HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2023 Salı - 12:13

Bakan Akar'dan bölge barışı vurgusu!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye hükumeti ile görüşmelere ilişkin, "Bizim temennimiz bunların sonucunda barış, huzur ve istikrar olması, ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin de Birleşmiş Milletler (BM) metinlerinde geçtiği gibi gönüllü, güvenli ve saygın şekilde topraklarına dönmesi" dedi.

Bakan Akar dan bölge barışı vurgusu!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna-Rusya savaşına yönelik ateşkes çağrılarına tarafların tutumuna ilişkin, "Savaşın başlamasıyla birlikte de insani yardım faaliyetlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye, bunlarla birlikte insani ateşkes, ateşkes ve barış görüşmeleri çağrılarında bulundu. Bunun için tarafların diyaloğu, bir araya gelmesi çok önemli. Bunun için tarafların hangi şartları ortaya koyacakları kendi bilecekleri konular. Sonuç olarak egemen, bağımsız devletler. Ama burada Cumhurbaşkanımızın, bizim derdimiz; bir an önce komşumuz olan iki ülkede ateşkesin sağlanması, istikrara, barışa giden yolun açılması. Tabii bir süreç bu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ilk günden itibaren devam ediyor. Dünya barışı için önemli bir katkı, önemli bir değer. Bunu bütün dünyanın anlaması gerekir" diye konuştu.

'BİR AN ÖNCE ATEŞİN SÖNMESİ LAZIM'
Türkiye'nin yoğun çabalarının bazı çevrelerce görmezden gelinmeye çalışıldığını söyleyen Akar, "Cumhurbaşkanımızın, Türkiye'nin; tahıl koridoru, esir değişimi ve diğer konulardaki çabaları çok değerli. NATO için de Avrupa Birliği için de Avrupa için de önemli çalışmalar bunlar. Bir an önce bu ateşin sönmesi lazım. Bazen bu tür durumlar kontrolden çıkıyor ve umulmadık yönlere gidebiliyor. Bunlara mani olmak için Cumhurbaşkanımız hem insani hem siyasi hem de uluslararası ilişkiler bakımından bölge barışını düşünerek tamamen iyi niyetli olarak yaptığı çağrılarını sürdürüyor" dedi.

'BÖLGE BARIŞI İÇİN BAŞLADI'
Bakan Akar, Moskova'da Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Rusya ve Suriye Savunma Bakanlarının katılımıyla gerçekleştirdiği toplantının devamına ilişkin, "Bu bir süreç. 11 yıl sonra tamamen iyi niyetle iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölge barışı için böyle bir şey başladı. Temennimiz karşılıklı görüşmeler yoluyla gelişir ve bölge için barışa, istikrara katkı sağlayacak bir duruma dönüşür. Türkiye terörle mücadele ve göç sorununa çözüm bulmak için çalışıyor. Bizim temennimiz bunların sonucunda barış, huzur ve istikrar olması, ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin de BM metinlerinde geçtiği gibi gönüllü, güvenli ve saygın şekilde topraklarına dönmesi" ifadelerini kullandı.

Akar, görüşmelerin Suriye Milli Ordusu'ndaki yansımasına ilişkin, "Biz ne Türkiye'de ne de Suriye'de beraber olduğumuz kardeşlerimizin aleyhinde, onları zora sokacak herhangi bir tasarrufta bulunmadık, bulunmayız. Dolayısıyla onlar da bu bilinçle davranmalı, provokasyona kapılmamalıdır" dedi. (DHA)

 
CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'ye ret!
 
Efe'ye Eyüpspor kancası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'ye ret!
CHP ve İYİ Parti, AKP'nin anayasa teklifi randevu talebini reddetti.
İYİ Parti İzmir’de bir isim daha vekillik için yola çıktı!
Partisinin il başkanlığı binasında milletvekilliği aday adaylığını açıklayan ...
Bahçeli, Sinan Ateş için sessizliğini bozdu!
MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi ...
 
Başkan Aslanoğlu'ndan 10 Ocak mesajı!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
Türkiye-İran-Azerbaycan'dan 3'lü zirve!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un öncülüğünde, Türkiye-İran-Azerbaycan meclis ...
Memur ve emekli zammı komisyondan geçti
Memur ve emekli maaş artışlarını içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe ...
 
CHP'li Öztrak tarih verdi: 30 Ocak'ı beklesinler!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Anlaşılan her ...
'Polisimiz uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırsın'
'En İyi Narkotik Polisi Anne' konulu seminerde konuşan Süleyman Soylu, ...
Bakan Nebati duyurdu: Esnaf ve KOBİ'lere müjde!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ'lere yönelik 250 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva