HABERLER>EKONOMİ
22 Aralık 2022 Perşembe - 10:59

Bakan Nebati'den İzmir'de mesajlar... Enflasyon için tarih verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın manifestosu ile ortaya konan Türkiye Ekonomi Modeli doğrultusunda bir yıllık performansımıza baktığımız zaman; bir istisna hariç tamamında hedeflerimizin ötesindeyiz. Enflasyon ile ilgili de bu ay inşallah yıl sonundaki enflasyon hedefimiz olan yüzde 65 bandında yılı kapatmış olacağız" dedi.

Bakan Nebati den İzmir de mesajlar... Enflasyon için tarih verdi!

Bakan Nureddin Nebati, dün İzmir İktisat Kongresi'nin sunum toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçime ilişkin değerlendirme yapan Bakan Nebati, "Önümüzdeki yıl seçimlere gidiyoruz. Seçimlere giden Türkiye'nin bütçe disiplininden hiçbir şekilde taviz vermediğini yıl sonundaki rakamları açıkladığımız zaman göreceksiniz. Çok güçlü bir bütçe. Rekorlar kıran bir bütçe. 2022 yılı, son yüzyılın dünya açısından en zor yılıydı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın manifestosu ile ortaya konan Türkiye Ekonomi Modeli doğrultusunda bir yıllık performansımıza baktığımız zaman; bir istisna hariç tamamında hedeflerimizin ötesindeyiz. Enflasyon ile ilgili de bu ay inşallah yıl sonundaki enflasyon hedefimiz olan yüzde 65 bandında yılı kapatmış olacağız. Toplumun her kesiminin net bir şekilde hissedeceği enflasyonun aşağıya doğru hızla gittiğini birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Gelen verilerle aralık ayında enflasyonun gerileyeceğini belirten Nebati, "Enflasyon ile ilgili beklentimiz; önümüzdeki yıl aldığımız önlemlerle hedeflerin uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi. Bütçe performansı, atmış olduğumuz adımlar, makro ekonomik tedbirler, finansal olarak da oluşturduğumuz performans, önümüzdeki yıla çok daha güçlü bir şekilde gireceğimizi gösteriyor" dedi.

'ÖTV İNDİRİMİ ŞU ANDA YOK'
ÖTV indirimine ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Nebati, "ÖTV indirimi, şu anda söz konusu değil. Araçların zor bulunduğu bir dönemde, ÖTV indirimi diye bir şey söz konusu olamaz. Bir özel şirket tarafından projesi getirilen ÖTV'nin sıfırlanması ile ilgili çalışma, bakanlığımızın yaptığı bir çalışma değil. Özel sektörün kendi perspektifinde ortaya koyduğu bir proje" dedi.



Krizlerin Türkiye'nin mevcut yapısını kuvvetlendiren fırsatlara dönüştüğünü belirten Nebati, şöyle devam etti:

"Bunu da tüm alanlardaki iyileşme bize gösteriyor. Türkiye tam bir üretim merkezi haline dönüşmüş durumda. Afrika ile olan ilişkilerimizi biliyorsunuz. Rusya ile olan ilişkilerimiz, İran ile iletişimimiz, Avrupa ile olan 200 yıllık dönüş stratejisinin getirdiği iletişim derken; Türkiye tam bir üretim ve tedarik noktasına dönüşmüş durumda. Çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabiliyoruz. Önümüzdeki dönemde her türlü reel sektör ve finansmanı sağlayacak kazanımların olduğu bir sürece giriyoruz. Kredi, finansman desteği özellikle bu ülkelerle hızlı bir şekilde ilişkilerimizin gelişmesiyle sağlanıyor."

'VATANDAŞLARIMIZI RAHATLATACAK ADIMLAR ATACAĞIZ'
Son 3 ayda gayrimenkul piyasasının tamamen mercek altında olduğunu söyleyen Bakan Nebati, "Herhangi bir spekülatif veya manipülatif işlem yapan olursa tamamının bilgileri, kayıtları takibimizde. Kredi Garanti Fonu (KGF) paketimiz fatura merkezli oluyor. Türkiye'de birilerinin kamu imkanlarını kullanarak, kendi çıkarlarına uygun şekilde fırsatları değerlendirmesine izin vermeyeceğiz. Burada, enflasyondan özellikle etkilenen orta ve alt gelirdeki vatandaşlarımızı rahatlatacak adımlar atacağız. Ocak ayından itibaren KGF'deki imkanlardan vatandaşlarımız faydalanmış olacak. Asgari ücretle ilgili Çalışma Bakanlığı'mız görüşmeleri yaptı. Asgari ücretin özel kesimi, çalışan ve çalıştıranı tatmin edecek bir seviyede gerçekleştirilmesi ülkemizin faydasına olur. EYT düzenlemesi ile ilgili de önümüzdeki hafta Kabine sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklamaları yapar. Çalışma Bakanlığı'mız ile bunun kamu ve özel sektör üzerindeki maliyetleri konusunda karşılıklı olarak görüşmeleri yapıyoruz. Mart ayından itibaren enflasyon üzerindeki baskıyı hafifletme noktasında adımlar attık" dedi. (DHA)


 

 
Zehir baskını: Yüzlerce litre ele geçirildi!
 
Başkan Özkan'ın planı tutmadı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif Yorum 22 Aralık 2022 Perşembe 15:47

Sayın Nebati geldiği günden beri her altı ay sonrası için vaatte bulunuyor. Hangisi tuttu ki bu tutsun. Hadi hayırlısı.

Yorumu oyla      2      3  
22 Aralık 2022 Perşembe 12:33

Benzer açıklamalar dolar-euro için de söylenmişti; sonuç ortada.

Yorumu oyla      3      3  
Ağam bizimle eğleniy 22 Aralık 2022 Perşembe 12:05

Fıkra gibi açıklamalar.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. ...
Yılbaşı sepeti kaça doluyor?
Yılbaşına sayılı günler kala alışveriş hazırlığı yapacak olan vatandaşlar ...
Rakıya bakan çok alan yok!
Her sene yılbaşı öncesi en çok rağbet gören alkollü içkiler, bu yılbaşı ...
 
Rekabet Kurumu'ndan 13 şirkete ceza!
Rekabet Kurumu, zincir marketler BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour ve ...
Bakan Nebati'den Büyükşehir'e 'ayrı İktisat Kongresi' için salvo: İzahı yok, olmaz!
İzmir İktisat Kongresi ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ...
Sarı leblebi füze gibi… ‘Çerez parası’ sözü tarih oldu!
Kuruyemiş ve kurumeyve toptan ticaretçisi ve üreticisi Mesut Çetinoğlu, ...
 
Elektronik eşyaların bandrol bedelleri değiştirilmedi
Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, ...
Kamuya personel alım ilanı Resmi Gazete'de
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı personel alımı ...
Türk-İş masaya yumruğunu vurdu... 9 bin TL yoksa biz de yokuz!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva