HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Aralık 2014 Salı - 15:37

Bakıcı: Kadın olan yerde başarı kaçınılmazdır

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, kadınların olduğu yerde başarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ilk başkanlık seçimine katılan Bakıcı, Kent Konseyinin katılımcı yönetim modeli içindeki önemine dikkat çekerek; “Bu meclislerden ilk olarak kadın meclisinin kurulması ile önemli bir adım atılmıştır. Kadın Meclisi kentimizin çok daha fazla sahiplenilmesi sonucunu da beraberinde getirecektir. Kentimizde bundan böyle yapılacak her faaliyette kadınların katkısı ve fikri daha ciddi hissedilecektir” dedi.

Bakıcı: Kadın olan yerde başarı kaçınılmazdır

İZMİR - Başkan Bakıcı, Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda kentin tüm dinamikleri ile birlikte hareket etme anlayışı içerisinde olduklarını söyledi. Kadınların her alanda varlığını göstermesinden ve önderlik etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Bakıcı, Destekleme ve teşvik anlamında Belediye olarak üzerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek “Biz her fırsatta her platformda “ben değil biz”  diyoruz. Bunu sadece söylemeyip uygulayıcısı da oluyoruz. Bu bağlamda doğru adımlar atmaya özen gösteriyoruz. Kentin tümüne yönelik hizmette en iyi katma değeri elde etmek istiyorsak; oradaki bütün noktaları dikkate alarak hareket etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Burada çocuk, gençlik, engelli meclisleri de olacaktır. Dolayısıyla tüm bu katmanlar eşgüdüm içerisinde çalıştığı zaman sonuç en üst düzeyde başarı olacaktır. Kadınların, bizim kadınlarımızın kentimize yönelik faaliyetlerde gayret içerisinde olacağını biliyorum” diye konuştu.

‘FARKLI GÖRÜŞE SAYGI DUYALIM’
Kadınların her alanda gösterdiği başarı grafiğini bu çalışmada da göstereceğini kaydeden Bakıcı, yapılacak çalışmalar içerisinde farklı görüşte insanların bir arada olacağını, herkesin birbirine karşı anlayışlı olması gerektiğini anlattı. Kent Konseyi’nin başarısını Kadın Meclisi’nin daha üst noktaya çıkaracağına inandığını kaydeden Bakıcı; “Bu anlayışla ben sizlerin meclisimize, kentimize katkılarınızdan dolayı yerel yönetimin bir paydaşı olduğunuzdan dolayı kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN YİĞİTOĞLU: KADIN SIĞINMA EVİ İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ
Yapılan kadın meclisi seçimlerinde Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız tarafından kent konseyinin genel yapısı, çalışma prensipleri ve kadın meclisinin işlevi hakkında bilgi verildi.Kadın meclisleri çalışma yönergesinin okunduğu seçimlerdeKent Konseyi Kadın Meclisi için gelen kadınlar, kendilerini ve bağlı oldukları sivil toplum örgütlerini tanıttı. Toplantıda toplam 29 geçerli oydan 18’ini alan Nilgün Yiğitoğlu Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçildi. Yiğitoğlu, Selçuk’ta ilk olarak bir Kadın Sığınma Evi yapılması için harekete geçeceklerini söyledi.  Aynı zamanda Sosyolog olan Yiğitoğlu; tüm kadınlarla ortak bir çalışma yaparak aile içi şiddet ve çocukların eğitimi ile ilgili seminerler vermek istediğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda Kadın Meclisi Yürütme Kurulu da seçildi. Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi’ndeasil üyeler; Fatma Bali, Nil Alev Eraltan, Aysel Dolman, Didar Gezer, Hülya İnceoğlu, Figen Saçlıoğlu, yedek üyeleri ise AybukeBaybaş, Gülden Okay, Seda Talay, Seçil Ağgünlü, Ziynet Arabacı, Şükriye Furuncu, Zübeyde Gökuz’dan oluştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekdaş'tan 2015 mesajı: Konaklıların yüzü gülecek
Konak Belediyesi çalışanları yeni yılı Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa ...
Aliağalı minikler tiyatro ile buluştu
Aliağa Belediyesi kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Aliağalı minikleri ...
Selvitopu'ndan 2015 mesajı: Daha güçlü Karabağlar olacak
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yeni yıla girerken, başta ...
 
Güzelbahçe çiçek açıyor
Güzelbahçe Belediyesi, ilçedeki parkların yanı sıra, kavşak ve orta refüjleri rengarenk yapıyor.
Çiğli'de anlamlı 2015 kutlaması
Çiğli Belediyesi tarafından Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Özel Eğitim ve ...
Buca’da yılbaşı coşkusu erken başladı
Buca Belediyesi tarafından 29-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek ...
 
Başkan Atila’dan 2015 için katılımcı yönetim vurgusu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni yıla girerken önemli mesajlar ...
Karabağlar’ın önceliği dönüşüm!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2015'in Karabağlar için ...
‘Büyük’ yatırım hamlesi: 10 yılda 1.1 milyarlık arazi!
Yatırım ve projelerini gerçekleştirebilmek için çoğu zaman “arazi satın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva