HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2020 Cuma - 12:53

Bakanlık’tan Büyükşehir ve Balçova’ya ‘İnciraltı’ daveti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnciraltı’nın planlanması ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’ni Ankara’ya davet etti.

Bakanlık’tan Büyükşehir ve Balçova’ya ‘İnciraltı’ daveti!

EGEDESONSÖZ- AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentteki kronik sorunlardan biri olan İnciraltı ile ilgili planlama sürecinin devam ettiğini belirtti.

Sürecin şeffaf yürütülmesi için azami çaba sarf edildiğini söyleyen Kaya, önümüzdeki hafta Ankara’da yapılacak olan planlama toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’nin davet edildiğini açıkladı.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İnciraltı'nın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, İzmir'e değer katacak biçimde planlanması yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Daha önce net bir şekilde belirtmiştik. Aynı Ege Turizm Planı'nda olduğu gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bölgenin sınırları içerisindeki ilçe belediyesi olan Balçova Belediyesi planlama sürecinin içerisinde olacak. Süreç tamamen şeffaf, katılımcı bir anlayışla yürütülecek.

Planlamayı gerçekleştirecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'ni, görüş ve önerilerini sunmak üzere, önümüzdeki hafta bakanlıkta yapılacak toplantıya davet etti.

İnciraltı, belediyelerimiz, oda-borsa-meslek kuruluşlarımız, STK'lar ve bölgedeki toprak sahiplerinin de içerisinde olduğu bir süreç ile planlanacak. Herkesin, her kurumun görüş ve önerilerine açık bir şekilde yürütülecek sürecin sonunda İzmir'imiz kazanacak”

 
İzmir’e 'üniversiteli' etkisi: Ev kiraları yüzde 30 düştü!
 
İzmir'de 'kişisel ulaşım kartı' için ilk adım! Soyer'den Ankara'ya çağrı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSNİYE 10 Ekim 2020 Cumartesi 22:35

Siz hic konuşmayın göktelenlerde oturup Inciralti planlanmasin diyenler.Haaa eskiden tamam dedelerimiz tarım yapıyormuş. Ama o eskidendi. AVMLER. DÜĞÜNSALONLARI MANGALCİLAR RESTORANLAR KAÇAK YAPILAR Kahvaltı salonlari ISTIYE PARK Denizin dibinde gökdelen bunlara ses çıkmıyor. Biz çivi cakamiyoruz. Birde bize oooo yeriniz var ne şanslısınız diyorlar. Aman ne şans .Çünkü sular tuzlu ve borlu. Zaten su da eskisi gibi çıkmıyor metro yapımından dolayi .Bunun için tarım verimsiz .Ağaçlarda verim yok kuruyor.Daha neyi bekleyelim Zor durumda kalıp satmamizi istiyorlar.Ama atalarımız direndi satmadı bizde direndik satmıyoruz. İzmire yakışan yeşilliği bol gökdelen siz sağlık turizm ağırlıklı imar planı istiyoruz.Destek verenlere köstek olunmasın.

Yorumu oyla      3      3  
Herşey ortada... 9 Ekim 2020 Cuma 23:20

Zaten yarısı terke gidicek, parklara yeşil alanlara sosyal alanlara... Yani kullanılmayan bir sosyal alan yaratılıcak... Ve tüm hemşerilerimiz faydalanabilicek... Bunlar güzel olarak görülmüyorda, insanların tapulu malları kamu yararına, kdv getiricek, istihdan yaratıcak, şehri kalkındırcak, bunlarda hesaba katılmıyorda, 3 yada 4 kat olucak, beton olucakmış, vs vs bunlarmı ters olanlar... Beton görmek isteyen varsa iillaki, gidip bayraklıya, ve mavişehir tarafına baksınlar ordakıler bungalov ev değil....saygılar...

Yorumu oyla      3      3  
Sedat 9 Ekim 2020 Cuma 22:25

O bölgede çapulçu yaşamıyor .ATATURKÜN DEDIĞI GIBI MILLETIN EFENDISININ ATA DESIN KALMIŞ TOPRAK SAHIPLER MAGDUREYETININ COZUMUNU ARIYOR.3VEYA 5KAT SÖYLEMI ONERI OLABILIR ANCAK. YİNE RANTIYECI SUCLAMASI BU INSANLARA DEGIL.DUSUK EMSALDE ALIP KAT ADETININI ARTIRANLARA RANTIYECI DENIR ÇANAK TUTMAYIN TUTMAYIN

Yorumu oyla      3      3  
Sedat 9 Ekim 2020 Cuma 21:55

Gök yüzünün tapusu yoktur.lafim istemecuklere.yapilasma nekadar yayılırsan okadar alan yok olur...her yerde tarım olur ama şehir kirliliğinde olmaz olmaz. Olsaydı makina mühendisleri binasininin ve çevresinde yüksek binalar ölmezdi.ORASIDA TARIM ARAZISIYDI VE SALHANE ORADAYDI

Yorumu oyla      3      3  
İnci 9 Ekim 2020 Cuma 17:42

Atalarımız gün yüzü göremeden göçtü mekanları cennet olsun bari çocukları görse... Birçoğu İzmirli hemşehrilerimiz görmediği için bilmez ama görenler bilir İnciraltı''nda yerimiz var dediğimizde vaay diyorlardı. Gelin görün ki ne tarım ne ticaret yapabildik varlık içinde yokluk yaşıyoruz hâlâ...

Yorumu oyla      3      3  
Selin 9 Ekim 2020 Cuma 17:04

Tunç başkanın vicdanını şimdi göreceğiz inşallah izmir için inciraltı için güzel bir planlama olur izmirin göbeğinde güzel bir alan oluşur hükümetimize güçlü iradesiyle bu işin üstesinden gelicek inşallah

Yorumu oyla      5      8  
Gelsin eksiler 9 Ekim 2020 Cuma 17:03

Tam gökdelen bölgesi olacak alan ama istemezükçüler olmayan yeşilden bahsediyorlar.

Yorumu oyla      4      10  
TC misafir 9 Ekim 2020 Cuma 16:45

18 yılda ne orman bıraktılar ne de dere? İnciraltı ne olacak sanıyorsunuz betona gömülecek. İzmirin şehir merkezinde hava alacak tek yeridir burası, buranın yapılaşması demek şehrin keşmekeşinin artması demektir. Rantçı akpden buraya ilaç olmaz. İnciraltı bölgesinde ot bile yetişmiyor diyenler üstteki fotoğrafa iyi baksınlar.

Yorumu oyla      7      6  
sezarın hakkı sezara 9 Ekim 2020 Cuma 16:38

Yüksek kat olmaksızın dedikleri 5 kat arkadaşlar. 5 kat yüksek değilmiş. İnciraltı imara açılmasın kesinlikle demiyorum ama inciraltına 5 kat imar vermek orayı mahveder. en fazla 3 kata imar verilmeli. böylece apartmanlaşma engellenmiş olur. hem yeşil korunur hemde alan mutlu satan mutlu olur.

Yorumu oyla      4      5  
ülker 9 Ekim 2020 Cuma 16:28

izmir sayenizde güzelleşecek.

Yorumu oyla      4      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den acı rapor: 700 bin esnaf kepenk kapattı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İl Yönetimleri tüm Türkiye'de ortak bir ...
CHP'li Sertel'den dikkat çeken Milli Piyango iddiası!
Milli Piyango’nun özelleştirilmesine ilişkin Türkiye Varlık Fonu ve Sisal-Şans ...
Kılıçdaroğlu'ndan talimat: İzmirli vekillere görevlendirme!
CHP, “Covid-19 salgınının KOBİ'leri nasıl etkilediği” üzerinde 81 ilde ...
 
DEVA Partisi İzmir'de şok! İl başkanı görevden alındı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkan Mehmet Ali Sarızeybek, ...
AYM, Berberoğlu kararının gerekçesini açıkladı
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM),CHP'li Enis Berberoğlu için hükmettiği hak ...
CHP'de İl Yönetimi toplandı: O isim hakkında kesin ihraç isteniyor
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) haftalık olağan İl Yönetimi toplantısı, ...
 
Dağlık Karabağ mesajı: İşgal biterse sorun çözülür
Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden çatışmalarla ...
Fatih YAPAR yazdı... İnce belli bardak!
Fatih YAPAR yazdı... İnce belli bardak!
CHP İzmir'de başkanlarla zirve: Yeni yıla yeni il binası!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti il binasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva