HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2024 Pazar - 10:02

CHP İzmir'den Valiliğe 'sahne' tepkisi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın Adnan Menderes Havalimanı'nda partililere seslenmesi için kurulmasına izin verilen sahne ile ilgili CHP İzmir'den İzmir Valiliği'ne tepki geldi. Söz konusu VIP kapısında CHP Lideri Özel için de sahne kurmak istediklerini belirten CHP İzmir İl Başkanlığı ancak bu talebin İzmir Valiliği'nden 'yasak' gerekçesiyle geri çevrildiğini belirtti. Açıklamada "İzmir Valiliği devletin kurumudur. Valilik parti devleti kafasıyla, iktidar korkusuyla veya yandaşlığıyla hareket edemez." denildi.

CHP İzmir den Valiliğe  sahne  tepkisi!

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ı açıklamıştı.

İzmir'e gelen Dağ, Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlenen programda teşkilat üyeleri tarafından karşılanmıştı. Binlerce partili Adnan Menderes Havaalanına akın ederken, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ VIP kapısı önünde kurulan sahneden vatandaşlara seslenmişti.

Ancak o sahne ile ilgili CHP İzmir’den Valiliğe tepki geldi. İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 7 Kasım 2023 günü İzmir’e gelen CHP Lideri Özgür Özel’in İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında partililere seslenebilmesi için mobil sahne kurmak istedikleri ancak bu talebin İzmir Valiliği’nden yasak gerekçesiyle reddedildiği ifade edildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Parti Devleti Kafasıyla Valilik Yönetilemez

Adaletin, eşitliğin, liyakatin ve devletin tarafsızlığının mumla arandığı AKP iktidarlarında, parti devleti zihniyetinin Valilikleri ele geçirdiğine İzmir’de bir kez daha şahit olduk.

7 Kasım 2023 tarihinde, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’i genel başkanlığa seçilmesinin ardından İzmir’e ilk gelişi esnasında, örgütümüz ve İzmirliler ile birlikte İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında karşılamıştık.

Bu karşılamaya katılan vatandaşlarımıza, Sayın Genel Başkanımızın seslenebilmesi için de mobil bir sahne kurmak istedik.

Bu sahnenin kurulması ve genel başkanımızın İzmirlilere seslenmesi, “havaalanında sahne kurulamayacağı ve İzmir Valiliğinin yasaklaması” gerekçesiyle emniyet görevlilerimizce engellendi.

Sahnenin kurulma sebebinin kısa bir karşılama ve teşekkür konuşmasından ibaret olduğu tarafımızca ifade edilmiş olsa da, küçük bir sahnenin ve ses sisteminin kurulmasına “yasak” gerekçesiyle izin verilmedi.

Önce havaalanı sorumlu müdürleri ile ardından da İzmir Valimize vekalet eden Sayın Vali Yardımcımızla görüşmelerimizde de aynı gerekçe ile organizasyonumuz izin verilmemiş, engellenmişti. O gün koyulan yasağa uymuş, devletin valiliğinin sözüne güvenmiş, saygı göstermiştik.

Ancak gördük ki, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının 20 Ocak 2024 tarihinde İzmir havaalanında karşılanması için büyük bir sahne, tamda VIP alanı çıkışına kurulmuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin Ana Muhalefet Lideri ve CHP Genel Başkanı için istenen izin, İzmir Valiliğince “yasak” denilerek verilmemiş ama aynı Valilik AKP’li bir büyükşehir belediye başkan adayına, aynı alanda saatlerce kullanılan büyük sahneye bakıldığında “ Size Yasak Yok. Sahne kurup miting yapabilirsiniz” denmiştir. Üstelik o alanda cumhur ittifakı il başkanları, milletvekilleri konuşmalar yapmış, sahne saatlerce o alanda kullanılmıştır.

İzmir Valiliği devletin kurumudur. Valilik parti devleti kafasıyla, iktidar korkusuyla veya yandaşlığıyla hareket edemez. Yasak varsa herkese uygulanmalı, yoksa herkese aynı imkan verilmelidir.

Devlet kurumuna ve yöneticilerine yakıştıramadığımız bu tavır, yaklaşan yerel seçimler içinde bizleri kaygılandırmaktadır. Seçim çalışmaları ve propaganda sürecinde iktidardan yana tavır alacak bir Valilik, İzmir’de seçim sürecinin gergin geçmesine, adaletsizliklere ve eşitsizliğe yol açacaktır.

Şimdi havaalanı konusundaki bu ayrımcılığın sebebi ile ilgili açıklamayı ve Valiliğin tüm siyasi partilere eşit mesafede olup olmadığına ilişkin cevabını beklemekteyiz.

Aynı tavrın devamıyla iktidar partisinin desteklendiği, İzmir’de iktidar olan partimize yasaklar koyulmaya çalışıldığı bir sürece izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyor, İzmir Valiliğini tarafsızlığa ve sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.

 
Yediği yemek sonu olmuştu... Ece'nin annesinden '649 günlük' otopsi isyanı!
 
CHP'li Yüksel'den DİSK Ege'ye ziyaret!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 21 Ocak 2024 Pazar 21:09

La atama il başkanı donanımsız şenol işin gücün boş işler ve ucuz şovlar! Millet sana gülüyor gülüyor ama ağzı ile değil! :)

Yorumu oyla      6      3  
ANKARA 21 Ocak 2024 Pazar 21:08

İzmir'e Vali Atandigin da Kos Kos Yapip Valiyi Tebrik Etmeyeceksin... Petrol Bulduk Nasil Yalan Bir İcerik İse Uzaya Ciktik Denildigin de Chp Ve Belediye İnternet Sitelerin de Tebrik Ediyoruz Uzaya Ciktik Demeyeceksiniz... Akp Chp ye Nasil Davraniyorsa Chp de Akp ye Ayni Dozda Davranmadikca Bu İsler Duzelmez... Vali Atandi Kos Kos Tebrik Et! Sana Ne Yaaa! Uzaya Cikmisiz Hemen Chp İzmir İl Genclik Kollari Ve Chp li Belediyeler İnternet Sitesine Tebrik Mesajlari.. Chp Olarak Akp yi Hukumeti Tebrik Etmek de Nedir Sana Mi Kaldi Tebrik Etmek...

Yorumu oyla      2      2  
Vatandaş 21 Ocak 2024 Pazar 12:58

Önceki yıllarda eski CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu partililer tarafından protesto edilmiş izdiham yaşanmıştı taşkınlık olur diyerek izin verilmemiştir belki tâbi ki takdir ılgili kurumundur..

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin Ordu adayı belli oldu
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 2018 yılında istifa eden, ...
Erdoğan, İtalya Başbakanı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi kabul etti.
Diyarbakır'da 'camide darp' iddiasına inceleme
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, ...
 
Dağ'dan ilk mesai... Eski başkanlarla buluşacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Hamza ...
Özel'den 'Özgür efendi' yorumu
CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "Özgür efendi" ...
Saadet Partisi'nin aday tanıtım günü belli oldu
Saadet Partisi, sosyal medya hesaplarından 31 Mart yerel seçimler öncesi ...
 
AK Parti İzmir’in seçim sloganı belli oldu!
Büyükşehir adayını Hamza Dağ olarak belirleyen AK Parti İzmir’in seçim ...
Dağ'a miting gibi karşılama... AK Parti İzmir'den gövde gösterisi!
Dağ'a miting gibi karşılama... AK Parti İzmir'den gövde gösterisi!
İnan'da İzmirlilere mesaj: Dağ'a ve AK Parti'ye 1 dönem fırsat verin!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva