HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2020 Pazartesi - 21:17

Başkan Aksoy: Menemen Belediyesi küllerinden doğdu!

İzmir-Çanakkale Otoyolu’nun üzerinde yapılan üst geçit açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “31 Mart seçimleri sonrasında tüm ilçe belediye başkanlarımız ve büyükşehir belediye başkanımız ile birlikte ciddi bir çalışma içerisine girdik. Nasıl bir Menemen devraldığımızı tüm Menemen biliyor, tüm İzmir biliyor. Bizler yıkık bir belediyeden, iş yapan bir belediyeye geçiş yaptık. İşte bugün, bu projeler menemen Belediyesi tarafından yapılmakta ve Menemen Belediyesi o kadar güçlüdür ki, o yıkık belediyeden bir Anka kuşu gibi kendi küllerinden yeniden doğmuştur” dedi.

Başkan Aksoy: Menemen Belediyesi küllerinden doğdu!

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Kuzey bölgesi ile bağlantıyı sağlayan ana ulaşım damarı Çanakkale Yolu’nun Menemen’deki geçişine üst geçit yapıldı. Menemen Belediyesi tarafından yapılan Kasımpaşa Yaya Üst Geçidi’nin açılışı gerçekleştirildi.  Asansörlü-yürüyen merdivenli, 54 metre uzunluğunda inşa edilen yeni üst geçit, 12 metrelik iki büyük kolon ve bunlardan çıkan çelik halatlar ile asma köprüleri andıran bir mimariyle projelendirildi.

Üst geçidin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

BAŞKAN AKSOY: NASIL BİR MENEMEN DEVRALDIĞIMIZI HERKES BİLİYOR!

Açılış töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “31 Mart seçimleri sonrasında tüm ilçe belediye başkanlarımız ve büyükşehir belediye başkanımız ile birlikte ciddi bir çalışma içerisine girdik. Nasıl bir Menemen devraldığımızı tüm Menemen biliyor, tüm İzmir biliyor. Bizler yıkık bir belediyeden, iş yapan bir belediyeye geçiş yaptık. İşte bugün, bu projeler menemen Belediyesi tarafından yapılmakta ve Menemen Belediyesi o kadar güçlüdür ki, o yıkık belediyeden bir Anka kuşu gibi kendi küllerinden yeniden doğmuştur. İşte biz de o belediyeden iş yapan belediyeye dönüş yaptık. Bizim farklı işlerle işimiz yok, biz iş yapmakla yükümlüyüz, bu yüzden seçildik ve iş yapmaya da devam edeceğiz. Tüm belediye başkanlarımızla birlikte Tunç başkanımızın önderliğinde iş yapmaya devam edeceğiz. Geldiğimiz günden bugüne biliyorsunuz, Menemen ciddi anlamda kirliydi, sıkıntılar sorunlar vardı. Biz ilk geldiğimizde 22 tane araç kiraladık. Çöp kamyonundan tutun elektrikli hamaratına kadar. İlk defa Menemen’de kadın dayanışma merkezi açtık. Menemen’de ilk defa kreş açtık. Sevgi Yolu’nu yaptık. Şiir Sokak açtık, gençlerimizi orada müzik yapsın sanat yapsın istedik. Şehitler Parkı’nı açtık ve Deniz Gezmiş ile Musa Anter isimlerini verdik Asarlık’a. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı’nı açtık. Atilla İlhan kütüphanesini, Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nı Ahmet Taner Kışlalı Halk Kütüphanesi’ni açtık. Doğanköy’de anaokulu açılışını yaptık. Bizim görevimiz değildi ama rahat eğitim görülsün diye açtık. Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açtık, büyükşehir  belediyemiz çok güzel bir bayrak verdi bize, o bayrağı orada çok güzel şekilde dalgalandırıyoruz. Menemen Belediyesi Ek Hizmet Binası’nı yaptık, Asarlık’ta 2 adet taziye evi açtık ve Menemenlinin yıllardır beklediği bir Üniversiteyi, Bakırçay Üniversitesi’ni Menemen’e getirdik. Eylül’de eğitime başlıyor. Bu Menemen için başlı başına bir devrimdir. Çünkü küçük ilçelerde bile üniversite varken Menemen’de olmaması büyük bir ayıptı. İşte Bakırçay Üniversitesi vasıtasıyla Ziraat Mühendisliği ve Veterinerlik Fakültesi artık Menemen’dedir. Ve bu arada festivaller düzenledik. İncir Festivali, Çilek Festivali, Köylü Festivali düzenledik. 9 Eylül Şenliklerimizde de 9 gün boyunca Menemen’in merkezinde festival düzenledik. Bunların hepsini 1 yılda yaptık. 1 yıllık süre zarfında bunca icraati gerçekleştirdik. Aynen diğer belediye başkanı dostlarımın yaptığı gibi biz de 1 yılda bunca icraati gerçekleştirdik” dedi.

Başkan Aksoy konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi elbette birileri dedikodu yapacak ama biz oralara girmeyeceğiz, biz iş yapacağız. Çünkü Menemen halkı bize dedikodu yap diye değil, iş yap diye oy verdi. Biz de bu işleri elbette ki yapıyoruz ve alnımızın akıyla devam edeceğiz. Bu görmüş olduğunu üst geçit, 1970’li yıllarda İhsan Alyanak Başkanımız döneminde Konak’ta yapılmış bir üst geçitti. Az önce Rıdvan Karakayalı Başkanım bana güzel bir şey söyledi. Biz o dönemlere pek yetişemedik ama Rıdvan Başkanım iyi bilirler. 1970’li yıllarda başkanımız orayı yaptığında, sevgililer orada buluşurdu, orayı bir adres olarak belirlerdi, başkanım bana az önce onu söyledi. O dönem orası bir adres noktasıydı. 1970’li yıllarda öyleydi ve 1992 yılında Kadir Yıldırım başkanımız o üst geçidi buraya getirdi. Menemen için çok önemli hamleydi. Büyüyen bir Menemen’de, diğer mahalleyi bağlama noktasında çok önemliydi. Ve biz 31 Mart 2019’dan sonra buranın projelendirmesini yaptık. Hızlı bir şekilde buranın gerçekleşmesi noktasında hareket ettik ama doğaldır ki dünya krizi söz konusuydu. Covid-19’dan dolayı dünyada bir ekonomik kriz var ve buna rağmen biz bu üst geçidi yaparak bitirdik. Biraz önce saydığım açılışların tamamını da 1 yıl içinde yaptık. 31 Mart öncesinde Tunç Başkanım, ‘Aşkla İzmir’ dedi, biz de Menemen’de ‘Menemen Seni Seviyorum’ dedik ve bu sevgi üzerine de bunları yaptık. Çünkü Menemen bunu hak ediyor. Artık miadı dolmuş bir üst geçidi Menemen hak etmiyor, keşke önceki dönemlerde yapılsaydı ama bize nasip oldu biz yaptık”

50 YILLIK GEÇİT TARİH OLDU

Kasımpaşa Üst Geçidi, 1970’li yıllarda o dönemin İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak tarafından Konak Meydanı’nda yaptırılmıştı. 1993 yılında meydanın yeniden düzenlenmesi neticesinde sökülerek sembolik bir ücret karşılığında Menemen Belediyesi’ne satılan üst geçit o tarihten bu yana Kasımpaşa Mahallesi’ni Menemen merkeze bağlayacak şekilde kullanılıyordu. 50 yıllık bir geçmişe sahip, Menemen’in sembollerinden biri olan Kasımpaşa Üst Geçidi, çok eskimesi nedeniyle bulunduğu bölgede tehlike oluşturmaya başlamıştı.

 
Levent Yüksel, İzmir'de dünyaevine girdi
 
İzmir'de 300 kişiye 'sosyal mesafe' ve 'maske' cezası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mister No 8 Haziran 2020 Pazartesi 22:50

Alti üstü üstgecit. Görende sanirki Menemeni yeniden yarattiniz. Tipik Türk isi.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'daki tarihi proje için protokol imzalandı
Üç bin yıllık tarihi kent Bergama'nın yıllardır hayal edilen ama bir türlü ...
Tiyatroculara Büyükşehir’den destek: Sofita İzmir projesi başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını sürecinde sahnelerden ...
İzmir Kent Konseyi 10 yaşında
İzmir’de “Katılın birlikte yönetelim” diyerek yola çıkan sivil toplum ...
 
Başkan İduğ'dan Lider'e Bornova raporu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ Ankara’ya giderek CHP Genel ...
Karşıyaka’da çınarlara özel müzik şöleni
Karşıyaka Belediyesi, pandemi sürecinde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 ...
Kültürpark'ta 'Biz Varız' zirvesi: Soyer'den 'dayanışma' mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüsle mücadele kapsamında ...
 
Dikili'de ikinci pazaryeri sevinci
Dikili Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ikinci pazar yeri vatandaşların hizmetine açıldı.
Başkan Soyer hedefini açıkladı: İzmir ilk 'sakin metropol' olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i dünyanın ilk “sakin ...
Bornova’nın çınarlarına moral konseri
Bornova Belediyesi koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesine ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva