan Sicimoğlu'nun Latin All Star eğlencesi olacak. Akabinde 19'unda sevgili Ediz yer alacak. 28'inde ise Mor ve Ötesi sahne alacak. Her yaş grubuna da hitap edecek bir eğlence seçtik gerçekten. 7-70' dillerde dolaşan şarkıların sahiplerini de burada yer vermek istedik ki  akşamları kapanışlarımızda da güzelce herkes eğlensin" ifadelerini kullandı.

 
Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyeri geldi
 
Sokak ortasında katletmişlerdi... Velayet cinayetinde tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğa aşığı Semra 14 Nisan 2024 Pazar 18:38

Bundan sonraki yıllarda festival daha ön tarihe çekilemez mi.Doğadaki otlar tüylenmeye başladı doğada yetişen gerçek doğal şefketi bostan (çengel dikeni)şu an yok denecek kadar az olanı da kartlaşmış durumda..

Yorumu oyla      0      0  
Samim Sivri 14 Nisan 2024 Pazar 14:24

Başkan Doğru söylemiş. Ottan başka herşey vardı. Alaçatı haricinden gelen Zeytin, Z.yağı.sakızdan getirilen ot veya benzeri herşey. Otobüslerin yeri yurdu belli değil. Lokantalar kazıklayacak müşteri. Herşey curcuna

Yorumu oyla      0      0  
LÜTFİ ÖNER 13 Nisan 2024 Cumartesi 20:37

Dalyankoy ladin oteli arkası herhalde çeşmenin en bakımsız ve pis koyu karavanlar dolmuş şimdiden ne tuvalet var ne de su tuvalet kokuları koyu sarmış vaziyette.Ayrıca bu koy internette karavan yeri diye çıkıyordu YENI BAŞKAN dan bu koyu bizzat görmesini rica ederim

Yorumu oyla      0      0  
Recep Göregen 9 Nisan 2024 Salı 11:01

Malesef gelen bütün belediye başkan ları söz çok icraat yok hizmet hiç yok Alaçatı Çeşme ve çevresi mega köy görünümünde malesef

Yorumu oyla      0      0  
Aysegul 8 Nisan 2024 Pazartesi 17:41

Yaprak sarmmasinin tanesini 50 tl.den satarlar artik...

Yorumu oyla      0      0  
Cesmeli 8 Nisan 2024 Pazartesi 09:39

Ilaclandirma yapilmali. Sivrisinekler kocaman olmus

Yorumu oyla      0      0  
Neşe Torlak 8 Nisan 2024 Pazartesi 03:26

Neden herşey alaçatı için birazda, çeşme o otogar, çilek otel önü tane çeşme girişi ordaki dere yatağı çok kötü koku ve sivri sinekten, yazın balkonlara, çıkamıyoruz ordaki evlere yol kenarında birer kat verilmiyor eski evler çok kötü gözüküyor çeşmenin kalbi marina önü hiç ama hiç yakışmıyor lütfen buraya da bir el atın acil çok çirkin görüntü ya ne orda dinçi otel yol kenarı kaç kat daire yapıldı neden dinç le çilek otel arasında kalan o eski evlere bakılmıyor rica ediyorum ilgilenilse yeni görevinizde başarılar diliyorum bir kadın olarak size seslenmek istedim sevgiler saygılar????

Yorumu oyla      0      0  
8 Nisan 2024 Pazartesi 00:24

festivaller boş zaman mı? ne yapsın, devamlı asfalt mı atsınlar?

Yorumu oyla      1      0  
İşimiz gücümüz , eğlence 7 Nisan 2024 Pazar 15:44

Ruhundan kim uzaklaştırmış . İzmir BB yeni Başkanı festivallere katılıp zamanını boşa harcamasın . “ İşimiz gücümüz İzmir “

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Ünsal: Gurur duyacağımız bir tablo yaratacağız!
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, Şantiye Tesisleri’nde düzenlenen ...
Başkan Önal: Verdiğim sözleri teker teker yerine getireceğim!
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Sevgi Yolu’nda düzenlenen iftar ...
Başkan Mutlu örgütle buluştu: Bu bir iktidar yürüyüşü!
CHP Konak İlçe Örgütü ve seçim ekibiyle iftar yemeğinde buluşan Başkan ...
 
İZSU’dan dere temizliği... Kötü kokuya neşter!
İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi İzmir Konak’ta bulunan ...
Başkan Eşki bayramlaşma töreninde konuştu: Sorumluluğumuz büyük
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Seferihisar'da yeni dönemde ilk meclis toplandı
Seferihisar Belediyesi, 2024-2029 yılları arasındaki ilk meclis toplantısını ...
 
Görevi devralan Yıldız'dan ilk mesaj: Herkesin başkanı olacağım
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; devir teslim töreninin ardından ...
Aydın Büyükşehir'den bayram hazırlıkları!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı için hazırlıklarına ...
Gözler Tugay'ın adaylık ilanı sonrası işçi alımlarında… O personeller işten çıkarılacak mı?
Aday belirleme sürecinin ardından CHP’li yeni belediye başkan adaylarının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva