HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2015 Çarşamba - 10:06

Başkan açıkladı: İEF’de hedef gençlik, Kültürpark’ta Paris havası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı'nı gençlik festivali, tasarım, inovasyon, uluslararası yarışmalar, kültür ve sanatın iç içe olduğu daha çok gençliğe hitap edecek havaya çekmek istediklerini açıkladı. Kocaoğlu, Kültürpark'ın ise yeni peyzaj düzenlemeleri yapılacağını söyledi.

Başkan açıkladı: İEF’de hedef gençlik, Kültürpark’ta Paris havası!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın stant düzenlemelerinin başarısız olduğu, İzmirlilerin ilgi göstermediği yönünde gelen eleştirileri değerlendirdi.



Kocaoğlu, kimseye İEF'de alışveriş yapılmasın demediklerini ama mekanları belli yerlerde tuttuklarını belirterek, "Basmane ve 26 Ağustos'tan girişte ana arter üzerinde geçmişte yer alan iki taraflı stantlar arasında vatandaşlar yürüyemiyordu. Bağırış çağırışlar arasında kaos yaratılıyordu. Bu durumu bu yılki fuarda büyük ölçüde engelledik. Fuarın 2016 yılında evrilmesine çalıştığımız yönde ilk adımı atık" dedi.

Kocaoğlu, Gençlik Festivali, tasarım, inovasyon, uluslararası yarışmalar, sanat etkinlikleriyle uluslararası boyutta festivallerle 10 günlük İEF etkinliğini bir kültür-sanat, şölene dönüştürmek istediklerini söyledi.



İEF'yi daha çok gençliği hitap edecek havaya çekmek istediklerini belirten Kocaoğlu "İzmir Fuarı tarihinde önce ilk ürünler, yeni ürünler, ülke tanıtımları ve biraz da gazino geleneğiyle eğlenceye ev sahipliği yapıyordu. Gazinolar bugün yok. Fuar'ın festivallerle devam etmesi gerekiyor. İlk ürünler sergilenmesi yerine inovasyon ve tasarım yarışmalarını koyduk. Ülke tanıtımları gibi etkinliklerle de birleştirerek daha güçlenerek fuarı sürdürmek istiyoruz" dedi.
 


KÜLTÜRPARK'A PARİS ESİNTİSİ
Kocaoğlu, Kültürpar'ın da yapılacak çalışmalarla kültür ve sanatında içinde barındığı bir parka dönüşeceğini söyledi.

Kültürpark içinde peyzaj ağırlıklı yeni düzenlemeler yapılacağını, bazı binaların yıkılacağını belirten Kocaoğlu, bir ekibin Paris'te peyzaj ve havuzların yenilenmesi konusunda, parkın yeniden dizaynıyla ilgili inceleme araştırma yapacağını söyledi.

Paris'ten de esinlenerek bazı çalışmalar yapılacağını dile getiren Kocaoğlu, Akdeniz Akademisi Onursal Kurucu Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin başkanlığında yapılan çalışmanın sonuçlarına göre de Kültürpark'ın fonksiyonlarını şekillendireceklerini belirtti.

Spor, kültür-sanat, sergi, kongre gibi fonksiyonların öne çıktığını belirten Kocaoğlu, "Daha çok yeşil olacak. Sadece itfaiyenin acil durumlarda araç sokacağı şekilde yollar olacak. Hollerin olduğu yere kültür-sanat merkezi, altı da otopark olacak. Kültürpark ise tam bir parka dönüşecek" dedi. (dha)

 
Arife günü hain saldırı: 1 uzman çavuş şehit
 
Karşıyaka’da 2 bin personelle bayram yemeği
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Ekim 2015 Pazartesi 14:05

Aktarma rezilliği sonrası İzmirli 2-3 vasıta değiştirip fuara gitmek istemediği için fuar bu yıl bomboştu. Siz aktarmaya devam ediniz. Millette sizi aktaracak.

Yorumu oyla      14      5  
23 Eylül 2015 Çarşamba 23:52

Dev bir Cami ve imam hatip lisesi olsun :)

Yorumu oyla      14      9  
tramvay 23 Eylül 2015 Çarşamba 23:38

KONAK MEYDAN PROJESİ GİBİ YAPSINLAR SONRA KONAK MEYDANINDA OLDUĞU GİBİ KÜLTÜR PARKINDA ORTASINDAN BENİ (TRAMVAYI) GEÇİRSİNLER...

Yorumu oyla      13      6  
TC misafir 23 Eylül 2015 Çarşamba 20:48

Başkan Paris yerine Singapur'a gitmeli bence son yıllarda bahçe içinde şehir projesiyle yaptığı işler görülmeye ve uygulanmaya değer.

Yorumu oyla      13      6  
23 Eylül 2015 Çarşamba 14:30

Lunapark kalacak mı ? Dünyadaki örneklerine bakarsak burasının miladının dolduğunu söyleyebiliriz. İzmir'de 1 milyon metrekare bir alan bulup devasa bir park yapılabilir. İçinde dev oyuncakların olduğu bir yer güzel olur. Ankara'da ankapark yapılıyor. Dünyada bu tip yerler turistte çekiyor.

Yorumu oyla      15      6  
23 Eylül 2015 Çarşamba 14:20

Havuzlarda yıkılmalı. Duvar örüp havuz yapmayın. Havuzlar yer seviyesinde, doğal görünümlü olmalı. İçine de canlı hayvan salın. Fransa yerine uzman bir Japon çağırın yapsın size bir park. 😁😀

Yorumu oyla      14      11  
m.y. 23 Eylül 2015 Çarşamba 14:05

parise gidip incelemelerde bulunacaklarmış, umarım bu turistik gezi olarak kalmaz. sadece paris değil, viyana, st.petersburg saray bahçelerinide incelesinler. kültürpark izmirin saray bahçesi gibi düzenlenmeli. hatta konak meydanı düzenleme projesi gibi bir proje yarışması düzenlenmelidir.

Yorumu oyla      18      6  
muhalif 23 Eylül 2015 Çarşamba 13:55

kültürparkta yenilenen havuzlar maalesef çok başarısız. havuzların dibini maviden, bej rengine çevirmek kimin fikriydi acaba, dibi bej rengi olan havuzların görüntüsü sanki çamur havuzu, suyun rengi berbat.kaskatlı havuzun çıplak kızllarının bulunduğu kaidelerde taşla kaplanıp orijinalinden uzaklaşmış.insanda bira estetik duygusu olur, fuarın hvuz ve peyzaj düzenlemesi ehil ellere bırakılmalı, partililere değil.pariste veya romada havuzlar orijinalliğini koruyor, bizde ise yamama taş kaplanıyor.

Yorumu oyla      19      7  
doğrucu 23 Eylül 2015 Çarşamba 13:35

bu yıl FUAR BAŞARISIZ OLDU EKİBİNİN BAŞARISIZLIĞINI GİZLEMEK İÇİN AÇIKLAMA YAPIYORSUN.. ZİYARETCİ SAYISINI AÇIKLA GEÇEN YILLARLA KIYASLA DA GÖRELİM RAKANLARI SEVERSİN SEN ...

Yorumu oyla      62      11  
devrimci 23 Eylül 2015 Çarşamba 13:31

madem kültür park üniversitelerin mimarlık ,güzel sanatlar fakulteleri burada eğitim versin holler bu öğrençilerin hizmetine verilsin

Yorumu oyla      58      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in engelsiz bahçesinde hasat mutluluğu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı Engelli Hizmet Merkezi’nden ...
Türk Kızılayı 5 gün boynca Aliağa'da
Ülke genelinde kan ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdüren ...
Karabağlar’ın süper pazaryeri projesinde sona doğru
Karabağlar Belediyesi tarafından yapımına başlanan Aydın Mahallesi’ndeki ...
 
Başkan Arslan esnafla bayramlaştı
Çiğli’de hizmet veren esnaf ile bayram öncesinde bayramlık alışverişini ...
Bornova Belediyesi’nden İzmir turu!
Bornova Belediyesi, sosyal faaliyetler kapsamında düzenlediği organizasyonla ...
Bir Büyükşehir klasiği: Bayram bütçesine destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, muhtaç aileleri bu bayramda da unutmadı. ...
 
Seferihisar’da satış krizi büyüyor: Nişancı’dan ‘açık’ davet!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçede 300 milyon TL değeri ...
Flaş! İzmir’de fırtına önlemi: Teleferik…
Büyükşehir belediyesi meteorolojiden gelen kritik uyarı nedeniyle teleferiğin ...
Bornova’da spor alt yapısı güçleniyor
Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova spor alt yapısına yapılan ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva