HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2022 Cumartesi - 23:06

Bakan Kurum: Hedeflerimize adım adım yürüyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Bugün Türkiye, 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına adım adım yürümektedir” dedi.

Bakan Kurum: Hedeflerimize adım adım yürüyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı tarafından Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı'nda düzenlenen iftar programında konuştu.

"Ankara kimseden istikamet almaz, her yere istikamet çizer"

Kurum yaptığı konuşmada, başkentin önemine işaret ederek, "Ankara kimseden istikamet almaz, tam aksine başkentimiz her yere, herkese istikamet çizen bir başkenttir" diye konuştu.

Bakanlık olarak Ankara'yı güzelleştirmek ve güçlendirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Kurum, başkentte 15 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Altındağ, Mamak, Yenimahalle, Çankaya ve Sincan'da ve daha birçok noktada harıl harıl kentsel dönüşümleri sürdürdüklerini belirten Kurum, şöyle konuştu:

"Bir yandan Kızılay Saraçoğlu'nda muhteşem bir restorasyon projesi yürütüyoruz. Artık bitirme safhasına geldik ki bundan rahatsız olanlar, sürekli bu projeyi durdurmak isteyenler var ama onlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar biz durmayacağız ve Ankara'mıza, Ankara'mızın merkezinde 109 bin metrekarelik alanda Saraçoğlu Projesi'ni kazandıracağız. Burada da kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız mutlu bir şekilde vakit geçirecekler. Bu alandan tam anlamıyla istifade edecekler."

"Hergelen'deki esnafımızı bu yıl içerisinde taşıyacağız"
Kurum, Altındağ'da tarihi kent merkezi ihya projesini sürdürdüklerini ifade ederek, "Hergelen Meydanı'nda çok önemli bir proje yürütüyoruz. Dün havalimanına giderken Hergelen'deki esnaflarımız için TOKİ Başkanlığımızın yapmış olduğu rezerv alanlarını gördük, inceledik ve onlar da bitme aşamasına geldi. İnşallah bu yıl içerisinde buradaki esnafımızı taşıyacağımız alanları bitiriyoruz ve onları huzurlu bir şekilde bu alanlara taşıyacağız" diye konuştu.

Altındağ Belediyesi'nin bulunduğu yeri ilçeye bir meydan olarak kazandıracaklarının sözünü verdiklerini belirten Kurum, bu yıl içinde belediye binasını yıkacaklarını ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile söz konusu alanı meydanlaştırmak ve bölgenin ihtiyacı olan otoparkları yapmak suretiyle Ankara'ya kazandıracaklarını söyledi.

Gölbaşı ilçesinde yapılan çalışmaları da anlatan Kurum, "Gölbaşı kenarında gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde yürüsünler, bisiklete binsinler. İlk etabını biliyorsunuz tamamladık, 2. etap yine Gölbaşı'nda yapacağımız millet bahçesine kadar ki oradan da İmrahor'a bağlayacağımız, Eymir Gölü'ne bağlayacağımız millet bahçesi. Çok önemsiyorum. Bunun da inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Bu yıl inşallah tamamlanacak ve sizlerin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Kurum, Gölbaşı'nda dip çamuru temizliğinin de bittiğini kaydederek, Gölbaşı Belediyesinin önünden Vilayetler Evi'ne kadar olan yaklaşık 2,5 km'lik kıyı düzenlemesi projesini de hayata geçireceklerini anlattı. Kurum, "Bu düzenlemelerle Gölbaşı'nın geleceğini çok iyi okuyoruz, değerlendiriyoruz." bilgisini verdi.

Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı bizzat millet tarafından sahada kurulan bir millet cephesi olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, "Cumhur İttifakı, küresel oyunlara set, ihanet odaklarına etten bir duvardır." dedi.

"Türkiye'yi küresel aktör, bölgesel süper güç yapacağız"
Karşılıksız sevginin önemini anlatan Kurum, "Buradaki kardeşlerimin her biri ülkesini, milletini karşılıksız sevmektedir, attığı her adımda Türkiye’yi düşünmektedir, büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle, hayaliyle yaşamaktadır. Biz bir ve bütün oldukça, et ve tırnak gibi hareket ettikçe büyük Türkiye'nin önünde kimse duramaz. 2023 ve 2024 seçimlerini de yeni zaferleri, yeni destanları da sizlerle birlikte yazacağız. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kere daha rekor bir oyla seçerek Türkiye'yi küresel aktör, bölgesel süper güç yapacağız" diye konuştu.

Gölbaşı'ndaki iftar programına AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara milletvekilleri Mücahit Arslan ile Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan ile AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 
Mucizelere kaldı... Göz-Göz düştü düşecek!
 
Pazar günü için plan yapacaklar dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz
Sanatçının toplumun aynası olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Karaburun'da geleneksel iftar yemeği verildi
İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı Yaylaköy'de geleneksel iftar etkinliği yapıldı.
5 zehir taciri tutuklandı!
İzmir'in Kiraz ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.
 
Zehir tacirlerinin evlerine baskın
Van'ın Tuşba ilçesinde, jandarma ekipleri bir ihbar üzerine eve baskın ...
Şentop’tan ’Dünya Yetimler Günü’ mesajı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, "Bireyler ...
3 yaşındaki çocuğun kahreden ölümü!
Konya’da, oyun oynadığı sırada üzerine televizyon düşen Meral El Hıdır ...
 
İmamdan cemaate uyarı!
İzmir'in Tire ilçesinde bir caminin penceresindeki kumru yuvasını, caminin ...
Yol kavgası: Aracın önünü kesip camlarını kırdılar
İstanbul'da trafikte yol verme tartışmasında iki kadın, otomobilleriyle ...
Enflasyonu eleştiren MHP'li vekil istifa etti!
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva