HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2023 Cuma - 08:48

AK Partili Sürekli'den 'ulaşım yatırımı' yanıtı: Soyer'in durumu acıklı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Bornova’daydı. Pınarbaşı’nda Esnaf Teşkilatı Temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Sürekli, esnafları da iş yerlerinde ziyaret etti. Görüşmelerinde, hükümetin esnaf desteklerini paylaşan ve sorunları dinleyen Sürekli’nin bir diğer gündem maddesi de Soyer ile AK Parti'yi karşı karşıya getiren ulaşım yatırımı konusu oldu.

AK Partili Sürekli den  ulaşım yatırımı  yanıtı: Soyer in durumu acıklı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yaptığı yazılı açıklamada İZmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Sıyeri'in Halkapınar-Otogar metrosu için ayrılan ödenek üzerinden AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerini yanıt verdi.

Sürekli açıklamasında şunları söyledi “Aslında çok iyi biliyorlar ki, İZBAN; Ulaştırma Bakanlığımız ve TCDD ortaklığı olmadan asla bitirilemezdi. Yine çok iyi biliyorlar ki, 3 etap halinde inşa edilen İZBAN hattında, Aliağa-Cumaovası-Tepeköy-Selçuk arasındaki 136 kilometre uzunluğundaki çift hatlı demir yolunun projeye tahsisi, istasyon inşası ve yenilemeleri Bakanlık tarafından yapıldı. 56 kilometre uzunluğunda yeni ikinci hat yapımı, proje genelinde 136 kilometre uzunluğundaki hattın tamamının yenilenmesi, altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve haberleşme sistemlerinin tesis edilmesi, çok sayıda metro aracının temini de öyle… Bu gerçeği bile bile bu sözleri sarf etmek; ancak bir tek projeyi hayata geçiremeyenlerin çırpınışıdır. İzmir; AK Parti hükümetlerinden hak ettiği hizmeti, yatırımı almıştır. Her kuruşunun karşılığı, İzmir’in dört yanına bakıldığında görülecektir. Aksini öne sürenlere tavsiyemiz, algı operasyonu yapmak yerine gerçeklerle yüzleşip, kendi kantarlarına çıkmalarıdır.”

Yüzde 70’i Bakanlığımızca karşılandı…
Başkan Sürekli, İZBAN’ın toplam maliyetinin yaklaşık 2 Milyar 850 Milyon Dolar olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu; “İZBAN Projesi’nin yüzde 70’in üzerindeki bir oranı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Bunu reddetmek, halkı kandırmaya çalışmaktır. Kaldı ki; hükümetimiz, her dönemde İzmir’e ciddi ulaşım yatırımları yapmış, şehirler arası ve şehir içi trafiği rahatlatacak pek çok yatırım gerçekleştirmiştir. Kuzey Ege Otoyolu, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri, bölünmüş yollar; hepsi AK Parti’nin imzasını taşımaktadır. İzmir’in ulaşım ve iletişim altyapısına şu ana kadar; 48 milyar 569 Milyon TL yatırım yapılmış, devam eden projelerin yatırım bedeli, 64 milyar 340 milyon TL’ye ulaşmıştır. Planlama yapma becerisinden yoksun, her işi tartışmalı bir yerel idarenin, bu tür söylemlerden medet umması acıklı bir durumdur.”

Ekonomi, onlarsız ayakta duramaz…                                                                                                
Bornova Pınarbaşı’nda Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Sn. Mustafa Kanöz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu ile oda üyeleriyle bir araya gelen ve ardından meydandaki esnafı işyerlerinde ziyaret eden Başkan Sürekli, hükümetin bu kesime yönelik desteklerini anlattı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Sadece pandemi döneminde esnafımıza gelir kaybı ve kira desteği olarak aktardığımız kaynak 4,6 milyar lira. 3 bin ve 5 bin lira tutarlarındaki hibeler olarak verdiğimiz destek 4,3 milyar liradır. Halkbank kredilerinde, 2020 ve 2021 yıllarında 14 milyar liralık ertelemeler yaparken; kredi kefalet kooperatiflerine olan 850 milyar liralık borçların yeniden yapılandırılmasını da temin ettik. Esnafımızın Halkbank'tan kullandığı kredi limitini 5 bin liradan 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini 1,5 milyon liraya yükselttik. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla oluşturduğumuz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı. Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede, toplam 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı giderek artıyor. Tüm bunlar, ekonomimiz ve toplumumuzun temel taşları olan esnaf sanatkarlarımıza nefes aldıran, yeni girişimlerini destekleyen adımlar. Onların güçlenmesi, Türkiye Yüzyılı’nın başarısı için önemli. Çünkü esnafın üretmediği bir ülke ekonomisinin ayakta durması mümkün değil.” diye konuştu.

 
Çekicinin üzerindeki arabayla zehir sevkiyatı!
 
Zincirleme kaza... İstanbul yönü trafiğe kapandı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Şubat 2023 Cuma 13:46

akepe izmire ne yapmış şimdiye kadar? anca çene çalarsınız. hayde başka kapıya yallaah!!!

Yorumu oyla      2      3  
Sabah akşam Soyer siyaseti 3 Şubat 2023 Cuma 12:31

"Acıklı" Soyer şu an 2 metro, 1 tramvay hattı yapıyor, siz boş çene.

Yorumu oyla      7      4  
yazık 3 Şubat 2023 Cuma 12:20

en başından berı belediye ıle beraber çalışıp köstek olmasaydınız otogar metrosunu yapıp efes kültür merkezi yapacagınıza buraya yapsaydınız ozaman durumlar çok daha farklı olurdu ama siz zaten kazanamayız düşüncesindesiniz

Yorumu oyla      5      3  
Otogar metro ne oldu? 3 Şubat 2023 Cuma 10:25

Adamlar İZBAN'da takılı kaldı. Tamam kardeşim İZBAN'ı "100 milyara" siz yaptınız. Tamam da otogar metro niye yapılmıyor? İZBAN yapılmış, bitmiş, sonrası? O kadar çaresizlik içindesiniz ki 20 yıl önce yapılmış projeyi anlatıp, duruyorsunuz. Nerede hızlı tren, metro? Bakanlık İstanbul'da Marmaray'ı yaptık deyip başka hiçbir şey yapmadı mı? Daha yeni havaalanı metrosu açıldı. Alt tarafı 4,5 km metro yapacaksınız, 4,5 km. 3 yıldır dalga geçer gibi 3 TL ödenek koyup, üstüne Soyer'i eleştiriyor, İZBAN'ı gündeme getirip, konuyu değiştiriyorsunuz. İZBAN'ın tamamını yapması gereken sizken, belediye 550 milyon dolar para harcadı da iş bitti. Mal sahibi TCDD, belediye kiracı. İZBAN tamamen TCDD'ye devredilsin ama belediyenin parası da geri verilsin. Var mısınız? Alın İZBAN sizin olsun. Bir sinyal sistemi yapmışsınız şaka gibi. Bozulmadığı zaman yok. Aylardır ekranlar çalışmıyor. Treni kaçırdın mı istasyonda ağaç oluyorsun.

Yorumu oyla      8      4  
izmirli 3 Şubat 2023 Cuma 10:17

sayenizde ülkenin hali daha da acıklı farkında değil misiniz?

Yorumu oyla      10      6  
Vatandaş 3 Şubat 2023 Cuma 09:37

Sayın Sürekli,aslen Selçuk'lu olduğunu biliyoruz imtiyaz değil,Selçuk izban seferleri köy dolmuşları gibi ağır aksak gidiyor,lütfen bunu düzeltin yoksa iptal ediniz gitsin çünkü Tepeköy istasyonunda soğukta beklemekten usandık yerel yönetim mi Ulaştırma bakanlığı mı? Bitsin SELÇUK halkının çilesi...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çekicinin üzerindeki arabayla zehir sevkiyatı!
Uyuşturucu tacirleri, İstanbul'dan Samsun'a hap götürmek için ilginç bir ...
İzmir'de limanların yeni başkanları belli oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atama ile yakın zamanda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bugünleri 22 yıl önce anlatmıştı!
Mehmet KARABEL yazdı... Bugünleri 22 yıl önce anlatmıştı!
 
Kemal ANADOL yazdı... Çocuk-öğrenci işçiler sorunu
Kemal ANADOL yazdı... Çocuk-öğrenci işçiler sorunu
Yürüyen merdivenden düşüp öldü
Kayseri'de Nevzat Y. (66), iş merkezinde yürüyen merdivenlerden indiği ...
Doğalgaz patlaması anne ile oğlunun sonu oldu!
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir binanın 3'üncü katında meydana gelen ...
 
Hatay'da iki aracın çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı
Araştırma görevlileri düzenlemesi Meclis'ten geçti
50/d'li araştırma görevlilerinin kadroya alınmasını da içeren teklif, ...
Fransa, Ukrayna askerlerini Polonya'da eğitecek
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Kiev yönetimine birçok alanda destek veren Fransa, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva