HABERLER>EKONOMİ
13 Aralık 2022 Salı - 14:21

Bakanlık, Aliağa için onayı verdi… Midilli için 32 milyonluk iskele!

Aliağa ile Midilli'yi deniz yoluyla birbirine bağlayacak vapur seferleri ile ilgili önemli bir adım atıldı. Aliağa Belediyesi yaklaşık 32 milyon 832 bin TL'lik proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ilk onayı aldı. Aliağa’nın ekonomisine katkı sunacak seferlerin 2023 yaz aylarına yetiştirilmesi planlanıyor. 

Bakanlık, Aliağa için onayı verdi… Midilli için 32 milyonluk iskele!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa Belediyesi'nin hayata geçirmek istediği ‘Aliağa Yolcu İskelesi ve Kıyı Düzenlemesi’ ile ilgili ‘çevresel etki değerlendirme’ sürecini başlattığını duyurdu. 

Proje alanında yer alan yüksek tonajlı büyük gemilerin su, akaryakıt vb. ihtiyaçlarını karşılayan romörkör tipi küçük gemilerin yükleme yapmak için yanaştığı iskele elden geçirilerek yolcu iskelesine çevrilecek. Proje 32 milyon 832 bin TL’ye mal olacak.  Seferlerin yaklaşık 1 saat 20 dakika olması planlanıyor. 
Toplamda 26 bin 877 metrekarelik alanın; 5 bin 320 metrekaresi iskele alanı, 10 bin 747 metrekaresi park alanı, 3 bin 275 metrekaresi fuar, piknik ve eğlence alanı, 2 bin 490 metrekaresi si otopark alanı (90 araç) ve 5 bin 045 metrekaresi de yol alanı olarak planlandı.

‘İZMİR’İN KUZEYİNDE ÖNCÜ OLMASI’
Proje tanıtım dosyasında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili “Aliağa İlçesi’nin deniz taşımacılığında İzmir’in kuzeyinde öncü olması ve İlçe’nin turizm sektörü yönünden de gelişeceği öngörülerek yolcu iskelesi yapılması amaçlanmıştır. Sözkonusu amacı; bölgede, Aliağa-Midilli (Yunanistan) arasında yolcu seferlerinin yapılabilmesi için alan ihtiyacının bulunması da şekillendirmiştir. Ayvalık-Midilli arası seferler düzenleyen Ayvalık İskelesi’nin İlçe’de yarattığı ekonomik etkileşime benzer nitelikte bir gelişim sağlayacağı düşünülmektedir. 2019 yılı Ticaret Bakanlığı verileri dikkate alındığında; Midilli ile balıkçılık, denizcilik ürünleri ve ekipmanları (ağ, takım vb.), pirina, ahşap mobilya ve tekstil ürünlerinin ticaretinin yoğun bir şekilde yapıldığı tespit edilmiştir.”

BAŞKAN ACAR: İLÇE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK KATKI!
Aliağa ile Midilli arasında yapılması planlanan karşılıklı vapur seferleri için çalışmalar için 2019 yılında Aliağa Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi ortak proje hazırlamıştı.  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar proje ile ilgili basına yaptığı açıklamada “Midilli Seferlerinin başlaması Aliağamıza hem ekonomik hem de sosyal yaşam anlamında değer katacak. ‘İzmir’e gidilen değil, İzmir’den gelinen kent Aliağa’ vizyonumuz çerçevesinde bu proje Aliağamıza turist ve ziyaretçi gelişini de artıracak. Esnafımız, ilçe ekonomimiz için büyük bir katkı oluşacak. Aliağamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı. 

‘2023’ÜN YAZ AYLARINA YETİŞECEK’
Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, oda ve Aliağa Belediyesinin çalışmaları sonucunda Aliağa-Midilli vapur seferlerinin önümüzdeki yaz aylarında başlayabileceğini açıklamıştı. Şimşek, "Midilli-Aliağa seferlerinde süreç çok iyi gidiyor. Bu konuda Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar'a çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz. Gelişmeler sürüyor. İnşallah bu yaz Midilli-Aliağa seferlerini yetiştireceğiz. Seferlerin gerçekleşmesi için uluslararası iskele standartlarına uygun bir yer olması gerekiyor. Aliağa'da su iskelesi zaten hali hazırda mevcut. Onun genişletilmesiyle, yapılacak yatırımlarla buradan 1 saat 20 dakikada Midilli'ye gidilecek. Burada da esnafımıza, ülkemize döviz girdisi sağlanacak. Başkanımız bütün çalışmalarını yaptı. Biz de işin bürokratik tarafından elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Bu seferlerin Aliağa'mıza ciddi katkısı olacak" demişti.

 
Büyükşehir'den enerji hamlesi... Tesisler kendi elektriğini üretecek
 
İzmir'de etkili sağanak yağış!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 13 Aralık 2022 Salı 14:44

chpli belediye yapsa yunanla işbirliği yapıyorlar diye ortalığı ayağa kaldırırsınız. tatlısu milliyetçileri

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TTI Outdoor İzmir doğa tutkunlarını buluşturdu!
2. TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları fuarı, doğa ...
'Sanayide çarklar hızla dönmeye devam ediyor'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dün verisi açıklanan istihdamdaki ...
Türkiye Ekonomisi masaya yatırıldı
“2022 yılı Ekonomi Değerlendirme ve 2023 Beklentileri” Toplantısı EGİAD ...
 
TÜİK açıkladı: Sanayi üretiminde artış!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi üretiminin yıllık yüzde 2,5; ...
İzmir'de 'Tiny House'a 5 yıl ceza mahkemeden döndü!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 'tiny house' (küçük ev) nedeniyle 'imar ...
Başkan Mutlu ile 2022 panoraması: İzmir esnafı ağır yaralı!
Esnaf ve sanatkarların zor süreçten geçtiğini belirten İzmir Esnaf ve ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Poşete zam olmadı diye bayram mı yapalım?
Muhittin AKBEL yazdı... Poşete zam olmadı diye bayram mı yapalım?
Turizm sektörünün kalbi İzmir'de attı
Ulusal ve uluslararası turizm aktörlerinin büyük ilgi gösterdiği 16. TTI ...
Kredi kartı olanlar dikkat! 31 Aralık son tarih...
2022'nin bitmesine az bir süre kala kredi kartı, banka kartı ve indirim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva