HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2017 Salı - 15:27

Başkan Akpınar rest çekti: İspatlasınlar istifa ederim!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar delege seçimlerine müdahale ettiği iddialarına yanıt verdi. Akpınar, “Bir tane kişiye ‘şuraya oy ver’ dediğimi kanıtlasınlar başkanlıktan istifa ederim” dedi.

Başkan Akpınar rest çekti: İspatlasınlar istifa ederim!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- CHP’de delege seçimleri öncesinde yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Parti üye sayısının fazla olduğu metropol ilçelerde ve delege sayısının yüksek olduğu mahallelerde yeni dönemde aday çıkmak isteyenler çalışmaları hızlandırdı. Yoğun kulis çalışmasının yapıldığı ilçeler arasında bulunan Karşıyaka’da eski Belediye Başkanı Cihan Türsen mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın delege seçimlerine ve sürece müdahale ettiğini iddia etti.

KARŞIYAKA’DA O İSİM BAŞKAN AKPINAR’I KENDİ SİLAHIYLA VURDU: 'SANA NE?'

Başkan Akpınar’ın geçtiğimiz aylarda reklam panolarına koyduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği “Sana Ne” afişlerini değiştirerek delege seçimlerine uyarladı. Parti içi yarışta ilçe başkanlığı için çalışan ve muhalif kanatta yer alan Türsen, Akpınar’a, “Sana ne?. Delege seçerim/seçilirim. Oyumu istediğim gibi kullanırım” dedi.

Delege seçimleri öncesinde ilçede başlayan tartışmayla ilgili Başkan Akpınar’dan yanıt gecikmedi. Egedesonsöz’e konuşan Akpınar, “Benim bu sürece müdahale etmem söz konusu değil. Partimiz gerekeni yapar ve üyeler hür iradesiyle oylarını kullanır. Belediye başkanı olarak benim bir tane kişiye ‘şuraya oy ver’ dediğimi ispat etsinler, bunu kanıtlasınlar belediye başkanlığından istifa ederim” diye konuştu.

Yaptığı açıklamalar ve tavırların bir ilçede belediye başkanlığı yapan kişiye yakışmadığını da söyleyen Başkan Akpınar, “Koskoca ilçenin 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığını yapmış birisi ne yazık ki bizi yapmadığımız şeylerle itham ediyor. Ayrıca 1994 yılından 2017 yılına kadar bir şey olmak için çabalarken bunu başaramayınca karalama yapıyor. Genç yaşında elindeki belediyeyi Doğru Yol Partisi’ne elleriyle teslim eden bu kişi sosyal medya üzerinden mensubu olduğu partiyi eleştiriyor. Partinin danışma kurullarında çıkıp konuşmayanlar sosyal medya kahramanlığı yapmasın. Bizim aramızda hukuk var. Eski ve yeni belediye başkanı olarak bir araya gelebiliriz. Bunu arayıp da söyleyebilir. Hukuk okumuş birisi bunu yapmaktan bile aciz” dedi.

LOCA SİYASETÇİSİ DEĞİLİM
Başkan Akpınar, belediye başkanı olmadan önce parti içinde çok önemli görevleri yıllarca başarıyla gerçekleştirdiğinin de altını çizdi. Akpınar, “Uzun yıllardır partinin her kademesinde çalıştım. Şimdi partim bana belediye başkanlığını uygun gördü ve onu en iyi şekilde halka hizmet ederek yerine getiriyorum. Ben emek verdim. Hiçbir zaman localarda oturmadım. Hep halkın içinde oldum. Sahada çalıştım. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu tartışmak ve bunların çözümü için çabalamak yerine delege seçimleri ve kongrelerle uğraşmak benim işim değil. Bir belediye başkanını bu sürece dahil etmek isteyenler ve bu ortama çekmek isteyenler ait olduğu partisine de ihanet etmiş olur. Ben mahalledeki delege sistemine ve kimin ne yapacağına değil ülkemin geleceğine bakıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka'nın konuğu Silivrispor
 
İzmir'de vahşi cinayet: 25 yıllık kapıcının oğlu, yaşlı kadını...
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veysel 7 Eylül 2017 Perşembe 12:37

Karsiyakada musavvat sokagini biliyor musun konyalı başkan

Yorumu oyla      11      5  
nurettin gelmez 6 Eylül 2017 Çarşamba 16:40

eleştiri yaparken bile adınızı yazamıyorsanız ya sakıncalı bir insansım demektir. eleştiri yapan insan ailesinin koyduğu ismini beğenmiyorsa mahkeme kararı ile istediği ismi koyabilir. rumuz kullanmak kimler için geçerlidir bilmiyorum. mertçe hakaret olmadan herkesi eleştirebiliriz. birilerini destekleyebiliriz. ülkenin ayağımızın altından kayışından bile haberi olmayan insanlar. gelmiş ve gelecek nesillerin geleceğinden bile endişesi olmayan insanlar. mevki ve makam sahiplerine kulluk ve kölelik yapmaya hazır insanlar sayesinde bu ülke ne yazıkki her gecen gün bir adım daha gerilemektedir. bu ülkede ve partide demokrasi olmamasının sebebi ne yazıkki bu tür insanların ellerini güç sahiplerine uzatarak köleliği kabul etmesi ve güce makamaq tapmaları ve ellerini ruhlarını vicdanlarını teslim etmelerinin sonucudur.

Yorumu oyla      11      5  
6 Eylül 2017 Çarşamba 10:00

Neyi ıspatlasınlar sözlü olarak söylenen birşeyi kim ispatlamış elinde yazılı imzalı bir anlaşma olmadığına göre başkanda çok rahat ispatlayın istifa ederim diyor. zar zor Başkan olmuşsun birde istifamı edeceksin.yazık olur başkanlık bir daha elline geçmez beş yılınızı doldurun Başkan.

Yorumu oyla      14      5  
Öz Karşıyakalı 6 Eylül 2017 Çarşamba 09:31

Ağzı olan konuşuyor Hüseyin bey. siz takılmayın zaten geldiğiniz günden beri bu konuşanlar hiç susmadı ki! Ama bırakın önümüzdeki seçimde onlara gerekli cevabı yine Karşıyakalılar verecek. Siz yolunuza olduğu gibi devam ediniz. Arkanızdayız. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

Yorumu oyla      12      7  
6 Eylül 2017 Çarşamba 09:27

CHP li diye yorum yapan kendin küçüldüğünü farkındamısınız.

Yorumu oyla      11      5  
6 Eylül 2017 Çarşamba 09:25

Eleştiri yapmakla küçülmez bir siyasetçi tam tersi büyür.siyaset yapmak bir yarıştır ve her siyasetçi bu yarışta yarışmak ister.rakipsiz siyaset tek adam siyasetidir .sonra rakip çıkmasın diyen yorumcular başka partileri eleştirmeye gerek Yok çünkü aynısını kendi desteklediğimiz kişi için istiyorsak bu sosyal demokrasi bir partiye yakışmaz .sonra belediye başkanları taraf olduklarını inkar ederler .ama belediye gücün kullanırlar.bu yanlız Akpınar döneminde değil cevat durakta aynısını yapıyordu yani dengeleri değiştirecek güç belediye gücüdür.

Yorumu oyla      13      5  
Chp li 5 Eylül 2017 Salı 23:58

Cihan bey sana tavsiyem daha fazla kuculme

Yorumu oyla      11      6  
Chp lilrt 5 Eylül 2017 Salı 23:56

Ey cihan tursen ve avanesi birgun de akp yı tartışın bikmadininizmi şahsi çıkarlarınız için partiyi yipratti iniz siz böyle yaptıkça örgüt sizden nefret ediyor

Yorumu oyla      11      5  
5 Eylül 2017 Salı 23:21

Olumsuz yorum yapanların anladığım kadarı ile alayı chpli ve çıkar çatışması var.

Yorumu oyla      11      9  
35.5 5 Eylül 2017 Salı 23:11

Sürekli gençlik kollarından geldim diyorsun demekki bir şeyler öğrenememişin öğrendiğin bateri çalmak şarkı söylemek belediye başkanı projeleri varsa örgütü varsa hizmet anlayışı varsa görevlerini layıkıyla yerine getirir karşıyaka stadımız diyoruz sen çadır kurarım diyorsun basketbol takımımız şampiyon oldu diyoruz senin böy boy resimlerini görüyoruz ksk futbol takımımız bir alt lige düştü gittin göztepe nin şampiyonluğunu kutladın biz karşiyakalıyız diyoruz sen genel merkez beni atadı diyorsun biz izmirliyiz diyoruz sen konyalıyım diyorsun nerenden bahsedelimki senin

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da o isim Başkan Akpınar’ı kendi silahıyla vurdu: 'Sana ne?'
İlçedeki etkili isimlerden olan Türsen paylaştığı afişli mesajda, “Delege ...
İzmirliler akın etti: Teleferik'te bayram bereketi
Hem körfez hem de baraj manzarasına sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Selçuk'ta büyük şölen başlıyor
48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali 6- 8 Eylül tarihleri arasında ...
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İzmir'in Çiğli ilçesindeki iki mahallede 1 günlük su kesintisi uygulanacak.
Konak’ta okullara yardım eli
Konak Belediyesi bütçesinde yer almamasına rağmen öğrencilerin daha iyi ...
İzmir kurtuluş coşkusuna hazır: İşte 9 Eylül programı
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 95. kurtuluş yıldönümünü birbirinden renkli ...
 
Bornova Belediyesi’nden yol seferberliği
Başta yoğun alt yapı çalışmaları olmak üzere çeşitli nedenlerle zaman ...
Yeni dönem başladı... O belediyede 'engel' yok!
Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Engelsiz İletişim Masası, engelli ...
Sahil Bulvarı'ndaki çalışmalarda son durum... Ne zaman biteceği belli oldu...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapımına ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva