HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2022 Cuma - 11:45

Bakan Ersoy’dan dikkat çeken mesaj: Konu İzmirse siyasi yaklaşım doğru değil!

"2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuşan Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir ile ilgili projelerde ortak çalışılması gerektiğini belirtirken, “Biz İzmir içinde birçok projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. İzmir dediğimiz kültür turizm ve gastronomi ön planda olan şehrimiz. İzmir gibi büyük şehirlerimiz söz konusu olduğunda konuya siyasi yaklaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Bakan Ersoy’dan dikkat çeken mesaj: Konu İzmirse siyasi yaklaşım doğru değil!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları"nın İzmir ayağı Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve 35 AK Partili Milletvekili ve 5 MKYK üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

ERSOY: SÖZ KONUSU İZMİR OLUNCA…
İzmir depremi ile ilgili geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kentte yapılacak programla ile ilgili açıklama yaparak “2023 şehir buluşmaları kapsamında bugün İzmir'deyiz. Bu kapsamda bir dizi ziyaretlerimiz olacak. Toplantının ardından Tekel binalarını restorasyonu kapsamında yapılan çalışmaları ziyaret edeceğiz. Nisan sonunda 2023 festivalleri başlıyor ve hem adana hem İzmir kültür festivallerine katılmış olacak. Mart sonuna kadar tekrar hizmete açıp ana etkinlik merkezlerinden biri  haline getirerek İzmir’de kültür yolu festivallerini yapmış olacağız. Biz İzmir içinde birçok projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. İzmir dediğimiz kültür turizm ve gastronomi ön planda olan şehrimiz. İzmir gibi büyük şehirlerimiz söz konusu olduğunda konuya siyasi yaklaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Projelerin altyapısın doğru hazırlayarak projelere katılımcı bakmak lazım. Bu kapsamda Çeşme Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor, ay sonu itibari ile planlar da netleşmeye başlayacak. İzmir söz konusu olduğunda projelere siyasi yaklaşmamak lazım. İzmir ile ilgili projelerimiz varda el birlikte ile yaklaşmamız lazım” dedi. 

DAĞ: HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
Açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, depremle ilgili değerlendirme yaparak “Gece depremi haber alır almaz, İçişleri Bakanımız ile İzmir'e geldik. İzmir’de bir yerde cami minaresinin yıkılması söz konusuydu, orada incelemelerde bulunduk. Sonrasında depremin merkez üssü Buca’ya geçtik. AFAD’da krizin merkezinde değerlendirme yaptıktan sonra bakanımızı Ankara’ya uğurladık. Deprem ülkemizin gerçeği olduğu gibi İzmir’imizin de çok ciddi gerçeği. Bundan önce 2008-2004 yıllarında depremler yaşamıştık. Onlar 2020 yılında yaşadığımız deprem kadar şehrimizde hissedilen deprem değildi. Pazar günü ikinci yılını andığımız depremden sonra bugün deprem bizzat bize kendini hatırlattı. Depremi engellemek, önüne geçmek insanoğlunun ulaşabildiği nokta değil. Bizim depreme engel olmamız söz konusu olduğuna göre bina ve yapı stoku itibari ile hazır olmamız gerekiyor. Bu konuda hızlı bir şekilde adım atması gerektiğini bugün yaşadığımız hadise ile görmüş olduk. İzmir’de iki tane ciddi fay hattı üzerinde bulunuyor. Biri İzmir Fay Hattı. Diğeri ise bugünkü depremin ucu olan Tuzla Fay Hattı. Bunun için 3/2’si şehrimizin yapı stoku itibari ile deprem hazırlıklı olması gereken bir durumumuz var. 30 Ekim depreminden sonra 5 bin konut çevre şehircilik bakanlığımız tarafından imar edildi ve vatandaşlarımıza teslim ediliyor. Bugün Bayraklı Şehir Hastanesi’nin bulunduğu bölgede 150 konutun teslimi yapılıyor. Durduğumuz her dakika, her saniye bu anlamda bir kayıptır. Burada herkese görev düşüyor. Bakanlığımıza da düşen görevler biz hakkı ile yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yerel yönetimlere de ciddi görevler düştüğünü belirtmemiz gerekiyor. Yarın değil bugün sloganını da belirtmemiz gerekiyor. 1’i ağır 4 yaralımız var her birine  sağlık diliyorum” dedi.

SEÇİMDE KAZANAN AK PARTİ OLACAK
Saha çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Dağ, “Şehir buluşmaları da seçme giderken sahada yaptığımız ciddi çalışmalar. Geçen hafta 28 Ekim'de Türkiye yüzyılı vizyon belgemizi paylaştık. 28 Ekim tarihinin anlamı nedir? 28 Ekim 2022 tarihi Cumhuriyetimizin 99’ncu yıl dönümünün 1 gün öncesine tekabül ediyor. Biz 100 yıl önce bu ülkede görev yapmış her lider tarafından taş üstüne taş konularak ciddi bir yıl alınmıştır. Önümüzde 100’ncü yılımızı 1 yıllık süre var. Bizde bu kapsamda 100’ncü yıl kapsamında bir çerçeve ortaya koydu Cumhurbaşkanımız. Umarım 2023’te yapılacak seçimlerde yine AK Parti ve Cumhur İttifakı yine birinci olacaktır ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçilecektir” diye konuştu. 

SÜREKLİ: YARIN DEĞİL ŞİMDİ!
Söz alan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, “AK Parti İzmir teşkilatı olarak her türlü desteği vermeye hazırız. 2023 Şehir Buluşları Ülkemizin her tarafında devam ediyor. Yaz boyunca genel başkan yardımcılarımız milletvekillerimiz Türkiye'yi karış karış gezdi. Meclis açıldı, şimdi buluşmalar hafta sonları devam ediyor. AK Parti'de saha çalışmaları sadece seçimden seçime değil, seçimin bittiği tarihten diğer seçim başlayacağı tarihe kadar aralıksız sürer. 4 yıldır tüm teşkilatlarımız sahada çalmadık kapı gezmedik mahalle bırakmadılar. Milletimizin, İzmirlilerin yanında olduk. Seçim dönemi yaklaşıyor ve bu süreçte teknik konularda çalışma yapacağız. Geçen hafta Ankara’da Türkiye yüzyılı programına katıldı. AK Partimizin 2023 vizyon programını Genel Başkanımız paylaştı. Bu vizyon sunumuydu. Bu vizyonun için doldurulacak. Bizim söylemlerimiz sözde kalmaz. Bugünden itibaren başlıyoruz İzmir şehir buluşmaları ile birlikte Türkiye yüzyılı başlıyor. Yarın değil şimdi alandayız. Bütün İzmirlilerin  Türkiye yüzyılı ile ilgili çalışmalara desteğini bekliyoruz. Birlikte çalışalım ve birlikte hayata geçirilme. 14 Kasımdan sonra AK Parti teşkilatları olarak İzmir'deki hemşerilerimize ulaşarak katkılarını alacağız” ifadelerini kullandı.

 

 
İzmir Barosu'ndan 'kimyasal gözaltı' açıklaması!
 
İZKİTAP kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan bütçe çıkışı: Eğitimin payı sürekli düşüyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2023 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı, ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Londra temasları
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'nin ...
'Tahıl sevkiyatı için çabalarımızı sürdüreceğiz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "20 gün sonra (Karadeniz) tahıl anlaşmasının ...
 
Londra'dan gençlere seslendi: Müsterih olun
CHP lideri Kemal Kılıçaroğlu gençlere seslenerek, "Hiçbirinizin yeri sokak ...
'531 bin Suriyelinin dönmelerini sağladık'
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgeleri ...
Kasapoğlu: Yurtlar Türkiye'nin gurur tablosudur
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Dünyanın en kapsayıcı ...
 
'Seçime 7 ay kala anayasa değişikliği art niyettir'
CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, AK Parti'nin başörtüsü düzenlemesine ...
Bozdağ: Kimse hakimlere talimat veremez
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'li milletvekillerinin Yalova'daki mahkemeye ...
'Sözleşmeye uyulmuyor, iş cinayetleri durmuyor!'
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022 ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva