HABERLER>POLİTİKA
3 Eylül 2020 Perşembe - 10:55

Bakan Akar kokpitte: Geldikleri gibi giderler!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2020-2021 Eğitim Uçuş Yılı dün yapılan özel uçuşla başladı. Ege'nin kuzeyindeki dörtlü kol uçuşuna Bakan Akar da katıldı. Bakan Akar bugün yaptığı açıklamada ise Doğu Akdeniz'deki gerilim üzerinden Fransa'ya tepki gösterdi, "Geldikleri gibi giderler" dedi.

Bakan Akar kokpitte: Geldikleri gibi giderler!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri'nin yeni uçuş eğitim yılının açılışını Ege'nin kuzeyine yaptığı özel uçuşla gerçekleştirdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün de eşlik ettiği dörtlü kol uçuşunda Akar, Çanakkale Şehitler Abidesi'ni selamladı.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldiği 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2020-2021 Eğitim Uçuş Yılı'nın açılışını dün özel bir uçuşla yaptı.

Akar, uçuş için "Her zaman her yerde" parolasıyla görev yapan 113. Filo Komutanlığı'na geldi. "Ceylan" olarak bilinen Filo Komutanlığının personeli tarafından karşılanan Akar daha sonra uçuş brifingi aldı.



Türkiye’nin tüm komşularının siyasi ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade eden Akar, “Diğer taraftan da hiçbir şekilde zerre kadar hakkımızdan dahi vazgeçmeyeceğimizi, hakkımızın, hukukumuzun çiğnenmesine göz yummayacağımızı herkesin bilmesi lazım. Binlerce kilometreden gelip kabadayılık yapmaya, hak iddia etmeye, koruyucu melek rolü oynamaya kalkanlar var. Bunların kabul edilmesi mümkün değil. Bunlar gelir ve geldikleri gibi giderler” diye konuştu.

"İKİ KERE İKİ DÖRT EDER"
Türkiye’nin uluslararası hukuk, deniz hukuku, mahkeme kararları, teamüller ve iyi komşuluk ilişkilerine uygun hareket ettiğini vurgulayan Akar, şunları söyledi:

“Yunanistan arkasında Fransa, arkasında AB ile ‘Bana göre böyle’ diyerek, akla mantığa uymayan bir şekilde haklı olduğunu iddia ediyor. Dünyayı bir araya getirseniz dahi hiçbir zaman sizin ortaya koyduğunuz “iki kere iki beş eder” sözünü bize anlatamazsınız. Bu gerçek değil. Arkanızda kim olursa olsun “iki kere iki dört eder” gerçeğini değiştiremezseniz. Kıbrıs bizim mili davamızdır, oradaki kardeşlerimizin hakkını hukukunu 1974’de hangi anlayışla koruduysak 2020 yılında da aynı konumdayız.”

“FRANSA, NE HAKLA GELİYORSUN BURAYA?”
Yunanistan’ın Lozan Antlaşmasına aykırı olarak 16 adayı silahlandırdığını dile getiren Akar, “Bundan sonra böyle bir şey yapamazsınız” diye konuştu.

Tüm bu ihlallere rağmen Türkiye’nin yine de diyalog dediğinin altını çizen Akar, şunları kaydetti:

“Yunanistan ve Türkiye... Fakat burada, anlaşılması zor olan kabadayılar var. Örneğin Fransa, garantörlük yok, anlaşma yok, sen AB’nin temsilcisi de değilsin ne hakla geliyorsun buraya? Tek başına çıkıp ‘Ben kahramanlık yapacağım’ diyorsan, o kabadayılık zamanı geçti. Biz gerginlik veya kabadayılık peşinde değiliz. Biz açık ve net bir şekilde inançla imanla, bilgiyle, mantıkla, bilimle, hukukla hak alaka ve menfaatlerimizin peşindeyiz. Bunu da kimse engelleyemez.”

RUM KESİMİNE AMBARGONUN KALKMASI
Diğer dost ve müttefik ülkelerden de bu konuda objektif olmalarını beklediklerini dile getiren Akar, “Üçüncü ülkelerin de bu konuya mantıklı, aklıselimle bakmaları gerekir. Böyle olursa ancak bu konu çözülebilir. Siz eğer Güney Kıbrıs’ın ambargosunu kaldırırsanız, dengeleri bu şekilde bozmaya kalkarsanız bu barış değil çatışma, çözüm değil çözümsüzlük getirir. Bunu da herkesin bilmesi lazım” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda ülkenin birliği, bütünlüğü ve güvenliği için karada, denizde ve havada faaliyetlerini yoğun şekilde sürdüren silah ve mesai arkadaşlarına başarılar dileyen Akar, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum. Bugünlere gelmemizdeki büyük fedakarlık ve katkılarından dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

MUHARİP KUVVET KOMUTANLIĞI KARARGAHI AÇILIŞI
Öte yandan Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Birleştirilmiş Harekat Merkezi’ndeki ziyaretlerinden önce Muharip Kuvvet Komutanlığı Karargahı’nı da ziyaret etti.

Yeni karargah binasının resmi açılışını yapan Akar ve Komutanlar, karargah bahçesindeki “İstikbal Göklerdedir Anıtı”nın açılış törenine de katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıtın üzerindeki Türk Bayrağı’nı kaldırarak anıtın açılışını yapan Akar, heykeltıraş Sait Rüstem’e de eserinden dolayı plaket verdi.

Muharip Kuvvet Komutanlığı Karargahı’nın açılışını kurdele keserek yapan Akar, “Ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olsun” dedi. Akar, kestiği kurdeleyi almak isteyen personele ise “Biz bunları saklıyoruz” diyerek vermedi. (AA)

 
İzmir'den Tarsus'a 57 yaban hayvanı
 
Filipinli anne ve 2 çocuğundan 13 gündür haber alınamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli’den CHP’li Yücel'e ‘basına saldırı’ yanıtı: Acizlik içindeler!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları seçimlerinde basın mensuplarına yaşanan çirkin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Eğilmez başın gibi gökler bulutlu efem!
Mehmet KARABEL yazdı... Eğilmez başın gibi gökler bulutlu efem!
CHP, Abdullah Gül'e kapıyı kapattı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazartesi yapılan Merkez Yönetim ...
 
CHP Menderes’te görev değişimi: Ergün gitti, Koç geldi
CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün’ün istifasının ardından başkanlığa ...
CHP'li Yücel'den AK Partili Dağ'a sert yanıt: Biraz seviye, biraz edep yahu!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
Bahçeli'den 'idam cezası' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, ''Türkiye'nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ...
 
CHP’li Yücel’den Kınık ve Bergama mesaisi: Kooperatifleşme mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, beraberindeki il ...
Bakan Pakdemirli'den üzüm açıklaması: Muhalefetin bile aklında olmayan fiyatı açıkladık
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıkladıkları Toprak Mahsulleri ...
Torbalı’da ‘kansız siyaset’ polemiği!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’u hedef alan açıklamalarda bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva