HABERLER>İŞ DÜNYASI
10 Haziran 2022 Cuma - 09:48

BASİFED Başkanı Kasalı: Hayalimizdeki Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) “Anadolu’nun Liderleri Buluşması” Antalya’da yapıldı.

BASİFED Başkanı Kasalı: Hayalimizdeki Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz

Gücünü bünyesinde bulunan 12 dernek, 2.249 şirketi 3,5 milyar $ ihracat, 35 bin istihdam, toplam enerji hariç katma değerin yüzde 3’ünü üreten iş insanlarından sivil toplum gönüllülerinden alan BASİFED’inde katılımıyla TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu’nun Liderleri Buluşması’na Türkiye’nin dört bir yanından iş insanları katıldı. İki gün boyunca düzenlenen toplantılarda, bölgelerdeki sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu.

Toplantıda konuşma yapan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı şunları söyledi: “Stratejik bütünlük içinde hareket ederek “Hayalimizdeki Türkiye”yi  gerçekleştireceğiz.” Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik süreçten ancak Anadolu’nun ve sivil toplumun gücüyle çıkabileceğine vurgu yapıldı. Kasalı, “Ülkemizin sorunlarını ve nasıl çözüleceğine dair ciddi farkındalıklarımız olduğu kadar çözüm sürecine de katkı koyacak birikimimiz, inancımız ve kararlılığımız var. Toplumsal kalkınma sürecinde kolektif hareket etmenin önemine inanıyoruz. Antalya çalıştayı ile kolektif olmanın, stratejik bütünlük içinde çalışmanın önündeki engellerin nasıl kaldırılacağına odaklandık. Bu çalıştay sürecinde BASİFED olarak yapmış olduğumuz yeninden yapılanma modeli, kurumsal kapasitenin artırılması yönünde ki çalışmaları ile de model federasyon örneği olaraktan takdir toplamıştır. Etkin işleyen bu organizasyon sürecinin de ki deneyimlerimizin aktarımı noktasında diğer federasyonlara mentor federasyon olarak katkı vermesi yönünde de görüş aktarıldı. Arzu edilen sonuçlar için ihtiyaç duyduğumuz tüm kaynaklara sahip olduğumuzu gördük. “Hayalimizde ki Türkiye” motivasyonu ile süreci tamamladık” diye konuştu.

Yeni dönemde Anadolu’nun sesinin daha çok duyulacağı yeni bir rota belirlediklerini belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Anadolu’nun kalkınma dinamiklerini, Anadolu iş insanının rekabetçilik gücünü, ortak akıl ve ortak bir vizyon çerçevesinde Türkiye Hayalimize ulaşacak politika ve aksiyona dönüştüreceğiz. Hayalimizdeki Türkiye’yi sivil toplum ile birlikte inşa ederken; Anadolu’yu kalkınmanın itici gücü yapacağız” dedi.

‘ÜÇÜZ DÖNÜŞÜM ÇAĞINDA EN BÜYÜK POTANSİYELİ ANADOLU BARINDIRIYOR”
“Tüm federasyon başkanlarımız bölgelerinde ‘Ortak Akıl’ toplantıları düzenleyerek, kentlerinin ileri gelen aktörleri ile sorunları ve çözümleri tespit edecek. Ülkemizin ortak aklı ile oluşan çözümler ve politikalar bir yol haritası ile kamuoyu ile paylaşılacak” diyen Sönmez, şunları söyledi: “Bu süreçte federasyonlarımız ve üyelerimiz ile daha fazla sahada olacak; Anadolu’nun kalkınma hikayesini, ülkemizin refah yolculuğunun yapı taşı haline getireceğiz. Yıl sonuna kadar 60’a yakın ilimizde, ‘dijitalleşmeden yeşil dönüşüme, girişimcilikten kadın ve gençliğe, yerel kalkınmadan demokrasiye’ toplumsal refah yolculuğunda Anadolu’nun potansiyelini fırsata dönüştürmesine rehberlik edecek çalışmalar yürüteceğiz."

Sorunun değil çözümün bir parçası olarak, toplumsal refah artışı için Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor dönemin de hep birlikte atlatılacağına inandıklarını vurgulayan Sönmez, “Dünyayı ve Türkiye’yi hem kendimiz hem de insanlık için daha iyi hale getirmek istiyoruz. Sorunlarımızın neler olduğunu, kırılganlıklarımızın nerede yattığını, ülkemizin önündeki bölgesel ve küresel riskler ile fırsatların geleceğimiz için neler vadettiğini biliyoruz. İnsanlık tarihinin en önemli değişim aşamalarından biri olan bu dönemi yeni vizyon bakışımızda, “Dijital-Yeşil ve Toplumsal Dönüşüm” eksenli 3D, yani Üçüz Dönüşüm olarak tanımlıyoruz. Zihinsel bir değişimi zorunlu kılan Üçüz Dönüşüm çağında, ülke olarak en büyük potansiyelimiz de Anadolu’da yatıyor."

Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Can Selçuki, TÜRKONFED Bakış Açısından Türkiye ve Dünya Ekonomisi Sunumunu gerçekleştirirken, kapanış oturumunda ise KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, TÜRKONFED Yeni Dönem, Yeni Ufuklar Vizyon Belgesi ışığında güncel gelişmeleri değerlendirdi.

 
Helikopter kayboldu: 4'ü Türk, 7 kişi aranıyor
 
Arabalı vapura sefer takviyesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Korumaya giren para' 1 trilyona koşuyor!
Kur korumalı mevduat hesapları geçen hafta 26.8 milyar liralık artışla ...
Yorgancılar, TOBB Başkanı'na sordu: Enflasyonu nasıl düşüreceğiz?
Dolar'ın uzun zaman sonra 17,30 seviyelerini görmesinin ardından sosyal ...
Gıda ihracatçıları New York'a çıkarma yapacak
Türk gıda sektörü, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı Amerika Birleşik ...
 
Çalışan kişi başına üretim endeksi arttı
Sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen ...
Torbalı Ticaret Odası: Başarımız ödüllendirilsin
Türkiye’nin en büyük 500 firması arasına 8, Ege’nin en büyük 100 firması ...
Türkiye'nin ilk 500'ünde 74 Egeli sanayici!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “İstanbul Sanayi Odası tarafından ...
 
Rekabet Kurulu'ndan Yemek Sepeti kararı!
Rekabet Kurulu, Yemek Sepeti'nin "rekabete aykırı bazı uygulamaları kaldırmaya ...
Torbalı ekonomisi Muğla’da tanıtıldı
Torbalı Ticaret Odası 45 kişilik iş insanı grubuyla son dönemde mermer ...
Nebati: Enflasyonu hep beraber yeneceğiz!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Fiyatları suni olarak şişirenlere ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva