HABERLER>GÜNCEL
25 Ocak 2022 Salı - 14:18

Aydın Özcan'dan Şükürer' e sert tepki!

İzmir barosu önceki dönem başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu başkanı (İEKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir de Yaşayan balkan camiasını oluşturan muhacirlere yönelik söylemlerine “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kuruluna (İEKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyine bu anlayıştaki bir kişinin bu çağda insanları kökenine göre ayırarak, sınıflandırarak, tasnif ederek güzel İzmir’e ve görev yaptığı hiçbir kuruma pozitif katkısı olamaz derhal görevden alınız" dedi.

Aydın Özcan dan Şükürer  e sert tepki!

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu başkanı (İEKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir de Yaşayan balkan camiasını oluşturan muhacirlere yönelik söylemlerine İzmir barosu önceki dönem başkanı Avukat Aydın Özcan’dan sert tepki geldi. Aydın Özcan ,yaptığı yazılı açıklamada, tepkisini şu şekilde dile getirdi, "Ülkenin içerisinde bulunduğu bu ekonomik ve siyasi tabloda birçok sorun var iken ve çözüm noktasında olan bir kişi olarak bu sorunlara çözüm üretmek için çalışmalar yapacağına; 'İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu başkanı (İEKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in ‘ İzmir’e en büyük ihanet mübadele ile gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar’ ifadesini kullanması’ İzmir’de yaşayan yaklaşık iki milyon Balkan göçmenlerini, Balkan Derneklerini son derece üzmüş kırmıştır. İzmir’i, İzmir yapan balkan göçmenleridir" dedi.

“İzmir Türkiye’de aydınlığın, laikliğin, cumhuriyet kazanımlarının ve Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu ve yurt dışından gelenlerin dahi farkını hemen hissettikleri modern bir şehir ise ve de Türkiye’de 'İzmir Duruşu' diye bir tabir var ise bu duruşta balkan muhacirlerinin, göçmenlerinin çok büyük katkısı vardır” diye konuşan Aydın Özcan, "Balkan Göçmenleri bugün Türk siyasetinde ve yerelde de İzmir siyasetinde yeterince temsil edilmemesinin, edilememesinin acı sonuçlarını yaşamaktadır. Balkan camiası olarak bugüne kadar din kisvesi altında değişik amaçlarla Atatürk düşmanları tarafından hedef gösterilmeye, aşağılanmak istenmeye, hedef gösterilmeye alıştırılmak isteniyorduk. Ancak bu zihniyete karşı ülke çapında Balkan Göçmenleri, Dernekleri; STK ları ile, Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayetler yaparak mücadelemizi sürdürdük sürdürmeye de devam edeceğiz. Aydın ve aydınlık yüzlü insanların yaşam sürdüğü İzmir’de yaşayan yaklaşık iki milyon Balkan Göçmeninin oyunu alarak siyasette belli bir yere gelenlerin önünü açtığı ve de İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu başkanı (İEKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı sıfatı taşımasına olanak sağlayan tabanını yok sayarak Sıtkı Şükürer’in bu şahsına ait Balkan Göçmenlerine yönelik kindar ve tarihi gerçeği yansıtmayan gerçek dışı hezeyanlarını Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrisi olan bir balkan göçmeni olarak şiddetle esefle kınıyorum. Bu görüşlerinin kendisine temsil etmekte olduğu İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu başkanı (İEKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı sıfatına hiçbir şekilde yakışmadığını belirtmek istiyorum." diye konuştu

Bu konuda öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, "İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kuruluna (İEKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyine bu anlayıştaki bir kişinin bu çağda insanları kökenine göre ayırarak, sınıflandırarak, tasnif ederek güzel İzmir’e ve görev yaptığı hiçbir kuruma pozitif katkısı olamaz derhal görevden alınız, istifasını isteyiniz” diye de seslenen Özcan, "Balkan Göçmenleri bu ülkenin kurucu unsuru olup İzmir’de yaklaşık iki milyon Türkiye’de ise yaklaşık otuz milyon, biz Balkan Göçmenleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu en büyük Balkanlı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini kendisine rehber edinmiş ve onun yolundan asla dönmeyecek kişileriz. Balkan Göçmenleri bu ülkenin çimentosu, birleştirici gücü, aydınlık yüzüdür" dedi.

 
CHP'li Sertel: RTÜK Başkanı Şahin vekil olmak istiyor
 
Başkan Batur duyurdu… Gültepe Planları start aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat!
Yargıtay, internet alışverişlerinde malın ayıplı olması durumunda aracı ...
Otellerde kar fırsatçılığı: 300 liradan 100 euroya
İstanbul'da kar mağduriyetini bazı oteller fırsata çevirdi. Normalde geceliği ...
İzmir'de sokak ortasında şüpheli ölüm!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde darbedildiği öne sürülen kişinin ölümüne ...
 
Balkan Göçmenleri'nden Soyer'e çağrı: Gereği yapılsın!
İzmir'de yaşayan Balkan göçmenleri İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon ...
İzmir'in 'kaçak' raporu: Kaç kişi yakalandı?
İzmir'de kaçakçılıkla mücadele kapsamında geçen hafta düzenlenen operasyonlarda ...
Trendyol kuryeleri iş bıraktı… ‘Yapılan zam komik bir rakam!’
Yüzde 11’lik zam teklifine karşı İzmir’de de sözleşmeli Trendyol kuryeleri ...
 
Seçim barajını düşürecek kanun teklifinde sona gelindi
Cumhur İttifakı'nın hazırladığı, seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye ...
Kayıt altına almayan sokağa bırakıyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklı ırklar için hazırladığı genelge ...
MEB açıkladı... İzmir ikinci sırada!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva