HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Nisan 2024 Cuma - 19:01

Annelere ulaşım müjdesi: Aylık 60 biniş hediye!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan ‘Anne Dayanışma Kartı’ önerisi meclisten onay aldı. AK Partili meclis üyelerinin ret oyu verdiği ilgili gündem maddesi CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyu ile meclisten geçerken açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, “. İnşallah sizlerle birlikte önümüzdeki aylarda yıllarda bunları daha da arttırarak devam edeceğiz. Benim vaatlerimi insanlara iletirken söylediğim bir şey varı; Altından kalkamayacağımız yüklere sokmayalım belediyemizi aşama aşama daha iyiye gidecek şekilde çalışalım” dedi

Annelere ulaşım müjdesi: Aylık 60 biniş hediye!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclisinin 2’inci oturumunu gerçekleştirdi.

Kültürpark’ta yer alan meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise başkanlık makamı tarafından meclis gündemine getirilen su  ve emekliler ve anneler önerilerinin görüşülmesi yer aldı.

ANNE KART’A OY ÇOKLUĞU
Yapılan incelemeler çerçevesinde yardım alması uygun görülen 0 - 4 yaş ( 0-48 ay ) arası çocuğu bulunan annelerin çocukları ile birlikte sosyal hayatta daha aktif yer alabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm toplu taşıma araçlarında çocukları yanında iken kullanabileceği aylık 60 kontör yüklü Anne Dayanışma Kartı verilmesi önerisi ise Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Verilen öneriye AK Partili üyeler ‘ret’ oyu verirken, ret kararların gerekçesi olarak “Anne dayanışma kartı hakkında komisyona sevk edilen önerge mevcut hakları azaltan bir önergedir. Bu nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına red oyu kullanıyoruz”

SEVİL: SİSTEM KENDİ MAĞDURUNU YARATIYOR
Ret verme kararı hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi  Burçin Kevser Sevil, “Bu İzmir basınında büyük yankı uyandırdı. Çok yeni bir vaatmiş,  dünya yeniden keşfedilmiş gibi bir algı oluşturuldu. Geçen dönemin meclis üyesi olarak söylemek isterim ki zaten bu İzBB'nin var olan uygulamasıdır. 2019-2024 yılları arasındaki meclis üyeleri tarafından verilmiş karardı. Bir önceki dönemde  uyguladığımız  sistem 0-5 yaş  arası çocuğu olan ve kriterleri karşılayana nelerdi. Bunun 0-4 yaşa indirildiğini ördük.Bununla birlikte değişiklik, uygulanan sistemde 10 konter veriliyordu bu 60 kontöre çıakrılsın önerisi verildi.Bizim ret vermemizdeki gerekçe; Bu şehirde sosyal yardıma ihtiyacı olan aileler ve çocuklar var. Bizim amacımız çocukların anneleri ile seyahat edebilmelidir. Geçen ay çocuğu 5 yaşına girmiş anne, geçen ay 10 kontör olsa da kullandı.Ancak bu kadar geçerse önümüzdeki ay 5 yaşındaki anne bundan yararlanamayacak. Sistem burada kendi mağdurunu yaratıyor. Biz diyoruz ki böyle olmasına gerek yok. Ancak verilmiş hakkı insanların elinden almayalım, maliyet hesabından daha uygun hesaba gidelim 60 değil 40 kontör uygulayalım" dedi.

TUGAY: İYİYE GETİRECEK ŞEKİLDE ÇALIŞALIM
Söylemlere yanıt veren Başkan Tugay, "Daha önceki uygulamayı kaldırmıyoruz. 5 yaşındaki çocuğu olanlar a10 kontör veriyoruz. Birde 0-4 yaş arasına 60 kontör verdiğimiz ek bir uygulama çıkarıyoruz. Daha önce aldığımız kararlar geçerli biz bunu geliştirdik. İnşallah sizlerle birlikte önümüzdeki aylarda yıllarda bunları daha  da arttırarak devam edeceğiz. Benim vaatlerimi insanlara iletirken söylediğim bir şey varı; Altından kalkamayacağımız yüklere sokmayalım belediyemizi aşama aşama daha iyiye gidecek şekilde çalışalım" dedi.

YILDIZ: 5 YAŞ İÇİN KONTÖR SAYISI ARTMALI
AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız eşitliğin sağlanması gerektiğini belirtirken, “Meclise verdiğiniz bilgi ile bürokratların komisyona verdiği bilgi arasında büyük bir çelişki var.Kiraz ve Ödemiş'teki bir anneye 10 kontör verdiğinizde zaten bunu almak için bir yol kat ediyor aldığında da elinde dönerken kontör olmuyor. Dediğiniz gibiyse 5 yaş içinde kontör sayısının artması gerekiyor.

BEN VAADİMİ YERİNE GETİRİYORUM
Son olarak tekrar konuşan Tugay, “Ben vaadimi yerine getiriyorum. İzmir halkı beni seçti.Belediyeyi ekonomik olarak zora sokmayacak şekilde idare etmemiz lazım. İlerleyen günlerde daha da iyileşecektir” dedi.

 
İzmir’de suya yüzde 25 indirim!
 
IMF'den kritik reform programı açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kadir yüce 19 Nisan 2024 Cuma 22:55

90 dakika ücretsiz den yine ses yok.sanirim güme gidecek. İnşallah uykulamaya koymak için bir bahane üretmezler

Yorumu oyla      0      0  
harun 19 Nisan 2024 Cuma 21:55

sacma bir hareket otobusler zaten tıklım tepiş bir de bebek arabası dolduracaksınız anne derken 20 yasıundakı anne ile 40 yasındakı anne farklıdır

Yorumu oyla      0      0  
İzmili 19 Nisan 2024 Cuma 20:04

Umarım İzmirliler bu meclis kararlarına olumsuz oy kullananları bir sonraki secimlerde katmerli olarak cezalandıracaktır.

Yorumu oyla      0      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de suya yüzde 25 indirim!
Seçim döneminde vaatleri arasında ‘su indirimi’ olan İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir'den emeklileri sevindiren karar
İhtiyaç sahibi emeklilere verilecek olan Emekli Dayanışma Kart ile su ...
Başkan Mutlu’dan Oyuncu Mert Fırat’la Konak turu
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ünlü oyuncu Mert Fırat’la ...
 
Toplu taşıma 23 Nisan'da ücretsiz!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıldönümünün kutlanacağı ...
Çiğli Belediyesi'nden 'sokak hayvanları' atağı!
Çiğli'nin Harmandalı Bölgesi'ndeki vatandaşların sokak hayvanları ile ...
Tarım Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi standına yoğun ilgi
Aydın’da bu yıl 11’ncisi düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda Ve Hayvancılık ...
 
Bayraklı’da kemer sıkma en üstten başladı… Önal’dan ‘maaş’ feragat kararı!
Yerel seçimler sonrası bir çok belediyede kemer sıkma tedbirleri alınırken, ...
Urla'da faaliyet raporuna şerhli onay!
Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen ...
GESİFED'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva