HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mart 2020 Salı - 12:46

Başkan Arda açıkladı: Belediyenin hesaplarına haciz geldi!

Gaziemir Belediyesi’nin 100 milyon TL üzerinde borcu olduğunu aktaran Başkan Halil Arda, “Benim bugün hesaplarıma elektronik haciz konuldu. Nasıl düzelteceğim, nasıl çıkacağım? 100 milyon TL’den fazla borç var! Ne yapacağım ben burada? Nasıl görev yapacağım? Bir çıkış noktası arıyorum” dedi.

Başkan Arda açıkladı: Belediyenin hesaplarına haciz geldi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kurumun 100 milyon TL üzerinde borcu olduğunu açıkladı. Ayrıca belediye hesaplarına elektronik haciz geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Arda, bazı cami ve hastane yerlerinin satılması için AK Parti’den gelen sert muhalefete de cevap verdi.

Üzerinde tahsis olan belediye mülkiyetindeki bazı arazilerin Milli Emlak’a devredilmesini isteyen Başkan Arda, “Başka bir kuruma verilmiyor. Devlete veriliyor. Üzerinde cami var, devlete veriliyor. Bunu yapmış belediyeler var. Niye burada çifte standart uygulanıyor?” dedi.

SEÇİLMİŞ MECLİS ÜYESİ BÜYÜKŞEHİR’DE VAR, URLA’DA YOK!
Kayyumlar ve meclis üyelerinin işlevsiz kalmasına değinen Arda, “Kayyum atanıyor. Bir kişi suçu ispat edilene kadar masumdur. Yargılansın, suçu da varsa ceza alsın. Ama yerine seçilmiş meclis var. Niye oradan birisi atanmıyor? Niye o seçilmişler takdir edilmiyor? Meclis üyesi karar da almıyor artık. Meclis üyesi var kayyum yönetiyor. Meclis toplanmıyor. O kişiler Büyükşehir’de meclis üyeliği yapıyor, Urla’da yok” açıklamasında bulundu.

MİLLİ EMLAK İLE DİYANET ARASINDA ANLAŞIR
Bazı AK Partili belediyelerden örnekler sunan ve meclisteki muhalefet grubunun camilerle ilgili konuyu saptırdığını vurgulayan Arda, “Başka yerlerde ne uygulanmışsa burada yaptığımız şey o. Biz bu toprakları Milli Emlak Müdürlüğü’ne vermek istiyoruz. Tahsis varsa da Mili Emlak ile Diyanet arasında anlaşır olur biter. Bir başka yerde olurken Gaziemir’de niye olmasın?” dedi.

ELEKTRONİK HESAPLARA HACİZ GELDİ, 100 MİLYON TL’DEN FAZLA BORÇ VAR!
Arda, belediyenin elektronik hesaplarına haciz konulduğunu söylerken, “Benim bugün hesaplarıma elektronik haciz konuldu. Nasıl düzelteceğim, nasıl çıkacağım? Siz olsaydınız ne yapacaksınız? Söyleyin bana, belediye meclis üyesiniz. Bana öneride bulunun. Bu şekilde yaparsan borçlardan kurtulursun diye öneride bulunun. Var mı bir fikriniz? 100 milyon TL’den fazla borç var! Ne yapacağım ben burada? Nasıl görev yapacağım? Bir çıkış noktası arıyorum. Son derece masum, düzgün daha önce örnekleri olan bir şeyi burada yapmaya çalışıyorum. Üzerinde tahsis olabilir, tahsisiyle birlikte devredelim. Mülkiyeti bana ait. Nasıl geçtiği de önemli değil” açıklamasını yaptı.

CAMBAZLIK YAPIYORUZ, HER AY UCU UCUNA GİDİYOR!
 Arda ayrıca, “15 milyon TL’lik vergi borcunu nasıl ödeyeceğim? Belediyenin gayrimenkullerini satmaya kalksam ayağa kalkacaksınız. Bir yöntem bulmaya çalışıyoruz. Yok! 2 milyon 400 bin TL İller Bankası’ndan tahsil edilen vergilere göre gelen para var, her ay değişiyor. Katı atık bedeliyle, emlak vergileriyle tamamlamaya çalışıyoruz. Ucu ucuna gidiyoruz. Ödümüz kopuyor işçiye maaş yatırmadan önce aman haciz uygulanmasın diye. Çaba sarf ediyoruz, çırpınıyoruz. Burada farklı algı yaratmanın bir anlamı yok. Üstünde cami, hastane var… Zaten kullanılıyor, kullanılacak. İnsanlar 100 yıldır ibadetlerini yapıyor. Söyleyin bana 15 milyon TL’lik bir kaynak, cami yerlerini satmayalım! Var mı bir sihirli formülünüz? Biz iktidar olsaydık bu şekilde çözerdik deyin. Yok. Yıllardır birikmiş, kucağımızda bulmuşuz, burada cambazlık yapıyoruz. Şimdi belediye gelirleriyle ilgili değişiklik yapılmaya çalışılıyor. Katı atık bedeli kaldırılsın motorlu taşıtlar vergisinden pay verilsin deniyor. Yukarısı da cambazlık yapıyor. Tahsil edebildikleri vergi yok. Vergiler tahsil edilemeyince paylarımız düştü. İyi yönetilen ekonomide 7 defa vergi affı çıkar mı? 2 yılda bir vergi affı çıkıyor. İnsanlar ödeyemiyor. Ne koparttık kar! Vergi de tahsil edilmiyor, bize de gelmiyor. Bunu döndürmek zor bir süreç” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de HDP önünde evlat nöbeti
 
Tarihi konut Agora Bir Arada Yaşam Atölyesi olacak
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 11 Mart 2020 Çarşamba 08:38

Belediyecilik kaynak üretme kaynak yönetme merkezidir. Geciçi işletme ruhsatı çıkar kaynak yarat belediye arsasının imarını degiştir kaynak yarat kredi çek uzun vade yap kaynak yarat Şirketlerini iyi yönet kendi kendine yetsin Belediye ve sosyal tesislerini ucuza verme zarar olmasın Makam arabasını bırak tasaruf olasun

Yorumu oyla      6      3  
Gazi 10 Mart 2020 Salı 22:37

Birak git kardes, belediye baskani olmak zorunda misin?

Yorumu oyla      6      3  
Köylü 10 Mart 2020 Salı 18:25

Halil Ardanın yazdıkları yenilir yutulur değil eleştiyle hakaret farklı şeyler insan her beğenmediği şey için hakaret yağdıramaz!!!!!!! Heleki TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN Cumhur Başkanına Ordusuna Askerine Polisine ezanına selasına birde ağıza alınmıcak küfürlerle şimdi kendini kurtarmak için borçları öne sürüp kendini kurtaramazsın belediye başkanlığından alınmalı kayyum gelmeli!!!!!!

Yorumu oyla      3      3  
Seydiköy çocuğu 10 Mart 2020 Salı 18:19

Halil Arda eski başkana top atarak borçları gündeme getirip algı değişikliği yapmak istiyor ama Sen ettiğin hakaretlerin cezasını çekemelisin. Ayrıca para yoksa neden özel kalemindeki sekretere uçuk maaşlar ödeyip son model cep telefonları ve aksesuarları aldın? Belediyede belli başlı kişiler görmedikleri lüksün saltanatın içindeler. Sen sosyal medya paylaşımı yüzünden bir emekçiyi işinden ettin sende başkanlığından olmalısın ayrıca belediye bütçesinden sürdürülen lüksünde hesabı sorulmalı!

Yorumu oyla      5      3  
düzenli 10 Mart 2020 Salı 16:59

sayın başkan bu borçlar 10 yılmeclislerde söylendi anlayan olmadı birgün çalışanların maaşı ödenmeyecek denildiğinde herkes güldü geçti.Siz seçim çalışmalarınızda ne yaparsanız yapın ben garanti başkanım dediniz daha 1 yıl olmadı başladınız ağlanmaya sizde menderes belediyesi gibi gibi borçları Gaziemir meydanına asın vatandaş görsün kim yapmış Allahtan Ak partili bir belediye değil olsa zaten manşetler yapardınız.

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemir çocuğu 10 Mart 2020 Salı 16:45

Başkan Arda, bariz bir şekilde AKP'lilerin bel altı saldırısı altında. İşini dürüstçe yapmaya çalışan Başkanımıza karşı bu tutumun ilçemizde kabul görmeyeceğini göreceksiniz.

Yorumu oyla      2      9  
Seydiköy 10 Mart 2020 Salı 16:45

bu borcun sorumluları kimse onlar yargılanmalı gaziemirin parası kimin cebindeyse onlar koltukları bırakıp kaçtılar onlardan hesap sorun

Yorumu oyla      2      4  
Gaziemirli 10 Mart 2020 Salı 15:57

Sayin başkan siz bu borçları bilerek geldiniz size sürpriz olmadı. Yapamıyorsanız istifa edersiniz meclis üyeleri yeni birini secer.Ayrıca geleli 1 yil oldu gaziemirde elle tutulur bir hizmet yok işçi,memur ve partililerinizle ugraşacagıniza işinizle ugraşırsanız her şey daha güzel olur.

Yorumu oyla      7      3  
Gaziemirli 10 Mart 2020 Salı 15:12

Halil Arda sen Ülkenin Cumhur Başkanına Şanlı Ordusuna Askerine Polisine Dini değerlerimiz olan selaya hakaret etmişsin şimdi borç morç deyipte kendini aklayamazsın yazıklar olsun Belediye başkanlığı makamına yakışmıyorsun.

Yorumu oyla      4      3  
Değiştirmeyelim! 10 Mart 2020 Salı 14:57

Acitasyon yaparak gündemi değiştirmeyelim! Ağza alınmayacak sözlerle attığınız tweetler hem hakaret içermektedir. O kanlı gecede attığınız selalarımız ve ezanlarımız ile ilgili olan tweetin ise ne anlama geldiğini siz daha iyi biliyorsunuz. O yüzden gündemi değiştirmeyelim!

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran’dan 'Çeşme Projesi' mesajı: Turizm yatırımlarına karşı olmak vatan hainliğidir!
Çeşme’de yapılması planlanan dev turizm projesi için konuşan Belediye ...
Buca'da 6. Balkan Panorama Film Festivali yola çıktı
İzmirli sinemaseverleri Buca’da buluşturan Balkan Panorama Film Festivali, ...
Narlıdere'nin çehresi değişiyor!
Narlıdere’nin en işlek noktalarından biri olan Barış Sokak’ta yenileme ...
 
Kadınlar kadınlar için oynadı
Çamdibi Kadın Danışma Merkezi’nin tamamı kadınlardan oluşan Tiyatro Grubu ...
Buca'da virüslere karşı dezenfeksiyon hamlesi
Halk sağlığı için elini taşın altına koyan Buca Belediyesi, ilçe okullarında ...
Başkan Sandal, dolandırıcılardan şikayetçi oldu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, adını kullanarak, vatandaştan ...
 
Kemeraltı için özel lojistik planı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı Çarşısı’na özel lojistik plan hazırladı. ...
Karşıyakalı kadınlardan eşitlik ve adalet çağrısı
Karşıyakalı kadınlar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Karşıyaka ...
Gaziemirli anneler İngilizce öğreniyor
Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Kaymakamlığı ve Gaziemir Amerikan Kültür ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva