HABERLER>OTOMOBİL
9 Mart 2022 Çarşamba - 09:40

Akaryakıt fiyatları uçuşa geçince… Taksiciler ve servisçiler zam peşinde!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, mazotun 22.91, benzinin 20.52 lira olması nedeniyle bir hafta içinde zam talebini UKOME’ye ileteceklerini, ancak rakamı zamların peşpeşe gelmesi nedeniyle ileride belirleyeceklerini söyledi. İzmir Servisçiler Odası Başkanı Erdem Mert ise en yakın mesafenin 285 liradan 420 liraya çıkarılması yönünde talepte bulunduklarını açıkladı

Akaryakıt fiyatları uçuşa geçince… Taksiciler ve servisçiler zam peşinde!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Geçen hafta içinde dört kez zamlanan akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki süreçte de ilave zamların geleceği iddiaları, temel girdisi akaryakıt olan taksici ve servisçi esnafını harekete geçirdi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası ile İzmir Servisçiler Odası, akaryakıt fiyatlarının tavan yapması üzerine tarife değişikliği yapmak istiyor.

ANIK, GEÇEN AY YENİ TARİFE İÇİN “MART AYINI GÖRELİM” DEMİŞTİ
SONSÖZ TV’deki programda, taksi ücretlerini güncellemek için Mart ayını görmek istediklerini açıklayan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’ın neden Mart ayını görmek istediği, son zamlarda çok net anlaşıldı.

Bir litre mazot 22 lira 91 kuruşa yükselirken, Başkan Anık, “Mazotun litresinin 28 ile 30 lira arasında duracağı konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde yine zamların geleceğini biliyoruz. Yakın zamanda gelecek zamlarla, öngörülen rakama 2-3 lira yaklaşılmış olacak” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

ZARARINA ÇALIŞIYORUZ AMA KONTAK KAPATAN ARKADAŞIMIZ YOK
“Bu haftaki UKOME toplantısına katılacağım ancak zam konusunu orada gündeme getirmeyeceğim. Toplantıdan birkaç gün sonra zam isteğimizi belediyeye ileteceğim. Nisan ayının ortalarına doğru zamlı tarife uygulanacak şekilde talebimizin hayata geçirilmesini bekleyeceğiz. Taksici esnafı gerçekten zor durumdadır. Para kazanamıyoruz. Yanıma gelen gelene… Herkes, ne olacak bizim halimiz, diye soruyor. Kontak kapatan taksici yok ancak bunun böyle gitmeyeceği ortada. Bir süre daha mevcut tabloya tahammül edeceğiz ama Nisan ayında güncellenmiş tarifeye geçmek zorundayız. Ne kadar zam yapılması gerektiğini, önümüzdeki akaryakıt zamlarını gördükten sonra netleştireceğiz.”

MERT: YÜZDE 110 AKARYAKIT ZAMMINA KARŞI YÜZDE 50’LİK ARTIŞ TALEP EDİYORUZ
İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert ise tarifeyi güncelleme talebini UKOME’ye ilettiklerini açıkladı. En son güncellemenin yapıldığı Aralık ayından bu yana akaryakıta yüzde 110 zam geldiğini hatırlatan Başkan Mert, Egedesonsöz’e şu açıklamayı yaptı:

“Tarifeyi güncelliyoruz ve talebimizi UKOME’ye bildirdik, Esnaf Birliği’ne de ilettik. Akaryakıta yüzde 110 zam yapıldı diye biz de yüzde 100 zam yapacak değiliz tabii ki. Bizim talebimiz yüzde 50 civarında. En yakın mesafe ücretinin 285 liradan 420 liraya çıkarılmasını talep ettik. Dengeyi  korumak lazım. Önümüzdeki süreçte akaryakıta yeni zamların geleceğini herkes gibi biz de tahmin ediyoruz. Ancak bizim o zamları görelim, ona göre fiyat belirleyelim, deme lüksümüz yok. Çünkü servisçi esnafı, uzun zamandır eksi yazıyor, çok aşırı bir şekilde. Önümüzdeki süreçte akaryakıta yine cep yakacak şekilde zamlar gelirse, servis ücretlerinde yeni bir güncellemeye gidebiliriz ama şu anda ücretlere zam yapmak zorundayız.”

 
Kuraklık sonrası yeni felaket: Ekinleri su bastı!
 
Benzin ve motorine bu gece de zam var!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 9 Mart 2022 Çarşamba 10:04

Haklılar bence. Tamam para bizim cebimizden çıkacak ama... Benzin ve Motorine yapılan zammın geri plandaki hikayesi ne olacak? Kimdir bu hikâyeyi yazanlar ve kimdir bu hikâyeyi oyunlaştıranlar? Bu sorulara doğru cevabı bulamaz isek, biz daha çok bu hikâyeleri dinlemeye devam ederiz...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksicilerin Başkanı tepkili... O ihale iptal edilsin!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Adnan ...
Toyota Türkiye'de üretimi durdurdu
Otomotiv sektöründe ortaya çıkan çip krizinin etkileri devam ediyor. Toyota ...
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Pazartesi gecesi litrede motorine 1 lira 44 kuruş, benzine 57 kuruş zam ...
 
Akaryakıt fiyatlarına düzenleme geliyor: EPDK yeni sistemi duyurdu!
Kâr marjları artan maliyetlere rağmen aynı kalan akaryakıt istasyonlarıyla ...
Akaryakıta bir zam daha geldi
Akaryakıt fiyatına bu gece de zam var. Benzine 53 kuruş, motorine ise ...
Otomatik vitesli otomobil satışları manueli solladı
Türkiye'de otomatik şanzımanlı otomobil satışları 51 bin 306 adetle yüzde ...
 
Otomotiv üretimine Putin freni!
Rusya-Ukrayna gerilimi otomotivi de vurdu. Tedarikte aksama yaşayan bazı ...
Brent petrol 105 dolara fırladı
Rusya-Ukrayna savaşının etlisiyle küresel piyasalarda geride kalan haftada ...
Otomobilde vade sayısı arttı... Şimdi gözler kredi faizinde!
BDDK’nın araç kredilerinde vadeyi uzatması, kredi miktarının oranını artırması, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva