HABERLER>EKONOMİ
22 Mart 2022 Salı - 09:12

Araç şarj istasyonlarına geri ödemesiz destek

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan karar göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarına, yatırım bedelinin yüzde 75'ine ve 20 milyon TL'ye kadar geri ödemesiz destek verecek.

Araç şarj istasyonlarına geri ödemesiz destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknolojik ürün yatırım destek programı hakkında yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşlar ile vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen sanayiye yönelik ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlar, teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan işletmelerin, bölgede başlatıp sonuçlandırdıkları ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlar, kamu araştırma altyapılarında ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlar ile özkaynaklar kullanılarak yapılan ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan veya TÜBİTAK tarafından onaylanan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlara da proje bedelinin yüzde 60'ına ve 10 milyon TL'ye kadar geri ödemesiz destek sağlanacak.

Yazılım giderleri dahil edildi
İşletmenin talep etmesi halinde makine ve teçhizat desteği kapsamında tanımlanan destek tutarının yüzde 25'ine kadar teminat karşılığında ön ödeme yapılabilecek. Düzenlemeyle makine ve teçhizat üzerinde çalışan yazılım giderleri de destekleme kapsamına dahil edildi.

Makine ve teçhizat desteği sağlanacak yatırım projeleri için destek süresi, Sanayi Bakanlığı ile işletme arasında yapılan sözleşmenin imza tarihinden başlayarak en fazla 36 ay olarak belirlendi. Uygun görülmesi halinde bir defaya mahsus 6 aya kadar ek süre verilebilecek.

Bakanlık destek çağrısı yapabilecek
Buna göre, yatırım konusu teknolojik ürünün, yurt içinde üretime ilk defa konu olması veya mevcut üretiminin yurt içi pazar ihtiyacını karşılamada büyük oranda yetersiz olması halinde Sanayi Bakanlığınca sayılan yatırımlar için destek başvurularına ilişkin çağrı duyurusu yapılacak.

Destek başvurusu çağrıları; bakanlıkça belirlenecek teknoloji alanlarında yatırımcıların sunacakları ürün veya hizmetler için yatırım projelerinin veya sektörel, bölgesel veya ulusal ihtiyaçların giderilmesi amacıyla Bakanlık tarafından yeri, kapasitesi, teknik özellikleri gibi detayları belirlenmiş yatırım konularına ilişkin yatırım projelerinin desteklenmesine yönelik olabilecek. Bakanlıkça, sözleşme imzalanacak yatırımcıdan destek tutarının yüzde 6'sına kadar kesin teminat mektubu alınabilecek.

Sıfırlama yetkisi var
Bakanlık, yatırım projelerine sağlanacak makine ve teçhizat desteği oranlarını veya destek üst limitini, yukarıda belirlenen üst sınırlar içinde kalmak kaydıyla çağrı özelinde belirlemeye ve çağrı özelinde belirlenecek kriterlere göre farklılaştırmaya yetkili olacak.

Çağrı duyurusunda belirlenen destek oranı ve destek üst limiti dâhilinde kalmak kaydıyla yatırımcı tarafından talep edilen tutarlar, Değerlendirme Komisyonu kararı ile destek tutarı olarak uygulanabilecek.

Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, yatırımların çağrı amaçlarına uygun şekilde tamamlanmaması durumunda sözleşmede belirlenen yaptırımları uygulamaya veya sözleşmeyi sona erdirmeye, destek oranı ve miktarını azaltmaya veya sıfırlamaya yetkili olacak.

 
Abramovich’in ikinci yatı da Türkiye açıklarında
 
Zelenskiy'den Donbas'ı tanıma sinyali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 personel alacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı sözlü sınav sonuçlarına göre 'kütüphaneci' ...
Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik!
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Türk lirası mevduat veya katılma ...
Dolar ve altın haftaya nasıl başladı?
Dolar güne 14.82 seviyelerinde, Euro/TL ise 16.37 liradan başladı.
 
KKM'de toplanan para 570 milyar lirayı aştı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat hesabına ...
Bayram ikramiyesi için masadaki 4 formül
Ramazan bayramı yaklaşırken gözler bayram ikramiyesine çevrildi. Sabah ...
O kuyumcuların sorunu çözüldü
Yetki belgesi alamayan kuyumcuların, mesleki yeterlilik belgesi imkanı ...
 
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, petrol fiyatlarının yükseldiğini ...
'İzmir hafta sonu seçeneği olacak!'
Egeli turizmciler, açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde Balkan ...
ETİK ve TÖMER arasında turizm işbirliği!
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ile Ankara Üniversitesi ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva