HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2015 Çarşamba - 21:10

Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan flaş açıklamalar

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yaptı. Arınç, "Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır" dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası Arınç tan flaş açıklamalar

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
 
"Hem Suruç'ta hayatını kaybedenlere hem şehit edilen uzman çavuşumuza hem de şehit edilen iki polisimize rahmet diliyorum. Saldırıyı üstlenen Apocu fedai timinin, gerçekten PKK bağlantısı olup olmadığı, yoksa bireysel olarak mı bu eylemi yaptıkları, propagandaya yönelik olarak mı böyle bir duyuruda bulundukları konusu hem istihbaratımız, hem de güvenlik güçlerimiz tarafından süratle araştırılıyor ama neresinden bakarsak bakalım, bir terör örgütünün işlediği bir terör suçudur. Kan dökülmüştür. Dökülen kan, polislerimizin aziz kanıdır. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum ve mutlaka bunu yapanlar karşılığını göreceklerdir.
 
SINIRDA GÜVENLİK SİSTEMİ
Ana gündemde Milli Savunma Bakanımız bir sunum yaptı. Sınır fiziki güvenlik sistemi konulu. Sınırda tedbirlere ilave olarak neler yapıldı ve neler yapılacak bunlar anlatıldı sunumla.
 
Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin entegre bir sınır sistemini veya sınır fiziki güvenlik sistemini bugünkü sunum içerisinde detaylı olarak, özellikle Suriye sınırımızdan sorumlu tutulan Bakanlar Kurulu Kararımızla Milli Savunma Bakanlığımız ve bazı konularda yetkilendirilmiş olan İçişleri Bakanlığımızın müşterek bir sunumu olarak dinlemiş olduk. Burada asıl önemli olan DAEŞ (IŞİD) tehdidine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır. Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır.
 
Arınç, sınırda fiziki iyileştirme konusunun ayrıntılı şekilde sorulması üzerine ayrıntı veremeyeceğini belirterek "Özellikle kritik olan bölümler tespit edilmiştir. Bu yerlere öncelik verilmek suretiyle tüm teknolojik imkanlarla tedbirler alınacak" ifadesini kullandı.
 
"Operasyonel olarak İncirlik'in açılması konusunda daha önce konulan güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge pozisyonu şart mıdır?" sorusu üzerine Arınç, şu şekilde yanıt verdi:
 
"Irak ve Suriye konusunda Türkiye'nin tutumu bellidir. Maalesef Türkiye'de bir algı operasyonu var. Son yaşadığımız olaylarla ilgili yanlış algıların güvenlik güçlerini ve hükümeti hedef aldığını görüyoruz. DAEŞ'e karşı Türkiye Hükümeti yeterli mücadeleyi yapmıyor) algısı üzerinden propaganda amaçlı, fevkalade etkili bir kampanya yürütülmektedir. Bu alçakça bir yalandır. Hiçbir noktası doğru değildir. DAEŞ, Türkiye'nin lanetlediği bir terör örgütüdür. Ülkemiz terörün her türüyle olduğu gibi bu terör örgütüyle de mücadele etmeye kararlıdır.  DAEŞ ile ilgili olarak 600 kişi gözaltına alındı. 102 kişi tutuklandı. Son eylemleri, DAEŞ'in hareket kabiliyetini koruduğunu gösteriyor. Türkiye bu konuda kendine düşen görevi yerine getirmektedir" " dedi.
 
KOALİSYON
Arınç, koalisyon çalışmalarıyla ilgili olarak "Milletimiz bir karar verdi. Bir başka partiyle koalisyon kurmamızı halkımız böyle istedi. Birinci aşamadaki düşüncemiz hükümet kurma çalışmasıdır. CHP ile yürüyen bir süreç vardır. Her iki heyete birer de arkadaş ekleyerek Haluk Koç ile bir toplantı daha yapacağız. Önümüzdeki pazartesiden itibaren olacak. CHP ne zaman şu gün şu saatte şu arkadaşlarla görüşelim dese biz kabul durumundayız." dedi.
 
ULUSAL YAS
Arınç, ulusal yas ilan edilmesiyle iligili olarak, "CHP bir kanun teklifi vermiş ulusal yas konusunda. Bu olayla ilgili yas ilan edilmedi. Ama saldırı sonrası gereken her türlü işlem yapılmıştır. Ulusal yas ilan edilmesi gerekli görülmemiştir" dedi.
 

 
AK Parti binası önünde korkutan patlama
 
Vali Toprak'tan 'Suriyeli çocuk' tweetleri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Temmuz 2015 Perşembe 09:10

yahu sayın arınç bu pkk.ya çözüm süreci hikayesi ile laf söyletmeyen apoyu öven sen değilmiydin.ya siz gerçekten nasıl insanlar oldunuz tanıyamıyorm

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan şehit polisler için taziye mesajı
Kılıçdaroğlu, yayımladığı taziye mesajında "Ayrışırsak, birbirimize düşman ...
Flaş! Demirtaş'tan şehit polislerle ilgili ilk açıklama
Suruç’taki saldırıda ölen anne ile oğulun cenaze törenine katılan Demirtaş, ...
Günay’dan hükümete ‘yas’ çıkışı!
Kültür ve Turizm eski Bakanı ve İzmir eski Milletvekili Ertuğrul Günay ...
 
AK Parti İzmir’de flaş istifa
Selçuk’ta AK Parti Orhan Karagüzel meclis üyeliğinden istifa etti.
Bahçeli’den flaş açıklama: Seçim startı verdi!
MHP Lideri Bahçeli, ''Erken seçimden korkmuyoruz. Her an seçim olacakmış ...
RTÜK’te başkanlık seçiminden sonuç çıkmadı!
RTÜK'te Başkan seçimi için yapılan oylamada iki tur yapıldı. İlk iki turda sonuç çıkmadı.
 
Kılıçdaroğlu’ndan yasağa tepki, Suruç için siyah foto!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter’a getirilen erişim yasağına ...
Barış adımı CHP’li Gençler tamamlıyor: İzmir’den Kobani’ye…
İzmir’de CHP'li gençler, Şanlıurfa Suruç'ta 32 kişinin öldüğü patlamanın ...
MHP İzmir’de sandık harekatı!
AK Parti ile koalisyon kapılarını kapatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva