HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2024 Pazar - 12:53

Araştırmacı Yaldız’dan dikkat çeken ‘küskün başkanlar’ mesajı: Dağ’ın seçim kampanyasına su taşıyabilirler!

Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, “Pek çok mevcut CHP’li ilçe belediye başkanı eğer aday gösterilmezlerse Hamza Dağ’ın seçim kampanyasına su taşır. Bazen aleni bile taşıyan olabilir. Niye taşır? Sadece küskünlük, kırgınlık değil. Hamza Dağ, İzmir siyasetinde yokuş yapan, engel koyan biri olmaktan ziyade Ankara’da CHP’li belediyelerin projesini takip etmiş, onay almış birisi” dedi.

Araştırmacı Yaldız’dan dikkat çeken ‘küskün başkanlar’ mesajı: Dağ’ın seçim kampanyasına su taşıyabilirler!

EGEDESONSÖZ-  Gazeteciler Fatih Yapar, Ümit Yaldız, Mustafa Yılmaz ve Hanzade Ünuz, BİR TV’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri programında ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Yaldız, Programda Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın adaylığı ile ilgili olarak çarpıcı yorumlarda bulundu.

‘BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY GÖSTERİLMEZSE DAĞ’IN KAMPANYASINA SU TAŞIR’
Dağ’ın İzmir’de yerel idarelerin talepleri konusunda oldukça pozitif bir tutum aldığını ve çok sayıda projenin onaylanmasında payının olduğunu söyleyen Yaldız, “Pek çok mevcut CHP’li ilçe belediye başkanı eğer aday gösterilmezlerse Hamza Dağ’ın seçim kampanyasına su taşır. Bazen aleni bile taşıyan olabilir. Niye taşır? Sadece küskünlük, kırgınlık değil. Hamza Dağ, İzmir siyasetinde yokuş yapan, engel koyan biri olmaktan ziyade Ankara’da CHP’li belediyelerin projesini takip etmiş, onay almış birisi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kamuoyu önünde, mikrofonlar önünde hatta bir tanesi canlı yayında olmak üzere adını ve soyadını vererek açıkça üç kez teşekkür ettiği bir siyasetçi. Bazı profiller vardır. CHP’li belediye, doğrudan kırmızı kart gösteriri. Hamza Dağ böyle çalışmadı. Pek çok ilçe belediyesinin kentsel dönüşüm projelerinin onayları dahil, kredi talepleri dahil hepsinde rolü oldu. Hamza Dağ neden bunu yaptı? CHP’li belediyeler bahane üretemesin diye.”  dedi.

YALDIZ’DAN ‘ÜÇ İZMİR’ YORUMU
Saha çalışmalarına ve anketlere dair değerlendirmelerde bulunan Yaldız, İzmir’in üç farklı bölgesinden bahsederek buralardaki oy oranlarını değerlendirdi. Yaldız, İzmir’deki üç kitleyi, “Biz de aşağı yukarı Hamza Dağ’ın aday olacağını aday olma ihtimalinin yüksek olduğu ihtimalini yapmış olduğumuz araştırmalardan görüyorduk. Hamza Dağ’ın hangi özelliklerinden dolayı aday gösterildiğini, İzmir’e denk düştüğünü anlatmıştık. Bir İzmir ezberi var. İzmir, gevrek, boyoz, CHP… Aslında böyle değil. İzmir’de 3 milyonun üzerinde geçerli oy var. Bunun 1 milyonunu AK Parti zaten alıyor, alabiliyor, aldı. Son dönemde oy oranı yüzde 25’e düşmüş olsa da 1 milyon baremini gördü. İkincisi ülkenin içinde bulunduğu siyasi kutuplaşma… İzmir’in de belli bölgelerinde yoğun bir şekilde saflaşmalara sebebiyet veriyor. Bilhassa kırsal İzmir dediğimiz yer. Üç İzmir’den söz ediyorum. Bir tanesi herkesin ezberindeki İzmir. Erdoğan’ın ezberindeki İzmir de bu bence. Merkez İzmir, daha seküler İzmir, hükümete ters bakan İzmir… Bir de Hamza Dağ’ın yaşadığı Gümüşpala bölgesinde uzun yıllar kalıyor. Gümüşpala, Gültepe, Kadifekale, Mevlana gibi İzmir’in kenar semtleri dediğimiz, azımsanmayacak bir kitlenin oturduğu, belediye hizmetlerinin görece daha az alındığı, insanların merkezdekilere göre daha az eşit hissettiği bir İzmir daha var. İzmir’in içinde iki tane İzmir daha var.  Bir de bu tanıma kırsal İzmir’i de ayrı bir paranteze almak gerekiyor. Dikili, Foça, Karaburun, Urla, Çeşme gibi ilçeleri birinci İzmir’e katmak gerekiyor. Tarımsal altyapısı olan milliyetçi-muhafazakar seçmenin son dönemlerde Anadolu’ya yakın değilse de İzmir’in merkezine göre daha yüksek oranda sandığa yansıdığı bir İzmir daha var. Bergama, Kınık, Torbalı, Bayındır, Menemen, Kemalpaşa… Burada milliyetçi-muhafazakar, Cumhur ittifakı oyları var… 2014’ten beri kademeli olarak yükseldiğini görüyorum, ölçüyorum. 2014’te MHP’nin büyükşehir adayı Murat Taşer ve ilçe adayları, dış ilçelerin tamamında yüzde 20’nin altında oy almadılar” ifadeleriyle anlattı.

‘HAMZA DAĞ İLÇE SAYISINI ARTIRACAKTIR’
Millet İttifakı’nın olmadığı bir seçimde AK Parti’nin doğru sinerji ile çok ciddi oy alabileceğini belirten Yaldız, “Geçen hafta saydım. AK Parti’nin kaybettiği 12 ilçe var ve bunların üçü, dördü metropolde olmak üzere yüzde 40’ın üzerinde oylarla kaybetmiş yerel seçimde. Beydağ 48, Torbalı 45. Burada blok seçim vardı. İttifak da kalmadı bir tarafta. Cumhur İttifakı duruyor durduğu yerde. Yeniden Refah bence bir önceki seçimde olduğu gibi tamamen pazarlık payını artırmak için bir tavır içerisinde. Genel seçim öncesinde de aynı tavırdaydılar. Son dakika imzayı attılar. Cumhur İttifakı şu anda blok duruyor. Hatta kısmen İYİ Parti’nin belli yerlerde desteğini alabilir. O nedenle Hamza Dağ kırsal İzmir için biçilmiş kaftan, doğru aday. Birinci İzmir için tartışılır. Karşılığı tartışılır. Bazıları şöyle söylüyor ‘zaten oradaki oyları alacaktı’. Oyları almak başka bir şey, sandığı patlatmak başka bir şey. Maksimum oyları alarak ilçe sayısını artıracak Hamza Dağ. AK Parti’nin elinde 4 tane ilçe vardı, şu an 6 ilçe var. Kınık, Aliağa, Bergama, Bayındır ve Kiraz AK Parti’nin elinde. Menemen kuradan eklendi. Doğru büyükşehir adayı ve ilçe adaylarının yaratacağı sinerji le birlikte Kemalpaşa, Menderes, belki Torbalı, Bayraklı, Karabağlar, Buca’da çok ciddi oy aldı bir önceki seçimde Cumhur İttifakı…” ifadelerini kullandı.

‘DAĞ 5-10 İLÇE ALIRSA KABİNEDE OLUR’
Son olarak Dağ’ın parti içinde yaşattığı heyecan ile 5-10 ilçe kazanması halinde bir sonraki kabinede olabileceğine dikkat çeken Yaldız, şunları söyledi:

Hamza Dağ’ın bendeki izdüşümü şöyle: AK Parti ilk defa kendi bağrından yetiştirdiği bir adayla sahaya iniyor. Gençlik kollarından, genel başkan yardımcılığından gelmiş, İzmir’i MYK’da temsil etmiş bir isim… Dünden bugüne Hamza Dağ tebrik fotoğraflarına bakıyorum. Bergama sokaklarında, Kiraz’da Tire’de, Selçuk’ta yürüyor. Oranın ilçe başkanları grup toplantılarından fotoğraflar paylaşıyor. Şimdi CHP süreci herkesin malumu, kötü yönetiyor. AK Parti, doğru ilçe adaylarıyla Hamza Dağ projesini desteklerse üçüncü ve ikinci İzmir’den baskı uyguladığında birinci İzmir’i çözebilir. Eldeki 5 ilçe, 10 ilçe olduğunda Hamza Dağ bir sonraki kabinede olur. Hamza Dağ için de AK Parti için de bu bir başarıdır. İzmir’i kazanmaya büyük bir adım atmış olurlar. Kınık, AK Partili bir ilçe değildir. Kınık daha çok Doğru Yol Partili merkez sağ bir ilçeydi. İki dönemde belediye başkanı merkezi hükümetten aldığı destekle Kınık’a çağ atlattı. Üniversite getirdi, hastane, doğalgaz getirdi. İzmir’in bütün ilçelerinde araştırma yapıyorum. CHP’li ilçelerde vatandaşlara soruyoruz  ‘belediyeden beklentiniz nedir’. Çöpümüzü alsın, kaldırımımızı yapsın, bir de park yaparsa eyvallah diyor. AK Partili ilçeye soruyoruz: okul açsın, organize sanayi bölgesi getirsin, fabrika açsın, doğalgaz getirsin. Yerel hizmetlerle ilgili beklenti yok neredeyse. İlk 10’a zor giriyor. Hükümet tabii ki kendi iktidarının olduğu yerlere daha yoğun yatırım yapıyor, önünü açıyor. Menemen’de deniyor ki ‘belediye başkanı şu kadar yer sattı’ Sattı da ne yaptı? Menemen’in sokaklarındaki değişimi vatandaş yaşıyor. Ankara’daki destek nerede? Menemen Belediyesi Organize Sanayi Bölgesi alanı hükümetten alıyor ve onu da satıyor. Tapuyu belediyenin üzerine geçirip borçları ödüyor, borçsuz belediye olarak önü açılıyor. Şimdi Menemen’e AK Parti’nin kazandığını, ben 10 ilçeyi geçebileceğini düşünüyorum. İYİ Parti bütün ilçelerde aday çıkarıyor. Yüzde 4 alsa Aradaki fark zaten kapanıyor. AK Parti için merkeze hitap eden isimler de konuşuldu. Mahmut Özgener, Ender Yorgancılar, Selim Gökdemir gibi iş insanlarının ismi de geçti. Fakat AK Parti’nin kendi seçmen ve üye tabanını heyecanlandırmak bakımından bakılırsa Hamza Dağ bu isimler arasında 1 numaraydı. AK Parti’nin seçmenini ve üyesini heyecanlandıran, sokağa döken, kazanmaya sevk eden bir adaydır bana göre. Belki Atilla Kaya da çıksa ona yakın bir reaksiyon olabilirdi. AK Parti bir seçim önce Denizli belediye başkanlığı yapmış birini getirdiği için, daha öncesinde Binali Yıldırım’ı getirişini kimse tartışamadı… İzmir’e gelişi 2011. Aday oluşu 2014. Üç sene sonra aday oldu. Hamza Dağ’ın farkı şu: Daha Egeli, İzmirli, Gümüşpala çocuğu. Binali Bey’in de hizmetleri var. Binali Bey’i tartışmadık zaten aldık kabul ettik.

 
Soyer 'enseyi karartmayın' dedi ve ekledi: Daha güzel memleketi beraber kuracağız!
 
Karşıyakalı miniklerin sömestr sevinci!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eskiköy 22 Ocak 2024 Pazartesi 09:05

ceket 60 hamza 40 alır

Yorumu oyla      2      1  
alen doğu gencere 21 Ocak 2024 Pazar 20:31

yazdıklaırnın hepsi yalan ve iftiradan ibaret emeklisini dusunmese yas sınırını kaldırıp mılyonlarca kişiyi emekli etmezdi, emeklisini düşünmese alın size enflasyon farkı der artı 5 puan yapmazdı. Yap ilet devreti iyi anla üeşkeş falan yok. Devletın cebınden kurus cıkmadan dev projeler yaptırılıyor, Ağır vergi falan da yok. Bugun izmir sanayisine bakarsan 20 sene oncesine oranla veya 5 sene oncesine oranla bos fabrika arazisi bile bulunmuyor.

Yorumu oyla      1      10  
Murat 21 Ocak 2024 Pazar 19:29

Elbette eleştirilecek konular var ama daha geniş zaman bantlarinda dış pilitika bağlamında değerlendirmeler yapmak lazım. Sizde oyunuzu Tunç Soyere verin o da kaleler kurmaya oyunlar oynamaya devam etsin ama dikkat etsin o kaleler kağıttan Nefesi güçlü biri çıkar mazallah.Sizde altında kalmayin

Yorumu oyla      1      6  
LALE 21 Ocak 2024 Pazar 18:54

KUTARIN İZMİRİ CHP DEN

Yorumu oyla      1      12  
Alen doğu gencer 21 Ocak 2024 Pazar 18:01

sevgili murat. AKP madem dava ve hizmet odaklı bir parti o zaman neden ülkeye 15 milyon küsür sığınmacıyı doldurup . ülkenin demografik yapısını bozuyor?? AKP madem iyi niyetli bir parti . o zaman neden liakata önem vermeyim ülke ekonomisinin içinden geçtiler ve geri döndürülemez düzeye getirdiler??? AKP madem hizmet partisi o zaman neden emeklisine hizmet etmiyor ? bu insanlar yıllar boyunca bu devlete primlerini ödediler şimdi neden cezalandırılıyorlar ?? akp madem dava ve hizmet için var bu nasıl dava kardeşim hedef bir 2023 oluyor tutmayınca 2033 oluyor . baktılar oda olmayacka hedef 2053 oluyor bu nasıl hizmet kardeşim ? ülkeyi hizmet diye kandırıp 5 çetelere yap işlet devretleri peşkeş çekiyorsunuz . üstüne ücret garantisi veriyorsunuz . tutmayınca halkı ağır vergiler ile ezerek parasını halka ödetiyorsunuz. bu nasıl hizmet kardeşim ??? yazacak çok şey varda neyse... Bak ben vatanını milletini seven bir vatandaş olarak AKP bırak hamza dağı rahmetli piriştinayı mezarından kaldırıp aday yapsa oy vermem.

Yorumu oyla      8      4  
Eski başkan 21 Ocak 2024 Pazar 16:45

Her ilçeye bir belediye başkanı atanacaktır, ama 2019 yılında Istanbul'dan Buca'ya belediye başkanı atandı tekrar Izmır'de ikamet etmeyenler belediye başkanı olarak atanırsa elenen başkanlar ve halk kesinlikle oy vermeyecektir,genel seçimlerde yüz yetmiş milletvekili aday adayı olmak için müracaat etti bunların içinden adam bulamayıp istanbul ve Ankara'dan milletvekilleri atandı izmir halkı kerhen oy verdi,ama bir çok seçmen vermedi,bu seçimlerde daha açık şekilde dayatma belediye başkanlarına halk ve seçmen oy vermeyecektir,sonuç ne olursa olsun işte AKP gelecek laiklik gidecek palavralarını asla dinlemeyecektir ÖNDEYİZ KAZANDIK palavraları ile seçimi kazansınlarda görelim...

Yorumu oyla      6      6  
Bülent Işık 21 Ocak 2024 Pazar 16:25

2032 Avrupa futbol turnuvası maçları için UEFA'ya bildirilen 8 şehir arasında niçin Izmir yok? 8 şehir arasında Trabzon'un nüfusu 800 bin İzmir'in nüfusu Trabzon'un 5 katından fazla. İzmir'e butik stadlar yapmaya devam.

Yorumu oyla      11      1  
Murat 21 Ocak 2024 Pazar 13:41

Svg Ümit Yaldız. Hamza Dağın İzmir için sunduğu katkının sebebini neden CHP bahane uretmesin diye yaptığını söyleyerek 'bir öznel niyet okumaya basvuruyorsun.Bunu neden yapıyorsun. Ak Parti'nin bir hizmet ve dava partisi olabileceği,hizmet etmenin manevi tatmini ile yoluna devam ettiği gerçeğine neden gozlerini kaaptiyorsun. Bu niyet okumalarini neden mevzu Tunç Soyer olunca yapmıyorsun. Yonettigi belediyelerin butcelerini nerden nereye getirdigini neden görmezden geliyorsun.Bakma yapma bunu güzel kardeşim.Yapma.Yakisi kalmiyor

Yorumu oyla      4      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski vekil, Büyükşehir adayı Bayır net konuştu: Ön seçim için hala vakit var!
İzmir’de Büyükşehir ve ilçe başkan adaylarının hala hangi yöntemle tespit ...
CHP'li Yüksel'den DİSK Ege'ye ziyaret!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir Milletvekilliği (24.Dönem), Genel Başkan ...
CHP İzmir'den Valiliğe 'sahne' tepkisi!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın Adnan Menderes ...
 
İYİ Parti'nin Ordu adayı belli oldu
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 2018 yılında istifa eden, ...
Erdoğan, İtalya Başbakanı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi kabul etti.
Diyarbakır'da 'camide darp' iddiasına inceleme
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, ...
 
Dağ'dan ilk mesai... Eski başkanlarla buluşacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Hamza ...
Özel'den 'Özgür efendi' yorumu
CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "Özgür efendi" ...
Saadet Partisi'nin aday tanıtım günü belli oldu
Saadet Partisi, sosyal medya hesaplarından 31 Mart yerel seçimler öncesi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva