HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
21 Kasım 2023 Salı - 14:59

Bakan Özhaseki'den depremzedelere müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konutun yapımının yakın zamanda biteceğini belirtip, "Bir ay sonra Cumhurbaşkanımızın o bölgeyi ziyaretleriyle birlikte vatandaşlarımıza ev teslimine başlıyoruz. 100 bin civarında köy evlerimizi 6 ay içerisinde bitireceğiz, onları da çelikten yapıyoruz" dedi.

Bakan Özhaseki den depremzedelere müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Uşak programı kapsamında ilk olarak Vali Turan Ergün ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ı makamlarında ziyaret etti. Bakan Özhaseki, daha sonra Çarşı Uşak Proje Alanı Kentsel Dönüşüm Ofisi açılışı, imza ve yıkım törenine katıldı. Törene Bakan Özhaseki'nin yanı sıra Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul ile davetliler katıldı. Törende konuşan Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yeni bir projeye kolay kolay başlayamadıklarını, depremzedeler için yapılan 200 bin konutun yakında biteceğini belirterek, "Neredeyse 2 milyona yakın insanımıza ya kira yardımı yapıyoruz ya konteyner kentlerde kalıyor. Şimdi siz benim yerine kendinizi koyun, konteyner kentlerde yaşayan insanlar var, evi yıkılmış, sağda solda kiralarda vaziyeti idare etmeye çalışan insanlar var. Onların ihtiyaçları varken gidip bir başka yerde sıfır bir projeye başlayabilir misiniz? Emin olun başlayamazsınız. Biz de o maksatla tabi ki o bölgelere çok ağırlık veriyoruz" ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞLARIMIZA EV TESLİMİNE BAŞLIYORUZ'
Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir ay sonra Cumhurbaşkanımızın o bölgeyi ziyaretleriyle birlikte vatandaşlarımıza ev teslimine başlıyoruz. 100 bin civarında köy evlerimizi 6 ay içerisinde bitireceğiz, onları da çelikten yapıyoruz. Bu arada 'Ben yerinde dönüşüm yaparım, işimi yaparım' diyen kardeşlerimize de 1,5 milyon lira civarında, eğer evi ahırlı daha fazla bir parayı, yarısını kredi olarak yarısını da 2 sene ödemesiz, 10 sene vadeli olarak veriyoruz. Yani evlerini yapsınlar, içinde rahat etsinler diye. İnşallah 2-3 sene sonra o bölgelerdeki tüm hasarların tamamını ortadan kaldırırız."



'KONUTLARIMIZI SAĞLAM YAPMALIYIZ'
Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, "Bundan sonra konutlarımızı sağlam yapmalıyız. Yani özellikle 2000'den önce yapılmış olan ne kadar elimizde yapı stokumuz varsa gözden geçirmeliyiz. Gücü yetenler yenileme cihetinde ellerinden geleni yapmalılar. Biz zaten bakanlık olarak kentsel dönüşüm konusunda hem yasalar çıkarıp hem de bu tür yerlerde yardımcı olarak bu işleri yapmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki deprem gelmeden hazırlıklı olalım. Deprem geldiğinde de dizlerimize vurup ah edip, ağlamayalım. Onun için burada eskimiş şu dokunun yenilenmesi, değişime ayak uydurması, esnaflık yapan kardeşlerimizin daha iyi vaziyette hayatlarını sürdürmeleri elbette önemliydi. Ama bir taraftan da 'deprem ülkesi' diye bildiğimiz bu memlekette yaptığımız konutlar sağlam olsun istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Çarşı Uşak Proje Alanı Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'nin açılış kurdelesi kesildi, proje kapsamında anlaşmaya varılan vatandaşlarla imza töreni yapıldı. Çarşamba Pazarı, Ayakkabıcılar Çarşısı ve eski garajı kapsayan 39 bin 100 metrekarelik alandaki dönüşüm projesiyle yeni bir kapalı pazar yeri, otopark, iş yeri ve ofisler inşa edileceği öğrenildi. (DHA)

 
Polat çiftinin soruşturmasında yeni gelişme!
 
İzmir'deki eylem meclis kürsüsünde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı!
Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın temmuz-eylül ...
MÜFED Başkanından sektör uyarısı: Konut üretimi durma noktasında
MÜFED Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut üretiminin ...
İzmir'de özelleştirme rüzgarı... Planlar askıya çıktı!
İzmir’in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerindeki mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı ...
 
Konut fiyatları eylülde arttı
Konut Fiyat Endeksi (KFE) eylülde aylık yüzde 4,3 ve yıllık yüzde 89,2 artışla 1088,1 oldu.
Mimarlar Odası’dan plan iptali yorumu: 'Zorlu' dayanaksız kaldı!
Kent gündeminde yükseklik tartışmalarına neden Zorlu Holding’in İzmir’de ...
TÜİK İzmir verilerini açıkladı... Konut satışları çakıldı!
TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre İzmir'deki konut satışlarında yaşanan düşüş dikkat çekti.
 
Kiracı olduğu evi günlük kiraya verene rekor ceza!
Günübirlik ev kiralamanın yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunların ...
İş insanına cennet koy vizesi!
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı’nın sahibi olduğu şirketin ...
TMMOB’dan ‘Çeşme Projesi’ tepkisi
Çeşme Projesi sınırlarında kalan alanla ilgili yerel mahkemenin 'tarım ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva