HABERLER>GÜNCEL
3 Nisan 2023 Pazartesi - 08:30

Bakanlık verileri açıkladı… İzmir’in suç atlası!

Adalet Bakanlığı’ndan açıklanan verilere göre İzmir’de geçtiğimiz yıl ceza mahkemelerinde en çok ‘malvarlığına karşı suçlar’ ile ilgili dava açılırken hukuk mahkemelerinde ise ‘boşanma’ davaları ilk sırada yer aldı.

Bakanlık verileri açıkladı… İzmir’in suç atlası!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Adalet Bakanlığı'na bağlı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, 2022 yılına ait "Adalet İstatistikleri" açıkladı. 169 sayfalık rapor ülkenin adalet fotoğrafını çekti.

Davaların incelendiği araştırmada Türkiye'de işlenen suçlar mercek altına alınırken illere ve coğrafi bölgelere göre yapılan çalışmayla Türkiye'nin "Suç Atlası" oluşturuldu.

Açıklanan raporda Ege Bölgesi’ne dair de ayrıntılı veriler yer aldı. Ege Bölgesi’ndeki Cumhuriyet Başsavcılıklarında 795 bin 718 dosya açıldı. Geçen yıldan 667 bin 319 dosya devrildi. 754 bin 289 dosya karara bağlanırken 708 bin 748 dosya ise bir sonraki yıla devredildi.

Karara bağlanan dosyalardan 420 bin 716’sı hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığı’, 61 bin 461’i hakkında yetkisizlik, 846’sı hakkında ‘görevsizlik’ kararı verildi. 211 bin 647 dosya için ‘kamu davası’ açılırken toplamda 250 bin 814 kişi ‘sanık’ konumuna geldi.

CEZA MAHKEMELERİ
Ceza mahkemelerinde 286 bin 379 dava açılırken 177 bin 869 dosya ise bir önceki yıldan devretti. Ayrıca 24 bin 779 dosya ise bozularak üst mahkemelerden geldi. 298 bin 886 dosya karara bağlanırken 190 bin 141 dosya gelecek yıla devredildi.

144 bin 307 dosya hakkında mahkûmiyet kararı verilirken 57 bin 259 dosya hakkında da beraat kararı verildi. 66 bin 181 dosya için hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.  Bölge adliye mahkemelerindeki ceza dairelerinde ise 86 bin 605 dosya karara bağlanırken 27 bin 398’i gelecek yıla devredildi.

İLK SIRADA MALVARLIĞINA ZARAR
Açıklanan verilere göre İzmir’de Türk Ceza Kanunu’na göre ceza mahkemelerinde açılan dosyalarda ilk sırada ‘malvarlığına karşı suçlar’ yer aldı. İkinci sırada ‘vücut dokunulmazlığına karşı suçlar’ üçüncü sırada ise ‘hürriyete karşı suçlar’ yer aldı.

Yine İzmir’de özel kanunlara göre ceza mahkemelerinde açılan dosyalarda ilk sıraya ise ‘ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet’ yerleşti.

HUKUK MAHKEMELERİ
Geçtiğimiz yıl Ege Bölgesi’ndeki hukuk mahkemelerinde 405 bin 446 dava açılırken bir önceki yıldan 235 bin 555 devredildi. 15 bin 63 dosya ise bozularak geldi. 394 bin 326 dosya ise karara bağlanırken 261 bin 738 dosya ise gelecek yıla devredildi.

240 bin 641 dosya tam kabul edilirken 35 bin 882 dosya için ise ‘kısmen kabul-kısmen ret’ kararı verildi. 85 bin 310 dosya ise tamamen reddedildi. Yine bölge adliye mahkemelerindeki hukuk dairelerinde ise 58 bin 657 dosya hakkında karar verilirken 65 bin 920 dosya ise gelecek yıla devredildi.

BOŞANMA İLK SIRADA
İzmir’den hukuk mahkemelerinde açılan davalarda ilk sırada boşanma, ikinci vesayet ve üçüncü sırada ise alacak davası yer aldı.

İDARE-VERGİ MAHKEMELERİ
Yine Ege bölgesindeki idare mahkemelerinde geçtiğimiz yıl 35 bin 565 dava açılırken geçtiğimiz yıldan 13 bin 752 dosya devredildi. 30 bin 633 dosya karara bağlanırken 19 bin 933 gelecek yıla devredildi.  Vergi mahkemelerinde açılan davalarda ise 11 bin 154’ü karara bağlanırken 4 bin 253’ü gelecek yıla devredildi.

 
İYİ Parti İzmir’de ‘temayül’ raporu… İki bölgede ipi kim göğüsledi?
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bahar' böyle geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor!
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde uzaktan eğitimin yanı sıra ...
Eski okul müdürü için yasak aşk iddiası!
Antalya'da bir ortaokulda müdürken aynı okuldaki kadın öğretmenle ilişki ...
İki aile birbirine girdi: 2 ölü, 3 yaralı!
Tekirdağ’da aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı ...
 
Adana'da 4.3 büyüklüğünde deprem
Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk ...
İzmir'in hava raporu... Sağanak kapıda!
Meteoroloji'nin açıkladığı verilere göre İzmir'in yarından itibaren gök ...
Çarptı kaçtı... Feci kazada can pazarı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu yaralanan üç kişi hastaneye kaldırıldı.
 
Bakan Özer: 20 bin öğrencimiz deprem bölgelerine geri döndü
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin ardından kentlerden ayrılan ...
Malatya'da 3.9 büyüklüğünde deprem!
Malatya'da saat 22.04'te 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
Çavuşoğlu: Hem sahada hem de masada güçlüyüz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva