HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2019 Cuma - 11:57

AK Partili Sürekli’den Urla yorumu: Süreç hukukidir!

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutuklanması, görevinin düşürülmesi ve yerine kayyum atanmasıyla ilgili, “Şu anda yapılan uygulama kanuna dayanıyor. Dava biter, beraatla sonuçlanırsa ortada bir sorun kalmıyor. Ceza alırsa, kesinleşmesi gerekiyor, belediye başkanlığı düşüyor. O zaman mecliste seçim gündeme geliyor. İzmir’de farklı bir uygulama yapılmamıştır. Belediye meclisi görevdedir” dedi. Sürekli ayrıca, “İzmirlilerin bu konuda kafalarında soru işareti kalmasın. Süreç tamamen hukukidir, siyasi değildir” mesajını da verdi.

AK Partili Sürekli’den Urla yorumu: Süreç hukukidir!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir İl Başkanı Sürekli, tamamlanan mahalle delege seçimleri, teşkilat çalışmaları üzerinden önemli bilgiler sundu.

İl Başkanı Sürekli kentin çözülmesi gereken sorunları olduğunu aktarırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’i de zaman zaman hedef aldı. Başkan Sürekli ayrıca Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanması, görevden düşürülmesi ve yerine kayyum atanmasıyla ilgili de konuştu.

URLA YORUMU: İZMİR’DE FARKLI BİR UYGULAMA YAPILMAMIŞTIR, SÜREÇ HUKUKİDİR!
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanması hakkında konuşan Sürekli, ilçeye Kaymakam Önder Can’ın vekil başkan olarak atanmasını değerlendirdi. Meclisin hala görev yaptığını ifade eden Sürekli, Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleşen kayyum uygulamalarından örnekler verdi. Sürekli, “Soruşturma gizli. Biz de basından öğreniyoruz. İzmir’e gelen cumhuriyet başsavcısını tanıyorum. İzmir adliyesinin ne kadar titiz çalıştığını biliyorum. Mutlaka dosyada yeterli deliller vardır ki böyle bir süreç yaşanmıştır. Adalet Bakanı Abdülhamit gül’ün de titiz çalışmalarıyla süreçlerin yürütüldüğünü biliyorum. Dosyanın içeriğini bilmiyoruz ama içeriğin kuvvetli olduğunu görüyoruz. Görünen verilere dayanarak kuvvetli iddialar deliller çerçevesinde netleşmiş. Süreci takip edeceğiz. Temennimiz şudur; süratle deliller toplansın, dava açılacaksa açılsın, dava şu veya bu yöndeki dosya kapsamına göre sonuçlansın. O adaletin takdiridir. Kayyum atanması konusunda ise; Türkiye’de örnekleri var. Kanuni düzenlemeyi yapmıştık. Sadece Doğu’da mı? HDP’ye karşı mı? Geçen dönemde AK Partili ve MHP’li belediyelerde yapıldı. FETÖ ve terör davalarında yapıldı. İlk defa da CHP’li bir belediyede, İzmir’de oraya çıktı. Şu anda yapılan uygulama kanuna dayanıyor. Dava biter, beraatla sonuçlanırsa ortada bir sorun kalmıyor. Ceza alırsa, kesinleşmesi gerekiyor, belediye başkanlığı düşüyor. O zaman mecliste seçim gündeme geliyor. İzmir’de farklı bir uygulama yapılmamıştır. Belediye meclisi görevdedir. İlçeyi meclis yönetir, bütçeyi meclis yapar, belediye başkanı icra makamıdır, meclisin aldığı kararları uygular. Oraya kaymamak atandı, geçmişte de kayyum olarak görev yaptı. Belediyenin rutin işlerinin takibini yapacak. Halkın iradesiyle seçilmiş olan meclis görevindedir. O bakımdan İzmirlilerin bu konuda kafalarında soru işareti kalmasın. Süreç tamamen hukukidir. Dosya üzerindeki gizlilik kalktığı zaman diğer konuları da tartışacağız. Geçmiş dönemde Beşiktaş, Ataşehir belediyelerinde hukuki süreç işletilmişti” ifadelerini kullandı.

SOYER’E TEPKİ: SAMİMİ DEĞİL, BELEDİYE MECLİSİNDE 3 TANE SÜSLÜ LAFLA BU İŞTEN SONUÇ ALAMAZSINIZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elektrik fabrikası başta olmak üzere Ankara’dan kent için beklentilerini zaman zaman gündeme getirmesini değerlendiren Sürekli, “Bu talepleri samimi bulmuyorum. Hep medya üzerinden konuşuyor. Popülist söylemler kullanıyor. Realist bir durum yok. Gün geçtikçe kötüleşiyor. Türkiye’de olsa İzmir ile ilgili beklentimiz olacak, aktaracağımız şeyler var ama Tataristan’daydı. Malum konu olunca ziyaretini yarıda kesmek zorunda kaldı. Medya üzerinden konuşuluyor. Kendisi değil ama belediyenin bürokratları, başkan vekilleri, gruplar var. Sık sık temas edilir. Dosyalar başlangıçta iletildi, ‘biz dosyaları cumhurbaşkanına verdik’ diyerek işin içinden çıktılar. Sonuç almak için takip gerekli. İşi takip edeceksiniz. Takip belediye meclisinde laf atarak değil, basın mensuplarını gördüğünde laf atarak değil, iletişme geçerek halledilir. Böyle bir iletişim, kanal yok. Belediye meclisinde 3 tane süslü lafla bu işten sonuç alamazsınız. Samimi değilsiniz. Elektrik fabrikası konusunda biz de katılıyoruz, destek veriyoruz. Orada kalıyor. Demek ki istemiyorsunuz. Berat Bey’e beraber gidelim. Biz icraat, sonuç istiyoruz. Bizle buluşurlar, gerekirse ben, gerekirse grup başkan vekilimiz gider. Ama o görüntü. İstemiyorlar. Geçen dönemde benzer çalışmalar yapıldı” diye konuştu. 

GÖKDELEN TARTIŞMASI İÇİN: SOYER VE BATUR İYİ POLİS İLE KÖTÜ POLİSİ OYNUYOR!
Kentte son günlerde tartışma yaratan ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u karşı karşıya getiren gökdelen projesi için konuşan Sürekli, “Yatırımcı hazır ama İzmir hazır mı? İzmir bunu karşılayacak potansiyele sahip mi? İyi polisi ve kötü polisi oynuyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı 3 tane farklı açıklama yaptı. ‘İstemezükçü olmamak lazım’ dedi. Bunu biz de söyledik. Küstürdünüz, İzmir’e yatırımcı gelmiyor. Sonrasında ‘silüet bozuluyor ama elimden bir şey gelmez, yetkim yok’ dedi. Sonrasında ‘durdurmak için elimden geleni yapacağım’ dedi. Soyer’in hangi açıklamasına inanacağız? Abdül Batur ‘istemiyorum, kentin göğsüne saplanmış hançer’ dedi. Bunları çözmek CHP’li yerel yönetimlerin işidir. Bir gün söylediklerinizin ertesi gün aksini söylemeyi bırakın” dedi. 

KARŞIYAKA STADI ORADA OLACAK!
19 Aralık Karşıyakalılar Günü’nü kutlayan Sürekli stat özelinde açıklama yaparken, “Tüm Karşıyakalıların, Karşıyakalılar Günü’nü kutluyorum. Ne söz verdiysek arkasındayız. Karşıyakalıların talep ve beklentilerini biliyoruz, hepsinin takipçisiyiz. Özellikle stat konusunda isteklerin farkındayız. Bu artık siyasetin konusu olmaktan çıkmalıdır. Arka planda çalışalım ki bu konu fazla tartışılmasın. Herkes bizden laf değil, sonuç bekliyor. Geçmişi konuşmayacağız, ileriye bakacağız. Karşıyaka stadı orada olacak” ifadelerini kullandı.

GÖREV İSTEYEN HERKESE GÖNLÜMÜZ DE KAPIMIZ DA AÇIK
Geride kalan mahalle delege seçimlerine değinen Sürekli, “Başta Kerem Ali Sürekli’yi yazmayın dedik. 150 tane tabanda görev alan arkadaşa yer açtık. Teşkilat arkadaşlarımıza, ilçelere teşekkür ediyorum. Talimatlarımızı yerine getirdiler. ‘Geçmişte görev yapan il yöneticileri, ilçelerden delege olsun’ dedik. Bu tavsiye kararıdır. ‘Kurucu ilçe yöneticililiği yapanlar delege olsun’ gibi tavsiye kararları verdik. Bunları titizlikle yerine getirdiler. Yüzde 90 geçmişte görev yapan il ve ilçe yöneticilerinin delege yazıldığı bilgileri mevcut. Olumsuz konularda isim verilmez ama olumlu olduğu için vereceğim. Karabağlar kurucu ilçe başkanımız Sinan Demirci’nin şu anki adres kaydı Balçova’da. Atlanmış. Son gün Sinan Bey’in listelerde olmadığını tespit ettik, ilçe başkanına sorduk, ‘yanlışlık olmuş, kendimi çıkarırım onu yazarım. Tabandaki arkadaşları çıkaramam, kendimi çıkaracağım’ dedi. İlçe başkanımızın bu tavrı benim için çok önemliydi. Yüzde 100 memnuniyet olmayabilir. Görev isteyen herkese gönlümüz de kapımız da açık” diye konuştu.

KİMSENİN GARANTİSİ YOK
İlçe kongrelerinin ise Şubat ile Temmuz ayı arasında gerçekleşeceğini aktaran Sürekli, “Genel merkezimizin İzmir özelinde bir çalışması var. Koordinatörler, vekiller vasıtasıyla bir çalışma var. Yine il başkanlığımızın da çabaları var. İl kongreleri geniş bir zamana yayıldı. 5 ayda olacak.  22 Şubat- 22 Temmuz arasında ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz. Kararları birlikte vereceğiz. Dengeler ve eldeki veriler neyi gösterir bilemiyorum. Herkes aday gösterilecek diye bir şey yok. Kimsenin garantisi yok. Genel merkezin raporları üzerinde konuşacağız” dedi.

ZEYBEKCİ’NİN SLOGANI İLE DEVAM EDİYORUZ, GENEL MERKEZ ‘TAMAM’ DİYENE KADAR GÖREVİ SÜRDÜRÜRÜZ!
‘Siz yeni dönemde göreve devam etmek istiyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Sürekli, “Ben görev adamıyım. Ben tüm görevleri yaptım da geldim. Yerel seçimde Nihat Bey ile 4 ay çalıştık. Belediye başkanlığı, bakanlık yaptı. Burada seçim kampanyasında bir soru geldiğinde, ‘yaptım da geldim’ diyordu, ben de şimdi il başkanıyım, toplantılarda soruyorlar ‘yaptım da geldim’ diyorum. Teşkilat çalışmalarını önceden İstanbul yapar, İzmir alırdı, şimdi biz yapıyoruz İstanbul yapıyor. Teşkilatlar arasındaki yarışma çok güzel. Sırada bir sürü proje var. Ben görev adamıyım, genel merkez bana ‘ilçe başkanlığını yap’ dedi, yaptım. 2 dönem milletvekilliği yaptım. Sonrasında görev almadık. Merkez diplin kurulunda 4 dönem görev verdiler. İl başkanlığı olduğu için kendim ayrıldım. ‘İl başkanı ol’ dediler, olduk. Başarılı da çalışıyoruz. Ekibim ve ben başladığımız işi sonuna kadar sürdürürüz. Genel merkez bize ‘tamam’ diyene kadar görevi sürdürürüz” ifadelerini kullandı.  

İZMİR’DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ DOLMABAHÇE OFİSİ GİBİ OLABİLİR!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleştirdiği programa ilişkin konuşan Sürekli, yeni dönem için de bazı ipuçları verdi. Sürekli, “Cumhurbaşkanımız il binamızda 3 saat vakit geçirdi. Bu bir rekormuş. Ankara il başkanlığına sık gidemiyormuş, İstanbul’a sık gidiyormuş ama il başkanlığına ayırdığı vakit bu kadar olamıyormuş. 20 Ocak’tan sonra Şubat ayı başı gibi bir beklentimiz var. Kuzey Ege Otoyolu’nun açılışını birlikte yaparız. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine bir ziyaret yapacak. Belki sık sık oralarda İzmir’e gelerek toplantılar yapabilir. Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüşebilir. Temennimiz bu yönde” dedi.  

AK PARTİLİ BELEDİYELER BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK ALAMIYOR, TARTIŞALIM, HODRİ MEYDAN!
CHP’li belediyelerin Ankara’dan, AK Partili belediyelerin de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli desteği alamadığının taraflarca iddia edilmesinin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Sürekli, “AK Partili belediyelerin de her talebi gerçekleşmiyor. Bizim gerekçelerimizi açıkladım. Ama diğeri doğru! Onlar İzmir’de AK Partili belediyelerin Büyükşehir’den hizmet almama noktasında somut bir gerekçe sunamıyorlar. Dikili ve Bergama yan yana, rakamları ortaya dökelim. Verilen destekleri ortaya koyalım. Tartışmaya hazırım, ‘hodri meydan’ diyorum” diye konuştu.

‘SUYU BİZ GETİRDİK’ DEMİYORUZ TABİİ AMA…
İzmir’in sorunlarını sıralayan Sürekli, “Elektrik fabrikası konusunda harekete geçsinler, biz gerekeni yaparız. Türkiye’de en pahalı suyu İzmir’de içiyoruz. Bir indirim yapıldı gibi gösterildi ama yüzde 3 indirildi, yüzde 15 zam yapıldı. Sonuçta Türkiye’nin en pahalı suyunu İzmirliler içiyor. İzmirlilerin takdirine sunuyorum. Ulaşım konusunda Buca için bir onay geldi. Buca metrosu zaten Aziz Bey döneminde başlayan bir projeydi, devam ediyor. Raylı sitemin devam etmesi lazım… İzmir’in kurutuluşu orada… Deniz ulaşımının artması lazım ve körfezden daha fazla istifade etmeliyiz. İzmir’de koku problemi var. İzmir’in birçok yerinden kötü kanalizasyon suları körfeze akıyor. Bunu kesinlikle ortadan kaldırmak lazım... İzmir’deki su problemini AK Parti çözdü. ‘Suyu biz getirdik’ demiyoruz tabii ama azalan su durumunu Gördes’i yaparak çözdük” açıklamasında bulundu.  

 
Üniversiteli gençler Bornova için tasarladı
 
EYT'liler için flaş sigorta önerisi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 20 Aralık 2019 Cuma 18:18

Bir şirketin fabrikaların ihtiyacını karşılamak için yaptığı Güzelhisar barajındaki kullanılabilir su miktarı Gördes barajının kullanılabilir su miktarının iki katından fazla.

Yorumu oyla      5      5  
Bülent ışık 20 Aralık 2019 Cuma 18:12

Peynirin kilosu 50 lira. Keşke ona da su gibi 1 yılda yüzde 15 zam yapılsaydı.

Yorumu oyla      5      5  
Ercan 20 Aralık 2019 Cuma 16:47

Izmir için ne yaptınız Ne faydaniz oldu.Işiniz gücünüz algi uzerine boş laflar etmek.Gidin de ankaya izmir için çalışın.Bos laflara izmirin karnı tok.On yedi yıldır hala öğrenemediniz bunu Insan en çok buna üzülüyor

Yorumu oyla      11      6  
nicolas 20 Aralık 2019 Cuma 14:30

siz bu kafada oldukça değil izmirde artık bi daha ıktıdar olmazsınız..

Yorumu oyla      11      6  
Gürkan 20 Aralık 2019 Cuma 13:40

Belediye ihaleye girmiş, kazanmış ama daha sonra "ama" denmiş, verilmemiş, iş yokuşa sürülmüş ... Bütün sürecin sonunda da samimi olmayan da belediye başkanıymış :) Buca Metrosu'ndan bahsederken keşke 6 yıldır yapılması bekleyen otogar metro, hızlı tren, Bergama İZBAN, Çandarlı Limanı, lojistik merkez, kentsel dönüşümden de bahsetseymiş iyi olurmuş. Son yıllarda kamu yatırımı neredeyse hiç yapılmıyor.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Torun Burak Oğuz için İzmir'e geldi
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Urla ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye sert tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Kongresi'nde kabul edilen ...
CHP'li Sındır'dan 'bütçe' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe ...
 
CHP'li Kılıç'tan 'Ziraat Bankası' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Ziraat ...
Davutoğlu’nun ‘A Takımı’na İzmir'den tek isim!
AK Parti İzmir eski Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, Ahmet Davutoğlu’nun ...
'50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor'
Malezya'da düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
CHP İzmir’de gözler Torbalı’da: Tek adaylı kongre heyecanı!
Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın ikinci dönemi için aday olduğu kongrede ...
Buca’nın kadın adayından miting gibi açıklama
CHP İzmir’in kongre sürecinde, örgütün desteğini arkasına alarak Buca ...
Bayır’dan Burak Oğuz meselesinde ihbarcı çıkışı: Belediyeden ihale alamamış!
Milletvekili Bayır, Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutuklanmasında itirafçı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva