HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2023 Çarşamba - 14:41

Araştırmacı Yaldız: Soyer seçimi zorlanmadan kazanır!

İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin İzmir izdüşümü ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Tunç Soyer seçimi kazanmakta zorlanamaz. Seçimi de kazanır” dedi.

Araştırmacı Yaldız: Soyer seçimi zorlanmadan kazanır!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylığı konusundaki son durum değerlendirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul, Ankara ve Aydın’da mevcut büyükşehir belediye başkan adayları ile devam edeceklerini ve İzmir dahil geri kalan illerde anketler üzerinden memnuniyet araştırması yapacaklarını duyurmuştu.

“Tunç Soyer’in tekrardan aday gösterilmesi halinde seçimi kazanma şansı ne olur?” sorusuna yanıt veren Yaldız, “Tunç Soyer seçimi kazanmakta zorlanamaz. Seçimi de kazanır” dedi.

MESELE ANKET DEĞİL KURULTAY
“Tunç Soyer olduğu için mi kazanır? Yoksa CHP’nin adayı olduğu için mi kazanır?” sorusu üzerine Yaldız, “Tunç Soyer, İzmir İl Kongresi’nin ardından kurultay için bayrak taşıdı. Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Ama Kılıçdaroğlu’nun kurultayı kaybetmesi ve Özgür Özel’e karşı taraf almasının siyasette bir bedeli var. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi için değil, tüm partiler için geçerli bir durum. Tunç Soyer olarak kurultayda bir tavır aldınız ve Kılıçdaroğlu için delegelerden imza aldınız.  Tunç Soyer siyasi bir kumar oynadı ve kaybetti. Özgür Özel’in ‘ceza da yok ödül de yok’ sözleri Tunç Soyer’i masada tutan tek şey. Ülke olarak çok olağan üstü bir süreçten geçildi. Deprem felaketlerinin yaşanması, doğal felaketlerin olması hepsi toplumda mutsuzluk yaratıyor. Toplum bu yaşanan felaketlerden dolayı yöneticilere bedel ödetirler. Soyer’in kurultayda kaybedenin yanında olması İzmir toplumu tarafından da kabul görmedi ve bir hüküm verildi. Kılıçdaroğlu devam etseydi bugün bu konuşmayı yapmazdık. Soyer kurultaya gittiğinde cebinde 55 tane delegenin Kılıçdaroğlu için imzası vardı. Bu imzalar Özgür Özel için olsaydı biz bugün bunları konuşmadık. Mesele anket değil. Kurultayda nerede durduğu, nereyi desteklediği önemli… ‘İzmir’de Tunç Soyer’le seçim kaybedilir’ demesine katılmıyorum. Tabi buna CHP aktörleri karar verecek” ifadelerini kullandı.

SOYER’İN HEDEP SEÇMENİ TARAFINDAN İSTENDİĞİNİ BİLİYORUZ
HEDEP ile bir ittifak olması durumunda bunun Soyer’in adaylığını pozitif yönde etkileyebileceğini kaydeden Ümit Yaldız, “Bu seçimde ittifakta yok, Tunç Soyer’in duruşu İYİ Parti’nin duruşuna ters bir kişilik. Fakat Soyer’in HEDEP seçmeni tarafından istendiğini biliyoruz. HEDEP’le ittifak olursa belki de masaya Soyer’in adaylık şartını götürecek. Özel, Pervin Chakar’ın elini öpen bir kişi ve HEDEP’in istediğini geri çevireceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Yaldız şunları söyledi:

Ben Tunç Soyer’in masada olduğunu düşünüyorum. Çok güçsüz de değil. CHP merkezi anket yapacağız ve sokağa ineceğiz diyor. Bence belediye başkanlarını oyalama taktiği yapıyor. Bunlar mevcut belediye başkanlarını hem zan altında bırakıyor hem de tartışmaya açıyor. CHP böyle yapınca bu sefer mevcut başkanların yıpratılması söz konusu, yap anketini koy belediye başkanlarını geç. Bu sefer mevcut belediye başkanları başarılı mı değil mi soruları sorumaya başlanıyor. İnsanlar belediye başkanı tekrar aday gösterilse bile ikileme düşüyor. Kamuoyuna bunun yansıtılmaması gerekiyor. Yerel yönetimlerden sorunlu yöneticiler var zaten. CHP olarak zaten senin elinde anketler olmalıydı. Bu sadece mevcut büyükşehir değil. Aynı zamanda ilçe belediyeler içinde olmalı. Aksi takdirde ben bir tasfiye yapacağım kendi adamlarımı yerine getireceğim demek olur. Bir ankete önde olan biri diğer ankette ikici de olabilir neye göre anketler yapıldı. Bu durum bize şunu gösteriyor İstanbul, Ankara ve Aydın’da sorun yok diğer 8 büyükşehir için sorun var demek oluyor. Ben siyasi stratejik olarak yanlış yapıldığını düşünüyorum. Anketler kamuoyuna açmadan yapılmamalı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için zaten avantaj Tunç Soyer’de… Hükümet yetkililerinin 5 yılda İzmir için neler yaptığına bakalım. Bir de Soyer’in neler yaptığına bakalım. Aziz Kocaoğlu da zamanında kumar oynamıştı. Muharrem İnce zamanında kazansaydı İzmir’in anahtarı Aziz Kocaoğlu’nun cebine alacaktı. Kocaoğlu bir bedel ödedi, bugün de Tunç Soyer bedel ödeyebilir. ‘Ödül de yok, ceza da yok’ sözü hala Soyer’i masada tutuyor. Buğra Gökçe’nin de adı geçiyor. İstifa etmesi lazım ve aday adaylığını açıklaması lazım ki bizde burada boşuna yorum yapmamış olalım.  Atilla Sertel’in bir açıklaması oldu. Olgun Atila büyükşehir için adaylığını duyurdu. Alaattin Yüksel, İzmir’de söz sahibi bir isim duruma geldi. Birçok isim konuşuluyor ama daha ziyade seçeneksiz isimler… Kimin ne kadar toplumda yeri var ona bakıyoruz. Adaylar için bizimde sahada çalışmalarımız devam ediyor”

 
Fenomen çifte yurt dışına çıkış yasağı!
 
Kırgızistan bayrak değiştiriyor
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
klavye 30 Kasım 2023 Perşembe 09:06

vaz geç ümit boşa kürek çekme

Yorumu oyla      5      3  
GERÇEKLER 30 Kasım 2023 Perşembe 09:01

Kendimi övdürecek haber yaptırmam lazım da kime ulaşabilirim :) ?

Yorumu oyla      4      3  
Mehmet Burhanettin 30 Kasım 2023 Perşembe 06:53

CHPli bir yoğurt tası da öyle.

Yorumu oyla      2      3  
İzmir sevdalısı 30 Kasım 2023 Perşembe 02:06

Onu bunu bilmeyiz. Tunç Soyer''e 2. Dönem anasının sütü kadar helaldir. İzmir Tunç''tur Tunç kalacak.

Yorumu oyla      3      5  
Niyazi Candan 29 Kasım 2023 Çarşamba 23:40

Bir ilçe belediye başkanı olacak ve şimdiye kadar sessiz kaldı, işini en ciddi yapan, dimdik duran bir adam, acaba kim ?

Yorumu oyla      4      5  
Tıpış tıpış tıpış 29 Kasım 2023 Çarşamba 18:55

Kadrolu troller yine altta dolmuş. Ulan size Binali diyorlar, tıpış tıpış gidip oy veriyorsunuz; Zeybekçi diyorlar, tıpış tıpış gidip oy veriyorsunuz. Veriyorsunuz da ne oluyor? ekonominin hali ortada, ülke mülteci kampı gibi oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu MHP'li. Madem beğenmiyorsunuz ne diye adamlarla ittifak yaptınız. 80 yaşında ittifak ortağı olursa dolar da 29 lira olur. Bakalım bu sefer tıpış tıpış kime oy vereceksiniz. Bir kere otogar metroyu, hızlı treni ve diğer 10 yıldır yapılmayı bekleyen işlerin birini bile sormadınız. Derdiniz hizmet ya; yersen!

Yorumu oyla      5      8  
Bülent Işık 29 Kasım 2023 Çarşamba 18:41

altan trolttan bomboş adamsın papağan gibi aynı şeyleri tekrarla bakalım. Bir tane dişe dokunur yorumun yok.

Yorumu oyla      6      9  
Oğuz Kaan 29 Kasım 2023 Çarşamba 17:24

geçen sefer kerhen oy vermiştim. Buradaki yorumlarımda da bunu açıkça yazmıştım. Bu sefer oy vermeyeceğim. Şayet Tunç Soyer aday olursa hayatımda ilk defa AKP'ye oy verebilirim. Dürüst namuslu ve de anayasanın ilk dört maddesine bağlılığını belirten bir aday olursa.

Yorumu oyla      8      6  
altan koralttan 29 Kasım 2023 Çarşamba 16:44

ağzına sağlık ümit kardeşim,on numara tespit yapmışsın..ekmeleddin ihsanoğlu için tıpış tıpış sandığa gidenler tunç soyer için koşa koşa gidecekler..yeter ki tıpış tıpışı duysunlar...

Yorumu oyla      12      9  
Maysa 29 Kasım 2023 Çarşamba 16:09

Polonya'da de mi Polonya da

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya geliyor. ...
Özel ile bir araya geldiler... Muhtarlardan Ankara’ya ‘Soyer’ çıkarması!
İzmir’in çeşitli mahallelerinde görev yapan 450 muhtar Ankara’ya gitti. ...
Nalbantoğlu sokak röportajında... Vekil olduğuma inandı mı acaba?
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Sokak Kedisi isimli kanalda ...
 
Akşener: Partiyi ittifaka dayayıp yan gelip yatmak için kurmadık
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında hem ittifak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya: Gazze kasabı!
İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Olgun Atila, büyükşehir için yola çıktı
Bornova’nın önceki dönem belediye başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir ...
 
CHP İzmir’den ‘adalet ve hukuk krizi’ tepkisi: Bu oyuna gelmeyeceğiz!
CHP İl Binası’nda düzenlenen "Adalet ve Hukuk Krizi" başlıklı basın toplantısında ...
İYİ Parti lideri Akşener'den asgari ücret eleştirisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
Beklenen görüşme için tarih netleşti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Ankara'da İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva