HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2022 Salı - 18:22

AKPM'den İzmir'de önemli zirve!

CHP Genel Sekreteri ve ilgili Komisyon Başkanı Selin Sayek Böke ve Avrupa Sosyal Haklar Komitesi Başkanı Karin Lukas ve AKPM Genel Sekreteri Despina Chatzivassiliou-Tsovilis, “Kapsayıcı, Adil ve Sürdürülebilir Kalkınma” konulu Açılış Konferansı’nda İzmir'de bir araya gelecek.

AKPM den İzmir de önemli zirve!

Bu yıl 22-23 Eylül tarihlerinde İzmir’de TBMM ev sahipliğinde toplanacak olan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu toplantıları öncesinde CHP Genel Sekreteri ve ilgili Komisyon Başkanı Selin Sayek Böke ve Avrupa Sosyal Haklar Komitesi Başkanı Karin Lukas ve AKPM Genel Sekreteri Despina Chatzivassiliou-Tsovilis, “Kapsayıcı, Adil ve Sürdürülebilir Kalkınma” konulu Açılış Konferansı’nda bir araya gelecek.

AKPM Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komiyonu Başkanı ve CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ev sahipliğinde, 21 Eylül 2022 Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikası binasında gerçekleşecek konferans, saat 19.30’da başlayacak. TBMM ev sahipliğinde İzmir’de yaklaşık 50 Avrupalı parlamenterin ağırlanacağı ve iki gün sürecek toplantılar öncesinde Komisyon Başkanı olarak Selin Sayek Böke, toplantıların içeriği, sunulacak raporlar ve tartışılacak konularla ilgili kamuoyuna bilgi verecek.

Konferansta Avrupa Sosyal Haklar Komitesi Başkanı Karin Lukas, Avrupa Sosyal Şartı’nın Sosyal Devletin İnşasında önemi ve Avrupa Sosyal Şartı’na dair güncel gelişmeleri değerlendirirken, AKPM Genel Sekreteri Despina Chatzivassiliou-Tsovilis ise AKPM’nin Sosyal Haklara dair çalışmalarını anlatacak.

AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTERLER MECLİSİ (AKPM)
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Avrupa Konseyi'nin temel organlarından biridir. Konsey’in organları, karar organı olan Bakanlar Komitesi, danışma organı olan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), yerel yönetimlerin geliştirilmesini amaçlayan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'dir. Avrupa Konseyi'nin 46 üye devletinin ulusal parlamentolarından 306 parlamenterden oluşan AKPM, Strazburg'da bir haftalık genel kurul oturumu için yılda dört kez, Daimi komisyon yılda üç kez toplanır. AKPM üyeleri, her üye ülke parlamentosundan, parlamentodaki temsil dengesini yansıtacak şekilde seçilir. Her üye devlete ayrılan parlamenter sayısı, o ülkenin nüfusuyla orantılıdır ve Türkiye'den de 18 asil, 18 yedek üye yer almaktadır. AKPM bünyesinde, raporların hazırlandığı ve kendi alanlarında üye ülkelerdeki insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin durumunu takip eden 9 genel komisyon bulunmaktadır. Başta raporların hazırlanması olmak üzere birçok AKPM faaliyeti komisyonlar düzeyinde gerçekleşmektedir. Komisyonlarda parlamenterlerin hazırladığı raporlar AKPM Genel Kurulunda görüşülerek oylanır ve karara bağlanır. 

AKPM - SOSYAL İŞLER, SAĞLIK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA KOMİSYONU: 
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Doç. Dr. Selin Sayek Böke’nin AKPM’nin Strazburg'da 2022 Ocak oturumunda başkanlığına oybirliğiyle seçildiği, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu, toplumdaki savunmasız grupların durumunu özel olarak dikkate alarak, sosyal haklar ve sosyal politikalar, halk sağlığı, sürdürülebilir kalkınma, ekonomik işbirliği ve kalkınma konularında çalışmalar yürütüyor.

 
PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu daha teslim oldu!
 
Binali Yıldırım, İzmir’e geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu daha teslim oldu!
İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen ikna çalışmaları sonucunda ...
Terör örgütü PKK/KCK'ya operasyon: 14 gözaltı
Şırnak'ta, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet yürüttükleri tespit edilen ...
Kumpasçı doktor, hakim karşısına çıktı: Suçsuz olduğunu iddia etti!
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman çavuş Ali Aladağlı'nın (32) ...
 
Vinç devrildi... 2 işçi hayatını kaybetti!
Metro inşaatında vinç devrildi.
Uyuşturucu tacirlerine operasyon: 132 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bursa'ya gelerek takip ettiği 'Kökünü ...
İzmir'deki komşu cinayetinde söz zanlıda... Özür dileyince ortalık karıştı!
İzmir'in Buca ilçesinde, aralarında tartışma ve anlaşmazlık bulunan komşular ...
 
Suriye'de taciz ateşi açan 3 terörist öldürüldü!
Milli Savunma Bakanlığı, "Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış ...
Sosyal Konut Projesi için Alo TOKİ'ye 67 bin soru!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...
Akdeniz'de 300 göçmen ölümden döndü!
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Antalya açıklarında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva