HABERLER>SPOR
21 Mayıs 2022 Cumartesi - 21:42

Anadolu Efes ikinci kez Avrupa şampiyonu!

urkish Airlines EuroLeague final maçında Real Madrid'i 58-57 yenen Anadolu Efes üst üste 2. kez Euroleague şampiyonluğuna ulaştı.

Anadolu Efes ikinci kez Avrupa şampiyonu!

Avrupa'nın dev kupası Turkish Airlines EuroLeague'de son şampiyon Anadolu Efes, bir kez daha unvanını korumak için sahaya çıktı. Final Four Yarı Finali'nde Olympiacos'u, Vasilije Micic’in son saniye üçlüğü ile deviren Ergin Ataman'ın öğrencileri Barcelona engelini aşmayı başaran Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Son şampiyon unvanı ile parkeye çıkan Anadolu Efes, nefesleri kesen maçta İspanyol devini 58-57'lik skorla devirerek üst üste 2. kez şampiyonluğuna ulaştı.

Maçtan anlar

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Stark Arena’da oynanan final mücadelesine Anadolu Efes, Micic, Larkin, Anderson, Moerman ve Pleiss beşi ile başladı. Maçın ilk 2 dakikalık böümünde iki takımda da savunmalar ön plana çıkarken sayı üretilemedi. Anadolu Efes'in ilk sayısını Micic, faul çizgisinden buldu. Real Madrid ise açılışı Adam Hanga ile yaptı. İlk çeyreğin 5 dakikalık bölümü iki takımın karşılıklı sayıları ile Anadolu Efes'in 7-6'lık üstünlüğü ile geçildi. Tavares'in hücum ribaundları ile boş döndüğü atakları değerlendiren Real Madrid'e Anadolu Efes Micic ve Larkin'in sayıları ile cevap verdi. İlk çeyrek Real Madrid'in 15-14'lük üstünlüğü ile tamamlandı.

İLK ÇEYREK SONUCU | Anadolu Efes 14-15 Real Madrid

Maçın 2. çeyreğine 2 takım da sert savunma ile başladı. çeyreğin 5 dakikalık bölümü karşılıklı basketler ile geçildi. Sonrasında Anadolu Efes'in hücumlarını durduran İspanya temsilcisi, dış şutlarda bulduğu sayılar ile farkı 7'ye kadar çıkardı. Larkin ve Micic ile art arda sayılar bulan ve Real Madrid'e karşılık veren Anadolu Efes devreye 34-29 geride girdi.

İLK YARI SONUCU | Anadolu Efes 29-34 Real Madrid

Micic ve Larkin devrede

Karşılaşmanın ilk yarısını Real Madrid'den Walter Tavares, 12 sayı 7 ribaund ile tamamlarken, Anadolu Efes'te Micic ile Larkin takımını ayakta tutan isimler oldu. Shane Larkin ilk yarıda 10 sayıyla mücadele ederken, Micic'te 13 sayı buldu.

Kıran kırana mücadele

Üçüncü çeyreğin başlangıcında hücumda istediği oyunu sergilemekte zorlanan Anadolu Efes, Real Madrid'in sayılarına da engel olamayınca çeyreğin bitimine 5 dakika kala 9 sayı geriye düştü. Televizyon molası sonrası Pleiss'in sayıları ile toparlanan Anadolu Efes, son çeyreğe yalnızca 2 sayı geride girdi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU | Anadolu Efes 40-42 Real Madrid

Sinirler gerildi

3. çeyreğin son anlarında Anadolu Efes'ten James Anderson ile Real Madrid'den Vincent Poirier arasında sinirler gerildi. İkili arasında yaşanan ufak itişmenin ve sözlü tartışma araya girenler tarafından çok büyümeden sonlandırıldı. İki basketbolcuyu da sportmenlik dışı faul çalındı.

Anadolu Efes geri döndü

Karşılıklı hatalarla başlayan final periyodunda Anadolu Efes, Micic'in 3 sayılık basketi ile öne geçti. Sonrasında Tibor Pleiss'ın boyalı alanda etkili oyunu ile Real Madrid'in sayılarına karşılık veren Anadolu Efes, son beş dakikaya 50-49 geride girdi. Son dakikalara kadar kıran kırana geçen ve karşılıklı sayılara sahne olan mücadeleden 58-57'lik skorla galip ayrıldı

MAÇ SONUCU | Anadolu Efes 58-57 Real Madrid

Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman: Tarih yazdık
Avrupa'nın dev kupası Turkish Airlines EuroLeague'de son şampiyon Anadolu Efes, finalde İspanyol devi Real Madrid'i devirerek, üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaştı. Avrupa'nın 1 numarası olan Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, maçın hemen ardından açıklamalarda bulundu. 

 Büyük bir coşku yaşayan tecrübeli başantrenör, EuroLeague'in İngilizce yayına Türkçe konuşarak, "Tüm Türk halkına armağan olsun. Şampiyon olduk. Tarih yazdık." ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman'ın açıklamaları şu şekilde:

"Şimdi Türkçe konuşacağım. Bu takım Türkiye'de kanını, canını, yüreğini Ay-Yıldız için feda eder. Tüm Türk halkına armağan olsun bu şampiyonluk Şampiyon olacağız dedik. Şampiyon olduk. Tarih yazdık. İşte Türk adamı budur!"

 
Devrilen kömür yüklü tır ulaşımı aksattı
 
Genç Türkiye Forumu İzmir'de toplandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yıllık serüven yenilgiyle bitti!
Spor Toto 1. Lig'de 38. ve lig etabının son haftasında NasaDoge Menemenspor ...
İzmir'de futsal rüzgarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Dünya Bosna ...
Altay'dan Süper Lig'e buruk veda!
Küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Altay Süper Lig'teki son maçında ...
 
Sporcu konuştu: Tokat atmasını ben istedim
Tekvando maçını kaybettiği için antrenörünün tokat attığı 17 yaşındaki ...
Altay'da yeni yönetime tam destek
Spor Toto Süper Lig'de tutunamayan Altay'ın dün tamamlanan olağanüstü ...
Karşıyaka yasağı yine açacak
Karşıyaka, dış transfer için yine yasağı kaldırma yoluna gidecek.
 
Göztepe veda maçına çıkacak!
Göztepe, yarın son maçına Adana Demirspor deplasmanında çıkacak.
Kahraman'dan ilk maç yorumu: Harika bir hikaye yazdık!
Boluspor'a son dakika golüyle 2-1 mağlup olan Altınordu'da teknik direktör ...
Şampiyona heyecanı tam gaz... Milliler, ilk 18'e kaldı!
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Plaj Voleybolu Dünya Turu VW ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva