HABERLER>İŞ DÜNYASI
28 Mart 2023 Salı - 19:31

Bakanlığa başvuru... İzmir'deki o kışlaya İZTO talip!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı,Mahmut Özgener, Bornova’da bulunan Cemal Gürsel Askeri Kışlası’nın İZTO’ya devredilmesiyle Milli Savunma Bakanlığı’na başvurduklarını belirterek “Bu doğrultuda ilk adımımızı, 18 Nisan 2022’de Bornova’nın Kemalpaşa ve Naldöken mahallelerinde yer alan Cemal Gürsel Kışlası arazisinin, üyelerimize yönelik çarşı ve site yapmak amacıyla Odamıza devri konusunda talepte bulunarak attık” dedi

Bakanlığa başvuru... İzmir deki o kışlaya İZTO talip!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener mart ayı olağan meclis toplantısında projeler hakkında da bir bilgilendirme yaptı.

Başkan Özgener Bornova sınırları içerisinde bulunan 691 bin 975 metrekare büyüklüğündeki Cemal Gürsel Askeri Kışlası’nın karma sanayi sitesi olarak kendilerine tahsis edilmesi için Milli Savunma Bakanlığı’na başvurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, toplamda 24 parselden oluşan kışlanın tahsisi için olumlu görüş verdi. Arazi için 2 milyar 732 milyon 500 bin TL talep edilirken MSB’nin para yerine birliklerin taşınması ve bazı binaların inşa edilmesini talep etti.

Toplu işyeri yapı kooperatifi modeliyle yapılması planlanan karma sanayi sitesi projesinin protokolü için meclis üyeleri oy birliği ile kabul oyu verdi.

‘ÖNEMLİ BİR SORUNU ÇÖZECEĞİZ’
Bir yıldır projenin üzerinde çalışıldığını söyleyen Başkan Özgener “Milli Savunma Bakanlığı’mız tarafından bize iletilen 30 Aralık 2022 tarihli yazıyla bu talebimiz olumlu karşılanmış ve ek bir bedel ödenmeksizin Bakanlığın talep ettiği tesislerin yapılması şartıyla bu araziye ait parsellerin yaptırılan kıymet takdiri sonucu belirlenen 2.732.500.000 Türk Lirası bedel karşılığında Odamıza devrinin yapılabileceği ve 6.1.2023 tarihine kadar protokol yapılmasına ilişkin mutabakatın Meclis Kararı ile birlikte bakanlığa gönderilmesi istenmiştir” ifadelerini kullandı

Şehirde en önemli sorunlardan birinin çözüleceğini vurgulayan Özgener, “İş insanları olarak İzmir’de yaşadığımız önemli sorunlardan biri; kentsel gelişim planları içinde sanayi ve ticaret amaçlı kullanıma yönelik belirli büyüklükteki arsa temininde karşılaşılan güçlükler. Bunu, sizler zaman zaman meclis kürsümüzden dile getirdiniz. Bu konuya hem yıllık çalışma programlarımızda hem de stratejik planlarımızda hedef olarak yer verdik. Bu konuya çözüm bulmak üzere uzun zamandır kapsamlı ve titiz çalışmalar yaptık ve sizlerin taleplerini karşılamak için ilgili kurumlarla sürekli olarak görüşerek ısrarla takip ettik ve alternatif çözümleri değerlendirdik. Bu çalışmalarımız kapsamında; kentimizin ekonomisini daha da geliştirmek, sektörel bazda yeni iş ve üretim alanları oluşturmak, alt ve üst yapısı modern olanaklarla donatılmış, lojistik açıdan uygun ve farklı sektörlere odaklanan site ve çarşılar yapmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda ilk adımımızı, 18 Nisan 2022’de Bornova’nın Kemalpaşa ve Naldöken mahallelerinde yer alan Cemal Gürsel Kışlası arazisinin, üyelerimize yönelik çarşı ve site yapmak amacıyla Odamıza devri konusunda talepte bulunarak attık” dedi

Özgener proje hakkında bilgiler vererek şu ifadelere yer verdi:

Bakanlıkla yaptığımız sözlü görüşmeler ve yazışmalar sonucunda Milli Savunma Bakanlığı’nın 15 Ağustos 2022 tarihli yazısı ile söz konusu kışla arazisinin Odamıza devrinin yapılabileceği belirtilerek Odamız ve Bakanlık arasında devir protokolü yapılması için ön mutabakatımız talep edilmiştir.

Bakanlığa bu konuda ön mutabakatımız olduğu bildirilerek bağlı bulunduğumuz 5174 sayılı TOBB Kanunu gereği, kesin mutabakatımızı bildirmeden Bakanlık tarafından Milli Emlak’ın kabul ettiği lisanslı bir kuruluşa kıymet takdirinin yaptırılıp, tarafımıza bildirilmesi ve konuyla ilgili olarak Odamız Meclisi’nin onayı sonrasında kesin mutabakatımızı Bakanlığa bildirmek zorunluluğumuz olduğu iletilmiştir. Kıymet takdiri; Milli Savunma Bakanlığımız tarafından 11 Kasım 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslı Karat Taşınmaz Değerleme Anonim Şirketi’ne  yaptırılmıştır.

Milli Savunma Bakanlığı’mız tarafından bize iletilen 30 Aralık 2022 tarihli yazıyla bu talebimiz olumlu karşılanmış ve ek bir bedel ödenmeksizin Bakanlığın talep ettiği tesislerin yapılması şartıyla bu araziye ait parsellerin yaptırılan kıymet takdiri sonucu belirlenen 2.732.500.000 Türk Lirası bedel karşılığında Odamıza devrinin yapılabileceği ve 6.1.2023 tarihine kadar protokol yapılmasına ilişkin mutabakatın Meclis Kararı ile birlikte bakanlığa gönderilmesi istenmiştir.

Kıymet Takdir Raporu üzerinde gerekli inceleme ve rayiç bedellerle ilgili Odamız tarafından da çalışma yapılarak değerlendirmek üzere Bakanlıktan ek süre talep edilmiş ve Bakanlık tarafından kabul edilmiştir.Bakanlık tarafından devir karşılığında talep edilen işleri Cemal Gürsel Kışlası’nda bulunan birliklerin başka kışlalara transferi ile diğer komutanlıklarda yapılacak yer değişiklikleri sebebiyle oluşacak tesis inşaat işlerinin yapılması olarak özetleyebiliriz.

Sizlerle Cemal Gürsel Askeri Kışlası hakkında bilgileri de detaylı olarak paylaşmak dileğindeyim. Kışla; 681.965,21 metrekare olup 24 parselden oluşuyor. Bunlardan brüt 563.833,50 metrekareye tekabül eden 4 parsel, çarşı ve site olarak kullanılabilecek alanlardır. Net kullanılabilir alanlar imar uygulaması sonucunda belirlenmiş olacaktır.

Üyelerimize yönelik çarşı ve site içerisinde bağımsız bölümler, yönetim binası, mesleki lise ve çıraklık eğitim binaları, otopark alanları, banka, restoran, market gibi sosyal alanlar, temiz enerji tesisleri ve tabii ki yeşil alanlar.

Tüm bu fonksiyonları kapsayacak şekilde hazırladığımız taslak yerleşim planını da bir fikir vermesi için hazırladık.Bu projenin tamamiyle hayata geçmesiyle birlikte üyelerimizin önemli sorunlarından birini çözmüş olacağımıza inanıyorum.

Bulunduğu lokasyon, lojistik açıdan sahip olduğu avantajlar ve ihtiyaç duyulan tüm fonksiyonları aynı alanda kapsayacak büyüklükte olması itibariyle kentimizin en değerli alanlarından biri olan bu bölgenin, Odamıza tahsisi hususunda gösterdikleri güven için Üyelerimiz adına Milli Savunma Bakanlığı’mıza özellikle teşekkürlerimi sunuyorum.

Üyelerimizin katılımıyla kuracağımız Kooperatif sayesinde burayı hızla planlayıp hayata geçirmek en önemli önceliğimiz olacak. Kooperatif Kuruluşu ve modeli ile ilgili olarak benden sonra Meclis Üyemiz Halil Kurt sizleri bilgilendirecek. Ayrıca bölgenin inşaat ve altyapı çalışmaları ile ilgili de Meclis Üyemiz Sayın Ayhan Sulak bilgilendirme yapacak.

Meclisimiz tarafından kabul edildiği takdirde birçok sektördeki üyelerimizin sorununa çözüm olacak projenin tamamlanmasını yine hep birlikte kutluyor oluruz. Projeyi onayınız için takdirlerinize sunuyorum.

 
Büyükşehir’de TİS masası: Sendikadan yüzde 40’a ret!
 
Altınordu Horoz'a patladı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakkı 29 Mart 2023 Çarşamba 10:52

Beton yapmadığınız bir orası kaldı.Orayı da alın.

Yorumu oyla      2      3  
ADNAN GÜNEY 29 Mart 2023 Çarşamba 10:32

Mahmut başkanıma sonsuz teşekkürler sanayi siteleri sorunu gerçekten artık kronik bir sorun haline gelmiş sonuca ulaşılabilirse izmir için bir devrim olur

Yorumu oyla      2      3  
VfV 29 Mart 2023 Çarşamba 10:06

Alın alın. Batan geminin malları bunlar. Askeri tesisleri, arazileri paylaşın bakalım. Hatta bu kadar askere ne gerek var, tasfiye edin özel güvenlik korusun ülkeyi. Sanki bilgisayar oyunu oynuyorlar. Ülke değil LOL...

Yorumu oyla      2      3  
Ergün Tasdemirel 28 Mart 2023 Salı 21:00

Sayin baskan,askeri tesislerin nereye tasinacagi konusunda bir calismaniz varmi?Aciklamanizda bu konuda bir bilgi yok.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO Başkanı Özgener’den döviz kuru uyarısı!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yaşanan büyük ...
İzmir-Midilli seferleri başlıyor!
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis toplantısında konuşma gerçekleştiren ...
Başkan Kestelli’den ekonomi uyarısı: Acı ilaç kaçınılmaz!
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, ekonomide ...
 
Bakırçaylı işverenlerden siyasi partilere temsiliyet çağrısı!
İzmir'in Aliağa, Menemen, Bergama, Dikili, Foça ve Kınık ilçelerini kapsayan ...
Sektörün kalbi İzmir'de atıyor... Soyer'den hükümete 'deniz' çağrısı!
Bu yıl ilk kez düzenlenen MAST-Marine Saloon Trade Tekne, Tekne Ekipmanları ...
Kapasitesini artıracaktı... Yarımada’yı sevindiren karar!
Urla İçmeler Köyü sınırlarında kurulu bulunan BEMAŞ Beton Mamülleri ve ...
 
Egeli ihracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı
Avrupa Birliği (AB), Yeşil Mutabakat kapsamında sürdürülebilirliğin çeşitli ...
İki büyük bankanın tahsisli sermaye artırımına onay
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halkbank'ın 4 milyar 969 milyon liralık, ...
THY'nin Lusaka uçuşları yeniden başladı
Türk Hava Yolları, (THY) Zambiya'nın başkenti Lusaka'ya COVID-19 salgını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva